השמנת יתר אצל בן 4 חודשים

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• השמנת יתר אצל בן 4 חודשים
    טליה
    01/01/2011

בני נולד במשקל 3.966. מאז הלידה עלה באחוזוני המשקל והגובה, ובגיל 3.5 חודשים שקל 9.640, וגובהו היה 65 ס"מ. הוא ניזון מהנקה בלבד, כל 4-5 שעות. קם לינוק בד"כ פעם אחת בלילה. התפתחותו תקינה.
    היינו בהתייעצות אצל אנדוקרינולוגית ילדים ונערכו לבני בדיקות דם. בבדיקת פעילות בלוטת התריס התקבל ערך TSH של 7.02, וערך FT4 של 15.6. כל יתר הערכים (סוכר, קורטיזול ואינסולין) היו תקינים.
    האנדוקרינולוגית ביקשה שנחזור שוב על בדיקת ה-TSH וה-FT4 בעוד כחודש, ואמרה שאם התוצאות יחזרו על עצמן היא תבצע טסט כלשהו.
    ברצוני לדעת האם הערכים שקיבלנו תקינים או לא, ואם ערכים אלו יחזרו על עצמם - מה המשמעות שלהם ומהו אותו הטסט עליו דיברה האנדוקרינולוגית.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר אצל בן 4 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנת יתר אצל בן 4 חודשים - תגובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    04/01/2011

לא ברור לי לאיזה טסט התכוונה האנדוקרינולוגית.
    לא נראה לי שההפרעה הגבולית בתפקודי בלוטת התריס אחראית לעליה המשמעותית במשקל.
    אם התינוק רק יונק לא הייתי משנה את התפריט. אין טעם בשלב זה לתת תוספות (אם אכן אלו ניתנות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו