מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שיער ערווה אצל תינוקת בת ארבעה חודשיםפרופ` זאב הוכברג18/01/2011
ערב טוב,
לפני כארבעה חודשים גיליתי אצל בתי שיער פלומתי, אך נראה לעין, באזור הערווה.
הראיתי את זה לשני רופאי ילדים שאמרו לא להתייחס לזה.
לפני כחודשיים גיליתי שיש שם גם כמה שיערות פלומתיות, אבל שחורות.
בין התקופות האלה השתמשתי למשך כשבוע במשחת דקטקורט, שבדיעבד הבנתי שמכילה MICONAZOLE NITRATE, שיכול להגביר את צמיחת השיער.
הראיתי את זה שוב לרופא ילדים, שבזמנו אמר לא להתייחס לזה, הפעם הוא אמר שאלך לרופא עור. שאלתי אותו למה לא לאנדוקרינולוג, והוא ענה כי אין סימני מין נוספים חוץ מהשיער.
היום ביקרתי אצל רופאת ילדים אחרת, שהחליפה את הרופא הקודם, והיא אמרה חד משמעית שצריך לבדוק אם זו לא התפתחות מינית מוקדמת ושלחה אותנו למבחן סינקטן באיכילוב.
זה קצת הלחיץ אותי, כי הילדה רק בת 9 חודשים.
האם בדיקה כזו לא מסוכנת לתינוקת? שאלתי היא האם לצורך התחלה נוכל להסתפק רק בבדיקות דם רגילות ללא הסינקטן?
דבר נוסף שרציתי לשאול- במידה, שחלילה וחס, משהו לא בסדר הורמונאלית- האם כבר בגיל כזה קטן מתחילים לטפל בזה?
והאם בכלל יכול להיות שהכל בסדר ושסתם צמחו להן השיערות?
תודה רבה,
מקווה שתרגיעו אותי:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חייבת לדבר איתך ..
בובית21/10/2011אני באותה הבעיה כמו של בתך ואשמח לשוחח איתך בדחיפותתתת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער ערווה אצל תינוקת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג20/01/2011כל האפשרויות שציינת אפשריות, וכמובן שכאן ברשת אין דרך לענות עליהן ללא בדיקת הילדה. אנדקרינולוג מנוסה יוכל לאמר אחרי בדיקה למה לצפות ואם יש צורך בתבחין סינאקטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)