מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- האם אפשר להסתפק בינתיים בבדיקות דם?לינוי01/02/2011
ערב טוב,
רציתי להתיעץ איתכם.
הייתי עם בתי בת ה-9 חודשים אצל אנדוקרינולוג בבית חולים בשל שיעור בפות. הוא טען כי לא מדובר בשערות פלומתיות, כי הן ארוכות וחלקן שחורות, והוא ראה גם הנצת שדיים (למרות שזה בקושי נראה ולדבריו אולי זה מההורמונים שלי).
מתחת לבית השחי אין שיערות, ואין גם האצת גדילה.
הוא הציע לעשות בדיקת סינקטן, כדי ישר לדעת אם יש בעיה ומהי.
אותי הבדיקה הזו קצת מפחידה, בגלל ההורמון שמכניסים לדם(בסה"כ מדובר בתינוקת) והחלטתי להתחיל בבדיקות דם הורמונאליות + צילום כף יד ובמידה ותהיה בעיה- להמשיך הלאה את הבירור. הנימוק שלו בעד הסינוקטן היה בכך שאני בעצם חוסכת דקירה (במידה ובדיקות הדם לא יהיו תקינות), וכי זו הבדיקה הכי מדויקת.
שאלותיי הן:
1. האם טעיתי בשיקול דעתי להתחיל קודם בבדיקות הדם ההורמונאליות (שכולי תקווה שאולי גם יהיו תקינות). האם זה בסדר שאתחיל בבדיקות הדם הרלוונטיות ללא הסינוקטן?.
2. הדבר שהכי מפחיד אותי זה התבגרות מינית מוקדמת. האם שיעור בפות אכן מעיד על כך? או שזה יכול להעיד על עודף הורמון גברי למשל, שלאוו דווקא קשור להתפתחות מינית?
3. האם הייתם מציעים לי כבר בגיל כזה להתחיל את כל הבדיקות או לחכות לגיל שנה?
תודה רבה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להסתפק בינתיים בבדיקות דם? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/02/2011מאחר וכבר היית אצל אנדוקרינולוג מומחה, כדאי להשלים את הבדיקות שהציע. אין לחשוש מסינאקטן - לא מוכרות תופעות לוואי.
אין זה אסון אם תתחילי בבדיקות רגילות, אך יש לקחת בחשבון אפשרות שהתוצאות לא יהיו חד משמעיות ואז תצטרכו לעשות את הבדיקה המלאה.
בכל גיל אפשר לאבחן הפרעות הורמונליות, אך כמו בכל עניין רפואי, אבחון מוקדם עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)