האם אפשר להסתפק בינתיים בבדיקות דם?

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• האם אפשר להסתפק בינתיים בבדיקות דם?
    לינוי
    01/02/2011

ערב טוב,
    רציתי להתיעץ איתכם.
    הייתי עם בתי בת ה-9 חודשים אצל אנדוקרינולוג בבית חולים בשל שיעור בפות. הוא טען כי לא מדובר בשערות פלומתיות, כי הן ארוכות וחלקן שחורות, והוא ראה גם הנצת שדיים (למרות שזה בקושי נראה ולדבריו אולי זה מההורמונים שלי).
    מתחת לבית השחי אין שיערות, ואין גם האצת גדילה.
    הוא הציע לעשות בדיקת סינקטן, כדי ישר לדעת אם יש בעיה ומהי.
    אותי הבדיקה הזו קצת מפחידה, בגלל ההורמון שמכניסים לדם(בסה"כ מדובר בתינוקת) והחלטתי להתחיל בבדיקות דם הורמונאליות + צילום כף יד ובמידה ותהיה בעיה- להמשיך הלאה את הבירור. הנימוק שלו בעד הסינוקטן היה בכך שאני בעצם חוסכת דקירה (במידה ובדיקות הדם לא יהיו תקינות), וכי זו הבדיקה הכי מדויקת.
    שאלותיי הן:
    1. האם טעיתי בשיקול דעתי להתחיל קודם בבדיקות הדם ההורמונאליות (שכולי תקווה שאולי גם יהיו תקינות). האם זה בסדר שאתחיל בבדיקות הדם הרלוונטיות ללא הסינוקטן?.
    2. הדבר שהכי מפחיד אותי זה התבגרות מינית מוקדמת. האם שיעור בפות אכן מעיד על כך? או שזה יכול להעיד על עודף הורמון גברי למשל, שלאוו דווקא קשור להתפתחות מינית?
    3. האם הייתם מציעים לי כבר בגיל כזה להתחיל את כל הבדיקות או לחכות לגיל שנה?
    תודה רבה וערב טוב.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אפשר להסתפק בינתיים בבדיקות דם? - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    03/02/2011

מאחר וכבר היית אצל אנדוקרינולוג מומחה, כדאי להשלים את הבדיקות שהציע. אין לחשוש מסינאקטן - לא מוכרות תופעות לוואי.
    אין זה אסון אם תתחילי בבדיקות רגילות, אך יש לקחת בחשבון אפשרות שהתוצאות לא יהיו חד משמעיות ואז תצטרכו לעשות את הבדיקה המלאה.
    בכל גיל אפשר לאבחן הפרעות הורמונליות, אך כמו בכל עניין רפואי, אבחון מוקדם עדיף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו