בדיקות סקר

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• בדיקות סקר
    לינוי
    11/03/2011

רציתי בבקשה לשאול האם בדיקת סקר שבוצעה לבתי עם היוולדה לפני כעשרה חודשים בה נמצא כי בדיקת Congenital Adrenal Hyperplasia -21 hydroxylase deficiency תקינה, מעידה על כך שאין לה בעיה ביותרת הכיליה?
    שואלת זאת כי לבתי יש שיער ערווה באזור השפתיים. עשינו בדיקות הורמונאליות שיצאו תקינות, אבל הרופאה שכחה לרשום בדיקת 17 הידרוקסי פרוגסטרון, וזו הבדיקה היחידה החסרה לי.
    את תוצאת בדיקת הסקר גיליתי רק היום באינטרנט. האם התוצאה התקינה שלה פותרת אותי מלבצע לתינוקת את ה-17 הידרוקסי פרוגסטרון?
    ועוד שאלה קטנה: E2 היה בבדיקה 76, והרופאה אמרה שכיוון שמדובר בערך מדיד, היא ממליצה לעשות אולטרסאונד אגן. אשמח שתסבירו לי האם אכן כדאי לבצע ולטרסאונד אגן, על מה זה יכול להצביע והאם בכלל אצל תינוקת בת 10 חודשים ניתן לראות משהו באולטרסאונד.
    האם בכלל יכול להיות שהכל בסדר והשיערות הופיעו ככה סתם?
    (עשיתי צילום כף יד כשהיא הייתה בת 9 וחצי חודשים. הצילום התאים לגיל 9-12 חודשים. התינוקת נמצאת באחוזון ה-50 מבחינת הגובה, אחוזון 75 מבחינת המשקל).
    תודה רבה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות סקר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות סקר - תגובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    16/03/2011

אם יש חשד קליני עדיף חזור על הבדיקה, אם כי בדיקת סקר תקינה די מרגיעה.
    ב US אגן (הנעשה כמובן דרך הבטן) ניתן לראות גם בגיל זה שחלות ורחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו