מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שאלה בקשר להורמון הגדילהשאלה05/06/2011
רבים המחקרים המצביעים על כמות גדולה יותר של הורמון גדילה שמופרשת במהלך שינה בריאה במהלך גיל ההתבגרות,וישנם מחקרים רבים שמראים שחשוב לישון לפחות 8 וחצי שעות בלילה עד 9 וחצי שעות במהלך גיל ההתבגרות כדי להגיע למקסימום הגדילה.עכשיו שאלה בקשר לי:
מי באמת יכול להוכיח לי שלא מיציתי את פוטנציאל הגדילה?מי אמר שאם עכשיו אני אשן 7 וחצי שעות כל לילה אני לא אגיע למקסימום הגדילה שלי?ומי אמר שאם למשל עד גיל 14 ישנתי 7 וחצי שעות בכל לילה,ומגיל 14 ועד גיל 18 למשל אשן בקביעות 8 וחצי שעות עד 9 שעות כל לילה,אהיה יותר גבוה מאשר אם אני אשן 7 וחצי שעות באותה התקופה?הרי אף אחד לא יכול להוכיח את זה.אתם מבינים?
או שאני טועה.תעירו דעתכם בבקשה על העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בקשר להורמון הגדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/06/2011שאלה מעניננת אך אין לי תשובה כי הנושא לא נבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואגב,אפשר עוד לגבוה בגיל 15?
שאלה08/06/2011התפתחתי מינית בשנה האחרונה אחרי שגבהתי בערך 10 ס"מ,אבל משום מה אינני מרגיש כל כך הבדלים בגובה בגלל שהרבה מאוד ילדים ונערים גדלים באותו הקצב שלי.עכשיו הפכתי להיות די שעיר בגלל ההתפתחות,אז 166.5 בן 15 החודש.אני אגבה עוד?אני מתוסכל מזה שאולי אני אהיה גמד ושאני אגבה עוד פחות מ10 ס"מ(לדעתי להיות פחות מ176 זה להיות נמוך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה שאומרים שבשינה גובהים זה מיתוס
שלגד08/06/2011אין הוכחה שבשינה גובהים
הגדילה היא תהליך ממושך שנמשך שנים, נכון שלא גדלים בלילה.
ההורמון מופרש גם ביום.
לא הוכח כל קשר בין שעות השינה לגדילה.
אנשים הרבה פעמים מתבלבלים וחושבים שגובהים בלילה,אין בהכרח קשר בין הורמון הגדילה לגביהה.
יש את החישוב הזה שהוא קרוב דווקא:
בנים =גובה אב+ גובה אם+13 לחלק ל2
בנות= גובה אב+גובה אם -13 חלקי 2
מה ההורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושש נורא לגובה שלי.גובהי 166.6
שאלה08/06/2011ואני בדיוק בן 15 החודש.גבהתי משנה שעברה באותו החודש כ9.5-10 ס"מ.מתחילת נובמבר גדלתי ב5.3 ס"מ.אלא שמבחינת התחושה איני מרגיש שאני גדל,מהסיבה שכולם גדלים איתי(בקרב אלו שאינם גדלים אני כן מרגיש שאני גדל ואני רואה איך אני מתקרב אליהם),אך ליד ילדים רבים בשכבה ובני דודים איני מרגיש כל-כך שאני גדל,כיוון שהם גדלים איתי באותו הקצב.אין סיכוי שהקצב שלי יוגבר?שפתאום אני אגבה עוד 10-12 ס"מ השנה(למשל יש סיכוי שבגיל 16 אני אהיה 176)?
עכשיו מה שמטריד אותי הוא שכבר התפתחתי מינית(וזה מה שגרם לקצב של 9.5-10 ס"מ בשנה האחרונה) = השתנה לי הקול,אני שעיר ברגליים,בירך ובמפשעה,יש לי שתי שערות בסנטר,מתחילות לצאת שערות באזור שמתגלחים.בבטן מתחילות שערות.בבית השחי יש יחסית הרבה.אגב,שאלה:יש ילדים שלא התבגרו מינית,אבל בכל זאת נשארתי בגובה שלהם(הם גובהים בקצב שלי,למרות שלא נראה שהם התבגרו מינית.ההורים שלהם נמוכים,איך זה הגיוני)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושש נורא לגובה שלי.גובהי 166.6 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/06/2011יש סיכוי טוב שתמשיך לגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)