מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שושנה ברגלעמוס07/01/2010
מה ניתן למרוח על שושנה ברגל ? האם יש משהו בטבע לצרה הזאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שושנה ברגל
איה הוד07/01/2010שלום עמוס,
אין לי הרבה ניסיון עם שושנה, אך שמעתי שלמרוח עליה משחה המכילה פרופוליס עם אלוורה זה מופלא, אופציה נוספת היא לשים שכבת חימר גדולה מעל השושנה ולחבוש ללילה, ובבקור לשטוף - ככה כמה פעמים עד שיש שיפור.
ישנו מוצר שמכיל חימר ביחד עם אבקת פרופוליס וזה מדהים כי הפרופוליס עובד ממש כמו אנטיביוטיקה.
בהחלט שווה ניסיון!
בהצלחה
ספר איך הלך...
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עובד
עמוס10/01/2010מצאתי בבית ג'ל אלווורה וצנצנת דבש מלכות. קשרתי גזה לרגל כל לילה עם שילוב של שני המרכיבים. ובתוספת אנטיביטוטיקה שאני שותה השושנה כמעט נעלמה זה עובד תודה איה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שושנה ברגל
איה הוד10/01/2010איזה יופי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בפניםדנה06/01/2010
אם יש קרם ,תרופת סבתא משהו לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בפנים
שירי חבקין07/01/2010דנה היקרה שלום רב
אני ממליצה על קרם לפנים שמכיל לבנדר
לבנדר הינו שמן אתרי שמסייע להפחתת תופעת
הקופרוז שאלה נימים אדומים ואדמומיות בפנים
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אדמומיות בפנים
איה הוד07/01/2010
שלום דנה,
הכל תלוי כמובן בגורם לאדמומיות.
אם זה בעקבות סבוראיה למשל, אז משחה על בסיס שיבולת שועל היא נהדרת!
בהצלחה :-)
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימר ירוקרבקה06/01/2010
שלום
יש לבני קילוף בקרקפת המתפשט לכל איזור השיער. הוא לא מגרד, אולם כל קילוף של העור יוצר נוזל המתייבש על העור ונדבק לקרקפת, המראה אינו יפה וזה מפריע לו מאוד.
מניסיונכן האם חימר ירוק יכול להועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימר ירוק
שירי חבקין06/01/2010רבקה שלום רב
אני לא בטוחה שיהיה לכם נוח להשתמש בחימר על השיער
הוא מתייבש ונהייה ממש קשה ואבקתי.
אני ממליצה לשים שילוב של שמן זית לבנדר ועץ התה
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים כרוניים בישבןגל05/01/2010
שלום רב
אני סובלת משך שנים מפצעים כרוניים בישבן שמתפשטים לעיתים גם לרגליים
אנטיביוטיקה לא ממש עזרה וגם לא ראקוטן
אודה להמלצה ראיתי שהומלץ חימר ושמן עץ התה
איזה חימר? היכן רוכשים<
שרןו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים
שירי חבקין06/01/2010שרון שלום רב
במקרה הזה הייתי ממליצה רק על עץ התה בשל
נוחות השימוש לעומת החימר שמלכלך ולא כל כך
נוח להסתובב איתו .
יש למרוח מספר טיפות פעמיים ביום נקודתית בלבד
על הפצעים.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק יומיומי לתינוקהדסה04/01/2010
יש משהו מיוחד שאתן ממליצות עליו ? הבן שלי במעון בן 9 חודשים והייתי רוצה המלצה ספציפית לחיזוק המערכות במיוחד לחורף....
אני נותנת לו פרוביוטיקה של חברת הדס, זה מומלץ? קשור בכלל? כי רשום שזה בעיקר לעיכול..
תודה רבה לכן על כל העצות הטובות! חורף בריא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה..
הדסה04/01/2010מאז הלידה יש לי נשירה חזקה מאוד... זה יכול להיות בגלל שאני מניקה?
יש לכן המלצה מה לעשות?שמפו מסויים?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק
שירי חבקין05/01/2010הדסה שלום רב
אני ממליצה בחום על כפית מסירופ שמכיל שילוב של ויטמין סי
אכינציאה וסמבוק שחור. ישנם מספר כאלה בשוק
של חברות שונות
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרבוסילןסימה04/01/2010
שלום רב
אני סובלת ממעי רגיז מגיל צעיר. שותה בבונג, זרעי שומר ושמיר וקימל. אבל עדיין יש לי גזים פנימיים שמכאיבים לי.
האם קרבוסילן יכול לעזור לי? האם זה טבעי?
האם יש לכן רעיון אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גזים
איה הוד04/01/2010
שלום סימה,
במקום לנסות לקחת דברים שעוזרים לגזים לצאת ולהשתחרר נסי ללכת לטיפול שיבדוק מדוע מלכתחילה נוצרים אצלך במעי כל כך הרבה גזים וטפלי במקור.
אין דבר כזה מעי רגיז - חייבת להיות סיבה לכך שהמעי מתנהג ברגיזות והעובדה שהרופאים לא מוצאים שום דבר לא אומר שהגורם לא קיים.
גשי לנטורופת לטיפול.
כללי:
עיסוי בטן מרגיע אחרי מקלחת עם שמן שקדים ולבנדר יעזור לך מאוד.
כשיש גזים כלואים מכאיבים עוזר מאוד לשכב על הבטן כאשר מתחת לבטן יש מגבת מגולגלת או כרית.
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין dשולי04/01/2010
לפי בדיקת דם יש לי ויטמין d גבולי. הבנתי שיש בכבד ,בצים, שמן דגים ויטמין די ןחשיפה לשמש.
.האם אני אשתה כדורי אומגה 3 זה יכול לעזור במחסור בויטמין די? האם יש לך רעיונות נוספים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ויטמין D
איה הוד04/01/2010
שלום שריתה,
האמת, אין לי מושג האם שימוש באומגה 3 יכול לסייע לויטמין D....
אבל אם חשיפה לשמש ואכילה נכונה לא יסייעו להעלותו בדם אני ממליצה לקחת לתקופת מה תוסף ויטמין D.
ויטמין D הוא ויטמין מסיס בשומן ולכן מומלץ לקחת אותו עם אוכל.
בברכה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוריאהמריה04/01/2010
שלום,
יש לי ככל הנראה סיבוריאה בקרקפת (לפחות זה מה שהספרית שלי אמרה) זה מתבטא בקשקשים גדולים, עור ממש יבש וגירוד.
ניסיתי מס' שמפו שונים אך ללא תועלת.
רציתי לדעת האם יש איזשהיא תרופת סבתא מועילה שיכולה לעזור במצב הזה כי זה ממש מפריע לי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסבוריאה
שירי חבקין04/01/2010ניתן למרוח מעט שמן זית
או שמן חוחובה להרגעה
באם זה לא עוזר תוכלי להתקשר אלי
לקבלת המשך הייעוץ
בברכה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סבוריאה
איה הוד04/01/2010שלום מריה,
טיפול בסבוריאה חייב להיות גם פנימי ולא להתמקד בקרקפת.
יש חשיבות והשפעה למה שאת אוכלת ואיך את מנהלת את אורח חייך.
גשי לשירי טיפול מעמיק שבו תותאם לך גם תזונה .
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת סבתא להרפס.הדס03/01/2010
האים קיימת תרופת סבתא להרפס השפתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
שירי חבקין03/01/2010הדס שלום רב
הכי עוזר למרוח חמאת שיאה נקיה גולמית
לא הקוסמטית ולא מעורבת עם ריחות וצבעים
ניתן להוסיף מספר טיפות של שמן עץ התה
כמו כן מומלץ במגביל לקחת סירופ או מיצוי
של סמבוק שחור בכדי לטפל בוירוס שגורם להרפס
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלי זית
יגאל ב"י05/01/2010מטפלים בהרפס
אפשר ללעוס ולמרוח את המיץ על הפצע או למרוח מיצוי אלכוהולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםליטל03/01/2010
שלום!
קוראים לי ליטל ואני בת 19 ויש לי טחורים וכבר כמה שנים וזה לא עובר לי ניסיתי נרות ומישכה וזה לא עובר רציתי לדעת עם אני צריכה לעבור ניטוח בשביל להוריד את זה ?ועם כן כמה זמן זה החלמה של זה כי אני חיילת אשמח עם תוכולו לענות לי על השאלה שלי בהקדם האפשרי בתודה מראש ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
שירי חבקין03/01/2010ליטל שלום רב
יש משחה שאני מכינה על בסיס שמן זית פיגם ועץ-התה שיכולה
מאוד לעזור. כמו כן טיפות על בסיס צמחי ואלכוהול
הטיפות לשתיה והמשחה למריחה
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרתמירי01/01/2010
שאלתי איך מטפלים בפטריה באברי המין (בחלק החיצוני) בשליש הראשון של ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטרת
איה הוד01/01/2010שלום מירי,
פטרת זה דבר עקשן.
בהריון הדבר היחידי שאפשר לעשות בשלב זה הוא טיפול חיצוני בלבד עם משחות או צמחים אנטי=פטרייתיים.
אפשר לעשות שימוש בשמן עץ התה
אולי לשירי יהיה מה להוסיף...
הריון קל :-)
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרת
שירי חבקין02/01/2010מירי שלום רב
אכן כפי שאיה כותבת הפטריות הן כאן להשאר
ומאוד קשה להיפטר מהן.
לי.ד.שלוס יש טיפול בתערובת שמנים שהם מרכיבים
נסי להזמין דרכם.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אזניים לתינוקהדסה30/12/2009
בן 9 חודשים.
מה אפשר לעשות?קראתי שהמלצתם לשואלת אחת בפורום לשים כמה טיפות לבנדר על צימר גפן.האם טוב גם לתינוק?
לגבי שמן זית ושום האם כדאי לטפטף לאוזן או לשים על צימר גפן?זה עדיף מלבנדר?
תודה רבה!
הדס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת אוזניים לתינוק
איה הוד01/01/2010
שלום הדס,
עם דלקת אוזניים אצל תינוקות לא משחקים.
אני ממליצה על טיפולי רפואי בזמן הדלקת האקוטית.
ובנוסף/במקביל/למניעה: אני עצמי עושה שימוש מופלא בטיפות אוזניים "טראומיל" - מדהימות!!!
אםשר לטפטף 2 טיפות ממיץ בצל לכל אוזן - נהדר!
שמן זית ושום - אפשר לטפטפף לאוזן.
אני מעדיפה את זה יותר מהלבנדר.
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראומיל
הדסה02/01/2010זה טיפות הומאופתיות?
את יודעת איפה אפשר לרכוש בירושלים?
תודה רבה!שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבנדר
שירי חבקין02/01/2010הדס היי
אני מקבלת את כל שאיה רשמה ובכל זאת ממליצה
על מספר טיפות של לבנדר אתרי משובח על פיסת צמרגפן
ולשים ישירות באוזן...מניסיון אישי פשוט עושה פלאים
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימר ירוקעינת30/12/2009
האם ניתן למרוח את החימר בצורה יבשה על הפצעים אחרי טיפול מקומי של שמן לבנדר על הפצעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימר ירוק
שירי חבקין02/01/2010עינת שלום רב
את החימר מורחים תמיד באותו האופן ולא מערבבים עם שמנים
נוספים. כך בכל אופן מומלץ בספרים של ריקה זראי שהביאה
את החומר הנ"ל למודעות כבר לפני עשרים שנה ויותר.
מערבבים עם מים לתמיסה בוצית סמיכה ומורחים על המקום הרצוי.
אפשר לשעה ומעלה לפי הצורך. שוטפים במים פושרים
ולאחר מכן אפשר למרוח שמן לפצעים או ארניקה לכאבים וכו'
לפי הסיבה בה השתמשת.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חימר
סימה04/01/2010שלום שירי
אני חושבת שקראתי פעם שניתן לערבב מעט חימר עם טיפת שמן לבנדר ואז לשים על הפנים?
האם זה לא נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימר ירוק
שירי חבקין04/01/2010סימה היקרה
אני שייכת לאסכולה שלא מערבבת את החומר הזה עם כלום!!
אני בטוחה שאפשר כי לבנדר רק מועיל אבל לפי מה שקראתי
בספרים של ריקה זראי ולפי נסיוני, החימר פעיל ויעיל בפני עצמו
בברכה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זןק תירסאני30/12/2009
האם טוב להמסת אבנים בכליות?
האם מסוכן לאחר דלקת בדרכי השתן שטופלה באנטיביוטיקה?
קראתי שאף מועיל לערמונית-האם נכון הדבר?
מה המינון המוממלץ בחליטה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקן תירס
שירי חבקין30/12/2009אבי שלום רב
אני בדרך כלל ממליצה עליו לטיפול בסוכר
תודה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתדן29/12/2009
מבקש לדעת אך אפשר להוריד רמת הסוכר (115-130) בעזרת תרופות סבתא
בתודה
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת
שירי חבקין29/12/2009שלום רב לדן
ישנם מספר צמחים שמסייעים לאיזון ולהפחתה
של רמות סוכר בדם
חילבה- ניתן לאכול או לקחת בכמוסות
שערות זקן התירס - בחליטה
צמח המורינגה- להוסיף כפית אבקת צמח לאוכל פעמיים ביום
צמח הנוני - לשתות כף סירופ נוני פעם ביום על קיבה ריקה
עלי זית- בחליטה
לאכול הרבה שום
בהצלחה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)