מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פריוןאורטלי29/10/2009
שלום לך! אני בת 24 ואני ובעלי מנסים להכנס להריון. יש כמה טיפים יעילים לעודד כניסה להריון?? (גם לאשה וגם לגבר) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כניסה להריון
איה הוד01/11/2009
שלום אורטלי,
כמובן!
רק קודם צריך לבחון אם יש בעיה ואם כן אצל מי.
אם הבעיה היא אצל הגבר (כמות,תנועתיות, איכות של הזרע למשל) אז הטיפול יהיה בו.
אם הבעיה היא אצלך (חוסר איזון הורמונלי, ביוץ לא מסודר ועוד...) אז צריך לטפל בך...
אם עשיתם שניכם את כל הבדיקות, כולל פרופיל הורמונלי ווידוי שאכן קיים ביוץ והכל תקין - אז נשאלת השאלה כמה זמן אתם כבר מנסים...כי אם זה פחות משנה אז כל מה שנשאר זה להיות סבלניים.
חשוב: באחוז מאוד גבוה של המקרים בהם נשים לא מצליחות להיכנס להריון הגורם הוא רגשי/נפשי!
כשיש ברקע לחץ, מתח, םחדים, חרדות...וכאן צריך ללכת לנטורופת כדי לאבחן את הבעיה ולטפל בה בצורה ממוקדת.
יש לי היסטוריה ארוכה וטובה עם לעזור לנשים להיכנס להריון כאשר לא מצויה בעיה פזיולוגית שמונעת זאת...
בברכה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותדוד29/10/2009
יש איזה תרופת סבתא שעוזרת קצת בצלקות אקנה.. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקות
איה הוד01/11/2009
כן - בעיקר אם הצלקות טריות ולא ותיקות.
מסיכות חימר ומשחת קלנדולה יעשו עבודה טובה.
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות
שירי חבקין03/11/2009מוסיפה גם שמן רוז היפ לאחר מסיכות החימר
נחקר והוכח כמועיל בהפחתת צלקות
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאבוןאהרון28/10/2009
שלום רציתי לדעת אים יש תרופה להגביר את התיאבון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגברת תיאבון
איה הוד01/11/2009
שלום אבי,
להגברת תיאבון ניתן להיעזר במזון מלכות אמיתי 100%
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאם מניקהתמרהNNN27/10/2009
התינוקת בת חודשים ויונקת אין לה כבר 8 ימים קקי האים זה נורמלי ואם יש אפשרות להקל עליה על ידי תזונה לאם המניקה התינוקת רק יונקת
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניקה
שירי חבקין28/10/2009לתמי
זה נפוץ וידוע שתינוקות שרק יונקים לעיתים אינם
מתפנים מספר ימים. באם אין היא סובלת מכאבים
אין מה לדאוג.
את יכולה לתת לה מעט תה צמחים וזה יגרום מיד
לכך שהיא תעשה את הקקי הנכסף:)
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימר ירוק לכתמים-כמה זמן וכמה פעמיםאסת27/10/2009
שלום רב
דברתי איתך שבוע שעבר בקשר לכתמים חומים של שמש
אמרת לי לשים חימר ירוק על הכתמים למשך שעתים עד שלוש
אתמול שמתי 40 דקות והעור אחר כך היה אדום אדום
ונקבוביות העור היו פתוחות-האם להשתמש במי פנים לסגירת הנקבוביות
אז האם לשים בכל זאת שעתים עד שלוש ?
כמה פעמים בשבוע לשים חימר ירוק
ותוך כמה זמן יש תוצאות
האם יש משחה שמונעת כמה שיותר שיזוף מהשמש-
שאני בחוץ אני מרגישה איך השמש שורפת לי את הפנים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
שירי חבקין28/10/2009שוב שלום
אני ממליצה שבאם את רגישה לחימר
וכפי שתארת מפתחת עור אדום ושורף
שתוותרי על השימוש בו לעת עתה.
לגבי הגנה מהשמש ישנם תכשירים רבים
בחרי בבלוק עם מספר גבוה .
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה תומכתסיוון26/10/2009
האם יש המלצה גורפת של תזונה למי שסובל מבעיות נשימה (מעבר להימנעות מחלב ומוצריו)?
אשמח לשמוע המלצות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נשימה ותזונה
שירי חבקין28/10/2009סיוון היקרה שלום רב
אני ממליצה על מזונות מופחתי כל ה"לבנים"
חלב ומוצריו
קמח לבן ומוצריו
סוכר
מלח
כמו כן לחזק בחליטות של קורנית ומליסה
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהרויטל26/10/2009
לאחר שיטוט באינטרנט אני חושבת שאולי יש לי קנדידה??
בעיות עור, מיגרנות, עצבנות, הרגלי אכילה רעים, מתח.
מה דעתכן ומה כדאי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה
שירי חבקין28/10/2009רויטל שלום רב
ראשית מומלץ לעשות בדיקה לדעת האם
יש לך קנדידה ובאיזה רמה.
לאחר מכן מומלץ לעשות דיאטה חריפה של
המנעות מכל המזונות המכילים שמרים אלכוהול וסוכר
באם את רוצה שלא יהיה לך קשה מדי נסי לדמיין
שאלה המזונות שהקנדידה אוהבת וחיה מהם
כך שכל פעם שאת מונעת ממנה אותם היא הולכת
ונעלמת.
ישנם תוספי מזון וכמוסות לטיפול בקנדידה אולם
שום דבר אינו יעיל ללא הדיאטה המאוד קשה הזו.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימאס לי יש ךלי קנדידה באפן קבוע .
ARUIFVI26/07/2010מקבלת טיפו עובר טיפול מונע מה לו .ושוב חוזרים לי הפיטריות .
קודם כל איזה אמבטיה מומלץ לעשות לכף הרגליים.
מערכת החיסון שלי חלשה
הקנדידה מסתובבות בגוף כל חודשים בערך .אי אפשר להמשיך ככה.
דרך אגב מה זה מזון מסוג שמרים .
הבנתי שאסור לאכול מתוק אוי נורה בשבילי איך ישכנע את עצמי .
כי אני במצבי מחלות שלא מסוגלת אוקי נגיד
איזה משחה טיבעית ומומלצץ אולימ ולא יקרה .
אין לי כסף לרפואה משלימה .או דיקור
מנסה לאכול שום בכוח .מה מונע שלא יהיה פיטריה מה יאוש גדול
במיוחד שהרופאה שלי אמרה לי או שאת רוצה למות .סליחה שאני אומרת לך.
או דאת צריכה להתמודד לסבול עם הפיטריות .
כבב ניסיתי ניסיון להפסיק תרופה לרדת לתרופה שגורמת לי לקנדידה.אבל
עשיתי לי נזק לגוף וגם היכפלתי את מחיר לתרופה 1200 שקל בחודשיים .כל חודש 500 תרופה אחרת .
אז עכשיו לא רק שאני בלי התרופה אני גם עם התרופה מטטרוקסאט וגם עירוי בגלל הנזק .וגדלו לי הפיטריות בתדירות גבוהה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדנה לניקוי רעליםרויטל26/10/2009
שלום שירי איה
האם מישהי מכן מכירה מקום מומלץ לסדנת ניקוי רעלים בסופי שבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי רעלים
שירי חבקין28/10/2009מצפה אלומות
מצפה הימים
יקר אבל שווה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקים וצרבת והקיבהגיל26/10/2009
שלום רב,
מה אפשר לקחת בשביל צרבת וגיהוקים מטרידים?
ניסיתי כפית סוכר
לשתות מים בלגימה
להפסיק את הנשימה
להפסיק נשימה ולהוציא אוויר לאט לאט
לאכול גינג'ר
שום דבר לא עזר,וזה מטריד ומפריע
שכחתי (: שאין מי שיבהיל אותי .. שיטה זו לו נוסתה
אשמח לטיפים
בנוסף מה יכול להוריד חומציות בקיבה,על ידי איזה מזון,או תה.
אליהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים וצרבת
שירי חבקין28/10/2009אליהו שלום רב
עד כמה שידוע לי אין משהו חד משמעי
מלבד תרופות הסבתא רבות השנים שציינת.
אפשר גם לנסות לאכול מלפפון טרי ללא הקליפה
יש הסוברים כי הוא מסייע להקל .
כמו כן חליטות של שומר .
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאליהו
אני28/10/2009שלום שלום,
מנסיוני.... לחומציות בקיבה עוזר מזון בסיסי , כמו חלב ,גלידה וכד'. בסיס מנטרל חומצה.
כאחת שלא עזר לה דבר בזמן גיהוק (לפעמים ימים שלמים!), נסה לשתות משקה תוסס כל שהוא בלגימות גדולות. זה הדבר היחיד שעוזר לי לאחר כל הנסיונות שתיארת ו...יותר.
מקווה שעזרתי :-)
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנים אדומות מהחימר-אבקש עזרה דחוףאסת26/10/2009
שמתי חימר ירוק עם מים כחצי שעה רק על חצי מהפנים והפנים שלי כרגע אדומות
עמו שרופות-אבקש עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהניסיון שלי
רויטל26/10/2009גם העור שלי אדום אחרי השימוש בחימר אבל זה עובר. אבל זה לא מרגיש שורף או כואב, פשוט כתם אדום על העור במקום שהיה החימר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימר ירוק
שירי חבקין28/10/2009רויטל שלום רב
שלחתי לך הודעת הרגעה גם במייל
החימר אינו מזיק ואין כל סיבה לדאגה
אישית אני מכירה את החומר מזה עשרים שנה
ומעולם לא נתקלתי בנזק שנגרם מהשימוש בו
אנשים גם שותים אותו לטיפול במחלות
כבד וכליות.
ייתכן שאת רגישה מאוד ולכן אני ממליצה לשטוף
עם הרבה מים .
לגבי השימוש צריך למהול במים עד שהוא נהייה
בוצי ואחר כך למרוח על הפנים. אפשר להשאיר
שעה ומעלה. היו פעמים שהייתי ישנה עם החומר
על הפנים עד הבוקר
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות בפניםמאיה26/10/2009
היי,
יש לי צלקות בפנים שנובעות כנראה מאלרגיה לכדורי B 12
אני מורחת חימר ירוק בערך פעם בשבוע ואכן יש שיפור, אולם הצלקות עדיין ישנן
האם עדיף למרוח עליהן משחת קלנדולה או שמן רוז היפ יש לציין שהמצב הוא כבר כשנה ככה, אולם לרופאי העור אין פתרון למצב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
שירי חבקין26/10/2009מאיה היקרה שלום רב
תמשיכי עם החימר כפי שאת עושה אפשרי גם להגדיל
את השימוש לפעמיים בשבוע. כמו כן אני ממליצה למרוח
שמן רוז היפ לאחר שאת שוטפת את החימר מהפנים.
שמן הרוז היפ הוכח כמסייע להפחית סימני צלקות.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת סבתא או תוסף מזון לטסטסטרון נmoshe24/10/2009
האם יש מזון/ירק/תוסף מזון שמחזק את הטסטסטרון ?....
העלאת טסטוסטרון
איה הוד25/10/2009שלום משה,
טסטסטרון הוא הורמון המין הזכרי ולא ידוע לי על תרופת סבתא שמחזקת אותו.
מה שכן, ניתן לגשת לטיפול נטורופתי בצמחי מרפא כדי לפתור את הבעיה האמיתית ולאזן את הנושא ההורמונלי
כמו שיש צמחים שמורידים את רמות הטסטוסטרון (למשל הליקוריץ), כך יש צמחים שיכולים להעלות את רמתו - למשל: קטב מצוי (Tribulus terrestris) שהוא בעל השפעה הורמונאלית ומשפר את איכות הזרע והתפקוד ההורמונאלי והמיני אצל הגבר.
(אני מניחה שהבעיה מבלי שציינת אותה קשורה לאון מיני ולכן זה מצריך התערבות של מספר גורמים ומספר צמחים יחד)
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחחח הזרת כואבתסיגלית10124/10/2009
שלום לכם...רבתי עם קיר וחטפתי מכה בזרת היא הכחילה ,כבר עבר שבוע וכל האזור כואב....אודה לכם אם תתנו לי פתרון להרגעה. { היא לא שבורה}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
שירי חבקין25/10/2009סיגלית שלום רב
אהבתי את תאור ה"קרב" עם הקיר
את יכולה לקחת ארניקה הומאופטית בגלובולים
3-5 סוכריות גלובולים כל כמה שעות
עדיף על קיבה ריקה ולא לשתות קפה.
כמו כן אפשר גם למרוח משחת טראומיל
או משחת ארניקה
כל אלה להשיג בבתי מרקחת הומאופטים
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זרת כואבת
איה הוד25/10/2009שלום סיגלית,
ללא ספק מצב לא נחמד בכלל :-)
ההמלצה שלי זהה אחד לאחד עם זאת ששירי נתנה לך
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאה שלום דחוףףףףשרונה24/10/2009
אני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון אני בהריון שבוע 18 עם תאומים ורציתי לדעת האם אני יכולה לקחת כדורי מציצה התחיל לכאוב לי הגרון ורציתי להתחיל לקחת היום תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי מציצה
שירי חבקין25/10/2009שרונה שלום רב
אנחנו לא רופאות וזה פורום תרופות סבתא לאו דווקא
לנשים בהריון.
אני ממליצה לשאול את הרוקח אם ניתן
לקחת את הכזורים בהריון. ובנתיים את יכולה לגרגר
מיץ לימון או חומץ תפוחים. לא לשתות רק לגרגר
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהdalia22/10/2009
שלום רב,
ברצוני לשאול לגבי תכשיר או צמח מרפא שמכיל בתרכובותיו תכונות להרגעת העור לתופעת סבוריאה,תופעת הסבוריאה מופיעה אצלי בחילופי עונות.
תודה על התייחסותכם
בברכה,
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
שירי חבקין25/10/2009דליה שלום רב
משחת נוני יכולה לסייע להרגעה של סבוריאה
אך מכיוון שמדובר בתופעה אלרגית
מומלץ לשקול לגשת לטיפול עמוק כגון הומאופיה
או טיפול בשיטה הסינית.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סבוריאה
איה הוד25/10/2009שלום דליה,
כמובן שהבעיה צריכה להיפטר ברמה הפנימית ולא החיצונית.
אך לשם הקלה ניתן לעשות מסיכות משיבולת שועל!
נהדר!!!
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)