מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי הסרת שיער לילדה בת 10.5יפית22/09/2010
הקוסמטיקאית שלי המליצה לי להוסיף להורדת שיער בשעווה מהשפם, בית שחי וכו שימוש בתכשיר קוסמטי שמפחית מאד את צמיחת השיער בשם אפיל פרי שמשווק ע"י חברת פארמה נובה. מדובר בטיפול עבור ילדה כבת 10.5 עם שיעור רב. השימוש בתכשיר נעשה ע"י הקוסמטיקאית עצמה לאחר הסרת השיער בשעווה והוא בעלות מאד יקרה עבורי.ניסיתי למצוא חומר באינטרנט אך מצאתי רק מידע שיווקי מטעם החברה שמשווקת את המוצר.
האם שמעתם על המוצר?
האם אין סכנה לשימוש בילדה בתחילת גיל ההתבגרות?
תודה וברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיל פרי
ד''ר מיכאל שוחט24/09/2010שמעתי על המוצר ואולם אין לי פרטים לגבי בטיחות ויעילות בילדים מומלץ לפנות ליצרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאססססשרון22/09/2010
שלום.. יש לי בעיה של שערות חודרניות ברגליים... והשערות שלי בהירות אז אני לא יכולה לעשות לייזר או אינפרא... ושאלתי בנוגע לshr בכללית ואמרו לי שזה לא יעיל לגבי שיער בהיר... אז שאלתי את הקוסמטיקאית שלי בנוגע לאפילציה אז היא אמרה לי שזה מצלק את העור... עד כמה זה יצלק את העור והצלקות נשארות או מחלימות? אני רוצה לציין שהעור שלי לא מצטלק יחסית.. הסרתי כמה נקודות ובקושי רואים .. הצלקת הופכת עם הזמן להיות לבנה כמו העור שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה
ד''ר מיכאל שוחט24/09/2010במידה והטיפול מתבצע בצורה מיקצועית הסיכון לצלקות נמוך מומלץ לבצע טסט טיפולי באזור מצומצם ועל סמך התוצאה להחליט על המשך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפרה אדום וסיכונים???זיוה22/09/2010
אני בת 50 בריאה פרט לתת פעילות בלוטת התריס. מקבלת אלטרוקסין ומאוזנת .מעוניינת לשאול אם יש סכנה כמו חשש להיווצרות ממאירות או סיכונים אחרים בהורדת שיער בשיטת אינפרה אדום אצל קוסמטיקאית ,באזור בית שחי ,פשעות, אזור קו הביקיני ,בערווה בפות למעלה ,באזור הישבן ,מסביב לפי הטבעת לא בפי הטבעת ורגליים .תודה על העזרה והסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום זיוה
ריקי מ-care06/10/2010אין שום סיכון כזה ואת יכולה לבצע טיפולים ללא חשש!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בהנקה וגם בקו ניתוח קיסריאפרת20/09/2010
שלום
עברתי טיפול אחד בבית שחי בהסרת שיער SHR ונראה שיש תוצאות טובות אני מעוניינת לעשות גם במפשעה.
1. האם אסור לעשות טיפול הסרת שיער על הצלקת של של ניתוח קיסרי.
2. בנוסף אני מניקה את ביתי בת כשנתיים האם יש מניעה בנושא זה
3. האם הסרת שיער בטכניקה זו עלולה לגרום לסרטן, האם יש מחקרים בנושא, בכל זאת מדובר בקרן לייזר, האם קרן הלייזר עלולה לגרום לשינוי ב DNA.
המון תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער
ד''ר מיכאל שוחט24/09/2010ניתן לעבור על צלקת ואין מניעה להנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת גבות גבריםאריק19/09/2010
ראיתי בעבר שניתן לבצע הסרת שיער בין הגבות לגברים לצמיתות.
מהי השיטה המומלצת? (לייזר,אינפרא וכ')
מהו טווח המחירים?
והאם ניתן בין טיפול לטיפול למרוט את השיער או שזה אסור וחייבים שהשערה תגדל עד לטיפול הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אריק
ריקי מ-care06/10/2010ניתן להסיר את השיער בין הגבות. זה מבוצע ב CARE באמצעות לייזר - ייתכן שיש מכונים שמשתמשים באינפרה
ניתן להסיר בין הטיפולים (אם יהיה מה להסיר). לרוב זה אזור שמגיב מעולה לטיפולים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער לגבר כתפיים וגב עליוןלירן19/09/2010
שלום לכל מביני העניין
אני בן 27. לפני כשבוע הלכתי ל"פגישת יעוץ" באחד ממכוני האסטטיקה הידעוים בארץ, לשמוע לגבי אפשרות להסיר שיער מועט שיש לי באזור הכתפיים וממש קצת באזור הגב העליון.
(אציין כי באמת מדובר על שיעור לא גדול, שערות דקות ולא שחורות).
לאחר מסע מכירות אגרסיבי מצד ה"יועצת" השתכעתי וסגרתי על 10 טיפולים כשכבר באותה הפגישה עשיתי את הטיפול הראשון.
לאחר יום יומיים, בדיקה די שרירותית באינטרנט הראתה לי תמונה אחרת לגמרי מזו שהוצגה לי במכון. באינטרנט כתוב כי זהו אזור מאוד בעייתי שאינו מומלץ להסיר שם שיער, וכמו כן השיער הצומח עלול להיות עווה ובכמות רבה יותר וכמו כן עלול לצמוח יותר שיער ממה שהיה.
כמובן שהתאכזבתי והתעצבנתי מאוד שכן אותו מכון ניצל את תמימותי ואת חוסר הידע שלי בנושא ופשוט הסתיר ממני מידע זה, הכל על מנת שאחתום על עיסקת 10 טיפולים.
עכשיו אני מתלבט מה לעשות. האם אכן כך הדבר?
מהם ההשלכות של הפסקת הטיפול לאחר טיפול אחד?, והאם טיפול אחד שעשיתי עלול להביא למצב גרוע יותר.
בקיצור, לא יודע אם להמשיך בסדרת הטיפולים או לא.
אציין כי אני לא ממש שעיר באזורים הללו וחשבתי כי יהיה נחמד להיות חלק לגמרי. בטוח שאם היו מציגים בפני את כל ההשלכות, לא הייתי מבצע.
אודה לכם מביני העיניין אם תייעצו לי בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תרגיש מרומה
שלומי19/09/2010אל תרגיש מרומה, מנסיוני טיפולים בגב כן עוזרים, לא מגיעים להסרה לצמיתות אבל יש שיפור ודילול משמעותי, תחשוב שבמקום לעשות שעווה פעם בחודש אתה תצטרך טיפול חיזוק בלייזר או IPL או SHR פעם בחודשיים שלושה וגם אז השיער שיצמח יהיה פלומתי ולא גם כמו הקיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בשעווה בבטן בגב ובפנים !קרן18/09/2010
אני בחורה שסובלת כבר הרבה שנים מישעור יתר עכשיו השיעור התבטא באזורים כמו בבטן בפנים ביידים ובגב אני נוטלת גלולות כבר הרבה שנים עכשיו התחלתי להוציא שערות יחסית בגיל מאוחר עכשיו בצבא אני חושבת שהתחלתי להוציא אבל אם משחה והשערות שלי הן לא שחורות אני בחורה שצבע השיער שלה שיטני לא בלונדיני עכשיו חברה של אמא שלי הציעה לי להוציא בשעווה בבטן בגלל שהשיער נהפך להיות לדליל ועדין וזה באמת נכון אחרי הרבה שנים שאני מוציאה בשעווה בבטן לפני כפחות משבוע אמא שלי הוציאה לי שערות מהבטן אבל האזורים שאני עושה הם באזור הבטן בין החזה והחלק התחתון של הבטן באמצע אני לא נגעתי כי שם השערות הן עדינות ולא רואים אותן כל כך עכשיו אמא שלי עכשיו הוציאה לי חלק קטן מאזור אמצע הבטן והשערות שצמחו שם הן כמו קוצים עכשיו לא צמחו עדין מה אני עושה בנידון אני עכשיו צריכה גם להוציא שם את השערות באמצע הבטן ואני מפחדת שהשיער לא יצמח עדין פלומתי כמו בשאר החלקים בבטן ומה לגביי הפנים כי היא גם מוציאה לי בגב וגם ובפנים בשעווה אבלפיחה עכשיו אני צריכה להוציא גם במרכז הבטן מה עושים איך השיער יצמח לי שם אני לא רוצה קוצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תטפלי בSHR או בIPL השיער יתדלל
שלומי19/09/2010ויהפוך לפלומתי אחרי מספר טיפולים, חראם על הגוף שלך עם כל השעוות, את עושה נזק כשהפיתרון הוא נגיש ובטווח הרחוק משתלם יותר משעווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות חזקה ב-SHRתלמה17/09/2010
שלום רב,
לפני כחודש השתכנעתי בטיפול בהסרת שיער עם שיטת SHR באחד המכונים המורשים לכך. לפני כשבועיים עשיתי ניסיון בחלק ברגל הימנית שלי והחלטתי לאחר שבועיים להתחיל בטיפול מלא. באותו ערב לאחר טיפול המלא בשני הרגליים היה אדמומיות חזקה ונפיחות רק באותו חלק הניסיוני שעשיתי מלפני שבועיים. נאמר לי ע"י רופא עור שהדבר כוויה ואושש את החשש שלי לדבר ( תמונה שבמצ"ב הוא לאחר יומיים עם משחות).
אני לא יודעת אם אמשיך בטיפול השני מחשש שכל החלקים ברגליים יהיו במצב של חלק זה של הרגל.
האם הטכנולוגיה זאת גורמת לכוויות?
האם הדבר קרה בגלל תקופה קצרה (שבועיים) מטיפול הניסיוני בחלק קטן של הרגל לטיפול הגדול בשתי הרגליים?
אשמח לקבל את תשובותיכם והתייחסותכם לנושא (מצ"ב תמונה של חלק מהרגל שעבר טיפול ניסיוני ולאחר שבועיים טיפול ראשוני).
תלמה פ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה SHR לא גורם לכוויה
שלומי19/09/2010אני טופלתי ב SHR בכל הגוף במכשיר סופרנו XL וזה לא עושה כוויה חד משמעית, אולי תופיע אדמומית קלה או מעט נפיחות באזור כמה שעות אחרי הטיפול אבל היא נעלמת לגמרי ואם זה לא נעלם כעבור יום קרוב לוודאי שמדובר בכוויה ולא הייתי מתקרב לא למטפלת שעשתה לך את זה ולא למכשיר שהשתמשה בו.
SHR וגם IPL הן שיטות מצוינות ובטוחות אך כמובן שיש חשיבות למטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת SHRתלמה17/09/2010
שלום,
רוצה לדעת אם יש סכנות כוויות בטכנולוגיה הזאת, ומה אחוזי ההצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SHR היא שיטה בטוחה
שלומי19/09/2010שאינה עושה כוויות, יש לה מערכת מקררת שמונעת את תחושת החום, וניתן לשלוט על העוצמה, כמו בכל טיפול יש חשיבות אדירה למטפל, לכן ללכת רק למטפלים שחברים קרובים המליצו עליהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער לילדה בת 11רונית15/09/2010
שלום,
ביתי בת 11 בקרוב ומציק לה מאד שיער מעט כהה ברגליים.
האם יש דרך מומלצת על הבהרה (בטוחה) או פשוט להתחיל בהסרתו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
ד''ר מיכאל שוחט16/09/2010ניתן לחמצן את השיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיערמאיה14/09/2010
האם הורדת שיער בפס חזה היא בטוחה? או שהשיער יכול להתרבות בעקבות הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
ד''ר מיכאל שוחט15/09/2010במידה והשיער כהה ועבה אין סכנה לצמיחה מוגברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בבית השחי ובאזור הפניםמור14/09/2010
שלום,
רציתי לדעת אם הסרת שיער בבית השחי יכולה להוות סכנה לגבי בלוטות הלימפה או שאלה הן סתם שמועות?
ורציתי לדעת גם מהי הדרך הטובה ביותר להוריד שערות בפנים (מהפאות עד לסנטר)? האם לייזר יספיק? מכיוון ששמעתי שאפילציה היא דרך טובה אך כואבת יותר מהלייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית שחי
ד''ר מיכאל שוחט15/09/2010אין סכנה לפגיעה בבלוטות הלימפה לגבי הפנים מומלץ אפילציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מור
ריקי מ-care06/10/2010אכן רק שמועות. אין שום סיכון בריאותי בהסרת שיער בשום אזור בגוף.
לגבי פנים: מאחר ואזור זה מושפע משינויים הורמונליים יידרשו טיפולים רבים להשגת תוצאה הן בלייזר והן באפילציה. היתרון באפילציה הוא בכך שהיא לא תלויה בגוון השיער (ניתן לטפל גם בעור בהיר). החיסרון הוא כאב וכן סימנים נראים לעין (זה חולף כמובן)
אם את מתלבטת לגבי הפנים תעשי נסיון: תעשי טיפול בודד בלייזר וטיפול בודד באפילציה ותשווי בין התוצאות
שיהיה בהצלחה
ריקי מינצר מנכלי"ת care
הכותבת הינה מנכלי"ת care ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס והורדת שיערעדי12/09/2010
שלום רב, רציתי לדעת האם מותר לעשות הסרת שיער בבית השחי כאשר נוטלים ציפרלקס . והאם זה הטיפול פחות יעיל בגלל נטילת התרופה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
ד''ר מיכאל שוחט13/09/2010אין בעיה בנטילת הכדור במקביל לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיער אחרי היריוןתמר12/09/2010
שלום, אני בת 24 ולפני הריונות. אני שוקלת לעבור הסרת שיער בלייזר, אך חוששת שאחרי הריון השיער יחזור. האם החבילות להסרת שיער בלייזר כוללות תיקונים שלאחר היריון? האם באמת צומח השיער אחרי הריונות? ובאיזה היקף? כמה טיפולים בד"כ לוקחים התיקונים האלו? האם יש טיפול שנוטה להחזיק מעמד יותר מלייזר אחרי היריון (שיטת אור, אינפרא... )?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר
ריקי מ-care03/10/2010לרוב הריונות לא משפיעים על צמיחת שיער, אולם באזור "פס טבור" ופנים עלולה לעיתים להופיע צמיחה מוגברת בשל שינויים הורמונליים. הכל בר פיתרון על ידי הלייזר. בשאר אזורי הגוף אין בעיה כזו ואפשר להתחיל הכל עכשיו.
בברכה,
ריקי מינצר מנכלי"ת care
הכותבת הינה מנכלי"ת care ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער שלא נשר אחרי טיפולליאן11/09/2010
שלום ,
אני מטופלת כשנתיים בלייזר עשיתי כ8 טיפולים עד עכשיו.יש לציין שהתוצאות היו ממש טובות אפילו מעולות !שאלתי היא לגבי הטיפול השישי שעברתי לפני כחודש ,לאחר הטיפול רוב השיער לא נשר כלל ובמקומות שלא היה שיער החלה כבר צמיחה חדשה הצמיחה היא מתחת לעור אני לא יכולה לגלח את השיער מין הסתם כי הוא מתחת לעור ונוצר מצב של נקודות שחורות בולטות ברגליים.
שאלתי
1.האם עליי לפנות שוב למכון בו טופלתי ולבקש תיקון או להמתין?
2.האם מצב זה של הנקודות השחורות הוא בכלל בר תיקון ושינוי או שבעצם אני אבודה ?
אשמח לתגובה כנה
ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
ליאן11/09/2010שאלתי בעצם לגבי הטיפול השמיני שעברתי ולא השישי כפי שכתבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאן
ריקי מ-care06/10/2010לאור תוצאותיך המצויינות אכן העניין תמוה. האם שינו לך את המכשיר? העוצמה?
לדעתי כדאי לך לפנות למכון בבקשה לקבל הסברים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)