מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת שיער מהפניםשרית22/04/2008
אני מעוניינת להסיר שיער לצמיתות מהפנים, פיאות וסנטר. הבנתי שלא ניתן לעשות זאת ע"י לייזר, האם כדאי לעשות זאת ע"י אינפרא אדום? מה הדרך הכי טובה? אפילציה נראה לי ארוך כואב ומייגע כיוון שמדובר על שטח גדול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
29/04/2008שלום גילה
מה שלא מומלץ לבצע בלייזר בדרך כלל לא מומלץ גם ב-IPL (אינפרא..)
אם יש לך בעייה הורמונלית ידועה ואת נוטלת איזון תרופתי ובמעקב קבוע ויש לך הרבה שיער עבה
כדאי להעדיף לייזר. אם הצמיחה היא תורשתית,דקה,ולא מאד רבה,אולי עדיף לך אפילציה.
כמובן שזאת לא המלצה,לא בדקתי אותך,אך רק כמושג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרת שיערtzipi21/04/2008היי,
רציתי לשאול אם ידוע לך על מכשיר לייזר להורדת שיער בשם "סופרנו"
והאם את ממליצה עליו?
והאם 8 טיפולים בערך יכולים להיות יעילים לבחורה בת 23?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי ותודה מראש,
ציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרל-tzipi
29/04/2008שלום ציפי
מוכר לי המכשיר אך עדיין אין לי נסיון איתו,קיים סופרנו שהוא לייזר וקיים IPL ,אנני יודעת לומר לך מס'
טיפולים מדוייק ולא יודעת אם משהו בכלל יכול להתחייב על מס'....
התקדמות הטיפול תלויה בגורמים שונים,לא ציינת אזור ,צבע עור,צבע שיער וכ"ו וכ"ו...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינפרה אדום על הבטן בהריון...?נעמי21/04/2008אני מתארת לעצמי שהשאלה כבר נשאלה, אך מאחר ולא מצאתי... אני תוהה:
התחלתי טיפול בהבזקי אור אצל קוסמטקאית לפני שנודע לי שאני בהריון. הפסקתי בנתיים עם הטיפולים אבל בכ"ז טופלתי בשבועות הראשונים של ההריון המפתיע.
יש סיבה לדאגה....?
תודה מראש!
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלנעמה
21/04/2008שלום נעמה
לא נראה לי שיש סיבה לדאגה מטיפול 1 .
שיהיה במזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילול שיער ומספר שאלותעומר20/04/2008שלום,
רקע: בהיר בן 32 ממוצא אשכנזי.
1) אני שעיר מאוד מגיל מאוד צעיר וזה מאוד מפריע לי. למיטב הבנתי, ככל שאתה בהיר יותר והשערות שלך בהירות , ככה הטיפול לא אפקטיבי. האם יש כבר לייזרים מתקדמים שיכולים לענות על הבעיה הזו? ואם כן, אילו מומלצים?
2) יש לי פסוריאזס ברמה מאוד קלה (פצעים נקודתיים אדמומיים קלים) שמופיעים גם ברגליים - איזור שאני הכי מעוניין לעשות לייזר. האם ניתן לעשות לייזר במקרה כזה?
3) שאלה כללית: אם אני לא רוצה להיות חלק לגמרי (בכל זאת, אני גבר) איזה לייזר מספיק לדילול שיער?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלעומר
21/04/2008שלום עומר,
1. שערות בהירות חסרות פיגמנט לא מגיבות הייטב ללייזר. יש טכניקה שתוקפת את הבעייה דרך הרקמות הסובבות כמו סופרנו HSR ,או סינרון עם ה-RF שלהם.אין לי הוכחות בדוקות לכך,אך בעתיד יתכן וייצא מיידע נוסף על כך.
2. לא מומלץ לטפל על עור לא תקין. הפסוריאזיס יכול להתפרץ ולהחמיר באזורי הטיפול בלייזר.
יש לקבל יעוץ של הרופא המטפל שלך,במקביל.
3. כל מטופלי הלייזר לא יהיו חלקים לגמרי. כדי להשאר עם רמת שעירות רצויה יש לבצע רק מספר טיפולים קצוב,עד רמת שיעור רצויה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיערות על איבר המין עצמודוד20/04/2008אני בן 18 ושמתי לב שצומחות לי שיערות על איבר המין עצמו, השיערות מגיעות קצת מעל חצי גודל האיבר ומופיעות לבינתיים רק בחלק התחתון (החלק שבה במגע עם האשכים). הדבר הזה מפריע לי מאוד מבחינה אסתטית ואשמח לדעת אם ניתן להסיר את השיער בלייזר? ואם לא מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלדוד
21/04/2008שלום דוד
לא מומלץ לטפל בלייזר על איבר המין. חימום האזור יכול לפגוע בפוריות.
אולי כדאי להתייעץ עם רופא עור ומין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
דוד22/04/2008מה בדבר טיפול בקרן אור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוד
29/04/2008שלום דוד
זה אותו דבר,מחמם ומסוכן לפוריות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער בפניםפוליציסטית18/04/2008ד"ר שלום,
אני בת 27, לאחרונה אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות לפי תסמיני משנה (שיעור יתר, אקנה, מחזור לא סדיר). לציין שהפרופיל ההורמונלי שלי תקין, וכך גם תמונת השחלות באולטרסאונד.
אין אפשרות לטיפול הורמונלי בשלב זה, כיוון שאני מתכננת הריון בעתיד הקרוב.
אני מעוניינת לעבור הסרת שיער בפנים. מדובר בשיער אשר ברובו פלומתי. קבעתי תור לתחילת אפילציה, אך אני מתלבטת. לא בדקתי עדיין את כל האופציות.
מהי השיטה המומלצת? אפילציה או טכניקות לטיפול באור כגון IPL/SHR?
לאיזו שיטה אחוזי הצלחה גבוהים יותר?
לגבי אפילציה - כמה זמן בערך נמשכת תקופת הטיפול? (יותר משנה?)
איך נראית הצמיחה לאחר הטיפול? האם ביום-יומיים לאחר הטיפול האיזור נראה רע?
לגבי אפילציה, נאמר לי שאוכל להמשיך בטיפול גם בזמן ההריון. האם זה נכון? אם כן - מותר למרוח משחה מאלחשת?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשכחתי לציין -
פוליציסטית19/04/2008אני סובלת מאקנה (לא חמור, אך מציק ועקשני), מדי כמה שבועות מופיע פצע "עמוק". אני מטופלת באור, טיפול שאינו יעיל עד כה (כחודש).
האם הסרת שיער באפילציה עלולה להחמיר את האקנה? (מדובר באיזורים חופפים)
האם טיפול בשיער בטכניקת אור (IPL או SHR) יחמיר את האקנה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפוליציסטית
21/04/2008שלום לך
1. כדאי לטפל רק בשיער משמעותי באפילציה או בלייזר ומכיון שאת מתכננת הריון להשאיר את המשך הטיפול בבעיה לאחר הלידה. כבר היו מקרים שלאחר לידה דברים הסתדרו.
2. לייזר /אור הבזקי מתאים לצמיחה מרובה,בעלת פיגמנט משמעותי. אפילציה,מתאימה לשערות לא רבות ובהירות.
מס' הטיפולים הדרוש תלוי בגורמים שונים,כגון: תורשה,שיבוש הורמונלי,גוון ועובי השיער,גוון העור וכ"ו...
3. במהלך הריון לא הייתי ממליצה להמרח באלחוש מקומי,כי החומר נספג בדם,ויכול לעבור לעובר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה לשמש לאחר לייזרבר18/04/2008האם מותר להחשף לשמש לאחר הורדת שיער בלייזר? ואם לא אחרי כמה זמן ניתן להיות בשמש ומהם הסכנות של זה?
תודה, בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבר
21/04/2008שלום בר
לאחר טיפול בלייזר כדאי לא להחשף לשמש לפחות חודש.
בעיקרון לא צריך להחשף לשמש לא מוגנים כל מהלך הטיפולים בלייזר.
הסכנות הן :1. ירידה ביעילות - עוצמה נמוכה יותר...
2. כוויות
3. כתמים כהים או בהירים,חולפים או קבועים.
לסיכום מאד לא מומלץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי שיטות להורדת שיערכרמית18/04/2008שלום,
אם העור שלי יחסית בהיר וצבע השיער כהה , באיזו סוג של מכשיר כדאי לקבל טיפול להורדת שיער,
איפילציה או לייזר או משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלכרמית
21/04/2008שלום כרמית
הפחתה בלייזר יהיה הכי יעיל מבחינתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי שנה טיפול בלייזר..רן17/04/2008היי
התחלתי טיפול בלייזר בחזה בטן בגיל 19 (הבנתי שציך לחכות לאחרי גיל 18) עשיתי 5 ב B MAX ואת האחרון ב LIGHT SHEER העור שלי בהיר ושיער דיי כהה ואחרי 6 טיפולים יש לי האטת צמיחה ושיער חלש יותר בחלק מהמקומות אבל אין מקומות שאין צמיחה בכלל
אז רציתי לשאול אם זה בסדר ויהיו לי מקומות חלקים לגמרי או שזה צריך להדליק נורה אדומה וחבל לעבור עוד קיץ בלברוח מהשמש
ד"א אני לא לוקח איזה תרופות ויש לי נטיה לשעירות באזורים האלה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלרן
17/04/2008שלום רן
כמה דברים : 1. אין מצב של חלק לגמרי,ניתן להפחית כ-70-80% מהשיער בממוצע. עפ"י גורמים אינדיוידואליים של כל מטופל ואזור.
2. אתה עדיין צעיר עם רמות הורמונים גבריים בשיא ועוד צפוי לצאת שיער שעדיין לא יצא כשהתחלת את טיפוליך,לכן בסבלנות. "רומא לא נבנתה ביום אחד..."
3. לעיתים ניתן להפסיק טיפולים בקיץ,אך גם אז אסור להשתולל ולהשתזף מאד,כי החורף שלנו ,קצר, ולא ישאר זמן לטיפול,כשנמתין להתבהרות העור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיעריסמין17/04/2008האם שעווה עושה ורידים בולטים ברגליים בכל המקרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
יסמין17/04/2008לא , השעווה מוציאה ורידים רק ברגליים אבל לא קריטי מדי ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיעריסמין17/04/2008שעווה מוציא ורידים ברגליים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
יסמין17/04/2008אכן כן שעווה מוציאה ורידים ברגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער בבית השחי, סרטן שדשירה16/04/2008שלום רב
לפני כחודש עברתי ביופסית בלוטת הזקיף מתחת לבית השחי ואני סובלת מסרטן שד.
אני מבקשת לברר בנוגע להסרת שיער מבית השחי, הייתי אצל קוסמטיקאית שאמרה שאי אפשר להוריד שערות בשעווה. האם זה נכון? האם קיימים תכשירים שאינם בעייתיים לשימוש.
עדיין יש לי כאבים ואי נוחות באיזור זה.
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלשירה
17/04/2008שלום שירה
צודקת הקוסמטיקאית שלך,אני מציעה לגלח בעדינות,ואם קשה לך לבד,להעזר בבן/ת משפחה או חברה.
החלמה מהירה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער מנקודת חןאורי16/04/2008שלום רב
האם מותר להוציא שיערות מנקודת חן באמצעות אפילציה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלאורי
17/04/2008שלום אורי
הדעות חלוקות.
אני בדעה שלא לגרום טראומה חוזרת לנק' חן ע"מ שלא לגרום חלילה להשתנות התאים.
התייעץ גם עם רופא העור שלך,אולי ניתן בכלל להסירה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער באזור האינטמיליאורה16/04/2008שלום רב,
אני בלונדינית עם עור בהיר. אוהבת ללכת לים ולכן תופסת שיזוף בקיץ. אני מחפשת פיתרון חלופי לגילוח השיער במפשעות ובאזור היותר אינטימי. לא מבינה כלום בנושא מכיוון שרק עתה התחלתי לגלח שם את השיער. האם תוכלי בבקשה להמליץ על פיתרון? מה המקומות המומלצים לפנות אליהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלליאורה
17/04/2008שלום ליאורה
נסי להתייעץ עם קוסמטיקאית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחט חשמלית
קוסמטיקאית20/04/2008מניסיוני הרב כמטפת הן בליזר והן במחט חשמלית , במצב של שיער בהיר עדיפה המחט ויעילותה מוכחת על פני כל השיטות האחרות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיניסיוני המחט עדיפה
קוסמטיקאית20/04/2008אני מצטרפת להמלצתה של קוסמטיקאית שהמחט עדיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לזכור
קוסמטיקאית20/04/2008הטיפול במחט חשמלית (אפילציה) הינו ממושך , אך יעיל ביותר , אם כבר התחלת לגלח , כדי לחכות עם תחילת הטיפול לחורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילוח ברגליםמישהי16/04/2008שלום אני מגלחת ברגלים עים סכין גילוח אבל אחרי יום כבר גודל לי עוד פעם שערות אבל שערות עבות ושחורות..
מה עלי לעשות??
וגם יוצאות לי פצעים כאלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמישהי
17/04/2008שלום לך
נסי מריטה,שעווה חוט,מכשיר....
תמיד קיימת האפשרות של הפחתה בלייזר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ל"מישהי"
אני17/04/2008שלום לך מישהי,
אני בחורה בהירה ובמשך שנים סבלתי משיער שחור ועבה על הרגליים. מה לא ניסיתי? גילוח, שעווה, משחות, מכשירים חשמליים , קרמים המבטיחים דילול, הפחתה,צמיחה דקה יותר (וכמובן...לא מקיימים). ממליצה לך בחום ללכת לטיפול בלייזר במקום טוב ע"י רופא/ה (מאד חשוב לבדוק את המקום והמטפל/ת לפני) ולחסוך הרבה זמן, עצבים , משחות לטיפול בפצעונים ותיסכול כללי. אילו הלייזר היה קיים כשהייתי בגיל ההתבגרות... היום, לאחר טיפול עשירי בלייזר, זכיתי ברגליים חלקות ולבנות ומזה שנים רבות, אני יכולה ללכת בבגדים קצרים. בהצלחה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם עצלנים?היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)