מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על מדללי דם ושימוש קבוע בג'לטינינה16/08/2015
שלום.
אמי לאחר אירועים מוחיים חוזרים ,ברקע פרפור פרזדורים.מקבלת פלביקס (לא מומלץ קומדין בגלל נפילות חוזרות).בגלל גיספאגיה לנוזלים ואני ביומיום מערבבת לה 2 סקיות גלטין טהור (כ28 גר') בשני ליטר מיים והיא אוכלת את זה במקום שתיית נוזלים.
יש לי 2 שאלות:
-האם שימוש בג'לטין ביומיום עלול לגרום לקרישיות יתר של הדם ו"מבטל " השפעת פלביקס?
-האם שימוש בג'לטין מתנגש בתרופות כמו קרדילוק,קונטרולוק,נוקטורנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על מדללי דם ושימוש קבוע בג'לטי - תגובה
אילן ללבניקוב18/08/2015אולה שלום,
הג'לטין עשוי להגביר את דילול הדם ובכך להגביר את השפעת הפלביקס בגוף ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול. לגבי שאר התרופות אין מניעה לקחת ג'לטין,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין או קסרלטודנה16/08/2015
שלום רב ,
אני מאוד מבולבלת ...אבא שלי עבר במהלך אשפוז עקב דלקת בכיס המרה , תופעה של פרפור פרוזדורים , ככל הנראה משהו נקודתי
עם זאת עקב גילו , קרוב ל- 90
מקבל קומדין 2.5 מ"ג ופרוקור 200 מ,ג (פעם ביומיים ) .
עקב מדדים של INR מעל 3 עם מינון קבוע של 2.5 מ"ג , על פי המלצת רופא המשפחה בימים מסויימים מקבל מינון יותר נמוך במטרה לשמור את ה-INR מעט מעל 2 (על פי המלצת קרדיולוג מומחה בהפרעות קצב .)
אבא שלי סובל מבעיות בכיס המרה ולכן גם אנזמי הכבד יחסית גבוהים .בנוסף לאחר האשפוז ,יש לו מעט אנמיה ומרגיש תשוש .
אנא התייחסותכם :
1. עם לוקחים בחשבון כל הפרמטרים , מחלות (בעיות עם כיס המרה ), חולשה כללית
וגילו המתקדם איזו תרופה עדיפה קומדין או קסרלטו (ללא קשר למחיר ) ...?
2. האם מותר לקחת ברזל או מולטיויטמין (לדוגמה צנטרום ) ביחד עם קומדין?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין או קסרלטו - תגובה
יוסי מצקל17/08/2015דנה יקרה
לא ניתן לענות עת שאלותייך בצורה מקצועית ברשת. אבא מטופל על ידי קרדיולוג מומחה אשר יודע כל מה שמקבל ומאזן אותו. אם את רוצה תשובה רצינית פני למומחה נוסף כאשר את מצויידת בכל התיק הרפואי שלו כולל בדיקות אחרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטינים ללא לקטוזדוד16/08/2015
שלום,
אני נוטל לסקול שאינו מכיל לקטוז, אבל לאחרונה יצור התרופה הופסק. האם ניתן להשיג סטטינים שאינם מכילים לקטוז- אם לא בארץ אז בהזמנה מחו"ל?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים ללא לקטוז - תגובה
יוסי מצקל17/08/2015סטטינים שניתן למצוא בחו"ל ללא לקטוז
Fluvastatin 20mg & 40mg capsules made by Actavis
Fluvastatin 20mg & 40mg capsules made by Sandoz
Fluvastatin 20mg & 40mg capsules made by Winthrop
Fluvastatin 80mg PR tablets made by Luvinsta XL
Fluvastatin 80mg PR tablets made by Stefluvin XL
כמוכן ממליץ לנסות פיתרון שאיננו סטטינים כמו:
אומגה 3, או תרופות ממשפחת הפיברטים שניתן למצוא ללא לקטוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסטןלימור11/08/2015
האם מותר לשים משחת אגיסטן וגינאלית בזמן דימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן - תגובה
אילן ללבניקוב13/08/2015לימור שלום,
למיטב ידיעתי אין להשתמש במשחה וגינלית בזמן דימום אך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לאחר לידהקרן10/08/2015
שלום
כארבעה חודשים לאחר לידת בתי נהיתה לי דלקת ביד וקיבלתי את הזריקה הזאת שהקלה ומיגרה לתקופה את הכאב.
DIPROSPAN 14MG/2CC 1AMP
כחודש - חודש וחצי לאחר נטילת התרופה החלו לבלוט לי הורידים בשתי הידיים ובפרט ביד בה הוזרק החומר (הוריד בו הוזרק התנפח באופן מפחיד) כעת, בימים האחרונים אני שמה לב שנהיה לי כתם לבן באזור ההזרקה שנראה כאילו גדל מעט מדי יום.
האם זה כתוצאה מהחומר? האם הורידים יחזרו למצבם הקודם? (לאחרונה הם גם כואבים), האם הכתם הלבן זה כתוצאה מההזרקה?
יש לציין שאינני סובלת מדלקת פרקים, בחורה בריאה, סה"כ כנראה מהרמה ממושכת של התינוקת באופן לא נכון התפתחה דלקת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לאחר לידה - תגובה
אילן ללבניקוב13/08/2015קרן שלום,
ככל הנראה את סובלת מרגישות שלאחר הזריקה וייתכן אף אלרגיה לחומר הפעיל,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבת נהדרת והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות שאלה חשובהיעל10/08/2015
שלום רב
אני נוטלת באופן קבל את התרופות הבאות:
פלוטין 20 מ"ג פעם ביום (חרדות)
פרולול 10 מ"ג פעם ביום (מגרנה)
אומפרדקס 20 מ"ג (רפלוקס) לא באופן קבוע רק כאשר יש צורך לפני ארוחות
נורווסק 5 מ"ג פעם ביום (לחץ דם)
ולאחרונה גם סימווסקון 10 מ"ג
האם מותר לי לקחת אנטיביוטיקה מסוג OFLODEX 200 מג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שאלה חשובה - תגובה
יוסי מצקל17/08/2015אנטיביוטיקה זו הינה מוצר מרשם הניתנת על פי החלטת הרופא ושיקוליו, תוך כדי התחשבות בתרופות שאתה מקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות רסטיזיסתהילה10/08/2015
שלום,
במשך שנתיים אני משתמשת בטיפות רסטיזיס - אלה הטיפות היחידות שעוזרות לי ( ועולות לא מעט)- אני מטופלת של רופא בית חולים-
אני בהריון שבוע 5 - ולא יודעת אם מותר לי להשתמש בהם?
אשמח אם רופא יוכל לתת לי תשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות רסטיזיס - תגובה
יוסי מצקל10/08/2015אם את רוצה תשובה מרופא פני לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לוקחת סובוטקס 2 מ"ג 3 שניםלימור09/08/2015
לפחות והמינון שלי הוא 1 מ"ג ליום ולפני חודשיים הפסיכאטר שלי שינה לי אותם למדבקות בוטרנס שאומר שהם אותו דבר כמו הסבוטקס כי הוא טוען שמשרד הבריאות יצא עם תקנון שרק מי שנרקומן יכול לקבל מרשם לסובוטקס זה נכון? אני לא נרקומנית לי יש בעיות של כאבים בגוף ומאז שאני לוקחת את מדבקות הבוטרנס נהיה לי כאבים עצומים
אשמח לקבל תשובה בהקדם
בתודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לוקחת סובוטקס 2 מ"ג 3 שנים - תגובה
יוסי מצקל17/08/2015השימוש המאושר על ידי משרד הבריאות הוא עזר לגמילה מסמים. כל שימוש אחר דורש אישור מיוחד ממשרד הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזטרוית09/08/2015
שלום,
יש לי קושי רב לבלוע כדורים ועד היום אלו שהייתי צריכה פשוט כתשתי.
מבקשת לבדוק האם ניתן לכתוש סרזט? (למרות שכדור זה קטן מאוד) .
תודה מראש רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט - תגובה
יוסי מצקל10/08/2015בעלון לצרכן של התרופה אין כל איסור מהיצרן לחצות או לכתוש את הטבליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות ברגלייםנגב מיכל09/08/2015
שלום אני נוטלת כדור לרקפרס 10 מג ביחד אם רמפל הרים זה גורם לנפיחות ברגליים אודה על ההתייחסות בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחות ברגליים - תגובה
אילן ללבניקוב13/08/2015מיכל שלום,
ככל הנראה את סובלת מתופעות לוואי הקשורות לתרופות ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בסנטר בצד לגבר בן 38קרן בז08/08/2015
שלום רב,
לבעלי הופיעה פטריה באיזור הסנטר בצד מגרדת לעיתים רחוקות אך גורמת להתקרחות ומפריעה יותר מבחינה אסתטית. מתפשטת באיטיות על פני 3-4 חודשים.
האם משחת טבע דרם יכולה לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בסנטר בצד לגבר בן 38 - תגובה
יוסי מצקל10/08/2015אגיסטן, או קנסטן ללא מרשם. למשחות אחרות נא לפנות לרופא. ככל שתמתינו שורשי הפיטריה יעמיקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהפליקס07/08/2015
היי עקב חשד לחיידק בגרון קבלתי טיפול אנטיביוטי של פן רפא ויקיי 500 פעמיים ביום עד שיהיה תוצאות של משטח גרון כול 12 שעות כדור עכשיו עם איחרתי בחצי שעה בנטילת האנטיביוטיקה זה אומר שהטיפול לא יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה - תגובה
יוסי מצקל10/08/2015לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפות מקסיטרוליהודית06/08/2015
יש לי דלקת בעיניים. הרופא רשם לי 3 טיפות מקסיטרול ביום. טיפטפתי טיפה לכל עין וזה מאד שרף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפות מקסיטרול - תגובה
יוסי מצקל10/08/2015יתכן ששרף בגלל הדלקת. ממליץ לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה את עזרתכם לגבי כדוריםחני2705/08/2015
הבן שלי בחינוך מיוחד ומקבל ציפרלקס לדיכוי החשק המיני,עכשיו רוצים להוסיף לו עוד כדור להפרעת קשב וריכוז,אמרו שיתנו לו טגרטול,.האם יש התנגשות? והאם הטגרנטול בכלל מתאים להפרעות קשב וריכוז,תודה מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה את עזרתכם לגבי כדורים - תגובה
אילן ללבניקוב16/08/2015חני שלום,
אין מניעה לשלב בין השניים. את הטגרטול נוטלים למטרות שונות ואחת מהן היא טיפול בבעיות קשב וריכוז.
בכל מקרה, ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בחיזוק מערכת העצבים ושיפור הריכוז והזיכרון,
אשמח לעמוד לרשותך,
חודש טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסטיבוליטיסרינת05/08/2015
הי,
הייתי אצל שני רופאים מומחים בתחום גניקולוגיה.
אובחנתי עם ווסטיבוליטיס- והומלץ לי להתחיל ליטול דרמובט - על מנת לטפל באזור נקודתית.
אני חוששת, קראתי על המחשה, אני מפחדת שהיא עלולה לגרום לי נזק.
אשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסטיבוליטיס - תגובה
יוסי מצקל05/08/2015רינת יקרה
למצבך ישנם מספר טיפולים והרופאים רשמו לך טיפול מקובל. אם עברת שני גניקולוגים שאמרו אותו הדבר, ראוי היה שתקבלי את הצעתם. אם את חוששת מהטיפול הסטרואידי נסי בינתיים שימוש בליקוויג'ל של מולטיג'ין, פעמיים ביום ובעת מגע מיני. ובמקביל קבעי תור אצל גניקולוג/ית נוספ/ת לקבלת דעה נוספת שאולי תניח את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)