מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cשושי25/09/2015
שלום אני אישה בת 62 בטעות בלעתי תמיסת אגיספור 40 טיפות אנא אמרו מה לעשות
תודה שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פניסטיל טיפותספי24/09/2015
היי,
בן שנתיים, מקבל טיפות פניסטיל פעמיים ביום.
האם קיים מרווח מסוים שצריך לשמור בין 2 המנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניסטיל טיפות - תגובה
יוסי מצקל25/09/2015רצוי 12 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטוראורנה24/09/2015
אני בת 50 אחרי התקף לב באפריל השנה.קודם לכן הייתי בריאה. במשפחתי תורשה של מחלת לב וסכרת . כיום אני אוכלת בריא ועושה פעילות גופנית ומרגישה טוב מאוד.
מאז ההתקף אני נוטלת ליפיטור 10 ומדללי דם [פלאביקס ומיקרופירין] .לפני ההתקף הLDL היה 146 , ה HDL היה 39 ,הכללי 218. כיום עם ליפיטור ה LDL ירד ל 85, ה HDL ירד ל 28 . והכללי ל 129.
הסוכר לפני היה 87 ואחרי עלה ל 96.
טריגליצרידים היו 163 וירדו ל 79 .
הרופא טוען שיש להגדיל את המינון לליפיטור 20 ולהוריד את ה LDL למתחת ל 70. זאת למרות שהסוכר עלה והHDL ירד! [כאמור יש לי תורשה לסכרת]
לכן אני חוששת מהעלאת המינון מה גם שבבקרים הגוף כואב ונוקשה בשרירים ומפרקים , ויש לי חולשת שרירים קלה ברגליים, שאני משערת שזה תופעת לוואי מהליפיטור.לא הייתי רוצה להחמיר את המצב ולפגוע עוד יותר באיכות חיי ותפקוד הגוף ובטח לא להגביר את הסיכון להתפתחות מחלת הסכרת.
האם זה כל כך מסוכן להישאר עם ליפיטור 10?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפיטור - תגובה
יוסי מצקל25/09/2015אורנה יקרה
לא נוכל להמליץ על שינוי בהוראות הטיפול של הרופא. כדי להיות שלמה עם הטיפול שאת מקבלת אני ממליץ שתלכי לרופא מומחה נוסף לקבלת דעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטיגואדיר24/09/2015
אני סובל כבר תקופה מבעיות שיווי משקל, עקב בריחת קריסטלים, שעושות לי סחרחורת אני עושה טיפולי פיזותרפיה שעוזרים, אבל אחרי כה ימים תנועה לא טובה מחזירה לי.
היום הפיזורתרפיסט אמר לי שאפשר לקחת בטיסטין או סטרונון האם מומלץ. (בעבר סבלתי מתופעה זו, ולקחתי בטיסטין ועשה לי כאב בטן, אז אקח סטרונון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו - תגובה
יוסי מצקל25/09/2015אלו תרופות מרשם. המלצה ומרשם רק מהרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרצטמול לילדה רגישהסיוון שבי24/09/2015
שלום
הבת שלי רגישה לכל מיני מיצי פירות וצבעי מאכל / חומרי טעם שיש בסירופ אקמולי.
אני שואלת האם קיים בשוק מוצר פרצטמול בצורת קפסולה חלקה, דגש על חלקה כי קפסולות היא יודעת לבלוע וקפליות - נתקעות לה והיא פוחדת מהן.
הילדה שוקלת 25 ק"ג.
תוספת שאלה - האם מבחינת מרכיבים שמותר לילדים - האם אופציה טובה לגרד כדור אקמול לאבקה בבית ולתת בכפית או לערבב באוכל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרצטמול לילדה רגישה - תגובה
יוסי מצקל24/09/2015סיוון יקרה
את יכולה לרסק לה את הכדור ולתת באבקה או להוסיף למזון.
ניתן לרכוש כותש כדורים בבית מרקחת וזה יקל על ריסוק הכדור.
ישנו מוצר בשם נובימולי בטיפות - בדקי את הרכיבים אם לא גורמים לה רגישות.
ישנו מוצר בשם אבקמול בגרגירים - גם כאן בדקי את הרכיבים שלא יהיה חומר אליו היא רגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהיפית24/09/2015
שלום רב,
תודה על התשובה המהירה.
בגלל כאבי בטן שנמשכים כבר כשנה, בעבר לקחתי כדור קונטרלוק 40 מג' כחודש ושעתיים אחרי VIVOMIXX פרוביוטיקה שמכילה 450 מילארד חיידקים, באותה תקופה המצב היה די רגוע, עברתי ניתוח לכריתת תוספתן ואז ניגשתי לדיאטנית שהמליצה על ג'ארו דופליוס של אלטמן וביו 25 שמכיל 25 מילארד חיידקים של SUPHERB, אני לקוחת כשבוע וחצי כמוסה מכל סוג, עדיין לא רואה שיפור...האם אפשר לחזור לקחת את הויומיקס שקית ביום לתקופה ארוכה? או לחכות ולהמשיך לקחת את שני סוגי הפרוביוטיקה?
שנה טובה ותודה רבה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה - תגובה
יוסי מצקל24/09/2015רות שלום
לא כל כך ברור לי מצבך. סבלת מכאבי בטן ולקחת ויוומיקס. המצב השתפר.
היתה לך כריתת תוספתן, מאיזו סיבה? האם מאותם כאבי בטן? האם היה לך התקף?
מה הסיבה שחזרת לדיאטנית? האם חזרו כאבי הבטן כמו מקודם? האם בעקבות הניתוח?
אינני רואה מניעה לחזור למספר ימים לויוומיקס אלא להפך יתכן שהוא יועיל.
בכל מקרה אם את סובלת מכאבי בטן לא מוסברים, או שמצבך הורע בעקבות הניתוח, או שאינך מחלימה מהניתוח,עלייך לפנות לרופא ומיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה
יפית25/09/2015ד"ר שלום ותודה על התשובה המהירה.
עברתי ניתוח לכריתת תוסתפן בגלל מוקוצלה זעיר, התוספתן יצא בשלמותו והתשובה של המוקוצלה שלילית (שפיר),תסמיני התוספתן לא גרמו לכאבי בטן. לקחתי את הפרוביויטיקה ויומיקס בגלל שהחלו כאבי בטן וחושבים שאולי זה מעי רגיז, בכל מקרה באותה תקופה שלקחתי קונטרלוק וויומיקס היה שיפור בעיקר באזור הטבור, היום אני לוקחת פרוביוטיקה אחרת והשאלה שלי האם את הויומיקס אפשר לקחת לפרקי זמן ארוכים? בכל מקרה אני במעקב אצל גסטרו בגלל כאבי הבטן.
תודה רבה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה - תגובה
יוסי מצקל25/09/2015אפשר אך מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהויפעת22/09/2015
השאלה היא האם אחרי ככה ניקוי הגוף מהתרופה התוצאה של הבדיקה יכולה לחזור להיות תקינה..או ש...זה עשה נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו - תגובה
אילן ללבניקוב30/09/2015יפעת שלום,
לא אמור להגרם נזק, אך בכל מקרה הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונטרלוק 40 מגיפית21/09/2015
שלום רב, אני מזה שנה סובלת מכאבי בטן סביב הטבור ומתחתיו. לאחרונה הגסטרו נתן לי כדורי אנטיביוטיקה למערכת העיכול ששיפורו את מצב הבטן התחתונה, אך עדיין יש כאבים סביב הטבור ובאזור הקיבה, עברתי את כל הבדיקות הנדרשות. מזה שלושה ימים אני לוקחת קונטרלוק 40 מג' והיום יש ממש שיפור בכאבי הבטן, האם אפשר לקחת את התרופה הזו באופן קבוע או לעבור ל 20 מג', האם יש תופעות לוואי, איזה בדיקות עלי לעבור בזמן שאני נוטלת את התרופה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונטרלוק 40 מג - תגובה
אילן ללבניקוב22/09/2015רות שלום,
אין מניעה לקחת את התרופה בפרק הזמן שציינת אך לגבי המינון יש להתייעץ עם הרופא המטפל שלך. תופעות הלוואי אינן משמעותיות(מיחושים בבטן לעיתים נדירות), לגבי הבדיקות יש להיוועץ ברופא המטפל אם בכלל יש צורך בכאלו.
בכל מקרה, אני תמיד ממליץ לעבור איבחון אירידיולוגי שלאחריו ניתן יהיה לדעת מהיכן נובעת החולשה הזו ולחזק את מערכות הגוף על ידי יעוץ נטורופטי,
גמר חתימה טובה והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה וטיפות עיניים חשובאורנית19/09/2015
לבני בן ה 7 יש אפילפסיה .עליו לבצע בדיקות עיניים, האם יש טיפות אסורות לשימוש כמגבירות פרכוסים?
בנוסף עליו לבצע צילום קרקעית העין ולהרחיב אישונים עם אפרין ומעדרמיד האם יש בעיה בכך?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה
אורנית24/09/2015?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה וטיפות עיניים חשוב - תגובה
יוסי מצקל30/09/2015אורנית יקרה
מחקרים מראים כי טיפות מרחיבות אישונים גורמות לעיתים נדירות להתקף. לגבי טיפות עיניים בכלליות, הייתי מציע לבדוק כל מוצר לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית נטילת ברזל יומיתפאן19/09/2015
שלום רב!
בהריון עם תאומים ובדיקות הדם הראו אנמיה (המוגלובין 9) ותת פעילות של בלוטת התריס (TSH באזור ה-7, T4 עדיין תקין אך במגמת ירידה).
עד כה לקחתי פעמיים ביום תוספים: פעם ביום פרנטל ואומגה 3 ובערב פריפול.
ההמוגלובין ירד ועודכנתי כי עלי להעלות דרסטית את המינון של הברזל אותו אני נוטלת, בנוסף לתחילת טיפול יומי באלטרוקסין. כעת אני צריכה לקחת 2 פריפול ביום, מיקס של פרנטל, אומגה 3 ובי 12 ופעם ביום פלורויטל.
שאלותי הן:
כמה זמן בין האלטרוקסין לתוסף הברזל (פריפול) הראשון צריך לחכות? על מנת לאפשר ספיגה אופטימלית של האלטרוקסין?
האם ניתן לקחת פרנטל, אומגה 3 וויטמין בי 12 יחד?
כמה זמן בין מיקס הפרנטל לפריפול צריך לחכות?
על מנת לאפשר ספיגה מיטבית של הברזל, כמה זמן צריך לחכות בין פריפול לפריפול?
אני רוצה לשלב גם ברזל נוזלי ורכשתי פלורויטל- כמה זמן צריך לחכות בין נטילת פריפול לשתייה של 10 מ"ל פלורויטל?
עלי לבנות תוכנית נטילת ברזל יומית וקצת מתקשה עם זה וחוששת שאם לא אמתין מספיק זמן בין מנה למנה, הברזל לא ייספג ואז שוב לא ייראה שיפור בהמוגלובין.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית נטילת ברזל יומית - תגובה
אילן ללבניקוב22/09/2015בגלל שאת בהריון יש להיוועץ ברופא המטפל בכדי שיתאים לך את הטיפול האופטימלי שיאפשר ספיגה טובה של הברזל ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך בכדי למנוע תופעות לוואי אפשריות של האלטרוקסין והתוספים,
גמר חתימה טובה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!דני18/09/2015
אני לא מצליחה לבלוע כדורים. רציתי לדעת מה יקרה אם אני ארסק מוקסיפן פורטה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה! - תגובה
יוסי מצקל20/09/2015מדובר בכמוסה, אתה יכול לפתוח אותה ולבלוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה! - תגובה
יוסי מצקל20/09/2015מדובר בכמוסה, אתה יכול לפתוח אותה ולבלוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Folex על בטן ריקה ומוצרי חלבחגי17/09/2015
אובחנה אצלי אנמיה קלה, הרופאה רשמה לי Folex כדור אחד ליום, הבנתי שאפשר לקחת אותו על בטן ריקה אבל לא בסמוך למוצרי חלב, וגם לא בסמוך לקפה.
אם אני לוקח אותו על בטן ריקה, כמה זמן אני צריך לחכות עד שאני שותה נס קפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Folex על בטן ריקה ומוצרי חלב - תגובה
יוסי מצקל20/09/2015שעה שעתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפעת17/09/2015
אני שאלתי שאלה אחרת ..שאלתי האם תרופות נוגדי דלקת וזריקת סטרואיד..לכף רגל יכולה בזמן בדיקת דם לשנות את הבדיקה של אינזים בכבד ..ברור לי שהמינונים הם בסדר..מבחינת התרופה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אילן ללבניקוב22/09/2015יפעת שלום,
לכל תרופה ישנן תופעות לוואי ועשויות לשנות את תוצאות בדיקות הדם בעקבות השפעה על הכבד ומערכת העיכול,
גמר חתימה טובה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Bondormin 0.25 mgסטיב15/09/2015
שלום
בעקבות ניתוח ומזה שבועיים וכנראה כהשפעת לוואי, אני לא מצליח להרדם בלילה.
בלית ברירה התחלתי ליטול כדור שינה כל לילה.
אינני לוקח שום כדורי מירשם נוספים, מלבד תוספים, כגון: מגנזיום ציטרט וכדור B12
שאלתי:
איך לקחת כדור זה, לאורך זמן כך שלא אתמכר לו.
האם יש משהו פחות מזיק מכדור זה אך יעיל כמוהו?
תודה מראש, שנה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Bondormin 0.25 mg - תגובה
יוסי מצקל17/09/2015סטיב היקר
ישנם עשרות מוצרים למטרה זו כולל לא מעט שאינם דורשים מרשם. הייתי ממליץ לך להכנס לבית מרקחת פרטי הקרוב למקום מגוריך. הרוקח יוכל לתת לך מוצרים טבעיים או לא טבעיים אותם עדיף לנסות לפני בונדורמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליוסי....נחפש
סטיב17/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפעת15/09/2015
שלום..ברצוני לשאול על תרופה בשם ציפרלקס ..האם אפשרי לקחת חצי כדור בשבוע הראשון ואז לעלות לכדור..ואם הכל בסדר..שוב לרדת לחצי כדור..ומה תופעות לוואי של הכדור..האם היא תרופה בטוחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יוסי מצקל17/09/2015יש לקחת תרופה זו בהתאם להוראת הרופא בלבד
תופעות הלואי בהתאם לעלון הינן רבות מכפי שניתן לפרט כאן אז הביטי בעלון המצורף לתרופה. התרופה בטוחה לשימוש בהתאם להתוויות המותרות והמינונים המאושרים על פי אישורי משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)