מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות למניעת הריון שפג תוקפןלינור05/08/2015
שלום רב,
התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון שפג תוקפן ביולי 2015.
האם אני מוגנת? (ידוע לי כי לתוקף יש טווח בטחון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון שפג תוקפן - תגובה
יוסי מצקל05/08/2015או שכן או שלא, בכל מקרה אין אחריות יצרן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאמודאגת05/08/2015
שלום,
האם ניתן להשתמש במשחת דרמקומבין לאוזניים ובטיפות דזורן בעת הנקה.
הבן רק יונק. איזה השפעות יכולות להיות על ילד אם זה כן עובר בחלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא - תגובה
אילן ללבניקוב13/08/2015שרה שלום,
המשחה היא חיצונית ואין למרוח אותה בתוך האוזן כיוון שהיא אינה סטרילית. לגבי הדזורן יש להיוועץ ברופא המטפל בכדי למנוע תופעות לוואי בלתי רצויות,
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דיבתיה מבורך03/08/2015
מהו המינון המומלץ לתוסף ויטמין די בשמן זית (ויטמין די 3 , 200 יחב"ל!) ?
והאם יש יתרון לנטילה יומיומית על פני נטילה שבועית???
אני בת 58. משקלי 56 ק"ג.
המון תודה,
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די - תגובה
אילן ללבניקוב03/08/2015בתיה שלום,
את המינון המדויק על הרופא לקבוע ואין חשיבות לקחת פעם בשבוע או במנון יומיומי\
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין די
בתיה מבורך04/08/2015תודה על תשובתך.
אני אנסח מחדש:
מהו המינון המקובל לאדם בוגר???
(חשבתי שזו מטרת הפורום הזה: לחסוך לי את ההליכה לרופא!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין די - תגובה
אילן ללבניקוב04/08/2015בתיה שלום,
שאלתך הובנה לי מלכתחילה ולכן אשוב על תשובתי: בכל מקרה של נטילת תרופה ו/או ויטמין D יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המינון המדויק מהסיבה הפשוטה שלכל מטופל מתאים מינון שונה, וזאת בכדי למנוע רעילות ומינון יתר של הויטמין בגוף. אין צורך ללכת לרופא, ניתן ליצור קשר בטלפון,
מקוה שעניתי על שאלתך בצורה יסודית,
כל טוב,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מוולטרן ?צפרא01/08/2015
בעבר קיבלתי כדורי וולטרן, וגיליתי אלרגיה .
לאחר שעברו כמה עשרות שנים השתמשתי כשבוע במשחת וולטרן לעיסוי כאב של דלקת. במקביל גיליתי פריחה על הגב והזרועות, האם יש קשר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה מוולטרן ? - תגובה
אילן ללבניקוב04/08/2015שלום רב,
ככל הנראה מדובר באלרגיה לחומר הפעיל בוולטרן, ישנו משחות אחרות לאותה המטרה כגון: רדיאן B או פרסקינדול המכילות חומר פעיל שונה מהוולטרן ועובדות מצוין לשיכוך כאבי שרירים ופרקים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית01/08/2015
שלום רב
בת 70. יש לי כבד שומני ובעל מרקם גרגירי. נאמר לי לאכול כל בוקר כפית כורכום עם כפית שמן זית ולהרבות בשתית תה ירוק וקפה שחור.
קשה לי לאכול כפית כורכום. האם אפשר להחליף בכדור של כורכום? איזה ערך של ריכוז כדור שווה לכפית כורכום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אילן ללבניקוב04/08/2015יפית שלום,
הכורכום מסייע בחיזוק הכבד וניקוי הגוף מרעלים כמו מסייע במניעת דלקות כרוניות וכאבים.
ניתן לקחת כמוסה של כורכום(1000 מ"ג) פעם ביום עם הארוחה כתחליף לכפית כורכום פעם ביום,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב 500 ומגרולבJeny31/07/2015
שלום אני אם לתינוק בן חודשים וחצי, בהנקה מלא, סובלת מכאבי ראש תמידי כבר כחודשיים רופא נוירולוג נתן לי את התרופות רמוטיב 500 להורדת סף רגישות ומגרולב למניעת כאבי ראש( מיגרנות), האם מותר לי לקחת את התרופות האלו ועם זה לא יזיק לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ויקומירי29/07/2015
איפה ניתן להשיג משחת שיניים הודית ויקו? (vicco)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נטילת וויטמינים בעת לקיחת קומדיןבן 8928/07/2015
שלום ,
בן 89 , נוטל קומדין 2.5 מ"ג ופרוקור .
התחלתי לפני כשלושה שבועות עקב דופק מהיר והבחנה של פרפור פרוזדורים .
הכל התחיל לאחר הוצאת אבן מדרכי המרה בשיטה פולשנית עם תשתוש חזק.
עקב המחלה (דלקת ביס המרה ) אני מרגיש מאוד חלש ויש לי אנמיה .
יש לציין שאני עדין במעקב של מינון קומדין , אבל ככל הנראה 2.5 מ,ג זה המינון המתאים (ה-INR התייצב).
יש לי בבקשה שאלה :
האם ניתן לקחת תוסף מזון או רק ברזל ביחד בעת נטילת קומדין ופרוקור ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת וויטמינים בעת לקיחת קומדין - תגובה
אילן ללבניקוב04/08/2015שלום רב,
בגלל המצב המורכב שאתה מתאר והתרופות שאתה נוטל, הייתי ממליץ לךלקבל יעוץ רוקחי/נטורופטי בכדי להתאים לך את תוספי התזונה וצמחי המרפא בצורה כזו שלא יגרמו לאינטראקציות בין התרופות לתוספים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקחת אופטלגין או אקמוללירון27/07/2015
האם ניתן לקחת אופטלגין או אקמול בסמוך לפפברין הידרוכלוריד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לקחת אופטלגין או אקמול - תגובה
אילן ללבניקוב04/08/2015לירון שלום,
לגבי האקמול אין בעיה, לגבי האופטלגין יש להפריד לפחות 4 שעות בין 2 התרופות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש פנסטיל ג'ל בטעות במקום טי ג'לאיילה26/07/2015
שמתי לתינוקת בת שנתיים פנסטיל ג'ל בפה בטעות במקום טי ג'ל. מה עליי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש פנסטיל ג'ל בטעות במקום טי ג'ל - תגובה
אילן ללבניקוב04/08/2015איילה שלום,
אם אין תופעות לוואי כלשהן אז יש לשטוף את הפה עם מים. במקרה של תופעות לוואי יש לגשת לרופא המטפל שיבדוק אותה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרודקס 500ענבל26/07/2015
שלום רב . אני יומיים לאחר גרידה והרופא נתן לי ציפרודקס 500mg פעמיים ביום. האם אני יכולה לצום או לדלג על מנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרודקס 500 - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2015ענבל שלום,
למיטב ידיעתי אין לדלג על כדור אך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול,
צום קל ושבוע טוב,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפלוניד בתחילת שבוע עשירי להריוןמיטל25/07/2015
צהריים טובים לצוות הרופאי היועצים. רציתי לשאול שאלה.
אני נמצאת בשבוע 9.3 להריון. לא סובלת מאסתמה אך פעמיים-שלוש בשנה סובלת מהתקף של שיעול אלרגי במיוחד בלילה. השיעול מתבטא בתחושה של גירוד בגרון, שיעול יבש, עיניים דומעות ונזלת. חשוב לציין שבזמן ההתקף אני לא מרגישה קוצר נשימה. לפני כניסתי להריון השתמשתי במיפלוניד פעמיים ביום לתקופה קצרה של יומיים-שלוש מקסימים. בדרך כלל השיעול נחלש כבר אחרי המנה הראשונה. בהריון הזה סבלתי שלוש לילות (הלילה האחרון היה קשה מכולם). הלכתי לרופא נשים ען התכשיר והוא אמר לי שאני יכולה להשתמש בו גם בהריון ללא חשש. את האמת, לקחתי אתמול מנה לפני שינה אך הלב שלי לא שקט בכלל. תגידו לי, בבקשה, האם בגיל ההריון שלי התכשיר אינו מזיק להתפתות העובר? האם אני יכולה להשתמש בו אותו המינון שהשתמשתי לפני כניסתי להריון (פעמיים ביום למשך שלושה ימים) או שעדיף לקצר את משך הטיפול? אשמח לתשובתכם ומודה מראש. שבת שלום, מטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דוקסיליןליאורה24/07/2015
עקב פצעוני הבגרות , רופא העור הביא לי מרשם של דוקסילין 100 מ"ג. אני צריכה ליטול את הכדור פעם ביום לאחר ארוחה למשך 30 ימים. בזמן הטיפול אני יכולה להיחשף לשמש ? לדוגמה להשתזף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2015ליאורה שלום,
בזמן השימוש בדוקסילין אין להחשף לשמש בשום מצב כיוון שהכדור עלול לעורר תגובה אלרגית בעור ולכן יש להמנע מחשיפה לשמש בזמן הטיפול. כמו כן, חשוב למרוח קרם הגנה נגד השמש בזמן הטיפול בתרופה זו.
בכל מקרה, הייתי ממליץ לך להשתמש בסבון פנים אורגני המכיל את צמח הקלנדולה ולאחר שטיפת הפנים וייבושן ניתן למרוח גם קרם קלנדולה לפנים לחידוש תאי העור ומניעת פצעונים ודלקות עור,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האנטי-דיכאונית החדשה ברינטליקסבסטיאן23/07/2015
במה שונה האנטי-דיכאונית הזאת משאר האנטי-דיכאוניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האנטי-דיכאונית החדשה ברינטליקס - תגובה
יוסי מצקל24/07/2015התרופה שייכת לקבוצה גדולה של תרופות אנטי דיכאוניות הנקראת SSRI בשל אופן פעולתם. איננה שונה בגדול משאר חברי הקבוצה. יתכל שתואיל יותר למטופל אשר תרופות אחרות לא מועילות ויתכן שתועיל פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסאקול ודילול דםנעמי23/07/2015
עוד עשרה ימים בת משפחתי אמורה לעבור ניתוח להסרת בלוטה מבלוטת המגן הגורמת לעודף קלציום. היא התבקשה להפסיק מיידית את האסאקול עקב חשש להשפעת התרופה על דילול הדם. האם יש קשר בין התרופה לדילול הדם? האם יש צורך להפסיק עם האסאקול
מכל סיבה שהיא עקב הניתוח? יש לנו חשש גדול מהתפרצות התקף אם אכן תהיה הפסקה. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסאקול ודילול דם - תגובה
יוסי מצקל24/07/2015התרופה שייכת למשפחת הסליצילטים להם השפעה על דילול דם. הם עלולים לגרום לדימומים אצל אנשים רגישים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)