מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקסלימור07/03/2013
שלום.
אני שנתיים וחודשיים אחרי לידה נטלתי שנה שלמה ציפרלקס 10 מג ואז עברתי לחצי כדור כבר חצי שנה ויש לי הפרשות חלב מהשד בדיקת פרולקטין תקינה. האם יש קשר לציפרלקס ואם כן האם צריך להפסיק? והאם יש כדור חליפי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
אילן ללבניקוב07/03/2013ענת שלום,
ייתכן וזה נובע מתופעות לוואי או ממקור אחר ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרקדסאתי06/03/2013
אבקש לדעת האם אפשר לקחת יחד אומפרדקסון עם אלטרוקסין בבוקר על
קיבה ריקה
האם אפשר לקחת את התרופות הנל ולהמשיך לישון
בברכה ותודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרקדס - תגובה
אילן ללבניקוב19/03/2013אתי שלום,
את האלטרוקסין יש לקחת כשעה לפני הארוחה בבוקר ואת האומפרדקס לוקחים רבע שעה לפני הארוחה, כלומר חצי שעה לאחר האלטרוקסין.
לא מומלץ ללכת לישון ישר לאחר נטילת התרופות אלא יש להמתין כשעה לאחר נטילתן,
שבוע טוב וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לאחר הפסקת נטילת טרבינאפיןשימרית06/03/2013
שלום רב,
אני נאלצת להתחיל שימוש בטרבינאפין HCL 250 מג (בגלל פטרת ציפורניים). ברצוני לדעת, כמה זמן לאחר הפסקת השימוש זה בטוח להכנס להריון?
בנוסף, מה אורך החיים של התרופה באברים? כוונתי מתי התרופה 'מתנקה' מהגוף?
האם מומלץ להמתין עם השימוש בתרופה לאחר סיום ההריון ולא לפניו?
תודה רבה,
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קונצרטה .א06/03/2013
אהלן.
אני סטודנטית בת 28. נוטלת קונצרטה 54 מ"ג מזה שנה.
בימים האחרונים אני מרגישה מעין לחץ נפשי שאינו יורד. גם כל הזמן קר לי מהרגיל ויש לי צמרמורות קור.
אני מתקשה לתמלל את התחושות אך יש בי לפתע תחושת חרדה גבוהה ..ותחושת יאוש מסויימת(וזה לא קורה בד"כ. כי גם אם עולה המלנכוליה היא חולפת במהירות)ועוד למיניהם....
ביומים האחרונים נטלתי בין2-3 כדורים ביממה ע"מ להספיק את כל המטלות שלי. ביומיים האחרונים ישנתי בכל לילה לא יותר משעתיים.
אני יודעת שגם העייפות גורמת לעצבנות ולרגישות יתר.
אני מכירה את ההתויות של הכדור ובסה"כ הכל היה ממש בסדר. אך האם ייתכן שאני בסיכון מסויים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה . - תגובה
יוסי מצקל07/03/2013אסור לקחת מינון מעל מה שנרשם לך על ידי הרופא. נא לפנות מיד לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נומבטין אנטיביטיק הרותי06/03/2013
האם חיביים לאכול לפני לקיחת התרופה אני לוקחת 2ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נומבטין אנטיביטיק ה - תגובה
יוסי מצקל07/03/2013האם את יכולה לדייק בשם התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המחירים באתר drug.co.il עדכנייםבסטיאן06/03/2013
מופיע ש-Seroquel XR 150 עולה באופן פרטי 283 ש"ח.
אם אני אלך לסופר פארם ואבקש את התרופה הם יגידו לי את אותו המחיר?
פשוט (להפתעתי) ה-XR לא קיימת בקופ"ח לאומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מוסינקס Mucinexענבל06/03/2013
שלום רב,
האם תרופה בשם מוסינקס אשר נלקחה עבור הקלה בשיעול (בצורתה הנוזלית כפי שנמכרת בארה"ב) יכולה לגרום לצריבה וכאב בקיבה?
תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסינקס Mucinex - תגובה
יוסי מצקל07/03/2013מוסינקס היא סידרה המכילה 7 מוצרים. באיזה השתמשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסינקס
ענבל07/03/2013המוסינקס נקנה בארה"ב בקבוק נוזלי Mucinex, Fast max, multi symptom. cold,flu &sore throat
זו הכתובית על הבקבוק. הצריבה מופיעה ברעב, לפעמים מתוך שינה.
תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסינקס - תגובה
יוסי מצקל07/03/2013ענבל יקרה
ישנו סיכוי שהמוצר גורם צרבת, אולם לדעתי סיכוי זה נמוך. לעומת זאת אינני ממליץ להשתמש בתרופה אשר לא אושרה על ידי משרד הבריאות שלנו, גם אם במקרה זה מאחורי המוצר עומדת חברת ענק. הסיבה היא שאין גיבוי בארץ למוצר, אין פיקוח, אין מעקב אחרי תופעות לואי ואין מי שיאסוף מוצרים פגומים, וגם נציגי החברה בארץ לא יכולים לעזור.
האם את בדרך כלל סובלת מצרבות? בת כמה את וכמה שוקלת? איזה מינון לוקחת וכמה פעמים ביום? לפני או אחרי האוכל?
בקיצור אני ממליץ לרכוש מוצרים אשר ייעץ לך רוקח אמין עלייך.
בברכה
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ב G6PDלימור05/03/2013
שלום,
שני בניי הם חסרי G6PD. רופאת המשפחה שלנו מודעת לנושא ובכל זאת המליצה למרוח אמלה לפני חיסון..
המזל היה שזכרתי עוד מבית החולים כשהראשון נולד, שמשחה זו אסורה לשימוש.
אני מפחדת מתקלות כאלו בעתיד והייתי רוצה לקבל רשימה מסודרת של תרופות שמהם צריך להימנע.
היכן אוכל להשיג רשימה כזו?
ושאלה נוספת, האם יש חומר מאלחש אחר שמותר? אני רוצה לחסוך מהם את כאב הזריקה.
תודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ב G6PD - תגובה
יוסי מצקל07/03/20131ועדה מעעם הסתדרות הרופאים פרסמה את הרשימה הבאה
1. דאפסון (Dapsone -Avlosulfon)
2. מתילן בלו (Methylene Blue)
3. ניטרופוראנטואין (Nitrofurantoin -Macrodantin)
4. פנאזופירידין (Phenazopyridine -Sedural)
5. פרימאקווין (Primaquine)
תרופות אשר היו ברשימה והוצאו ממנה:
1. אופטלגין (Dypirone)
2. אספירין
3. כלוראמפניקול (סינתומיצין)
4. קוטרימוקסזול (טרימטופרים/סולפהמתוקסזול- רספרים או ספטרין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת השימוש באוורל קוונטילילך05/03/2013
שלום רב,
בעקבות הפסקת המחזור אני משתמשת כבר מספר שנים באוורל סקווי .
המחזורים בעת השימוש במדבקות אלו היו קשים ביותר. פניתי לרופאת הנשים שלי והיא החליפה לי למדבקות אוורל קונטי.
כרגע סיימתי את החפיסה האחרונה של הסקווי ואני אמורה לקבל מחזור. האם להדביק מייד את הקוונטי או לחכות עד תום המחזור.
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת השימוש באוורל קוונטי - תגובה
אילן ללבניקוב07/03/2013לילך שלום,
יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול במדבקות,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ירכיים ופרדינזוןיוסי05/03/2013
אני מאובחן ביתר תריסיות "גרייבס".עשיתי טיפול ביוד 131 וכחלק מטיפול מניעתי להפחתת הסימפטומים אני מקבל 40 מ"ג פרדינזון. עוד לפני הטיפול ביוד 131, התחלתי לקבל פרדינזון 40 מ"ג. בשעות הערב התחלתי לחוש כאבי שרירים עזים בירכיים בזמן ניסיון לקום מהכסא עד כדי כך שלא יכולתי לקום מהכסא ואפ' נפלתי.
שאלתי: האם יש קשר לפרדינזון כחלק מתופעות הלוואי או ליתר התריסיות ואם לא אז מה כן? (הכאבים החלו עוד לפני הטיפול ביוד....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ירכיים ופרדינזון - תגובה
אילן ללבניקוב07/03/2013יוסי שלום,
ייתכן ואתה סובל מתופעות לוואי מהתרופות, אך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקסאתי04/03/2013
האם אפשר לקחת יחד ישר בבוקר את האומפדקס יחד עם האלטרוקסין
והאם אפשר לבלוע את הכדורים תוך כדי שכיבה
בתודה ובברכה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס - תגובה
אילן ללבניקוב07/03/2013אתי שלום,
את האלטרוקסין יש לקחת שעה לפני הארוחה ואת האומפרדקס ניתן לקחת חצי שעה לאחר מכן גם לפני האוכל. לא מומלץ ליטול תרופות בשכיבה אלא עם כוס מים ובעמידה,
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארבטיןאני03/03/2013
מומחה חניכיים המליץ לי על טיפול בארסטין, עקב כיס בחניכיים, האם זה מותר בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארבטין - תגובה
יוסי מצקל07/03/2013החומר הפעיל הוא מינוציקלין ואסור בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטיןתקוה03/03/2013
האם אמוקסיקלב זה תחליף לאוגמנטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין - תגובה
יוסי מצקל07/03/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- synthroidאריאלה אזולאי03/03/2013
האם מותר לחצות כדור במינון 50 -אני צריכה לקחת 75 ביום?
תודה אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר synthroid - תגובה
יוסי מצקל07/03/2013לפי הוראות היצרן מותר לכתוש או לחצות את הכדור.
האם קיבלת את המוצר האוריגינלי או חלופי. מי היצרן וכו'.
היו הרבה בעיות למשתמשים בהורמון זה. אנא עייני בעלון התרופה כפי שנמסר לך טרם השימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsynthroid
אריאלה אזולאי07/03/2013התרופה תוצרת ארה"ב, היה מצורף אלון ארוך מאד רק באנגלית ולא מצאתי הוראה לגבי חציית הכדור, רק לגבי אינטראקציה עם תרופות אחרות. תודה על התשובה המהירה.אריאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsynthroid - תגובה
יוסי מצקל08/03/2013מי היצרן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsynthroid
אריאלה אזולאי10/03/2013שם היצרן:ABBOTT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsynthroid - תגובה
אילן ללבניקוב11/03/2013אריאלה שלום,
למיטב ידיעתי לא מומלץ לחצות את הכדור, מה גם שהקו על הכדור אינו נמשך עד סופו ולכן החצייה אינה מדויקת וזאת על פי מחלקת הרגולציה בחברה המייצרת.
קיימים בשוק מינונים שונים של הכדור:25 מק"ג, 50מק"ג ו-100 מק"ג כך שבהחלט ניתן לרכוש עם מרשם את המינון המתאים לך באופן אישי כלומר במינון של 75 מק"ג(50 + 25 מק"ג).
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsynthroid
אריאלה אזולאי11/03/2013תודה רבה ! אריאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוראות שימוש לפרימולט נורגאולה02/03/2013
שלום, אני לוקחת גלולות (אורטו-סיקלן).
אני מעוניינת לדחות מחזור בכמה ימים.
כיצד כדאי להשתמש בפרימולט נור? מאיזה יום בחבילה להתחיל לקחת? לכמה ימים ניתן לדחות, וכמה כדורים צריך לקחת ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראות שימוש לפרימולט נור - תגובה
יוסי מצקל07/03/2013מדובר בתרופת מרשם.
יש צורך להיוועץ ברופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)