מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון של רולידצבי06/02/2013
שלום,בעקבות זהום בבוהן ברגל וניקוי כירורגי קיבלתי רוליד 3 פעמים ביום לחודש.הרוקחת אומרת שאסור לקחת יותר מפעמיים ביום.מה לעשות? האם נגרם נזק מאחר ובביה"ח נתנו לי במשך שבוע 3 פעמים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון של רוליד - תגובה
אילן ללבניקוב06/02/2013צבי שלום,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי הטיפול הנ"ל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותמשה05/02/2013
שלום
בעקבות צינתור אני נוטל תרופות: פלוויקס,קרדילוק,אספירין,סימבסטטין
עכשו אני סובל מכאבי גב (בקושי מסוגל ללכת) הרופא המליץ לי לקחת אביטרן או לחילופין נקסין. בדקתי ובשתי תרופות אלה כתוב שיתכנו בעיות למי שלוקח באותו זמן מדללי דם. האם לקחת אחת מהתרופות או לוותר.
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב06/02/2013משה שלום,
בגלל התרופות שאתה נוטל הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שיקבע לך מהי התרופה המתאימה לך ביותר בכדי למנוע תופעות לוואי אפשריות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף למדללי דם
משה08/02/2013תודה על תשובתך.
את התרופה קיבלתי מרופא, לא ברור לי אם הוא היה מודע לאזהרה הרשומה
על דף ההסברים לתרופה, אני החלטתי להמנע ממנה ובינתיים מצבי משתפר....
אם אפשר שאלה נוספת, האם יש צמחי מרפא שיכולים להחליף תרופה כמו פלוויקס
או אספירין וכן תרופה נגד כולסטרול.
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף למדללי דם - תגובה
אילן ללבניקוב11/02/2013משה שלום,
המטרה בטיפול הטבעי היא לחזק את מערכות הגוף השונות על ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בחיזוק התפקוד של האיברים השונים וללא תופעות לוואי.
אין להפסיק את הטיפול התרופתי מבלי להיוועץ ברופא המטפל.
ניתן לשלב בטיפול התרופתי גם צמחי מרפא אך רק לאחר יעוץ רוקחי/נטורופטי מתאים,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלדקטוןאלינה מינציס05/02/2013
אני בהריון וסובלת מלחץ דם הרופא המליץ לי על אלדקטון האם ניתן להשתמש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלדקטון - תגובה
אילן ללבניקוב06/02/2013אלינה שלום,
לגבי האלדקטון, אין מספיק מחקרים בנשים בהריון ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפרהיפה05/02/2013
בעלי חולה מאפילפסיה אפנוטין ומיום חמישי הוסיפו קפרה 250 מג
הוא כל הזמן ישן במיוחד בבוקר
אני מבקשת לדעת האם כל הזמן יש ישנוניות או שזה יחלוף עוד כמה ימים
לא יכול לצאת בבוקר לטיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפרה - תגובה
אילן ללבניקוב06/02/2013יפה שלום,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין וברקסיןאריאלה05/02/2013
שלום
אמי בת 60 סובלת מכאבים ביד. האורטופד טען שזה מרפק טניס ורשם לה ברקסין.
מכיוון שהיא נוטלת גם אספירין עקב לחץ דם, הוא נתן לה אומפרדקס.
האם אומפרדקס זו הגנה מספיקה לקיבה?
איך יש ליטול את שלושתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין וברקסין - תגובה
אילן ללבניקוב06/02/2013ריקי שלום,
ראשית כל, את האומפרדקס יש לקחת חצי שעה לפני הארוחה.
את האספירין לוקחים לאחר האוכל וכך גם את הברקסין.
אך חשוב להפריד לפחות חצי שעה בין התרופות כיוון שייתכנו אינטראקציות ביניהן.
יש לשים לב שאין תופעות לוואי שונות כגון: כאבי בטן, נפיחות, סחרחורות, בחילות, הקאות או צואה שחורה. כיוון שהאספירין ביחד עם הברקסין עשויים לגרום לתופעות לוואי מסוג זה בטיפול ממושך.
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל באם אמך חשה בתופעות לוואי שונות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקינטדנה04/02/2013
שלום רב, ברצוני לדעת האם מותר לחצות כדור דקינט של 2 מ"ג ל-4 חתיכות, כלומר לרבע שזה 0.5 מ"ג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקינט - תגובה
אילן ללבניקוב06/02/2013דנה שלום,
ניתן לחצות את הכדור לפי הקו המסומן על גביו,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעניין..ש04/02/2013
מה המרכיבים של משחת עיניים "סיטומיצין"?
יכול להיות שחוץ מעיניים יכול לטפל גם באיזור אחר בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעניין.. - תגובה
יוסי מצקל12/02/2013המרכיב של המשחה הוא סינטומיצין. ישנה גם משחת סינטומיצין בריכוז נמוך יותר המיועדת לטיפול בעור. על סמך הנחיית רופא יכולה משחה זו לשמש לטיפול במקומות אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה הדדית בין תרופותאבקל04/02/2013
שלום,
אני לוקח כדורי סימבסטטין 10מג להורדת הכולסטרול (אחד ביום באופן קבוע).
בגלל פטרת בצפורניים עלי לקחת כדורי טרבינאפין 250מג (אחד ביום במשך 5 חודשים).
האם מותר לקחת את שני הסוגים במקביל ?
מתי במשך היום רצוי לקחת אותם (בבוקר, בערב, לפני/אחרי ארוחה) ?
תודה מראש על הנחיותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה הדדית בין תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב06/02/2013שלום רב,
את הסימבסטטין יש לקחת בערב לאחר הארוחה ואת הטרבינאפין לוקחים לאחר הארוחה בשעות היום,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהילת תמיסת פולידין,שמואל.03/02/2013
ברצוני למהול תמיסת פולידין, לדלול ריכוזה. האם ניתן למהול בסליין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהילת תמיסת פולידין, - תגובה
אילן ללבניקוב04/02/2013שמואל שלום,
אני לא ממליץ לדלל חומרים כימיים בצורה עצמאית כיוון שייתכנו אינטראקציות בין תרופתיות בחומרים המעורבבים ולכן חשוב לרכוש את המוצר המוגמר ולא לנסות למהול אותו לבד.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון תקין?חני03/02/2013
הבן שלי בגיל שנה שוקל 10 קילו קיבל צפלור 250 במינון של 4CC שלושה פעמים ביום. האם זה מינון סטנדרטי? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון תקין? - תגובה
אילן ללבניקוב04/02/2013חני שלום,
לגבי קביעת מינון יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן03/02/2013
שלום האם אומפרדקס וכדור שינה נוקטרנו כמובן לא ביחד זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אילן ללבניקוב04/02/2013דן שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרד פוליקח03/02/2013
קיבלתי את הכדורים האלה בגלל חוסר אנרגיה, מועקה וסחרחורות. ההמלצה הייתה לכדור אחד. לא נטלתי את כולם ונותרו לי כמה חפיסות. עברה חצי שנה מאז.
אני לא בהיריון, אין לי חוסר מובהק בברזל אבל הספיגה שלו לא ממש מספקת בגופי. האם אני יכולה להשלים את הצריכה או שזה עלול להזיק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגרד פוליק - תגובה
אילן ללבניקוב04/02/2013שלום רב,
לפני שנוטלים תוספי תזונה ו/או ויטמינים יש לבדוק אם אכן הם חסרים בגוף ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לפני השימוש בכדורי הברזל.
בכל מקרה, ישנה פורמולה של ברזל "עדין" הנספג טוב יותר ומהר יותר בגוף המכילה:ברזל טבעי, ויטמין C, חומצה פולית וויטמין B12,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון זנטקשני03/02/2013
שלום,
ביתי בת 4.5 חודשים ושוקלת 5.5 קילו (נולדה 2.5)
המינון הראשוני שקיבלנו לזנטק הינו 0.7 פעמיים ביום לפי משקל 5 קילו.
אחרי התייעצות עם רופא מומחה נוסף (כי לא ראינו שינוי בהתנהגות)הוא טען שהמינון שקיבלנו אינו מספיק והיא קוקה לכפול- 1.5 פעמיים ביום.
הכמות נכונה? איך מחשבים את הכמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון זנטק - תגובה
אילן ללבניקוב04/02/2013שני שלום,
לגבי מינונים ושימוש בתרופה יש להיוועץ ברופא המטפל כיוון שהוא בדק את בתך ומצא לנכון לקבוע את המינון שנקבע לה.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוקסיקונטיןג'סיקה01/02/2013
שלום
בעלי עבר פריצת דיסק צווארי ובבית חולים נתנו לו אוקסיקונטין 10 השאלה האם הוא יכול לקחת נורופן במקביל? הוא לוקח במקביל סירופ אוקסיקוד אבל נראה שלא ממש עוזר
האם נורופן יכול להזיק?
אשמח לקבל תשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקסיקונטין - תגובה
אילן ללבניקוב04/02/2013ג'סיקה שלום,
לגבי השילוב הנ"ל יש להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמדקס 100שרה31/01/2013
קיבלתי לקחת את הכדור לכאבי גב האם אני יכוךה לא לקחת כל לילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמדקס 100 - תגובה
אילן ללבניקוב04/02/2013גילה שלום,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)