מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Seroquel XR לא בקופת חולים לאומיתבסטיאן20/02/2013
בקופת חולים שלי אין Sroquel XR. יש רק Seroquel רגיל. יש למישהו מושג מתי יהיה את ה-XR או אם יהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם: לכמה זמן משפיע XR
בסטיאן20/02/2013ולכמה זמן משפיעה הגרסה הרגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם: לכמה זמן משפיע XR - תגובה
יוסי מצקל20/02/2013בדרך כלל XR מיועדת להלקח פעם ביום אבל
את המינון כולל כמה פעמים ביום יקבע הרופא בלבד
הגרסה הרגילה נלקחת פעמיים או שלוש ביום לפי המקרה.
המינונים לעיתים משתנים עם התקדמות הטיפול.
אין לראות בתשובה זו המלצה מכל סוג שהוא.
בברכה
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSeroquel XR לא בקופת חולים לאומית - תגובה
יוסי מצקל20/02/2013בבית המרקחת שלך יוכלו ודאי לענות לך, הם גם יוכלו להפנות אותך לסניף אחר אם יש במלאי.
אם לא שם פני ליבואן:
אסטרהזניקה ישראל זרחין 13, ת.ד. 4070 רעננה 4366241
טל: 09-7406528 פקס: 09-7406527* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין d בהנקהענבל19/02/2013
שלום רב!
עשיתי בדיקות דם לויטמין d והתוצאה הייתה 15.9nmol/L. קיבלתי מרופא המשפחה טיפות ויטמין D3 (יב"ל 400) של דרך חיים.
שכחתי לציין בפניו שאני מניקה.(בהנקה צריך יותר ויטמין d) . כמה טיפות עליי לקחת ביום? ולכמה זמן? והאם נעשה נזק כלשהו לגופי עקב התוצאה הנמוכה והגרועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין d בהנקה - תגובה
יוסי מצקל20/02/2013ענבל יקרה
בראש ובראשונה ממליץ משרד הבריאות להוסיף לתינוק ויטמין די 3 400 יחידות ביום במשך שנת החיים הראשונה
לגבייך:אכן רצוי לקחת מנה גבוהה יותר. ארגון הבריאות הקנדי דק וממליץ למיניקות לקחת 2000 יחידות של די 3 ביום.
הכמות שעלייך לקחת תלויה גם במצבך וגם במשקלך.שהנחיה מדוייקת צריכה לבוא מהרופא.
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דנכול והנקהנורית19/02/2013
שלום, יש לי כולסטרול גבוה והדיאטן המליץ לי לקחת דנכול. על גבי האריזה רשום שזה לא ממולץ לנשים מניקות. אני מניקה חלקית.הילד שלי בן תשע חודשים. האם כאשר יש רווח גדול בין ההנקול של כמה שעות ניתן לקחת את הדנכול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנכול והנקה - תגובה
יוסי מצקל20/02/2013נורית יקרה
אם המוצר איננו מומלץ למיניקות, אל תקחי.
אף אחד לא יכול לקחת אחריות על עצות מסוג זה.
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקסל פורטהיהודית19/02/2013
שלום רב,
ברצוני לשאול האם התרופה "פרוקסל פורטה" ירדה מהמדפים, ואם כן- האם ישנה תרופה מקבילה בעלת אפקטים דומים?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקסל פורטה - תגובה
יוסי מצקל20/02/2013יהודית יקרה
החומר הפעיל שנאסר לשימוש בעטיו ירדה התרופה מהמדפים הוא פרופוקסיפן.
כל התרופות המכילות חומר זה נעלמו בשל הוראת משרד הבריאות.
פרוקסול פורטה היתה תרופת מרשם.
כדי למצוא חלופה לכאבייך הדורשת מרשם יש לפנות לרופא.
ישנן מספר אפשרויות.
בברכה
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן18/02/2013
שלום האם לכדורים הקבועים שלי גנואט אמריל ויטמינים הטריפל ניתן להוסיף מגנזיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גם כדור נקסיום
דן18/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורמוקס וגלולותיעל18/02/2013
שלום,
האם ניתן ליטול ורמוקס במקביל לגלולות 'יאז' מבלי לפגוע בהגנת הגלולה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורמוקס וגלולות - תגובה
יוסי מצקל18/02/2013יעל שלום
לפי המידע שמפורסם בעלונים של ורמוקס ושל יאז ורמוקס לא פוגע ביעילות הגלולה.
גם לא צפויות תופעות לואי לפי היצרנים.
בברכה, יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למודקס במקום למיקטל = כאב ראש?מישהי16/02/2013
בשבוע האחרון אני סובלת מכאבי ראש חזקים, אני מנסה לאתר את הסיבה, אני לא רגילה לזה.
העלתי אופציה שזה אולי בגלל שאני לוקחת למודקס שבוע+ במקום למיקטל שאני תמיד לוקחת + ירדתי במינון... יכול להיות שזה העניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודקס במקום למיקטל = כאב ראש? - תגובה
יוסי מצקל17/02/2013מישהי יקרה
אחת מתופעות הלואי של תרופה זו, ולא משנה היצרן, היא כאבי ראש. תופעה זו מפורטת בעלוני שני המוצרים. סביר להניח שאת סובלת מתופעת לואי. מומלץ לפנות לרופא ובעזרתו לשנות את הטיפול או המינון אם אכן מדובר בתופעת לואי.
בברכה
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקסמטזוןDOLI16/02/2013
בעלי עוש טיפולים כימותרפיים בג'מזר , יש לו נפיחות נוטראה ברגליים וביידים
הוא קיבלת דקסמטזון 2 מ"ג, הוא אמור לקחת 3 בדוריןם כאלה בבוקר האם הוא צריך לקחת לפני האוכל או אחרי האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקסמטזון - תגובה
יוסי מצקל17/02/2013יש ליטוול את התרופה עם האוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקסמטזון - תגובה
יוסי מצקל17/02/2013יש ליטול את התרופה עם הארוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Vermox לבן שנתייםמיכל15/02/2013
שלום,
הרופא המליץ על מתן פעמיים 5cc בהפרש של 10 ימים.
במרשם (ועל גבי הקופסא) כתוב 5cc פעם ביום למשך 5 ימים...
היות והיום יום שישי והמרפאה אינה זמינה, אין לי אפשרות לברר עם הרופא מה לעשות.
אודה להמלצתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Vermox לבן שנתיים - תגובה
יוסי מצקל17/02/2013מיכל שלום
אחח מאפשרויות הנטילה לפי עלון התרופה היא:
5 סמ"ק חד פעמי ולחזור אחרי שבועיים עד ארבעה
כך שהמינון שקבלת סביר. מצטער שהגבתי ביום ראשון.
בברכה
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקוקס200אליס פינקו15/02/2013
קיבלתי סלקוקס 200 נגד כאבים חזקים ביותר שנגרמו לי כתוצאה מנפילה. התרופה לא עוזרת האם ניתן לקחת משככי כאבים אחרים בנוסף כגון אדויל אופטלין וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלקוקס200 - תגובה
יוסי מצקל15/02/2013לפי הוראות היצרן יש לדווח על כל תרופה נוספת שאתה לוקח יחד עם סלקוקס לרופא. במיוחד תרופות המכילות אספירין. אין מניעה לשלב תרופות נוספות אולם גם שילוב של תרופה ללא מרשם לשיכוח כאבים דורשת לידע את הרופא המטפל טרם נטילתה.
בברכה. יוסי מצקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומניקיואב14/02/2013
אני צורך כדור אומניק אחת ליום, מהי השעה המומלצת ללקיחת הכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומניק - תגובה
יוסי מצקל15/02/2013לפי הוראות היצרן: מינון מקובל בהעדר הוראה אחרת מרופא:
1 כמוסה ביום לאחר ארוחת הבוקר או לאחר הארוחה הראשונה ביום.
בברכה, יוסי מצקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטדולוןדליה13/02/2013
שלום
קיבלתי ממרפאת כאב לנסות כדורי קטדולון
הכדורים במינון 400מג בשחרור איטי
לפי מה שקראתי המינון גבוה מאוד למינון התחלתי
מאחר שחשוב לי מאוד שהטיפול יצליח רציתי להתחיל במינון נמוך יותר
על הכדור יש חריץ לחיתוך ואף בעלון לרופא כתוב שניתן לקחת חצי
שאלתי האם אפשר לקחת רבע? לחתוך את החצי שוב באמצע למרות שאין קו חיתוך לרבע?
הכוונה להתחיל במינון 100מג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטדולון - תגובה
יוסי מצקל14/02/2013דליה יקרה
לפי הרשום בעלון אופן השימוש:
"אין ללעוס ! לבלוע הטבליות עם כמות מספקת של נוזל (עדיף מים).
אם ניתן, מומלץ להתחיל את הטיפול בערב.
ניתן לחצות את הטבליה בקו החציה, בהתאם להוראות הרופא."
מכך ניתן ללמוד שאין לחלק את הכדור ל-4. כמוכן מדובר בכדור בעל שחרור מושהה.
המינון המקובל הוא 100-200 מג 3-4 פעמים ביום כך שכדור אחד בשחרור מושהה של 400 מ"ג עונה על הצורך. לא כתבת את המינון שרשם הרופא ומובן שזה המפתח. לא הייתי משנה את הוראת הרופא המומחה ממרפאת הכאב שנסיון רב לו, ואליו הגעת כי נראה שרב סבלך.
בברכה
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכירות בשתי מערות הלסתהודיה13/02/2013
שלום אני בת 25
סובלת כמה ימים מכאבי ראש חזקים ונזלת ולחץ דם נמוך הייתי אתמול אצל הרופא והוא שלח אותי לעשות רנטגן במערות האף
והוא אמר שיש מצב לסינוסיטיס ונתן לי אנטיביוטיקה מוקסיפן 500 מ"ג
בתשובה של הרנטגן כתוב שיש לי עכירות בשתי מערות הלסת
רציתי לדעת האם לקחת את האנטיביוטיקה או לא?
מחכה לתשובה
הודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירות בשתי מערות הלסת - תגובה
יוסי מצקל14/02/2013הודיה יקרה
אין כמו הרופא להחליט על הטיפול. הזנחה של סינוסיטיס עלולה לגרום לסיבוכים מסוכנים.
אם אינך סומכת על החלטת הרופא קבלי חוות דעת נוספת מרופא אף אוזן גרון מומחה.
אל תזניחי את המחלה וטפלי בה בדחיפות.
בברכה
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Propafenoneחנה12/02/2013
שלום
אמא שלי מטופלת ב profex/rythmex שנים רבות. עכשיו הודיע לה הרופא שהתרופה לא מופיעה יותר ברשימת התרופות של קופת חולים כללית ועליה לקבל תרופות אחרות דומות.
האומנם? מה החלופה הכי דומה לריתמקס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Propafenone - תגובה
אילן ללבניקוב13/02/2013חנה שלום,
למיטב ידיעתי התרופה הנ"ל אינה משווקת יותר בקופה זו ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול בתרופה חלופית,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPropafenone - תגובה - תגובה
יוסי מצקל13/02/2013חנה שלום רב
לתרופות אלו היה חוסר זמני וכנראה זו הייתה הסיבה.
פרופקס חזר היום למלאי ומחירו 21.65 ש"ח ל-150 מ"ג שהוא הפופולרי יותר ו 51.50 ש"ח ל-300 מג.
שאם היה לכם טוב ומאוזן עם זה ואין עדיין בקופ"ח, ניתן לרכוש פרטי במחיר שווה לכל נפש.
בברכה, יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתדני12/02/2013
היי
הייתי אצל הרופאה
יש לי צרבת
לוקח כדורים בשם רני
זה כדור טוב?
כמה פעמים לקחת אותם?
האם אחרי שאקח את כל הכדורים זה אומר להעלם את הצרבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - תגובה
אילן ללבניקוב13/02/2013דני שלום,
רני(RENNIE) זוהי תרופה שנועדה להקל במצבים של חומציות יתר בקיבה, המינון המומלץ הוא 1-2 טבליות כשעה לאחר הארוחה עד מקסימום 10 טבליות ליום,
אם התופעות אינן חולפות יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)