מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת התרופה בזמן יציאות רכותאילנה12/02/2013
יש לי יציאות רכות מאוד כבר 3 ימים רצופים כולל הקאות רק בבוקר, אני נוטלת את הכדורים
כבר במשך כחודשיים, ללא תופעות לוואי, נכון להבוקר חשבתי שאולי כדאי שאפסיק, לקחת
אותם, כי אני חוץ מנוזלים לא מכניסה כלום לקיבה.
נתנה לי את הכדורים הרופאה לבריאות הנפש, להפרעות אכילה, וזה אכן גרם לי לרדת במשקל. אין לי אפילפסיה. אני גם חולה סוכרתית, ללא אינסולין רק על כדור בשם ג'נואט.
תודה רבה אילנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת התרופה בזמן יציאות רכות - תגובה
יוסי מצקל12/02/2013על איזו תרופה מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסטרל.12/02/2013
שלום
בן 76 מקבל קסטרל5 מג פעם ביום בערב (אחרי אירוע עצירת שתן שהיה לפני שנה).
לאחרונה אובחן אצלו סרטן ערמונית ומקבל טיפול הורמונלי (סופרפאקט).
ועכשיו נוצרו בעיות אחרות - לחץ הדם עלה מאוד והרופא מוסיף כדוריםש ונים להורדת לחץ דם שלא מועילים.
מנסיוני הקסטרל מוריד את לחץ הדם כי בשעות שלאחר נטילתו לחץ הדם מאוזן (בלילה בוקר) וכשפגה ההשפעה לחץ הדם מטפס חזרה.
שאלותי:
1. בעלון לצרכן רשום שקסטרל 5 מג אמורים לקחת פעמיים ביום, והוא לוקח רק פעם ביום (אחרי שלקח בעבר 10 מג והורידו לו) - האם עדיף שייקח פעמיים ביום ובכך למעשה גם לחץ הדם יתאזן וגם הטיפול יהיה מיטבי?
2. בעלון של הקסטרל רשום שחייבים לשלול סרטן הערמונית לפני הטיפול בו ושהוא ניתן להגדלה שפירה של הערמונית. מאחר ואובחן כחולה בסרטן הערמונית אני תוהה אם הוא אמור לקחת את הקסטרל בכלל?
כמובן שאתייעץ עם האורולוג אבל אני רוצה להבין קודם מה עושים בדר"כ. ואחכ להתייעץ עם הרופא לגבי זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - רסיטל וריספירדלחנה חייא10/02/2013
שלום לכולם!
בתי בת 19, מאובחנת כ-P.D.D, בתפקוד גבוה.
היא לוקחת כבר -8 שנים רסיטל, נגד "אילמות מרצון", ולאחר כשנה הוסיפו לה ריספירדל, כיון שהיתה מאד עצבנית ואלימה.
מאז התחילה לקחת ריספירדל, גברה הפרשת הרוק שלה, והיום, הרוק ממש נוזל לה על הבגדים.
בנוסף, לאחרונה יש לה שיעול מתמשך וטורדני.
האם השיעול עלול להיות תוצאה של אחת התרופות? ומה אפשר לעשות נגד כמויות הרוק הענקיות, שיהיה כמה שפחות מסוכן? אולי משהו צמחי?
חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל וריספירדל - תגובה
אילן ללבניקוב11/02/2013חנה שלום,
הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ רוקחי/טבעי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בצורה טבעית בחיזוק המערכות החלשות וללא תופעות לוואי.
ככל הנראה תופעות הלוואי שבתך מרגישה יכולות לנבוע מהתרופות ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- YENTREVEאליהו ויסמן10/02/2013
לפני חודש וחצי עברתי ניתוח של כריתת ערמונית RPP ומאז איני שולט במתן שתן.
הומלץ על spasmex 30 mg ולא עזר. עתה ממליצים על YENTREVE 20MG
בקריאה בחומר אודות הכדור נראה לי מסוכן ללקחת אותו.
הייתי מודה מאד אם הייתם ממליצים לי מה לעשות האם להתחיל לקחת את הכדור החדש.
תודה מראש
אליהו ויסמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר YENTREVE - תגובה
טלי אנגור11/02/2013תרופה זו יש ליטול לפי הוראות הרופא, כל סייג בנושא יש להפנות לרופא המטפל בלבד ולהחלטתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטיןאופיר09/02/2013
לפני 5 ימים התפתחה לי דלקת אוזניים וקיבלתי טיפול בציפרודקס 500
לאחר שזה לא עזר מאתמול קיבלתי אוגמנטין 875 .היום קיבלתי פריחה וגרד.האם להפסיק את השימוש באוגמנטיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין - תגובה
טלי אנגור11/02/2013שלום,
קיימת סבירות גבוהה כי יש לך רגישות לתרופה והיא גורמת לך לפריחה, יחד עם זאת לא ניתן לאבחן בפורום. פנה לרופא במיידי!!! בכדי לקבל החלטה בנוגע להמשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוקעדה09/02/2013
התחלתי לקחת קרדילוק 2.5 מ"ג.
אני סובלת כבר תקופה די ממושכת מטינטון, אך לאחר טיפול בקרדילוק
הבעיה מחמירה והצפצופים חזקים יותר.
האם ידועה השפעה כזו של התרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - תגובה
טלי אנגור11/02/2013שלום עדה,
האם הטיניטוס ממנו את סובלת הוא על רקע בעיה ב CNS ? (מערכת העצבים המרכזית) או על רקע קוכליארי? (בעיה הנובעת מהאוזן).
כמה זמן את סובלת מהטינטון? האם הוא ציפצוף דק וארוך או רעש כמו פעימות לב?
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטינטון
עדה11/02/2013לטלי, תודה על התגובה.
הטינטון הוא מבעיה הנובעת מהאוזן (כך אמר לי רופא א.א.ג. שגם שלח אותי לבדיקת שמיעה).
אני סובלת מהטינטון כשנה והוא ציפצוף ארוך שאני שומעת אותו כל הזמן, אך נראה לי שהוא נעשה חזק יותר (וגם מפריע לי יותר כשאני הולכת לישון) מאז התחלתי לקחת את הקרדילוק.
תודה - עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהנקהמיטל08/02/2013
רופאת אף אוזן גרון אבחנה אצלי סינוסיטיס ורשמה לי אוגמנטין וספריי לאף נזוקורט אקווה. הרוקח לא נתן לי אוגמנטין אלא אמוקסיקלב טבע, בטענה שזה אותו דבר. הרופאה הלחיצה אותי בכך שהיא אמרה ש"האנטיביוטיקה מגיעה לחלב-אך גם כשתינוק חולה נותנים לו אנטיביוטיקה, כך שאין בעיה"-וזה ממש לא נכון. כי לתינוקת בת 3 חודשים לא נותנים אנטיביוטיקה...בנוסף, בעלון לצרכן של התרסיס מצוין כי Budesonide מופרש בחלב אם.לצערי אני כבר חודשיים חולה-כל פעם משהו אחר(דלקת גרון, דלקת אוזן, ועכשיו אובחן הסינוסיטיס כאמור) כך שאשמח לדעת האם זה בטוח לקחת שוב אנטיביוטיקה, ואם לדעתכם כדאי פשוט לוותר על תרסיס האף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהנקה - תגובה
אילן ללבניקוב11/02/2013מיטל שלום,
כפי שאני תמיד אומר בזמן ההריון וההנקה יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהנקהמיקה08/02/2013
האם מותר לקחת בהנקה בייבי אספירין 75מ"ג ו- Medrol 16 mg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהנקה - תגובה
אילן ללבניקוב11/02/2013מיקה שלום,
לגבי תרופות בהריון והנקה יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה - בעית מינוןיובל08/02/2013
שלום, אני נטלתי קונצרטה 36 מ"ג במשך כשנה וחצי
וזה פשוט היה הורג אותי, הוא פשוט היה חזק מדי, הייתי מגיע למצב שאני לא מסוגל לאכול כלום כמעט ימים שלמים, ורזיתי עשר קילו בתקופות מבחנים, לא יכולתי לתקשר כמעט עם הסביבה,
אבל אין ספק שזה עשה את העבודה מבחינת הלימודים
בכל אופן, ירדתי השנה ל27 מ"ג, והתפקוד שלי מעולה איתו מבחינה חברתית ותזונתית, אני מרגיש איתו מעט מאד תופעות לוואי אם בכלל,
הבעיה היא שגם המינון הוא נמוך מדי, אני לא מרגיש כלכך את הכדור, וגם מוזר לי שהוא קטן פי חצי מהכדור של ה36 מ"ג, אני לא מסופק ממנו לגמרי, והייתי ממש שמח אם היה משהו באמצע (32 מ"ג),
כמובן שאין, אנחנו לא חיים בעולם מושלם
אבל איך אתם הייתם ממליצים לפתור את בעית חוסר האיזון הזו?
תודה רבה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה - בעית מינון - תגובה
אילן ללבניקוב11/02/2013יובל שלום,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירופ לשיעול ומכייח -אוקסקטיןבוטל איטה07/02/2013
קיבלתי מהבת שלי את הסירופ הנ"ל, הבן שלה קיבל ולא השתמש, חיפשתי את המינון המדויק למבוגרים ולא מצאתי, האם אוכל לקבל מידע על מינון למבוגרים, אני בת 59 ובסנוף כמה פעמים ביום מותר לקחת את הסירופ הנ"ל, אודה על תשובתכם בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירופ לשיעול ומכייח -אוקסקטין - תגובה
טלי אנגור11/02/2013שלום לך,
נא עייני בעלון לצרכן בו קיים פירוט מלא לשאלתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסהמירה07/02/2013
אימי בת 87 וסובלת ממצבי חרדה ואי שקט וגם הובחן עצלה התחלה של דמנציה. מטופלת במספר תרופות פסיכיאטריות, בינם זיפרקסה ולוטב. עד לפני שבוע, היא היתה יחסית צלולה ודיברה לעניין. פתאום המצב השתנה והיא נעשתה מאוד מבולבלת, לא מצליחה להוציא משפט שלם ובקושי מבינה מה שאומרים לה. השינוי התרופתי היחידי שנעשה בסמוך לאותו מועד, היא מעבר לזיפרקסה בצורת כדור במקום הוולוטב שהיא לקחה. האם זה יכול להסביר את הבילבול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה - תגובה
יוסי מצקל12/02/2013מירה שלום.
כדי להבין את האפשרויות יש לדעת את כל התרופות בהן היא מטופלת ולבחון את הבדיקות שלה. רצוי שדבר זה יעשה על ידי רופא אשר יכול גם לבדוק אותה במקום.
הבילבול יכול להיות תופעת לואי של אחת התרופות שלוקחת, תגובה ביו תרופות שונות שלוקחת או הדרדרות במצבה. אין טוב מרופא לאבחן זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הרזיה וריטליןאנונימי07/02/2013
אני רוצה ליטול כדורי הרזייה טבעיים. אני צורכת ריטלין בתדירות יום יומית. האם זה יפריע לתפקוד הריטלין? או הריטלין ישפיע על תקפוד כדורי ההרזיה? או האם קיימת סכנה כלשהי בצריכת שני הכדורים יחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי הרזיה וריטלין - תגובה
אילן ללבניקוב11/02/2013שלום,
אני לא ממליץ לשלב בטיפול בריטלין תוספי תזונה מבלי להיוועץ במומחה לתרופות/צמחי מרפא בקליניחקה כיוון שייתכנו אינטראקציות בין תרופתיות ולכן חשוב להתאים את הטיפול הטבעי לכל מטופל לפי מצבו הפיזי והנפשי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות גדולה של תרופות שאני לא צריךדובי07/02/2013
קיבלתי מהרופא מרשם שכבר הוצאתי מהבית מרקחת ל- 30 חבילות של קלקסן 80 מ"ג. הבעיה - הרופא נתן בטעות מרשם ל-80 מ"ג - אני צריך 60 מ"ג. קיבלתי מרשם חדש ואני מסודר עם מה שצריך - אבל יש לי בבית 30 חבילות של תרופה שלא אשתמש בה ובית מרקחת לא רוצים לקחת בחזרה - מה עושים עם כל הכמות הענקית הזאת ? אולי לתרום ? למי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות גדולה של תרופות שאני לא צריך - תגובה
יוסי מצקל12/02/2013לבתי מרקחת אסור לקבל חזרה תרופות ולהעבירם לחולה אחר. תרופות ניתנות לחולה רק במידה ונשמרו כל העת בתנאים נדרשים. כל העברה של התרופות לחולה אחר אם על ידי תרומה או החזרה איננה נאותה. יש להשמיד את התרופות. עם כל הצער שבדבד. בקופות חולים יש אפשרות למסור תרופות להשמדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיפן פורטהאילן07/02/2013
שלום
הרופא נתן לי מוקסיפן פורטה לאחר שהתלוננתי על חום פעם שנייה במשך שבועיים.
האם כדאי לי לבלוע את האנטיביוטיקה.
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיפן פורטה - תגובה
יוסי מצקל12/02/2013אם הלכת לרופא הספציפי הזה, כנראה שאתה סומך עליו יותר מאשר יועץ אינטרנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלמיןאלכס06/02/2013
האם קלמין טוב גם לפצע לחץ פתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלמין - תגובה
אילן ללבניקוב07/02/2013אלכס שלום,
על פצע פתוח לא כדאי למרוח משחה לא סטרילית ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)