מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קספו, לגב' יעל טופול- המשך מדף קודםחגית22/11/2012
אז אמרנו שסובלת מפיברומיאלגיה למעלה מעשור, יש לה מיאלומה נפוצה שכרגע ללא טיפול ונמצאת רק במעקב. לחץ דם בדר"כ נורמלי ולפעמים נמוך- אינה מקבלת תרופה ללחץ דם רק לדילול דם.
סובלת לעיתים מכאבים בקיבה בשל בקע שאבחנו אצלה.
כולסטרול מעט גבוה מקבלת תרופה.
מקווה שהנתונים מספיקים, מצרפת רשימת תרופות
תודה
TRIBEMIN 600 מ"ג , 1 פעם ביום - ויטמינים (3 סוגים יחד)
DETRUSTOL (TOLTERODINE) – 2 מ"ג , 1 פעם ביום – לשתן (שלא יברח)
FOLICE ACID- 5 מ"ג , 1 פעם ביום – חומצה פולית
CREON 10000 CAP CF ,3 פעמים ביום - לקיבה
ALTERNA FORTE , 1 פעם ביום – טבעוני לגלי חום
FAMOTIDINE (gastro) , 40 מ"ג – 2 פעמים ביום – לקיבה
LYRICA 150 מ"ג, 1 פעם ביום – לפיברומיאלגיה
CARTIE 100 מ"ג, 1 פעם ביום – לדילול דם (כמו אספירין)
PARAVALIP (PRAVASTATIN), 20 מ"ג, 1 פעם ביום – לכולסטרול
BREXIN 20 מ"ג , 2 פעמים ביום – לכאבים דלקתיים
FOSAVANCE 70 מ"ג 1 פעם בשבוע – לאוסטאופורוזיס
STILNOX 10 מ"ג 1 פעם ביום – בזמן הצורך, לא קבוע – לשינה טובה
XEFO 8 מ"ג 1 פעם ביום- לא קבוע, אך בזמן האחרון לוקחת- להרגעת הכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קספו, לגב' יעל טופול- המשך מדף קודם - תגובה
יעל טופול25/11/2012חגית שלום
אמך מקבלת באופן קבוע brexin פעמיים ביום? האם עוזר לה לכאבים? התרופה xefo ו-brexin הן מאותה משפחה, ולכן אין ליטול אותן במקביל.
המלצתי היא לפנות למרפאת כאב כדי לאמוד את עוצמת הכאב, וכדי לתת לאמך טיפול נוגד כאב יעיל ובטוח לאורך זמן.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חגית25/11/2012יעל, את מדהימה! תודה, עזרת לנו מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת כדורים אימפרודקס לשיכוך כאבלוי מוניק22/11/2012
האם לקיחת מספר כדורים איפמרודקס עלולה להיות מסוכנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת כדורים אימפרודקס לשיכוך כאב - תגובה
טלי אנגור26/11/2012נא אייתי את שם התרופה באנגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אסציטאלופרם ביחד עם פרוביוטיקאסתי22/11/2012
שלום!
אני מתחילה ליטול אסציטאלופרם 20 מ"ג. מכיוון שהמערכת החיסונית שלי חלשה אני מעוניינת ליטול במקביל גם פרוביוטיקה. האם זה אפשרי? לפי הבנתי צריליטול את שניהם אחרי הארוחה... ניתן ביחד?
האם ניתן להוסיף זרעי צ'יה שמכילים אומגה 3 ואומגה 6?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אסציטאלופרם ביחד עם פרוביוטיק - תגובה
אילן ללבניקוב22/11/2012אסתי שלום רב,
אין מניעה לקחת את תוספי התזונה עם התרופה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אסתי23/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרימת נזקש22/11/2012
אני מטופלת בטומוקסיפן. עקב עיבוי רירת רחם רופא נשים המליץ על3.75 decapeptyl cr 3.75+ dydrogesterone 10 mg כירורגית שד התנגדה להמלצה אבקש לדעת האם יש סכנה לשדיים עקב לקיחת התרופות המומלצות על ידי הגניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרימת נזק - תגובה
אילן ללבניקוב22/11/2012שלום,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של אנטיביוטיקה עם נורופןרועי21/11/2012
אני נוטל אנטיביוטיקה מסוג Roxo 150gr וכדורי נורופן להקלה בכאבי שיניים.
האם יש בעיה לנטילת שתי התרופות בו זמנית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של אנטיביוטיקה עם נורופן - תגובה
אילן ללבניקוב22/11/2012רועי שלום,
אין מניעה לשלב בין השתיים אך יש להפריד לפחות שעה ביניהן,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נטילת כדורי זובירקס מזיקה?מרלן20/11/2012
הרופא נתן לי 5 כדורים ביום... למשך 5 ימים כול יום לקחת 5..
האם הכדורים האל ומסוכנים???
או יכולים לפגוע במשו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נטילת כדורי זובירקס מזיקה? - תגובה
אילן ללבניקוב21/11/2012מרלן שלום,
תופעות לוואי קשות הן נדירות. המשחה גורמת לעיתים קרובות אי נוחות באזור המריחה. תופעות הלוואי משתנות לפי צורת הנטילה: תכשירים לטיפול מקומי: צריבה/עקצוץ/גרד, פריחה. נטילה דרך הפה: בחילה/הקאה, כאב ראש. זריקות: דם בשתן/כאבים במותניים, בלבול/הזיות.
לגבי תופעות הלוואי יש להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת נורלבואנה20/11/2012
אתמול נטלתי נורלבו בעקבות פיספוס של גלולה. רציתי לדעת - מהן ההשפעות של הגלולה הזו לטווח הרחוק כלומר מבחינת זה שארצה להכנס להריון? והאם יש בגלולה הזו כמות הורמונים גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תרופהשלמה20/11/2012
שלום,
האם ניתן להוסיף לתרופה לאיזון לחץ הדם - "אטאקנד" מגנזיום המכיל אשלגן
לאחר התכווצות שרירים, גילי הוא 74.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה - תגובה
אילן ללבניקוב21/11/2012שלמה שלום,
לגבי שילוב של מינרלים ותרופות יש להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרופה paloxiלי19/11/2012
התרופה paloxi ניתנת באינפוזיה כחצי שעה לפני מתן הכימותרפיה,
למניעת בחילות.איזה כדור טוב אפשר לשלב עם הפלוקסי חוץ מ התרופה zofran* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרופה paloxi - תגובה
אילן ללבניקוב21/11/2012שלום רב,
יש להיוועץ עם הרופא במטפל לגבי שילוב תרופות עם תרופה זו,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטאטיןענ19/11/2012
הרופא נתן לי להתחיל סימבהקור 40 להורדת כולסטרול האם יש תרופה טובה יותר
לשם כך (ליפיטור או אחר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטאטין - תגובה
אילן ללבניקוב21/11/2012שלום רב,
ישנן מספר תרופות טובות להורדת הכולסטרול ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל שיתאים לך את התרופה המתאימה לך באופן אישי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות- דחוף בבקשהאורנית19/11/2012
שלום, בת 37, מאיזור הדרום, נמצאת בלחץ ובחרדה מהמצב הבטחוני. נוטלת אסיוול 2 מ"ג בלילה וציפרלקס 10 מג ביום
מנסה להגמל מאסיוול, (ירדתי מ-6 מ"ג). לצורך הקלת תופעות הלוואי הקשות,האם
מותר לקחת במקביל תוספים כמו:
ו כורכום, זרעי ענבים, שן ארי, גדילן, פיקנוגנול, ויטמין די וכד'?
אלו תוספים אסורים? תודה רבה מראש על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות- דחוף בבקשה - תגובה
אילן ללבניקוב22/11/2012אורנית שלום,
אין מניעה לשלב את תוספי התזונה הללו עם התרופות אך יש להפריד לפחות שעה ביניהם לבין התרופות,
שבת נהדרת והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
אורנית22/11/2012תודה רבה גדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיויקי19/11/2012
שלום אני סטודנטית לפסיכולוגיה ואני צריכה כמה פרטים על תרופה עם משהוא יכול לספק לי אני עושה עבודה על תרופות נוגדי דיכאון ואחת התרופות שנתקלתי בהן היא מירטאזאפין של טבע .
שאלתי היא כזו איזה תופעות לוואי יכולות להיגרם עקב נטילת התרופה ( אולי משהוא מכיר אדם שנטל תרופה זו ) שלא רשומים בדף המלווה .
אשמח לתגובה תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
אילן ללבניקוב22/11/2012ויקי שלום,
לא ידוע לי על תופעות לוואי אחרות, תוכלי לפנות יחשירות לחברת התרופות ולהיוועץ איתם לגבי כך,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירופ טרבוליןאלון19/11/2012
שלום,
היום, ביתי בת האחד עשר חודשים וחצי קיבלה סירופ טרבולין עקב חרחור, שיעול עם ליחה ונזלת. הרופאה אמרה שרק אם המצב יחריף ניגש לאנטיביוטיקה ואינהלציות.
המינון: 2.5 cc שלוש פעמים ביום.
קראתי באינטרנט שכלל לא מומלץ לתת טרבולין בתור סירופ אלא רק באינהלציה. וראיתי המון כתבות בנושא. זה מטריד אותי מאד.
האם טרבולין באמת לא מומלץ כסירופ? אם לא, האם אתם ממליצים על תרופה אחרת לשיעול?
תודה,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירופ טרבולין - תגובה
אילן ללבניקוב21/11/2012אלון שלום,
לא ידוע לי על הבדל בין הסירופ לבין הנוזל כיוון שמדובר באותו החומר.
לגבי סירופ שונה יש להיוועץ ברופא המטפל.
ניתן לקחת טיפות הומיאופטיות נגד שיעול וניקוי מערכת הנשימה הנקראות R6 ג'וניור של דר. רקווג לתינוקות. יש לקחת 5 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים/מזון,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה 90 מ"ג לכאבים בריאה..יובל19/11/2012
היי
בן 40 , לא מעשן , ברקע מחלת קרוהן קלה.
מבדיקת צילום חזה נתברר שיש ניפוח יתר של הריאה ולאחר התלבטות ניתן לי מרשם לארקוקסיה שכפי שאני מבין הינו כדור חזק עם תופעות לוואי קשות ויכול להעלות לחץ דם ובעתיד לגרום להתקף לב.
הכאב שלי קורה בזמן מאמץ, האם הכאב יכול לחלוף מעצמו או הטיפול הוא הכרחי?
אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה 90 מ"ג לכאבים בריאה.. - תגובה
אילן ללבניקוב22/11/2012שי שלום,
יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן התייעצתי והנה תגובתי
שי22/11/2012הניפוח בריאה הוא תוצאה של הוירוס האחרון שהיה לי, מלבד זאת הצילום היה תקין.
בס"כ אני רוצה לשמוע אם ניתן לקבל טיפול הקשור בעשבי מרפא, יש לי כאבים בצד שמאל עליון של בית החזה בזמן קימה מהמיטה, כחכוח ובמיוחד תוך כדי צחוק וריצה.
מה דעתכם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוקסי ואו זופרןלי18/11/2012
רציתי לבדוק את טיבן של שתי תרופות נגד בחילות בעת טיפול כימותרפי. שתי התרופות הן פלוקסי.וזופרן האם הן זהות בפעולתן? או האם האחת טובה מהשנייה? והאם הן טובות לכלל המטופלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוקסי ואו זופרן - תגובה
יעל טופול19/11/2012לי שלום
התרופה paloxi ניתנת באינפוזיה כחצי שעה לפני מתן הכימותרפיה, למניעת בחילות. התרופה zofran משמשת לטיפול נגד בחילות בימים הסמוכים שלאחר הכימותרפיה. שתי התרופות פועלות במנגנון דומה, אולם כאמור ניתנות בזמנים שונים לפי חוזקן והשפעתן.
אין ניגוד להשתמש בשתיהן, להפך, פעמים רבות יש ליטול את שתי התרופות על מנת להגיע לטיפול מיטבי.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
לי19/11/2012תטדה על התשובה
האם תרופה פאלוסקי יותר חזקה מזופרן
האם תופעות הלוואי הם זהות בין פאלוסקי לבין זופרן
שמעתי שפאלוסקי תופעות הלוואי שלהם פחות מזופרן האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)