מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוגילוטוןשאלה08/11/2012
שלוםם,
1. אני יודעת שנותנים פרוגילוטון להסדיר את הווסת וכן לטיפול בתסמיני גיל המעבר לשם מה עוד נותנים גלולות אלה?
2. איך צריך לקחת את הגללות האם תמיד נוטלים גם את הכדורים החומים וגם את הלבנים? או שיש משטר טיפול הכולל רק את חלקם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון - תגובה
יעל טופול10/11/2012אנא פני לרופא המטפל להתייעצות
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלשאלה08/11/2012
שלום,
1. מה ההבדל בין תכשירי הברזל השונים- ברזל קל של סולגאר, פריפול, פולקס, פרוגארד פוליק..
2. למה יש הכי פחות תופעות לוואי
3. האם את כולם צריכים להפריד מחלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל של סולגאר הכי אפקטיבי!
טליה11/11/2012היי, אני אישית לא יודעת ההבדל בין החברות השונות. אבל לקחתי ברזל עדין של סולגאר כשהייתי בהריון ולא סבלתי מתופעות לוואי, שמעתי שהרבה נשים כן סובלות אבל לי זה ממש עזר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות אלוורהאביגיל08/11/2012
ברצוני לשאול אם מי שיש לו חוסר G6PD רגישות לסולפה , רגיש לצמח האלוורה ?למריחת אלוורה טיבעית על הגוף? .או/או ששתיית משקה האלוורה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות אלוורה - תגובה
אילן ללבניקוב08/11/2012אביגיל שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת אלוה ורה או למרוח ג'ל של הצמח במצב כזה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה צוויטחגית07/11/2012
נתנו לבן שלי בין שנה אנטיביוטיקה בשם צפוויט פורטה תחריך.
הרוקח אמר כי יש לתת לו 3 פעמים ביום כל 8 שעות.
נתתנ לו ב8 בבוקר לפי הלידוב זה ב4 ואס ב2 בלילה.
האם אפשר לתת כל 6 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה צוויט - תגובה
יעל טופול07/11/2012חגית שלום
אין צורך להעיר את הילד כדי לתת לו טיפול. ניתן לחלק ל-3 את מספר שעות הערות שלו - לדוגמא - אם מתעורר בשמונה והולך לישון בשמונה, ניתן לתת ב-8:00 בבוקר, 14:00 בצהריים ו-20:00 בערב.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hairליאורשוב07/11/2012
שלום רב יש לי שאלה עקרונית .בעיקרון אינני נוטל תרופות אני מגדיר את עצנמי בן אדם בריא ( למרות שמוגדר בעל אסטמה קלה*). אניבן 30, ספורטאי, אוכל מאוזן פרט לעובדה שמאז ילדותי אינני אוכל שום דברי חלב ודגים. ספירת דם, תפקודי כבד,בלוטת התריס, כימית, שתן, כליות ,שאני מבצע כול שנה תקינות . לאחרונה אני מקריח כמו רבים מחברי אני מפחד מהתרופות שמציעים רופאי העור אני שוקל לקחת תוספים של תזונה שהציעו לי בבית מרקחת כללית: שנקרא רוטס HR לגברים שאלתי : האם לקיחת תוסף יכול לפגוע בבריאותי לאורך שנים? האם יכול להניח שזה פחות מסוכן מתרופה כימית?בכלל כל נושא התוספים לא מובן לי אני מוכן לקחת אם זה יכול להטיב לשיער אך שלא יפגע במערכות אחרות בגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hair - תגובה
יעל טופול07/11/2012שלום
תוספי תזונה לוקחים על פי חסרים בגוף. אם בדיקות הדם שלך תקינות, משמע שנשירת השיער שלך לא נובעת ממחסור בוויטמינים ולכן אין צורך להעמיס על הגוף וליטול ויטמינים (דוגמת רוטס).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוקינוןשמש07/11/2012
בעקבות חיפושים ארוכים אחר הידרוקינון בארץ הגעתי לפורום הזה
קיבלתי מרשם להידרוקינון לטיפול במלזמה
אבל הוא לא נמצא בשום בית מרקחת מסתבר כבר חודשים
הרוקחים לא יודעים למה ומתי ישוב
אולי אתם יודעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוקינון - תגובה
אילן ללבניקוב08/11/2012שלום רב,
לא ידוע לי לגבי חוסר של החומר הנ"ל,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהיעל07/11/2012
רציתי לדעת אם ישנה התנגשות בין - ציפרלקס ו- ראוקטן - התחלתי את הציפרלקס רק לפני כחודש וחצי חודשיים ורק עתה מתחיל שיפור ואני יודעת שהראוקטן גורם לדיכאון וגם כאבי שרירים וכו ואני מפחדת שזה לא יעבוד לי הציפרלקס יותר אם אתחיל לקחת ראוקטן- לעור הפנים שיש לי הרבה שנים כרב אקנה וכו ושרק זה יכול לעזור לי, האם הציפרלקס יעבוד עדיין אם אקח ראוקטן??????? הציפרלקס מאוד חשוב לי וגם לטפל כבר בעור גם..
תודה רבה מחכה לתשובה מרוחבת כמה שניתן בהקדם
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה - תגובה
יעל טופול07/11/2012יעל שלום
אחת מתופעות הלוואי (הלא נפוצות) של רואקוטן היא אכן דיכאון ושינוי במצב הרוח.
אם את חשה בכך בזמן נטילת רואקוטן, למרות הטיפול בציפרלקס, מומלץ לפנות לרופא ולדווח לו על כך. ייתכן וישקול טיפול חלופי.
בכל מקרה, לתרופות אין אינטראקציה וציפרלקס עדיין פועל תחת טיפול ברואקוטן.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות microlutדורית07/11/2012
שלום.אני חודש לאחר הלידה. מניקה+מטרנה .קבלתי מהרופאה שלי את הגלולות מיקרולט
רשום שיש להתחיל את החפיסה ביום הרשון למחזור אך אין לי מחזור השאלה היא האם להתחיל לקחת כעת? אם כן האם צריך לקחת את הגלולה מספר ימים בטרם קיום יחסי מין
או שיש הגנה במיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות microlut - תגובה
יעל טופול07/11/2012דורית שלום
ניתן לקחת את החפיסה כעת. למען הזהירות, מומלץ להשתמש באמצעי מניעה נוסף במשך כמה ימים.
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יומיל.א.06/11/2012
בעלי לוקח כל יום את התרופות הבאות לפי הסדר הבא:
1. 6 בבוקר לוסק
2. 8 בבוקר דיסודיאסיד
3. 10 בבוקר נורמיטן
4. 11 בבוקר גלוקופג' עם ארוחת בוקר
5. 3:30 אחרי הצהריים ויטמין D 400
6. 6 בערב אספירין 250 מ"ג
7. 8 בערב סימוביל 10 מ"ג
הוא בטיפול הזה כבר 10 שנים. האם הסדר הזה נראה לך הגיוני מבחינה רפואית? בעלי מודאג מלקיחת האספירין כל כך הרבה שנים כשבשעה שהוא לוקח את האספירין ההגנה של הלוסק חלשה בגלל שהלוסק נלקח על הבוקר.אודה מאוד על עצתך בנושא וגם על כל סדר לקיחת התרופות בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר יומי - תגובה
יעל טופול07/11/2012ל.א. שלום
בקשר להמשך נטילת האספירין - מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל. בכל מקרה יש ליטול אותו עם אוכל. כהערת אגב, לוסק פועל כ-12 שעות.
בקשר ליתר התרופות - האם יש סיבה שבגינה בעלך נוטל 2 תרופות להורדת לחץ דם בבוקר? אם לא, מומלץ ליטול את הנורמיטן בשעות אחר הצהריים, כדי שיהיה כיסוי להורדת לחץ הדם גם בלילה.
גלוקופג' מומלץ ליטול אחרי הארוחה הגדולה של היום (בד"כ צהריים) או אחרי ארוחת ערב.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר יומי
ל.א.08/11/2012עצותייך מאוד מועילות לבעלי. רופא המשפחה שלו בחופשה.
בעלי מעוניין לדעת מה את חושבת אם יתחיל לקחת את הנורמיטן בערב ולהעביר את האספירין לבוקר במקומו.
בצורה כזאתהלוסק יספק הגנה מפני הנזקים הנגרמים לו למערכת העיקול מהאספירין, ואילו הגלוקופג' הוא יתחיל לקחת עם הארוחה המרכזית אחרי הצהריים.
כמובן שהכל יהיה בתיאום עם רופא המשפחה כשיחזור מהחופשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות בין תרופתיותאורית06/11/2012
שלום,
האם ניתן ליטול בו זמנית הקסאקפרון וציפרודקס (אנטיביוטיקה)?
שאלה נוספת,
האם תופעת לוואי אפשרית של הציפרודקס יכולה להיות דימום וגינלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות בין תרופתיות - תגובה
יעל טופול07/11/2012יעל שלום
ניתן ליטול ציפרודקס והקסאקפרון בו זמנית.
דימום וגינלי אינו נחשב כתופעת לוואי (גם לא נדירה) של ציפרודקס, אולם בשנים האחרונות התקבלו מספר דיווחים על דימום וגינלי בין הווסתות בזמן נטילת התרופה. אם את חוששת שזה המצב, אנא פני לרופא המטפל שישקול טיפול אנטיביוטי חלופי.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלרוןיוני06/11/2012
שלום רב
אני טס לאפריקה בערך פעם בחודש לתקופה של 3 ימים כל פעם.
בכל פעם שאני נוסע אומרים לי לקחת מלרון.
1. השאלה שלי היא אם זה לא מזיק לקחת מלרון בתדירות גבוהה ככ.
2. יש לי סינוסיטיס והרופא נתן לי Diseptyl שזה אנטיביוטיקה. האם אפשר לקחת את זה ביחד עם מלרון או שיש תגובות בין תרופתיות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלרון - תגובה
אילן ללבניקוב08/11/2012משה שלום רב,
ישנה אינטראקציה בין 2 התרופות שעשויה לגרום לירידה בריכוז האנטיביוטיקה(דיספטיל פורטה) ולכן חשוב להפריד לפחות שעתיים בין 2 התרופות בכדי למנוע את האינטראקציה ביניהן.
לגבי תופעות הלוואי של המלרון, יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי שימוש ממושך בכדור הכדי למנוע פגיעה בכבד ותופעות לוואי נוספות,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל לגברים והשלכותיועלמה06/11/2012
שלום, בן הזוג שלי הזריק דקפפטיל במשך שמונה חודשים. ההזרקה הארחרונה נעשתה לפני כשנה וחצי בערך בתקופה שהזריק, אמר שהחשק המיני שלו ירד לאפס, סבל מעייפות וכאבי ראש. עד היום הוא נתקף לעיתים בכאבי ראש חזקים שלא עוברים בקלות, מהם לא סבל לפני ההזרקה. אשמח לדעת האם הדקפפטיל יכול לגרום לנזק בלתי הפיך. האם ישנם תוספי מזון או ויטמינים כלשהם שכדאי לקחת כדי לפצות על הנזק שהזריקות הסבו לגוף? והאם קיימת אפשרות להזריק דקפפטיל בלי לאבד את החשק המיני לגמרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל לגברים והשלכותיו - תגובה
יעל טופול07/11/2012עלמה שלום
התרופה דקפפטיל מתערבת במעגל ההורמונים בגוף, וייתכנו תופעות לוואי בשימוש בה. אם יש צורך בסבב נוסף של הזרקות, והטיפול הקודם פגע בליבידו, מומלץ לדווח על כך לרופא המטפל שישקול טיפול חלופי.
בהצלחה והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורשרה06/11/2012
מה זה הכדור המיוחד שאמרו לי שהוא ממש טוב למי שסובל ממיגרנות וכאביראש הכדור ששמעתי עליו ניקרא אקמול פוקוס מה דעתכם על הכדור וכל כמה שעות אפשר לקחת אותו והאם אפשר ליקנות אותו בלי מירשם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור - תגובה
אילן ללבניקוב06/11/2012הילה שלום,
האקמול פוקוס זו תרופה ידועה כבר מספר שנים לטיפול במיגרנה ואינה דורשת מרשם רופא.
חשוב להיוועץ ברופא המטפל בחולים הסובלים מלחץ דם גבוה כיוון שהכדור מכיל קפאין ועשוי להעלות את לחץ הדם.
המינון המקובל בהעדר הוראה אחרת מהרופא למבוגרים וילדים מעל גיל 12 שנים: 2 קפליות כל 6 שעות.
אין ליטול יותר מ - 8 קפליות ב - 24 שעות.
אין ליטול התרופה מעבר ל - 48 שעות למיגרנה.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי, בן 75, בעיות אי ספיקת לב,yy05/11/2012
ערמונית,מקבל בין היתר כדור בשם - טבעפירין.
בשנה אחרונה שמיעתו התדרדרה מאוד.
יש תחליף לכדור זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי, בן 75, בעיות אי ספיקת לב, - תגובה
אילן ללבניקוב06/11/2012שלום רב,
למיטב ידיעתי אין קשר בין האספירין לבעיות השמיעה אך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואו סקבילרוני05/11/2012
שלום רב,
האם דואו סקביל מיועד לטיפול בכיני ערווה? במידה וכן , האם צריך למרוח את כל הגוף?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואו סקביל - תגובה
אילן ללבניקוב06/11/2012רוני שלום רב,
הדואו סקביל משמש לטיפול בגרד בעור, כולל גרד הנובע מסקביאס (גרדת).
לטיפול בגרד: מריחה של האיזור המגרד 2-3 פעמים ביום למשך 2-5 ימים לפי הצורך.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)