מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטליןלינוי27/11/2012
שלום רב,
אני בת 22
משקלי 56 ק"ג
גובה 1.68
אני לוקחת ריטלין LA 30
אני לא מרגישה שהתרופה מספיק חזקה כמו שהרגשתי עם ריטלין רגיל 20 מג
האם אפשר להשתמש עם ריטלין רגיל ולקחת אותו פשוט כמה פעמים ביום
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
יעל טופול28/11/2012לינוי שלום
הפורמולציות השונות של ריטלין (רגיל, SR, LA וקונצרטה) משפיעות באופן שונה על כל אחד. יש כאלה שמרגישים מצוין עם תרופה אחת, ופחות מגיבים לשנייה. במקרה שלך, אם מצאת את המינון והפורמולציה שמתאימים לך - אשרייך. גשי לרופא המטפל לקבלת מרשמים והמשך טיפול.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהעידן27/11/2012
שלום,
במשטח גרון נמצא שיש לי סטרפטוקוקוס מקבוצה B . הרופא הביא לי אנטיביוטיקה 2 כדורים פעמיים ביום סה"כ 2000 מ"ג ביום(של סוג של פניצילין).אין לי חום אך התגבר לי השיעול קצת ביום האחרון.
רציתי לשאול האם בכלל אמורים לתת אנטיביוטיקה לסטרפטוקוקוס מקבוצה B ובכל מקרה האם חובה לקחת אותה עם אוכל/אחרי אוכל ובהפרש של כמה שעות צריך לקחת?עם השיעול הזה נראה לי בכלל שיש לי דלקת ריאות הגרון בכלל לא כואב לי אבל עד שאגיע שוב לרופא הייתי רוצה לדעת בוודאות לפחות איך לקחת את האנטיביוטיקה.אגב,פניצילין טובה גם לדלקת ריאות טיפוסית או שלא ניתן לדעת?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה - תגובה
יעל טופול29/11/2012עידן שלום
על פי תיאורך, אתה נוטל קרוב לוודאי Pen Rafa 500, ומקבל 2 גרם ליום. זהו טיפול מקובל נגד חיידק הסטרפטוקוקוס מקבוצה A, למשך 10 ימים. ניתן ליטול את התרופה ללא קשר לאוכל (לפני, במהלך או אחרי).
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הסרפטוקוקוס שלי הוא מקבוצה B.
עידן29/11/2012אז עדיין צריך לקחת את האנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במתוטרקסטשונה27/11/2012
שלום רב.
אני בת 39 וקיבלתי טיפול במתוטרקסט פעמיים במהלך חודש במינון של 100 מ"ג.
ברצוני לדעת תוך כמה זמן מתפנה התרופה ממערכת הדם והשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במתוטרקסט - תגובה
יעל טופול29/11/2012לאיזו מטרה ברצונך לדעת זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוטרקסאט
שונה29/11/2012שלום.
אני סיימתי את הטיפולים בגלל all.
ללא תכנון נכנסתי להריון ורציתי לדעת עד כמה זה מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוטרקסאט - תגובה
יעל טופול01/12/2012יש לפנות לייעוץ למרכז טרטולוגי בהקדם האפשרי
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרקציה בין תרופותרבקה26/11/2012
שלום. שאלתי היא: אני בת 68 ולוקחת קומדין 5 מ"ג מזה כמה שנים. האם אפשר לקחת את התרופה נגד שיעול הנקראת ראולין. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרקציה בין תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב03/12/2012רבקה שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין 2 התרופות הנ"ל,
שבוע טוב וחג חנוכה שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטחוריםמלכה לוי26/11/2012
שלום רב
משחת פרוקטוצורין המכילה סטרואידים עזרה לי מאוד לטיפול בטחורים היום לא מיצרים משחה זו והמשחות הניתנות היום בבתי המרקחת לא עוזרות לי האם אוכל לקבל המלצה למשחה ספציפית המכילה סטרואידים המחליפה את הפרוקטוצורין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בטחורים - תגובה
טלי אנגור26/11/2012ניתן להשתמש ברקטוזורין באישור הרופא המטפל בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחת פרוקטוצורין - n לטיפול בטחורים
אברהם רותם21/06/2013מחפש לרכוש את המשחה ולא מוצא אותה בבתי-מרקחת. נא עזרו לי בהספקה ישירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיזיל טבליות 250 מ"גהילה26/11/2012
שלום רב, כשקניתי את התרופה למיזיל, הרוקח אמר שאסור לאכול שעתיים לפני התרופה מוצרי חלב
ובכלל אסור לאכול שעתיים לפני ושעתיים אחרי, זה נשמע לי לא הגיוני, האם זה ייתכן?
אשמח על תשובתכם המהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיזיל טבליות 250 מ"ג - תגובה
טלי אנגור26/11/2012אין קשר בין נטילת למיזיל למוצרי חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמזיל טבליות 250 גר'
הילה27/11/2012תודה על תשובתך המהירה
אבל האם באמת צריך להיות בצום שעתיים לפני ושעתיים אחרי,
כל יום בעת צריכת התרופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יוצרה התרופה פלוויקס?אתאיסט שלם25/11/2012
ניסיתי לחפש מידע על התרופה פלאויקס בספר "תרופות" של אסתי אנגל, אך לא מצאתי.
גם חיפוש על הנרדפת שלה, קלוד, לא עלה יפה. כמו כן גם חיפוש clopidogrel לא העלה תוצאות.
מה ההסבר לכך?
ושאלה נוספת: האם תמיד השם הגנרי של התרופה הוא השם של החומר הפעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי יוצרה התרופה פלוויקס? - תגובה
טלי אנגור26/11/2012באתר של אגף התרופות של משרד הבריאות יש פירוט מלא בנוגע לכל התרופות, השם הגנרי אינו תמיד שמו של החומר הפעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופרסור דיויטבס 200 מ"ג למיגרנותאיריס24/11/2012
שלום
נוירולוג מומחה נתן לי את הכדור לופרסור דיויטבס 200 מ"ג , כדור ביום, היות וסובלת ממיגרנות, ראיתי שזה בין היתר לטיפול ביתר לחץ דם , יש לציין שהנוירולוג לא בדק לי את לחץ הדם לפני שנתן לי את הכדור, האם הכדור עלול להזיק במידה מסויימת ? כמו כן , האם יש בעיה כלשהי לקחת אותו עם אומגה 3 ?
אשמח למענה.
תודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופרסור דיויטבס 200 מ"ג למיגרנות - תגובה
אילן ללבניקוב25/11/2012איריס שלום,
לגבי שימוש בכדור למטרה זו יש להיוועץ ברופא המטפל,
אין מניעה לשלב אותה עם אומגה 3,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Remotiv 250Yosi24/11/2012
שלום אני בן47 נוטל רמוטיב 250 פעמים ביום כבר שמונה חודשים ומרגיש טוב העם התרופה יכול להזיק לכבד ....כמה זמן מותר להמשיך..?אודה לכם על התשובה. יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Remotiv 250 - תגובה
אילן ללבניקוב25/11/2012יוסי שלום,
למיטב ידיעתי אין לצמח ההיפריקום תופעות לוואי המשפיעות על הכבד ולכן אין מניעה להמשיך עם הצמח לתקופה ממושכת,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהדיקלה23/11/2012
האם מינון של כדור זה פרוברה יחד עם מירנה התקן שגם מפרישה הורמון
זה לא יותר מדי לגוף במשך חמישה ימים שלוש פעמים ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה - תגובה
טלי אנגור26/11/2012מינון זה יכול להיקבע לפי החלטת רופא מטפל בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AROMASINמרים823/11/2012
אחרי שנתיים של טמוקסיפן, העבירו אותי לארומסין. עד עכשיו במקביל קבלתי גם אספירין. האם צריך להמשיך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AROMASIN - תגובה
אילן ללבניקוב25/11/2012מרים שלום רב,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסציטאלופרם 20 מ"ג וכדור שינהאסתי23/11/2012
שלום.
האם מותר ליטול בערב אסציטאלופרם 20 מ"ג וכדור שינה? זאת מאחר ותופעת לוואי של אסציטאלופרם היא עייפות וקשה לי להיות עירנית ביום....אמרו לי שצריך ליטול אותה בערב. הבעייה היא שהכדור גורם גם לנדודי שינה.... אפשר לקחת גם כדור שינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסציטאלופרם 20 מ"ג וכדור שינה - תגובה
יעל טופול25/11/2012אסתי שלום
לא ברור לי האם הטיפול מנמנם אותך או מעורר אותך. אם את סובלת מתופעת לוואי שמפריעה לך בשגרת החיים, מומלץ לשוב להתייעצות עם הרופא
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטיןאסנת22/11/2012
האם טבליות אוגמנטין ניתנות להמסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין - תגובה
יעל טופול25/11/2012אסנת שלום
הטבליות אינן ניתנות להמסה, אך אם יש קשיי בליעה, ניתן ליטול סירופ אוגמנטין.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויקטוזה פלוס אינסוליןמלכה לוי22/11/2012
שלום רב
מדוע אין התיחסות לשאלתי ומה קורה במידה ולוקחים את שתי התרופות יחד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקטוזה פלוס אינסולין - תגובה
יעל טופול25/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויקטוזה פלוס אינסולין מיום 22.11.20
מלכה לוי26/11/2012שלום רב לרוקחת יעל
נרשם כי התקבלה תגובתך אולם בגוף התגובה לא נרשם מלל
אודה להתיחסותך שנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לאלרגיה ללא קורטיזוןענת מיליקובסק22/11/2012
לבת שלי יש אלרגיה שבאה לידי ביטוי בגירוי של העור. גרוד ללא הרף. ידוע לי שהיא אלרגית לפריחה של דשא, תולעת טווי התהלוכה וקרדית האבק.
מחפשת עבורה תרופה להקלה ללא קורטיזון.
אלרג'י - גורם לכאבי בטן והקאות
זילרג'י - גורם לכאבי גב.
יש תחליף?
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לאלרגיה ללא קורטיזון - תגובה
יעל טופול25/11/2012ענת שלום
יש תרופות נוספות ממשפחת האנטי-היסטמינים, ללא סטרואידים, שעשויות להקל על בתך. מומלץ לחזור לרופא המטפל להמשך התייעצות.
תרגישו טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)