מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחת דרמובט לעומת משחת נרידרםאלי01/10/2011
קיבלתי משחה אחת עבור פסוראזיס (משולב עם סליקרן)
ומשחה שניה עבור דמדום/שפשוף בעור פנים.
לא ברור/זכור לי מי מבין הדרמובט0.05% , או הנרידרם 0.1%משמש כנראה עבור מה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת דרמובט לעומת משחת נרידרם - תגובה
אילן ללבניקוב09/10/2011דני שלום,
לגבי שימוש במשחות יש להיוועץ ברופא המטפל כיוון שההוראות לשימוש הן באחריותו,
שבוע טוב וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרקפרס 20 מגמנו חגית01/10/2011
בעלי,בן 55,התחיל טיפול בכדור הנ"ל.הרוקחת אמרה 1 כדור בערב,ובעלון לצרכן כתוב 1 כדור בבוקר 15 דקות לפני הארוחה. מה נכון?תודה ושנה טובה ובריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרקפרס 20 מג - תגובה
אילן ללבניקוב04/10/2011חגית שלום רב,
לגבי מינון וזמן נטילת הכדור יש להיוועץ ברופא המטפל כיוון שהוא מכיר היטב את בעלך ויכול להתאים לו את הטיפול המדויק לפי מצבו,
שנה טובה ובריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים אסטרופםליאן28/09/2011
לרופא שלום אני בת 45 ואני מישתמשת בהורמונים מסוג אסטרופם לגיל המעבר רציתי בבקשה למה לדעת התרופה גורמת לי לנשירת שיערושיער שמנוני מאוד יש גם לציין שלא רק השיער שלי ניהיה שמנוני אלא גם העור ולא מיזמן הבחנתי גם שבייריכיים שלי הופיעו כתמים צהובים חומים כאלה גם. ליפני כן הישתמשתי בהורמונים אחרים והם לא עשו לי תתופעות לוואי האלה אשמח ואודה לך בבקשה אים תענה לי על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים אסטרופם - תגובה
אילן ללבניקוב04/10/2011עדן שלום,
ככל הנראה הכדור גורם לך לתופעות לוואי ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול.
ניתן כמובן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי הכולל תזונה ייחודית וצמחי מרפא מצוינים המאזנים את המחזור ההורמונלי בצורה טבעית וללא תופעו לוואי,
שנה טובה ובריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור פמוטידיןישראלה28/09/2011
שלום רב
בתי בת 17 אמורה לקחת כדור פמוטידין ולמרות שהכדור קטן יש לה בעית בליעה האם אפשר לרסק אותו או לחצות אותו או מה אתם מציעים לעשות?
בתודה
על תשובה מלומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור פמוטידין - תגובה
אילן ללבניקוב04/10/2011ישראלה שלום רב,
לא ניתן לחצות את הכדור ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי תרופה חלופית,
שנה טובה ובריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מטופלת ביתר לחץ דם (דחוף)מיר28/09/2011
התרופה שאני מקבלת היא קו דיוואן, היות ולא היתה התרופה המקורית במרפאות קיבלתי תרופה בשם וקטור פלוס, מאז יש לי שיעול שלא עוזב אותי נוראי ומטריד שלא נותן מנוחה בלילה ולא ביום. האם יתכן שזה מהתרופה? שנה טובה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מטופלת ביתר לחץ דם (דחוף) - תגובה
אילן ללבניקוב28/09/2011שלום רב,
ייתכן והתרופה החלופית גורמת לך תופעות לוואי ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שנה טובה ובריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לאילן.
מיר01/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אנטביויטקה כמניעה למחלות מעיבן26/09/2011
שלום רב,
אני נוסע מחר להודו, והרוקחת המליצה ליטול היום ומחר כדור אחד של ציפורדקס (500 מג) כדי לחזק את הבטן אל מול החיידקים שאפגוש בדרך.
האם זה נכון וכדאי?
תודה
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת אנטביויטקה כמניעה למחלות מעי - תגובה
אילן ללבניקוב27/09/2011בן שלום,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי נטילת אנטיביוטיקה גם כמניעה,
שנה טובה ונסיעה בטוחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנלוגעינת26/09/2011
שלום,
לפני כמה שנים היה לי התקף של אנגיואדמה שגרם להתנפחות של השפתיים. בעקבותיו הרופא הזריק לי קנלוג 40 מ"ג. אני חולת לופוס וזה היה ההתקף השני שלי. כמה שנים לפני כן התנפחו לי השפתיים וחשתי צרידות קשה. באותה פעם אושפזתי לשלושה ימים עם אינפוזיה של הידרוקורטיזון. לפני יום וחצי היה לי ההתקף השלישי - נפיחות שפתיים ולחי ושלוש שעות של שיעול (מעין מיני-ברונכיט). לא ניגשתי לקבל עזרה מקצועית (אולי זו טעות, שכן לא ניתן לדעת מה היה יכול לקרות) והוא עבר לבד.
חיפשתי היום כיצד אני יכולה לדאוג לכך שיהיה לי טיפול רפואי זמין בבית למקרה הצורך וגיליתי שקנלוג כבר איננו משווק בישראל. מדוע? האם ישנה זריקה אחרת בעלת אותה השפעה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנלוג - תגובה
אילן ללבניקוב27/09/2011עינת שלום,
לגבי שימוש בתרופות ומינון יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי תרופה חלופית,
שנה טובה ובריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Rokalמיה לילאס26/09/2011
שלום רב, האם אפשר לחתוך כדור לשניים ולקחת חצי? אפשר לנסות? בתודה ושנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Rokal - תגובה
אילן ללבניקוב27/09/2011מיה שלום רב,
לא ניתן לחצות את הקפליה אולם במידת הצורך ניתן לכתוש אותה לאבקה. יש ליטול את התרופה עם או לאחר האוכל ואין לשכב 15-30 דקות לאחר נטילת התרופה,
שנה טובה ובריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס- מינון 0.5 מ"גתרופתית24/09/2011
שלום רב,
קראתי בעלון לצרכן של הקלונקס כי עלול לגרום לדיכוי נשימה. אני נוטלת אותו מזה שבוע, במקביל ל-SSRI ולא היו אירועים חריגים.
בעוד שבוע הפסיכאטר אמר לי להפחית במינון ולרדת 0.25 מ"ג. אני חוששת עד אז... האם הסיכוי לדום נשימה הוא גבוה במינון של 0.5 מ"ג? האם היו מקרים כאלה בארץ?
תודה מראש:_)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס- מינון 0.5 מ"ג - תגובה
טלי אנגור24/09/2011אין חשש לדום נשימה במינון של חצי מילגרם ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו תרופות לבטן צריך לקחת להודו?בן24/09/2011
היי,
אני נוסע להודו ומברר בקשר לתרופות למקרה חירום של בעיות בבטן.
יש לי ציפרודקס שקבלתי לפני הטיול הקודם שלי לפני שנתיים. זה לשלשולים קשים?
מה עם אימודיום? קל בטן? מתי כדאי לקחת כל אחד?
תודה רבה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו תרופות לבטן צריך לקחת להודו? - תגובה
אילן ללבניקוב25/09/2011רון שלום,
ישנן תרופות רבות החשובות לנוסעים לחו"ל(בעיקר למזרח), תוכל למצוא פירוט של כל התרופות וחשיבותן בקישור הבא:
http://www.clalit20plus.co.il/Clalit/Young/Travel/Articles/travel_medicine/OTC_medicines.htm
לגבי חיסונים ואנטיביוטיקה יש להיוועץ ברופא המטפל לפני הנסיעה,
שנה טובה ובריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SAN PALETOyhe23/09/2011
שלום לצות המכובד
אני נוטל תןסף דקל ננסי כתחליף לפרופציה
התוצאות טובות
כמה אחוזי פינסטרד החומר הפעיל בפרופסיה יש בכדור/תוסף שאני נוטל בדקל הננסי?
האם יש תופעות לואי בתוסף אני נוטל אותו רק חצי שנה....
כידוע:"סיכון מוגבר ל High-Grade Prostate Cancer בשימוש בחוסמי אלפא 5 רידרוקס
פרופסיה גם היא נכללת בקבוצת תרופות שנקראים "חוסמי אלפא 5 רידרוקס". על פי מה שידוע לצוות האתר, עדיין ה FDA לא ערכו מחקר ספציפי על פרופסיה בנושא זה, אלא ערכו מחקר על פרוסקר. פרוסקר מכיל מינון כפול פי 5 מפרופסיה (מכיל את החומר הפעיל בפרופסיה פי 5).
המחקר נעשה על גברים מגיל 55 ומעלה, על תרופות פרוסקר ודוטסטריד. כמו כן, האנשים במחקר שסבלו מתופעה זו היו מועטים מאוד.
"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SAN PALETO - תגובה
טלי אנגור24/09/2011לא ניתן לדעת מה מינון פינסטריד בדקל ננסי אלא אם תקבל את תעודת האנליזה של אותו תוסף תזונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין ולוסטרלתרופתית23/09/2011
שלום רב
אני נוטלת אלטרוקסין מזה כשנתיים, והחודש התחלתי ליטול לוסטרל לטיפול בחרדות ודכאון. בעלון לצרכן של האלטרוקסין נכתב כי אין לשלבו עם תרופות נוגדות דכאון. האם מותר לשלבו עם משפחת ה-SSRI? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין ולוסטרל - תגובה
אילן ללבניקוב25/09/2011שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים(כלומר בין האלטרקוסין לבין הלוסטרל).
אולם יש חשיבות רבה לשעות האכילה ולמזון שאוכלים כאשר נוטלים את האלטרוקסין, יש לקחתו כשעה לפני הארוחה בכדי לשפר את ספיגתו בגוף.
מזון הגורם לירידה בספיגת האלטרוקסין: אבקת סויה(במזון לתינוקות), אגוזי מלך, סיבים תזונתיים, סידן בצורותיו השונות כולל משקאות סידן. לכן חשוב להפריד צספר שעות בין האלטרוקסין לבין המזון הנ"ל,
שבוע טוב ובריא ושנה טובה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסור 75 מ"גאורית22/09/2011
שלום שמי אורית ורציתי לשאול לגבי הגלולה אפקסור יש לי ילדה ואני מנסה להכנס להריון ולא מצליחה עם כול הטיפולים אני רוצה לציין שכבר אני עם אפקסור מעל 6 שנים והבאתי ילדה באופן ספונטני לידה רגילה האם היום יש קשר שאני לא מצליחה להכנס להריון אולי דרך תופעות לוואי מהגלולה של האפקסור אודה לכם מאוד אם תענו לשאלתי:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור 75 מ"ג - תגובה
מיה טל23/09/2011לא, אנא פני לגניקולוג לברור
שיהיה המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Idoxuridineשלומי22/09/2011
שלום רב
האם ניתן להשיג משחה / טיפות וירוסן (Idoxuridine)
מיודע לחיית מחמד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Idoxuridine - תגובה
מיה טל23/09/2011אנא פנה לחברת רקח, אני חוששת שהתרופה אינה בעלת רשיון של משרד הבריאות כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול ואקמולנילי22/09/2011
שלום,
רציתי לשאול כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול (בין כוס אחת או שתיים של יין או קוקטייל) מותר לקחת אקמול?
תודה מראש
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ואקמול - תגובה
מיה טל23/09/2011שלום נילי
אקמול או כל התכשירים המכילים פאראצטמול יכולים לגרום להרעלה באנשים אלכוהוליסטים,
אני מניחה שפה זו לא הבעיה,
אין בעיה לקחת את האקמול מיד, אך יש להפסיק את השתיה מיד מאחר ואולי היא זו שגרמה לכאב הראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)