מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נרות אביטרן 50 מ"גשרה11/07/2011
אימי עם גב תפוס סובלת מפרוצת דיסק, קיבלה מהרופאה נרות וולטרן.
שאלתי - כיוון שהיה לה כיב קיבה אז יש לי חששות, האם מתן נרות ולא לקיחת כדור וולטרן - מורידות את הסיכון של גירוי בקיבה?
אציין שהיא מקבלת גם לוסק.
האם ניתן לקחת 3 נרות ביום אם הכאב הוא בלתי נסבל?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות אביטרן 50 מ"ג - תגובה
אילן ללבניקוב12/07/2011שרה שלום רב,
גם לנרות הוולטרן יש תופעות לוואי אמנם פחות מאשר בכדורים אך יש להיוועץ ברופא המטפל לפני השימוש במקרה של כיב קיבה.
לגבי המינון יש לשאול את הרופא המטפל לפני כל שינוי במינון.
ניתן בהחלט לסייע לאמך על ידי שיטת טיפול טבעית הנקראת סו-ג'וק המתמחה בטיפול בכאבים ופריצת דיסק על ידי דיקור קוריאני, מגנטים מוקסה וכדומה. מנסיוני עם הרבה מטופלים ניתן להעביר את הכאבים ולטפל בבעיות בשלד ובשרירים בצורה טבעית וללא תופעות לוואי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! שילוב של תרופות האם מותר?יונית11/07/2011
שלום
אני לוקחת לוריוון 1מ"ג פעם ביום, היום קבלתי טרמדקס 100 מ"ג פעם ב24 שעות, האם ניתן לשלב בין התרופות הללו, או שאני צריכה להפסיק לקחת את הלוריוואן?
תודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! שילוב של תרופות האם מותר? - תגובה
אילן ללבניקוב12/07/2011יונית שלום רב,
טוב עשית שפני אלי ליעוץ רוקחי/נטורופטי כיוון שישנה אינטראקציה בין 2 התרופות הנ"ל.
שילוב שלהן עשוי לגרום להגברת תופעות הלוואי על מערכת העצבים והנשימה ובהן טשטוש ופגיעה בעירנות וחשוב להפריד בין 2 התרופות, לכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול.
ניתן לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי גם בחיזוק מערכת העצבים וגם בנושא הכאבים בצורה טבעית עם צמחי מרפא ותזונה אישית,
שבוע טוב ובריא,
אילן.
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יונית12/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי תענו לי בבקשה ....11/07/2011
שלום , אני בת 14 וחצי . ואם אתם יכולים אז בבקשה תענו לי , אבל לא משו מלחיץ מידי :D
אתמול סתם ישבתי כזה ואז ראיתי מתחת לברך כמו משו נפוח כזה אז הלכתי לראות באור .. ראיתי שזו שערה שצמחה מתחת לעור . אז החלטתי להוציא את זה בעצמי עם מחט ופינצטה וכל זה .. ואח"כ כדי שלא יהיה לי זיהום מצאתי בבית משחת סינטומצין לעור ושמתי .. מעל זה שמתי פלסטר והיום זה כבר התחיל לעבור , ואז שמתי היום שוב פעם ושמתי פלסטר .
השאלה שלי היא כזו .. ואני ילדה די היסטרית יחסית .. ראיתי היום על העטיפה של המשחה שצריך מרשם רופא לזה ... ואז התחלתי להלחץ האם זה אנטיביוטיקה או משו כזה .. ושמרחתי מזה בלי לשאול את הרופא . מה זה יכול לעשות עכשיו . הפסקתי עם זה בגלל שאני מפחדת .. אבל מה אני אמורה לעשות עכשיו ? :O
חשבתי שזה משחה רגילה כזו שאני יכולה לשים .. כי פעם הרופא הביא לי אותה כשהיה לי מוגלה כזה ביד .. אני טיפה לחוצה עכשיו אז תענו לי בבקשה בלי להלחיץ .
אני לא רוצה ללכת על זה לרופא ממש לא , וגם לא רוצה להגיד לאמא שלי שמרחתי מהמשחה בלי להגיד לה , גם היום כשהיא שאלה למה יש לי פלסטר אמרתי שנשרטתי כי לא רציתי לספר . חשבתי שאני יודעת מה אני עושה .. אוף בבקשה תגידו לי שזה לא נורא כ"כ לשים את המשחה הזו :/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי תענו לי בבקשה . - תגובה
אילן ללבניקוב12/07/2011שלום,
קודם כל, אין צורך להילחץ כיוון שהמשחה היא חיצונית והיא תמנע לך את הזיהום בעור. מה שכן הייתי ממליץ לך זה בכל מקרה של משהו רפואי או בכל תרופה שאת משתמשת אם זה חיצוני או פנימי, חשוב להיוועץ בהוריך ולספר להם בכל מצב של פצע או משהו רפואי כיוון שיש להם נסיון והם יוכלו להחליט מה לעשות אם לגשת לרופא או לא.
בכל מקרה, לפני שאת משתמשת בתרופה כלשהיא חשוב לשאול את ההורים לפני השימוש,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה שעמדה בשמשארי10/07/2011
שלום רב
קניתי בודיקורט לבן שלי והשארתי אותו חמש שעות במכונית בשמש.
האם אפשר להשתמש בזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה שעמדה בשמש - תגובה
טלי אנגור10/07/2011בהחלט לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 וויטמין Eדורי10/07/2011
שלום,
אני בהריון בשליש האחרון ומעוניינת ליטול אומגה 3 עם הרכיבים הבאים:
לפחות 600 מ"ג חומר פעיל אומגה 3 מתוכם:
400 מ"ג EPA
200 מ"ג DHA
465 מ"ג שמן דגים בפרקציות שונות בלתי פעילות (כולל אומגה 3, 6, 9, 7 ו 11)
2 מ"ג אנטיאוקסידנט בצורת Natural Mixed Tocopherols
ע"פ הנחיות החברה לאדם בריא במשקל של 60 ק"ג מומלץ לצרוך 3-4 קפסולות ביום, כאשר בהריון ההמלצה היא כפולה 6-8 קפסולות ביום. אשמח לשמוע את דעתך בנוגע למינון וליחס בין ה EPA ל DHA? האם בשמן דגים יכול להימצא ויטמין A?
בנוסף בכדי למנוע חמצון בגוף של האומגה ולנצל את התוסף בצורה יעילה, יש המלצה ליטול ויטמין E במינון של 200 יחב"ל ליום, במיוחד אם אני נוטלת כמות של 6 קפסולות ביום. מה דעתך לגבי המינון ? כרגע אני נוטלת פרנטל המכיל בין היתר 21 יחב"ל של ויטמין E ?
במידה ויש לי חוסר ויטמין D, מה המינון המומלץ בהריון ?
תודה מראש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 וויטמין E - תגובה
אילן ללבניקוב14/07/2011דורי שלום רב,
חומצות השומן אומגה 3, ובמיוחד EPA ו-DHA חיוניות להתפתחות מערכת העצבים של העובר: משפרות את התפתחותו המוחית ואת התפתחות חדות הראייה.
ההמלצות הבינלאומיות: "על כל אישה הרה ומיניקה לצרוך לפחות 200 מ"ג DHA ביום".
השילוב המומלץ בהריון של אומגה 3 הוא:
300 מ"ג DHA
100 מ"ג EPA
400 מק"ג חומצה פולית
ניתן לקבל את חומצות השומן החיוניות הללו גם במזונות הבאים: בעיקר בדגים שמנים
מעט בביצים ובעוף וחומצת שומן ראשונית בלבד בשמני פשתן וקנולה.
לגבי הויטמין D, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך כיוון שיש להתאים את הויטמינים לכל מטופל לפי מצבו,
שבת נהדרת,
אילן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונו 500 מ"גאיריס08/07/2011
שלום
האם כדור הדפלפט כרונו 500 מ"ג מרדים או מעורר ?
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו 500 מ"ג - תגובה
טלי אנגור10/07/2011מרדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות בהריוןדנה08/07/2011
אני בתחילת הריון, עם התפרצות מחלת קוליטיס-מטופלת בנרות רפסל.בנוסף נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג וויטימן D. האם ניתן לקחת את שלושת התרופות במקביל ולפני השינה(הזמן היחיד שאני לא מקיאה..)? והאם לדעתך אני צריכה להגביר את המינון של החומצה הפולית עקב נטילת רפסל?
תודה מראש ושבת שלום,דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות בהריון - תגובה
אילן ללבניקוב08/07/2011דנה שלום רב,
כל שאלה הנוגעת לשימוש בתרופות בזמן ההריון וההנקה יש להפנות לרופא המטפל בלבד כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,
שבת נהדרת ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה באנגינה דלקת בגרון עם חוםבתשבע פייג07/07/2011
אני תיירת מחו"ל ואני חליתי באנגינה אני לוקחת פן-רפא וי-ק 500 זה היום השלישי
שאני לוקחת 1000 ואני לא מרגישה שום שנוי בכאבי הגרון שגורמים לי גם לחולשה
לעיניים מבריקות החום ירד אך הכאבים חולפים רק אם אני לוקחת אדויל 1 ביום
מה לעשות? האם להמשיך או שאני צריכה להחליף את האנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה באנגינה דלקת בגרון עם חום - תגובה
אילן ללבניקוב08/07/2011בת שבע שלום,
יש להישמע להוראות הרופא המטפל ולהמשיך את הטיפול האנטיביוטי עד לסיומו המלא. תוכלי להיוועץ ברופא שרשם לך את התרופות לגבי המשך הטיפול.
ניתן לשלב בטיפול גם צמחי מרפא לחיזוק מערכת החיסון, אני ממליץ לך על טיפות הנקראות חיסון אקסטרא, יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום לטיפול בדלקות ולחיזוק כללי בצורה טבעית,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנלפריליקי07/07/2011
שלום רב
עד עתה נטלתי אנלפריל 20 מ"ג.
הורידו המינון ל - 10 מ"ג.
שאלתי : האם מותר לחצות הכדור ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנלפריל - תגובה
אילן ללבניקוב08/07/2011יקי שלום,
במקרה הצורך ניתן לחצות את הטבליה,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פופרוסיה נגד התקרחות והריוןליאת07/07/2011
שלום,
אני בהריון שבוע 11+1 (שליש ראשון).
בעלי התחיל לקחת את הכדורים האלו נגד התקרחות.
באזהרות שעל גבי התרופה כתוב שנשים בהריון (ובכלל נשים בגיל הפוריות) צריכות להתרחק מהכדורים ,במיוחד אם מדובר על עובר ממין זכר (זה יכול לפגוע באביר המין).
אני עוד לא יודעת מה מין העובר.
שאלתי היא- איך עלי להתמודד עם המצב הזה?
האם יש סיכוי שבגלל שהוא לוקח את התרופה- אני והעובר נלקה באיזשהם תסמינים או בעיות?
האם אנחנו יכולים לקיים יחסי מין כרגיל או שמא רצוי להזהר והשתמש בהגנה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי פופרוסיה נגד התקרחות והריון - תגובה
אילן ללבניקוב07/07/2011שלום רב,
למיטב ידיעתי יש להפסיק נטילת כדור זה כחצי שנה לפני הריון, לתשובה מוסמכת פנו מרכז תרופות בי"ח אסף הרופא טל 089779309
שבת שלום ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטאמין Dחני07/07/2011
בדיקת דם מראה שרמת ויטאמין D אצלי היא 69.9
כמה כמוסות של ויטאמין D עלי לנטול ביום? (זה מה שקיבלתי בבית המרקחת)או לחילופין כמה טיפות?
תודה, חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטאמין D - תגובה
אילן ללבניקוב07/07/2011חני שלום רב,
על הרופא המטפל לקבוע את המינון המדויק,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על החלפת אנטיביוטיקה?רותי06/07/2011
אני בת 40 סובלת מחום וכאבים בגוף. לקחו לי משטח גרון ונתנו לי אנטיביוטיקה מסוג
rafa-pen 500.
לאחר כיומיים אין כל שיפור.
וניתן לי אוגמנטין.
שאלתי הבסיסית: האם מקובל לעבור לאחר יומיומיים לאנטיביוטיקה מסוג אחר? האם זה לא גורם נזק? ומדוע קיים המעבר הזה?
תודה,
רותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על החלפת אנטיביוטיקה? - תגובה
מיה טל07/07/2011ישנם מצבים שהרופא חש שיש להחליף אנטיביוטיקה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרנדה-שילוב תרופותדורה06/07/2011
אני לוקחת כדור סרנדה לחרדה,הכדורים נקנו לפני 3 שנים בארץ בבית מרקחת(אנחנו בשליחות בחו'ל) ופג תוקפם בחודש שעבר
שאלתי,האם יש לכך משמעות ?מאחר והכדור לא משפיע על תופעות החרדה הקיימים כרגע?אני לוקחת כבר חודש ימים. שאלה נוספת,אני לוקחת כל יום כדור להורדת הכולסטרול בשם:סימבסטין 10 מ"ג,שם הולך יחד עם הסרנדה?או שהחומרים לא משתלבים יחד
אנא,אבקש תשובה מהירה
בברכה
שולה
נ.ב
בעבר לפני כחמש שנים לקחתי סרנדה לתופעות החרדה-וזה חלף אחרי 6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרנדה-שילוב תרופות - תגובה
מיה טל07/07/2011שלום דורה
אנא אל תטלי תרופות שעבר פג התוקף שלהם
אנא אל תקחי תרופה להורדת חרדה לפי הצורך: תרופות אלו יש לקחת בקביעות ובמעקב של רופא. תרופות אלו מתחילות להראות השפעה רק לאחר מספר שבועות, תרופות אלו יש להפסיק בהדרגה תחת מעקב רופא בגלל תופעות לא רצויות הקורות בהפסקה מיידית
אינטראקציה - לא שידוע לי
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפחת פניסליןיוכי05/07/2011
שלום אשמח לדעת האם משהו שמע האם נכון שמשחת פניסלין לפטריות ברגלים משחה חיצונית גורמת לבעיות בתפקודי הכבד תודה יוכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחת פניסלין - תגובה
אילן ללבניקוב07/07/2011יוכי שלום רב,
לא ידוע לי על משחה כזו, יתכן והשם שלה שונה,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלואו דרלין 80 מ"גזיוה05/07/2011
צריכה לעשות בדיקת ביופסיה ונוטלת סלואו דרלין 80 מ"ג, האם התרופה נחשבת כמדללת דם? האם צריך להפסיק ליטול אותה לפני הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלואו דרלין 80 מ"ג - תגובה
טלי אנגור05/07/2011התרופה אינה מדללת דם.
בברכה, מגר' טלי אנגור,
יועצת תרופתית, רוקחת מורשה, מומחית לכימיה תרופתית ונטורופתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)