מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רואקוטן ופעילות גופניתתמר23/05/2011
שלום,
ברצוני לדעת האם הליכה/הליכה מהירה ארוכה מותרת בזמן שימוש ברואקוטן?
נשארו לי עוד שבועיים לסיום הרואקוטן..
והאם האיסור על פעילות גופנית מאומצת תקף גם לשישה חודשים שאחרי הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ופעילות גופנית - תגובה
אילן ללבניקוב23/05/2011תמר שלום,
בתחילת הדרך הומלץ למטופלים ברואקוטן לא לבצע פעילות גופנית ולא להיחשף לשמש. כיום עם הניסיון המצטבר ההנחיות פחות חד משמעיות. ניתן לבצע פעילות ספורטיבית אולם אני ממליץ לא להגזים בכך ( כמו בכל דבר אחר בחיים).
באשר לחשיפה לשמש אם מדובר בחשיפה לצרכי עבודה ואין מנוס אפשרי הדבר אולם יתכן שתגבר אי הנוחות. לא הייתי ממליץ על חשיפה לשמש למטרת שיזוף וחשוב לשים קרם הגנה בעיקר בחודשי הקיץ שבהם השמש חזקה למדי.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטראקציה בין תרופותמשה23/05/2011
אני לוקח באופן קבוע Depalept - 2000 מ"ג ליום
וכעת קבלתי כדור המכיל paracetamol 500 mg
ו-codaine 20 mg
האם יש לכדור אינטראקציה עם depalept?
אודה על תשובתכם הדחופה.
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראקציה בין תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב23/05/2011משה שלום רב,
טוב עשית שפנית אלי ליעוץ רוקחי/נטורופטי כיוון שישנה אינטראקציה בין הדפלפט לבין הקודאין.
תיתכן השפעה מוגברת של התרופות על מערכת העצבים והנשימה וחשוב לשים לב לשינויים בנשימה או בהרגשה הכללית כגון טשטוש, חולשה ועייפות המשפיעים על הפעילות התקינה של הגוף ובמקרה כזה חשוב להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסק ופמוטידיןירדן23/05/2011
לאחר ניתוח מעקף קיבה.
הומלץ לי בביה"ח לקחת לוסק פעמיים ביום.
התחלתי לקחת לוסק ושכחתי את הקופסה אצל חברה.
האם אפשר לקחת פמוטידין במקום?
תודה על התשובה,
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק ופמוטידין - תגובה
אילן ללבניקוב23/05/2011ירדן שלום רב,
2 התרופות משמשות לטיפול במקרה של חומציות יתר בקיבה אך לכל אחת מנגנון פעולה שונה ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לפני שמחליפים תרופה בכדי למנוע תופעות לוואי מיותרות.
הלוסק מקטינה את רמת החומציות בקיבה על ידי עיכוב המשאבה האחראית להפרשת החומצה, ובכך מונעת את הצרבת.
הפמוטידין הוא מעכב תחרותי של היסטמין בקולטני H2 בתאים הפריאטליים בקיבה, ועל ידי כך מפחית את הפרשת החומצה. התרופה גם מורידה את הפרשת החומצה בתגובה למזון, קפאין ואינסולין.
להלן מספר עצות שימושיות להקטנת הצרבת ולשיפור פעילות מערכת העיכול באופן כללי:
הימנעו מארוחות גדולות וכבדות. עדיף לאכול אחת לשלוש שעות ארוחה קטנה.
• הימנעו משכיבה ומישיבה מיד לאחר הארוחה. מומלץ לעמוד או להסתובב מעט במשך כעשר דקות.
• הימנעו מאכילה ומשתייה של מזונות ונוזלים חמים מדי או קרים מדי.
• הימנעו משתיית אלכוהול.
• הימנעו משתיית קפה, גם אם הוא נטול קפאין, בעיקר לפני השינה. העדיפו תה צמחים לאחר הארוחה.
• הימנעו מארוחות עתירות שומן, אוכל מטוגן או אוכל מתובל וחריף. מאכלים אלה נוטים להישאר זמן רב יותר בקיבה ולהחמיר את תחושת הצריבה.
• הימנעו משתיית משקאות מוגזים.
• הימנעו מאכילת שוקולד או קינוחים עתירי שומן.
• הימנעו משתיית משקאות הכוללים מנטה או נענע.
• הימנעו מאכילת בצל, צנון, שום, כרוב, כרוב ניצנים, ברוקולי ו/או תרד.
• הימנעו מאכילת עגבניות ופירות הדר. מזונות אלה עלולים להחריף את הצרבת בקרב אנשים מסוימים.
• יש להשתדל להישאר ערים לפחות שעתיים אחרי ארוחה כבדה.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופטלגין נוזלישני22/05/2011
היי,
אמי סובלת מכאבים מאוד חזקים ביד שמאל.לפי מה שהיא אומרת אלו הכאבים החזקים ביותר שאי פעם חוותה ושום משכך כאבים בצורת כדור אינו עוזר לה. בינתיים עד שיבררו ממה נובעים הכאבים היא מבקשת לדעת איזה משכך כאבים אפקטיבי ויעיל. נאמר לי שהאופטלגין הנוזלי אפקטיבי במיוחד. האם זה נכון?מה ההבדל בין הרגיל לנוזלי?האם הוא באמת חזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטלגין נוזלי - תגובה
אילן ללבניקוב22/05/2011שני שלום רב,
כאבים יכולים לנבוע ממספר סיבות(דלקת, טראומה, חבלה, חוסר סידן ועוד), יש לבדוק זאת לעומק אצל הרופא המטפל.
בכל מקרה, ניתן לקחת את טיפות האופטלגין הנספגות מהר יותר מאשר הכדורים אך יש להזהר בחולים עם בעיות בכליות או בכבד ולהיוועץ ברופא המטפל לפני כן.
אני ממליץ לך לשלב בטיפול גם טיפות הומיאופטיות הנקראות טראומיל. ניתן לקחת 10 טיפות כל 3 שעות עד לשיפור המצב.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטלגין נוזלי
רונית כוכב28/05/2011זה מצויין מכמה סיבות
ראית הוא נספג יותר מהר בגוף
ושנית אפשר לווסת את הכמות המדוייקת של התרופה שרוצים לקחת
וכך לשלוט על הרמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסברי וסרטןגלי22/05/2011
שלום
האם יש מידע כלשהו על הקשר בין טיסברי בפרט, ותרופות אחרות שניתנות לחולי טרשת, ובין התקדמות מחלת הסרטן?
אני חולת טרשת וגם סרטן מסוג נוירואנדוקריני.
האם נטילת התרופות שאמורה להחליש את פעולת המערכת החיסונית יכולה לזרז את התפשטות הסרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסברי וסרטן - תגובה
אילן ללבניקוב22/05/2011גלי שלום רב,
ממצא ייחודי ויוצא דופן עלה במחקר חדש שנערך במשך שנתיים בקרב חולים הנוטלים את תרופת הטייסברי לטיפול בטרשת נפוצה - לא נתגלו סימנים קליניים למחלה בקרב החולים הנחקרים . על פי המחקר, מספר החולים שבהם לא נצפתה עדות קלינית למחלה היה גבוהה פי 5 לעומת קבוצת הפלסבו. השיפור העצום ניכר בשלושה קריטריוני הערכה: צילומי ה - MRI של הנבדקים , תדירות ההתקפים וכן בבדיקה אשר שילבה את שני הפרמטרים גם יחד .
ממצאי המחקר שפורסמו בכתב בעת המקוון Lancet Neurology מיום 8/2, לימדו כי השימוש בטייסברי הפחית את הסימפטומים של המחלה ואת הנזקים העצביים, האט ואף עצר את התקדמות המחלה . בכל המחקרים שנעשו עד כה על חולי טרשת עם מגוון הטיפולים הקיימים למחלה, לא נצפתה תמונה דומה, אשר העלימה כאמור את הסימנים הקלינים של המחלה כפי שעלה במחקר זה .
למיטב ידיעתי כל תרופה המחלישה את מערכת החיסון מגדילה את הסיכוי לתופעות לוואי אך לא ידוע לי על קשר בין הטייסברי לסרטן, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי כך,
ניתן כמובן, לשלב בטיפול גם טיפול טבעי הכולל תזונה ייחודית למצבך כולל צמחי מרפא המסייעים רבות בחיזוק כללי וללא תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אבל
גלי23/05/2011האם יש תוספים טבעיים המסוגלים לעצור התקדמות של סרטן? בזמנו שמעתי על הכורכום ואף נטלתי אותו זמן ארוך למדי - אבל לא ראיתי כל תועלת...
אשמח לשמוע אם יש משהו שיכול לעזור....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אבל - תגובה
אילן ללבניקוב23/05/2011גלי שלום רב,
ניתן בהחלט לסייע במצבים קשים רבים ובעיקר לחזק את הגוף ולאפשר לו לעשות את פעולת הריפוי העצמי שהוא כל כך מומחה בה אך לשם כך חשוב לעבור יעוץ נטורופטי כדי למנוע אינטראקציות חשובות בין התרופות לבין צמחי המרפא ובעיקר במצב שציינת.
ד"ר רוי סוואנק, פרופסור לנוירולוגיה, חקר את הקשר בין חומצות השומן לבין התפרצות המחלה במשך 20 שנה והוכיח כי דיאטה דלת שומנים רוויים ועשירה בשומנים מסוג אומגה 3 מורידה את התקפי המחלה וחומרתם. השפעותיה המועילות של תזונה זו בחולי MS הינה תוצאה של הקטנת ההצטברות של הטסיות, הקטנת תגובה של חיסון עצמי (התגובה האוטואימונית) ונרמול הרמות המוקטנות של חומצות השומן החיוניות הנמצאות בנסיוב (נוזל הדם ללא כדוריות הדם האדומות), בכדוריות הדם האדומות, בטסיות הדם ובנוזל עמוד השדרה.השפעות המזון על טסיות הדם חשובות.
הטיפול הנטורופתי בטרשת נפוצה כולל טיפול משלים נגד סרטן, מתמקד בתזונה דלת שומן רווי, והשלמת חסרים תזונתיים על פי האבחנה הספציפית לכל מטופל. יש להקפיד במצבי טרשת נפוצה על הימנעות מחומרים סינטטיים ומרעלים הנמצאים בסוגי מזון רבים וזאת על מנת לאפשר לגוף ולכבד תנאים אידאליים לתפקוד תקין.
ובנוסף: הקפדה על תנועה (אקטיבית או פסיבית - תלוי בהתקדמות המחלה) ועיסוי להמרצת הדם ברקמות. במצב שכזה יכול הטיפול הנטורופתי להגיע למיצוי אופטימלי.
צמח הכורכום הוא אחד מצמחי המרפא היעילים ביותר לחיזוק המערכת החיסונית ולמניעה וטיפול במחלות קור, ובכללן השפעת. יש אף המכנים אותו ה"אנטיביוטיקה של הטבע". אך במקרה שציינת, חשוב לבדוק בקליניקה לאחר יעוץ נטורופטי אם צמחים מסוימים עשויים לגרום לתופעות לוואי (למשל בטרשת נפוצה לא מומלץ לחזק עוד יותר את מערכת החיסון כיוון שזו מחלה אוטואימונית), ולהתאים את צמחי המרפא לפי מצבו הפיזי והנפשי של המטופל,
אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 40NUAV22/05/2011
שלום יש לי הקרחה גנטית ואני בו 40
לקחתי פרופציה מס שנים וכעת מינוקסי אין לי חוסרים תזונתים,
החלתי להפסיק שמוש בנטילת פרופציה בשלל החשש מלקיחת כדורים זמן כה ממושך
רציתי לדעת האם מעבר לתוסף דקל ננסי שעובד על אותו מנגנון של פינסטריד,ומונע הפיכת טסטסטורון לdht יכול לעשות תופעות לואי על הערמונית
האם מי שלקח פרופציה קבל סרטן אלים יותר של הערמונית
אני מעונין בלקיחת תוסף טבעי ולא כימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 40 - תגובה
אילן ללבניקוב22/05/2011שלום רב,
במסגרת הטיפול הנטורופתי חשוב ראשית להבין מהו הגורם להתקרחות או לנשירת השיער. מטרת הטיפול הנטורופתי לטפל בבעיה. מכיוון שהתקרחות או נשירת שיער היא רק הסימפטום, יש להגיע לשורש הבעיה ולטפל בה בהתאם. שלב ראשון לאבחנה הוא לעשות בדיקות דם מקיפות לשלול חסר ברזל, תת פעילות או יתר פעילות של בלוטת התריס ומצב בריאותי כללי. בנוסף עורך הנטורופת תשאול מקיף לגבי ההיסטוריה הבריאותית, רמות מתח והרגלי תזונה. במידה וההתקרחות מסיבית וצורתה איים-איים יש לשלול אצל רופא עור המצאות של פטרייה.
במידה וקיימים חסרים תזונתיים יש לשדרג את התזונה לתפריט תזונתי מפורט שיכלול את כל המרכיבים החיוניים לגוף. במידה ויש חסרים בבדיקות דם יש לשקול לתת תוספי תזונה. כמו כן יש לבדוק אם קיימת ספיגה תקינה של מערכת העיכול. ספיגה לא תקינה תוביל לחסרים תזונתיים גם אם התפריט התזונתי מאוזן.
לגבי הדקל הננסי, מחקרים הורו על כך שהדקל הננסי עובד למעשה בצורה דומה לזו של פרופסיה.
ראשית הוא מוריד את רמות ה-DHT בגוף ע"י חסימת ה- 5 אלפא רדוקטז.
שנית הוא חוסם את אתרי הרצפטורים בממברנות התא, עובדה החיונית לספיגת ה-DHTבתא.
למרות שלא בוצעו מעולם מחקרים של דקל ננסי בהקשר של שיער ,
בוצעו מחקרים בנוגע לטיפול מחלת הפרוסטטה.
הן מחלת הפרוסטטה והן נשירה גנטית תלויות בהיווצרות ה-DHT ומכאן הקשר ההדוק.
כאשר טסטסטורון בא במגע עם אחד מהאנזימים 5 אלפא רדוקטז הוא מומר ל-DHT.
זקיקי שיערות הרגישים ל-DHT נוטים ליפול כאשר הם נחשפים אליו.
חסימת ה-DHT עוצרת את השפעתו כחוסם אספקת דם לזקיקי השיער ובאופן זה מונעת ומעכבת דילול שיער והתקרחות. במקביל גם נמנעת היווצרות שיער במקומות לא רצויים כמו אף, אוזניים וגב.
נכון להיום לא נמצא שהפרופסיה (פינסטריד) גורמת לסרטן.
אני ממליץ לך על יעוץ נטורופטי הכולל שמפו אורגני ללא חומרים משמרים, תזונה אישית לחיזוק שורשי השיער וצמחי מרפא המונעים נשירה ומחזקים את השיער בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נתת קרדיט בדברייך.. המקור - רעמה
בעל אתר רעמה27/07/2011זיהיתי חלק מהמשפטים שכתבת כלקוחים מהמאמר הראשי של אתר ומהמאמר של הדקל הננסי. באתר שלנו רשום בפירוש לא להעתיק תוכן ללא רשות. לפחות תן קרדיט, מה גם שהייתי מצפה ממישהו עם השכלה אקדמאית לחקור זאת בעצמו ולוודא את הנתונים ממקורות מוסמכים יותר (לא חסרים אתרים אוניברסיטאיים באנגלית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורופןליאורה20/05/2011
האם לאחר שלקחתי כדור נורופן של flu & cold מותר לי לשתות אלכוהול או שזה יכול להיות בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורופן - תגובה
מיה טל22/05/2011מאד לא מומלץ. לקיחת נורופן בכלל עם אלכוהול תגביר את הסיכוי לדימומים בקיבה.
לקיחת תרופות נגד צינון יחד עם אלכוהול יכולה להזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופציה על המוחAVI20/05/2011
הי
רציתי לדעת האם יש השפעה כלשהיא של פרופציה על המוח ( גידולים, או השפעות קוגנטיביות,, ) אני לפני טיפול ואשמח לדעת על כל ההשלכות
קראתי את עלון התרןפה אך מעונין בפרטים הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופציה על המוח - תגובה
אילן ללבניקוב22/05/2011אבי שלום רב,
לא ידוע לי על תופעות לוואי הקשורות במוח. התופעות האפשריות הן: פריחה, אלרגיה, חוסר חשק, הגדלת החזה וירידה במספר תאי הזרע והפוריות.
ניתן בהחלט לסייע לך המניעת נשירה וחיזוק שורשי השיער על ידי יעוץ נטורופטי הכולל תזונה ייחודית המחזקת את שורשי השיער וצמחי מרפא מצוינים המספקים את הויטמינים והמינרלים החיוניים לבריאות השיער. חשוב גם לשלב בטיפול שמפו אורגני ללא חומרים משמרים ו-SLS, המספק הגנה ושומר על שיער חזק ובריא,
שבוע טוב ובריא,
אילן.
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת מגןנטע19/05/2011
אני סובלת מתת פעילות של בלוטת מגן כ-10 שנים, לוקחת אלטרוקסין לפי תוצאות בדיקות דם.
עד עכשיו התוצאה הייתה לא רעה ולקחתי 100 מ"ג ביום כל יום.
עכשיו התוצאה שלי קרובה ל10.5, מאד שמנתי והרופאה אמרה לי לקחת 150 מ"ג כל יום.
ברצוני לשאול מדוע יש השמנה כשהבלוטה לא תקינה? ותוך כמה זמן יורדים במשקל אחרי שלוקחים את הכדורים כסדרם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת מגן - תגובה
אילן ללבניקוב20/05/2011דרורית שלום רב,
תת-פעילות של בלוטת התריס גורמת להאטה בחילוף החומרים בגוף, ולכן יש נטייה של הגוף לצבור נוזלים ונטייה להשמנה. הטיפול בתרופה נועד לתקן את ההפרעה התפקודית של הבלוטה, וכך גם את תסמיני תת-הפעילות, שצריכים להיעלם. לפיכך את אכן לא אמורה להשמין, אם באמצעות התרופה חזרו תפקודי הבלוטה לנורמה.
עלייך להיות במעקב אחר תפקודי הבלוטה על מנת להיות בטוחה שכעת את מאוזנת. לשם כך עלייך לגשת לרופא המשפחה. מובן שהשמנה אינה קשורה רק לתת-פעילות של הבלוטה ולכן חשוב לעבור יעוץ נטורופטי כדי להתאים לך תזונה נכונה כולל צמחי מרפא המשפרים פלאות את פעילות הבלוטה כולל את חילוף החומרים ומסייעים בירידה במשקל בצורה טבעית,
שבת נהדרת והרבה בריאות,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואקנהליטל18/05/2011
רופא רשם לי גלולות בשם "פמינט" כטיפול באקנה. רציתי לדעת עד כמה הטיפול נפוץ לבעיה הזו ותוך כמה זמן זה משפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואקנה - תגובה
מיה טל18/05/2011הטיפול מאד נפוץ , תראי תוצאות רק אחרי מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D ותרופותנירה16/05/2011
אני בת 20 בריאה .לאור תוצאת בדיקת ויטמין D שיצאה 18NG/ML .כשהנורמה:INSUFFICIENCY =10-30 .רופאי נתן לי ויטמין D בשם טיפטיפות המינון שנתן לי 10 טיפות ליום כל טיפה זה 200 יחידות ,ועוד חצי שנה לעשות בדיקה כמו כן.אני נוטלת גלולות למניעת הריון בשם מליאן וכן תרופה פריזמה נגד דכאון. שאלתי :1)האם יש בעיה בשלוב ויטמין D עם גלולות ופריזמה כפי שכתבתי 2),והאם המינון שקבלתי הוא מתאים ? 3 )שאלה נוספת אם יום אחד לא לקחתי ויטמין D, האם למחרת ניתן לקחת מינון כפול? המון תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D ותרופות - תגובה
אילן ללבניקוב17/05/2011נירה שלום רב,
את המינון לתרופות ובכללן לויטמין D על הרופא המטפל לקבוע וכפי הנראה הוא הגיע למסקנה כי זהו המינון הדרוש לך.
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב את הטיפות עם הגלולות ו/או הפריזמה.
אם את שוכחת לקחת מנה יומית, ניתן בהחלט להשלים אותה ביום למחרת ולקחת מינון כפול של הטיפות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלפרלידנטע16/05/2011
קיבלתי לקחת תרופה בין פעם ל3 פעמים ביום שקוראים לה [0.25 מ"ג].
ברצוני לדעת האם התרופה נחשבת תרופה משמינה? והאם היא לא ממכרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
נטע16/05/2011והאם מותר לקחת אותה עם קסניקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפרליד - תגובה
מיה טל16/05/2011לשאלתך. התרופה לא גורמת באופן ישיר להשמנה. באם התזונה שלך נכונה והפעילות גופנית נכונה לא תעלי במשקל.
תרופה זו כן יכולה להביא לתלות.
השימוש בתרופה זו עלול לפגום בערנות ועל כן מחייב זהירות בנהיגה ברכב, בהפעלת מכונות מסוכנות ובכל פעילות המחייבת עירנות.
המון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות וטיפול טבעיכפיר16/05/2011
שלום רב,
בן 29 סובל ממצבי חרדה דיכאון ובעטיים קשיי שינה והירדמות.
מטופל בציפרלקס 20 מ"ג. קלונקס 0.5 לפי הצורך.
לאחרונה החמרה במצב הרגשי . .
בעבר חליטות תה קמומיל חזקות [1 כף] או חליטות טיליה+מליסה ופסיפלורה סייעו להרגעה לקראת שינה.
בייעוץ נטורופתי שלקח בחשבון קשיים אלו וקשיים נוספים [עיכול ונשימה אך אין קשר לקשיי השינה]. הומלץ על :
בבוקר B12,B+C STRESS,פטריית כח יפאניות ]עקב מחלה ויראלית עם עייפות וחולשה לאחר המחלה], בערב אומגה 3+ חליטות תה.
זה בנוסף לתפריט תזונה אישי.
לאחרונה הנטורופתית בודקת אפשרות להוסיף גאבא ורודיולה, היא בודקת זאת מול גורמים מקצועים מאחר ואין תשובה חד משמעית בנושא...
מה ההמלצה הרוקחית - בהתחשב בתרופות הניטלות לתוספי תזונה או צמחים שאינם מתנגשים עם תרופות אלו?
אני לא חושב שקלונקס הוא פתרון לטווח הארוך ליותר משבוע ... אך מצד שני השינה לא מגיעה ויש מעגל קסמים של עייפות יום קשיי התעוררות, עייפות מצב רוח ירוד וחוזר חלילה עם מצב חרדתי.
מניסיון העבר, איני רוצה לחזור לביקורת אצל הפסיכיאטר שיציע כבעבר על טיפול קבוע בקלונקס בלילה וSOS ביום. אני מתקשה לתת אמון בגישה כזו שיש בה סיכון בטווח הארוך ועייפות בטווח הקצר [לאחר חלוף המשבר או ההחמרה]..
כיצד גאבא עובדת אםשר אינה עוברת BBB.?
ושאלה אחרונה, מה דעתך על האמירה של הפסיכיאטר שמי שמתמכר לקלונקס הוא מי שיש לו נטייה להתמכרויות ולא כל אחד מתמכר לתרופה? אולי על התמכרות הוא צודק, אבל על תלות נראה לי שהוא טועה, כי לעתים אני צריך יותר מ0.5 ליממה [הוא אישר בעיתות משבר להשתמש עד 1.5 מ"ג מעולם לא הייתי צריך יותר מ0.75-1מ"ג ליממה]
האם יש חלופה לקלונקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות וטיפול טבעי - תגובה
מיה טל16/05/2011יש חלופות רבות לקלונקס, אך רק הרופא שלך שעוקב אחריך יכול להציע לך.
אני מאמינה גדולה בפעילות גופנית וממליצה לך להתחיל בהליכה לפחות חצי שעה ביום. פעילות זו תורמת לשיפור רב במצב הנפשי והבריאותי.
אנא שאל את הנטורופטית שלך והרופא האישי על תוספות כמו רסקיו, אנא אל תיקח ללא אישורם של השנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת טיפול מרסיטל לפרוזקיוני15/05/2011
הנני נוטל 40 מ"ג רסיטל נגד חרדות מזה חצי שנה,ישנה הטבה אך עליתי במשקל,ברצוני לעבור לטיפול בפרוזק , שלמיטב ידיעתי אינו גורם להשמנה
איך הנני אמור לעשות זאת מבחינת המינון בתרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת טיפול מרסיטל לפרוזק - תגובה
מיה טל16/05/2011אין להחליף טיפול תרופתי ללא עצת הרופא.
רסיטל עצמו אינו גורם להשמנה, אני מציעה לך להשאר עם הרסיטל מאחר ותרופה מנצחת לא מחליפים!! ופשוט לשמור על דיאטה ובעיקר על פעילות גופנית (הליכה הליכה הליכה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות שפג תוקפןמיכל14/05/2011
שלום וברכה!
אני מקפידה לזרוק תרופות שפג תוקפן, השאלה היא אם צריך לזרוק תרופות שכמדומני שהתאריך שלהן לא משנה?
השאלה היא לגבי הדברים הבאים:
1. אלוורה
2. ורומאל (לטיפול ביבלות)
3. מרה (להפסקת כסיסת ציפורניים)
4. קלו-קוט (לטיפול בצלקות)
5. סנו-די
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שפג תוקפן - תגובה
אילן ללבניקוב15/05/2011מיכל שלום רב,
לגבי האלוה ורה, יש לבדוק אם אין שינוי בצבע/מרקם/ריח וכדומה ואם המוצר לא שינה אחד מאלו ככל הנראה הוא עדיים טוב לשימוש אך מומלץ שאיש מקצוע יבדוק זאת לפני כן.
כך גם לגבי הסנו די.
לגבי שאר התרופות שציינת אני לא ממליץ להשתמש בהן לאחר תאריך התפוגה מהסיבה הפשוטה שלא ניתן לדעת מה עבר על החומר הפעיל ואם הוא לא התפרק ולכן כדי להיות בטוחה מומלץ לרכוש מוצר חדש,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)