מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב בין רסיטל ואטופן 400צילה17/06/2011
שלום טלי
אני לוקחת רסיטל במינון 20 מ"ג, כל יום. האם אני יכולה לקחת כדור להפגת כאבים ממשפחת הארטופן. יש לי בבית etopan 400 והאורטופד אמר לי שאסור לשלב בין השניים ולעומתו הרוקח אמר לי שאין בעיה כלל.
מהי התשובה הנכונה. אני זקוקה למשהו נוגד דלקות, שיקל עליי בכאבים בגב ובברך, כאבים שנובעים מדלקת בשני המקומות. עשיתי מיפוי עצמות.
אשמח מאוד לקבל תשובתך למייל שלי.
הרבה תודות מראש
צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין רסיטל ואטופן 400 - תגובה
טלי אנגור20/06/2011כל הכדורים ממשפחת ה NSAID אסורים בשילוב עם רסיטל מחשש לדימומים.
בברכה,
מגר' טלי אנגור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו כדורים כן ניתן לקחת?
צילה20/06/2011טלי, אילו כדורים אני כן יכולה לקחת במקום הכדורים ממשפחתNSAID.? לא האורטופד ולא הרופאה נתנו לי מענה. אני זקוקה לכדור שיטפל בדלקת גם בברך וגם בגב. בעבר לקחתי ארטופן וזה עזר לי מאוד, אבל לא לקחתי רסיטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו כדורים כן ניתן לקחת? - תגובה
אילן ללבניקוב21/06/2011צילה שלום רב,
לגבי טיפול תרופתי חשוב להיוועץ ברופא המטפל כדי למנוע אינטראקציות בין תרופתיות.\
ניתן כמובן לשלב בטיפול גם טיפות הומיאופטיות הנקראות טראומיל של חב' HEEL, יש לקחת 10 טיפות כל 3 שעות בקצת מים עד לשיפור המצב. לאחר מכן, לוקחים 10 טיפות 3 פעמים ביום למניעת דלקות וכאבים. אני גם ממליץ לך על קרם טבעי הנקרא נו דול של חב' נוה, ניתן למרוח 3-4 פעמים ביום לטיפול ומניעת כאבי שרירים ודלקות פרקים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן להשיג את התרופות?
צילה21/06/2011אילן בוקר טוב
המון תודות על התשובה המפורטת. היכן ניתן להשיג את התרופות שציינת?
האם גם לגבי התרופות שהצעת, אני צריכה להתייעץ ברופא או שאני יכולה להסתפק בתשובתך המושקעת והמפורטת?
אגב, אין לי דלקת פרקים. הדלקת בברך נגרמה כתוצאה מנפילה על מדרכה.
עשיתי מיפוי עצמות וזה מה שנמצא.
מה שקורה בגב אצלי. לפני 16 שנים עברתי ניתוח פריצת דיסק מוצלח מאוד וחזרתי לתפקוד מלא, אבל בעקבות מאמץ יש לי בגב כאבים שמקרינים לירך. לדעתי זו דלקת, כי חוויתי זאת כבר במהלך השנים מדי פעם אחרי מאמץ: התעמלות, הרמת שקיות כבדות וכו'. הכאבים הם רק במצב של שכיבה.
האם אפשר לקבל גם את הטלפון שלך??
המון תודות ואשמח, אם תענה לי ישירות למייל שלי, המצוין למעלה.
צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן להשיג את התרופות? - תגובה
אילן ללבניקוב21/06/2011צילה שלום רב ותודה על המשוב החיובי.
אשמח לענות לך למייל, אנא צייני את כתובת המייל שלך ואענה לך בהקדם.
המשך יום נעים והרבה בריאות,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.
טל': 0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאילן
צילה21/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבה ריקה או מלאה?נאוה17/06/2011
אני לוקחת תרופה בתוך קפסולות.
אני רוצה שהציפוי של התרופה לא יתפרק בקיבה, אלא ככל האפשר יתפרק בהמשך מע' העיכול. והאידיאלי, שקליפת הקפסולה תיפתח רק במעי הגס.
האם
1. ככל שחומציות הקיבה יותר גבוהה (PH יותר נמוך), כך קליפת הקספולה נפתחת יותר בקיבה?
2. אם כן, באיזה מצב חומציות הקיבה במקסימום - על קיבה ריקה או מלאה?
3. האם יש מזון שיפחית את החומציות בקיבה, שאיתו אפשר לבלוע את הקפסולה, וכך להגן עליה עוד יותר מפני פירוק בקיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבה ריקה או מלאה? - תגובה
מיה טל18/06/2011צר לי אך לא הבנתי מה הבעיה
מדוע מרכיבי הכדור או מרכיבי החומרים המצויים בקפסולה כן ואילו הקפסולה עצמה לא?
הרי בכדי שהתכשיר יעבוד יש צורך שהקפסולה תיפתח. כל תכשיר לגופו אם צריך לקחת לפני האוכל או לאחריו, אבל זה תלוי בחומר הפעיל ולא בקפסולה.
(ישנו ציפוי מסוים שמצפים תרופות שמראש לא רוצים שיתפרקו כלל בקיבה אלא במעי ששמו "entero coated" אבל זהו חלק מתהליך היצור.)
עד כמה שזכור לי חלק מהקפסולות אינן מתעכלות כלל, אבל אני בקיאה במרכיבהן בימים אלו.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נאוה19/06/2011מדובר בונקומיצין בכמוסות לנטילה פומית.
הכמוסות הן רגילות (כלומר לא enteric coated).
אם אני רוצה שכמה שיותר מהונקומיצין יגיע למעי הגס (כי שם החיידק),
ולא ייספג בקיבה,
אז האם לקחת על קיבה מלאה או ריקה?
(יש לציין שהתכשיר עצמו הוא HCL)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבה ריקה או מלאה? - תגובה - תגובה
טלי אנגור19/06/2011כאמור, הדבר תלוי בסוג הציפוי
אם הוא enteri coated אז הכמוסה לא תתפרק בקיבה אלא במעיים (כמו בקרטייה)
בברכה,
מגר' טלי אנגור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל כתבתי שהוא לא enteri coated
נאוה19/06/2011שלום נורית
הונקומיצין אינו נספג בגוף הוא נשאר במעיים ושם גם כן אינו נספג, אך פועל על הפלורה של המעיים.
שימי לב שתרופה זו יש לקחת רק לפי מרשם רופא ורק עבור האינדיקציה הספציפית שעבורה הוכח כי תרופה זו עובדת.
לא מצאתי הוראות המזהירות כי יש לקחת עם או בלי אוכל.
חשוב לקחת את התרופה במועדים קבועים על מנת שריכוזה במעי ישמר.
הרבה בריאות
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל כתבתי שהוא לא enteri coated - תגובה
מיה טל19/06/2011שלום נורית
הונקומיצין אינו נספג בגוף הוא נשאר במעיים ושם גם כן אינו נספג, אך פועל על הפלורה של המעיים.
שימי לב שתרופה זו יש לקחת רק לפי מרשם רופא ורק עבור האינדיקציה הספציפית שעבורה הוכח כי תרופה זו עובדת.
לא מצאתי הוראות המזהירות כי יש לקחת עם או בלי אוכל.
חשוב לקחת את התרופה במועדים קבועים על מנת שריכוזה במעי ישמר.
הרבה בריאות
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילובענת16/06/2011
נוטלת מולטינון 3 מ"ג כל לילה
האם אפשר לקחת גם ריטלין או קונצרטה 54 מ"ג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב - תגובה
מיה טל18/06/2011אנא כיתבי באנגלית את שם התרופה ושם החומר הפעיל שלה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקאפרס ללחץ דםאילנית16/06/2011
שלום רב, אני בת 58 מטופלת מזה כ- 20 שנה בנורמיטן ללחץ דם + אטאקנד 16 לפני כ- 6 שנים התפתחה אצלי מחלת ארטריטיס פסוריאטיק, כשביקרתי אצל רופאת עור היא אמרה לי שנורמיטן יכול לגרום לפסוריאזיס. אני המשכתי לקחת את הנורמיטן אך לפני שבועיים רופא המשפחה החליט להחליף לי אותו לאיקאפרס. עלי לציין שעם הנורמיטן היה לי תמיד דופק נמוך בסביבות 55-60 לפעמים גם 49. ולחץ דם 115/60. עם האיקאפרס הדופק עלה ל- 66-80 אין לי כבר ערכים הנמוכים מ- 60. הבעיה עכשיו שבשבוע שעבר הייתי בחו"ל השתזפתי נורא ממש כוויות שמש ברגליים והופיעה לי בצקת בקרסוליים, רופא המשפחה טוען שלדעתו הבצקת היא מטראומה של הגוף כתוצאה מהכוויה, אך יש לי כאן צירוף מקרים שהתחלתי בדיוק לקחת לפני שלושה שבועות את האיקאפרס שגם יכול לגרום לבצקת. בימים האחרונים האדמומיות של הכוויה נרגעת, אך נותרה לי בצקת בקרסול רגל שמאל - בבוקר הרגל רזה ובערב היא נפוחה מן טבעת שעוטפת את הקרסול. השאלה שלי אם יש לי תופעת לוואי מהכדור, האם יתכן שהיא תופיעה אחרי 13 יום מלקיחת הכדור ? האם יתכן שברגל אחת תהיה יותר נפיחות מאשר ברגל השניה ? יש רופאים שאומרים שבמקום הנורמיטן שאקח קרדילוק 5 ימ"ג אך גם הוא מקבוצת חוסמי בטא, וחוסמי בטא גורמים לפסוריאזיס. אשמח לקבל את תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקאפרס ללחץ דם - תגובה
אילן ללבניקוב20/06/2011אילנית שלום רב,
ישנן שלוש קבוצות של תרופות המוכרות כמחמירות פסוריאזיס, והן חוסמי בטא, תרופות נגד מלריה, וליתיום. חוסמי בטא ( נורמיטן, נאובלוק וכו') אמנם מורידים את לחץ הדם, אך לא ניתנים בדרך כלל כקו טיפולי ראשון לטיפול ביתר לחץ דם, למעט במקרים ספציפיים, כמו חולים עם מחלת לב איסכמית. יש מגוון תרופות לטיפול ביתר לחץ דם, וחשוב לבדוק כל מקרה לגופו ולהתאים לך את הטיפול התרופתי לפי מצבך.
לגבי הבצקות יש להיוועץ ברופא המטפל כדי לבדוק המשך טיפול.
ניתן כמובן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי הכולל תזונה אישית וצמחי מרפא מצוינים לאיזון לחץ הדם ולטיפול בבצקות בצורה טבעית,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ותוספי מזוןאור15/06/2011
קצת רקע אני בת 40 וסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס, פיברומיאלגיה ו-CSF ובנוסף מתופעות PMS קשות.
אני נוטלת באופן קבוע- אלטרוקסין 100 מ"ג בבוקר), פלוטין 20 מ"ג בערב, לסירוגין אני נוטלת להפרעות שינה כדור שינה למשך שבועיים שלושה לעיתים אני עושה הפסקה ונוטלת מלטונין.
בנוסף אני נוטלת תוספי תזונה- מולטי ויטמין ומינרלים, פרוביוטיקה, B קומפלקס, ברזל, ויטמין D, תוסף של שיח אברהם ל-PMS, משחת וולטרן לכאבי שרירים ואף אופטלגין נגד כאבים,
לצערי אני מרגישה תשושה, עייפה וישנונית רוב שעות היום והומלץ לי על תרופה בשם פרוביג'יל וברצוני לברר באם זה לא מתנגש עם כל מה שאני נוטלת?
ובכלל אשמח לכל הערה/הארה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לדברים שכתבתי
אור15/06/2011אני סובלת מאי סבילות לגלוטן ולקטוז והתזונה שלי בהתאם לכך.
התזונה שלי מוקפדת (איני אוכלת מזונות אלרגנים, מזון מתועש, סוכר).
אודה על הכוונה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לדברים שכתבתי - תגובה
מיה טל16/06/2011אנא גשי לדיאטנית הממחה בנושא
מיה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לדברים שכתבתי - תגובה - תגובה
מיה טל16/06/2011אנא גשי לדיאטנית המומחית בנושא.
לגבי תרופות יש לבדוק כל תרופה לגופה תוכלי למצוא את התכולה בעלון הנלווה או לברר איתנו ספציפית לגבי כל תרופה בנפרד.
מיה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביג'יל
אור17/06/2011ראשית תודה על התגובה המהירה.
האם פרוביג'יל יכול להתנגש עם פלוטין או אלטרוקסין?
אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביג'יל - תגובה
מיה טל18/06/2011לא מצאתי אינטראקציות בין פרוביג'יל לפלוטין או אלטרוקסין אך אלטרוקסין מגביר לעיתים את הפעולה של פלוטין
שבוע טוב
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.
אור19/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס ווכדור שינהרוני15/06/2011
לאחרונה אני נמצאת במתח, קיבלתי מהרופא קלונקס 0.5 לקחתי ערב ראשון ולא הצלחתי להרדם כלל ואז לקחתי גם כדור בונדורמין, התעוררתי לחלוטין ולא הצלחתי להרדם כלל וכמובן לתפקד ביום לא יכולה ללכת לעבודה ולעשות מטלות חשובות אחרות ואני ממש מיואשת האם תתיכן תופעה כזו האם הכדורים מתנגשים אני ממש חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות צריכה עזרה דחופה כדי לעבור את התקופה הלחוצה שאני חייבת לתפקד בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס ווכדור שינה - תגובה
מיה טל15/06/2011טיפול בקלונקס בעת תקופה לחוצה הוא טיפול מאד מקובל,
האם לקחת את הבונדורמין בהמלצת רופא?
האם תקופות לחוצות כאלו חוזרות על עצמן? האם מדובר בחרדות? כיצד את ישנה בדרך כלל? מה קרה בתקופות קודמות שבהן היית לחוצה?
יש כל כך הרבה שאלות שהרופא צריך לשאול אותך לפני מתן טיפול, ולכן איני יכולה להמליץ על טיפול דרך הפורום.
ההמלצה היחידה היא לפנות לרופא המטפל או לפסיכיאטר שיתאימו לך את התרופה הנכונה.
ניתן לקחת גם חומרים טבעיים לרגיעה אך יש לבדוק אם אין קונטראינדיקציות עם התרופות האחרות שאת נוטלת.
המלצה נוספת היא פעילות ספורטיבית או/ו הליכה .
בהצלחה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתJane13/06/2011
שלום!
אני בשבוע שמיני להריון. התחלתי לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון, אך היות והייתה לי חומצה פולית 5 mg בבית - לקחתי את המינון הזה בלי להתייעץ עם רופא. טרם הייתי אצל הגניקולוג, התכוונתי לבקרו השבוע, ופתאום באחד המאמרים באינטרנט קראתי שזה לא המינון הנכון לנשים הרות.
נבהלתי מאוד, האם קיים סיכון לעובר בלקיחת חומצה פולית במינון כל כך גבוה - 5mg ולא כפי שמומלץ בד"כ?
יצא שלקחתי חומצה פולית 5 mg כבר במשך 5 חודשים. האם להפסיק בכלל או לעבור למינון המומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
אילן ללבניקוב13/06/2011לאה שלום,
חומצה פולית היא ויטמין מסיס במים מקבוצה B, הדרוש לשכפול תאי הדם האדומים וליצירת חומצת גרעין. היא נמצאת בעיקר בכבד, כליות, חלב וביצים וכן בשמרים ובירקות ירוקים כמו חסה. החומצה הפולית נמצאת בתזונה בצורה בלתי פעילה, ולאחר אכילתה היא עוברת פירוק במעי הדק ונספגת בצורתה הפעילה למחזור הדם.
המלצות משרד הבריאות לנשים שאינן בקבוצת סיכון בהריון- 3 חודשים לפני ההריון ובמהלך 3 חודשים ראשונים להריון-תוספת של 400 מק"ג חומצה פולית. (בסיכון המינון צריך להיות גבוה יותר).
מינון של 5 מ"ג ליום גם הוא מקובל כהכנה להריון ובזמן ההריון, אך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך המינון,
שבוע טוב ובריא ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינמטחנה12/06/2011
האם סינמט יכול לגרום לרעידות קשות לחולה פרקינסון בן 80 שכבר מקבל דופיקר
מאז שהחל ליטול את הסינמט הוא בהתקפי רעידות ונפל מספר פעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינמט - תגובה
טלי אנגור12/06/2011יש קשר, ממליצה להיוועץ עם הרופא המטפל לשינוי הטיפול התרופתי.
בברכה, מגר' טלי אנגור,
יועצת תרופתית, רוקחת מורשה, מומחית לכימיה תרופתית ונטורופתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופן 600 מגרותי12/06/2011
אני אחרי ניתוח טחורים ויש לי כאבים חזקים לכן החלטטתי להשתמש בתרופת אטופן.והוא מאוד יעיל. האם פעלתי נכון? לאחר קריאה על סכונות וההיסטיגויות בשימוש באטופן אני כבר לא בטוחה . האם יש כדורים אחרים יעילים חוץ מאקמול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופן 600 מג - תגובה
טלי אנגור12/06/2011אטופן אינו מיועד לכאבי טחורים
התרופה היא תרופת מרשם ואין ליטול אותה ללא אישור מרופא מטפל,
לטיפול בטחורים ניתן להשתמש בהממליס או פרוקטו.גליבנול.
בברכה, מגר' טלי אנגור,
יועצת תרופתית, רוקחת מורשה, מומחית לכימיה תרופתית ונטורופתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באנטיביוטיקה ובסטרפסילסהילה08/06/2011
אני לוקחת אוגמנטין 875 מ"ג כבר חמישה ימים לטיפול בסינוסיטיס, ויש לי כאב גרון. האם מותר לקחת בנוסף גם סטרפסילס לשיכוך הכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באנטיביוטיקה ובסטרפסילס - תגובה
מיה טל09/06/2011אין בעיה, ניתן לקחת את שתיהן
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחת אלחוש- אמלהעלמה07/06/2011
שלום,
אני עוברת טיפולי הסרת שיער בלייזר ואני רוצה להתחיל להשתמש במשחת אלחוש- אמלה.
יש לי מספר בעיות בדם ולכן אני חוששת מהשימוש במשחה:
אני סובלת מחוסר קרישת דם (חוסר בפקטור 7) וכן, חוסר ברזל (אנמיה), אני לוקחת כדורי ברזל.
ראיתי שבעלון לצרכן רשום שהשימוש אסור לאנשים בעלי בעיות בתפקוד הכבד והדם ורשום אנמיה בסוגריים.
זה אומר שאסור לי להשתמש במשחה? יש משחה חלופית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במשחת אלחוש- אמלה - תגובה
מיה טל08/06/2011כן, אסור לך להשתמש, שימי לב מדוב על תכשיר שמכיל שני חומרים פעילים וכל תכשיר אחר המכיל חומרים אלו אסור עלייך.
הרבה בריאות
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלציוםהילי07/06/2011
היי,
רציתי לברר לגבי קלציום (חושבת שזה קלציום- הטבליות התוססות ששמים במים וזה עושה מעיין סודה בטעם ליים)
חברה שלי אמרה שלקחה אחד ביום במשך כשלושה חודשים על מנת להגדיל לפני כניסה להריון את הסיכוי לבת. (עשתה את זה פעמיים ויצאו לה שתי בנות)
האם יש בעיה לקחת שלושה חודשים כל יום את הטבליה?
בנוסף, אני נוטלת כל בוקר אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס- האם לא מפריע ליטול את הטבליה ?
תודה,
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלציום - תגובה
מיה טל08/06/2011שלום רב
יש מספר טבליות תוססות כך שאיני יכולה להבטיח לך אילו טבליות אלו.
בכל אופן יש תאוריות רבות איך ללדת בנות או בנים אך הן אינן מוכחות ואיני יכולה להמליץ לך.
לגבי כניסה להריון ניתן לקחת מולטיויטמין לפני כניסה להריון, ויש מולטיויטמינים עם מינרלים המכילים גם קלציום.
איני מכירה את תיקך האישי לכן אם ברצונך לקחת ויטמינים נוספים אנא פני לרופא שלך.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת זנטק וגביסקוןיעל07/06/2011
שלום,
הבן שלי בן חודשיים, סובל מרפלוקס. נרשם לו זנטק (1 CC) פעמיים ביום וכן גביסקון (3CC) אחרי כל ארוחה.
הבעיה - אנו נותנים זנטק מיד לפני שהוא מתחיל לינוק בבוקר ובערב, על מנת שהחלב יקהה את הטעם הרע. את הגביסקון אנחנו נותנים מיד לאחר הארוחה - בהוראת הרופא. אולם, בעלון של גביסקון נכתב כי יש לחכות פרק זמן של שעתייםלפחות בין נטילתה לבין נטילת תרופות אחרות דרך הפה.
מה עושים? האם זה בסדר שפעמיים ביום אנו נותנים לו גביסקון בסמוך לזנטק?
שאלה נוספת - האם זה בסדר לתת זנטק ומיד להתחיל להניק, או שצריך להמתין קצת על מנת שהחומר יספג?
תודהרבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת זנטק וגביסקון - תגובה
אילן ללבניקוב07/06/2011יעל שלום,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המינון המדויק ואופן השימוש בכדי שתינוקך יקבל את הטיפול בצורה אופטימלית,
שבוע טוב ובריא וחג שמח1
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופלודקסחמוטל06/06/2011
יש לי דלקת בשתן והאנטיביוטיקה שקיבלתי היא אופלודקס. הבנתי שהיא אנטביוטיקה חזקה. האם יש צורך בנטילת פרוביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופלודקס - תגובה
אילן ללבניקוב07/06/2011חמוטל שלום רב,
האופלודקס אכן נחשבת לאנטיביוטיקה חזקה דיה ולכן הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול כדורי פרוביוטיקה אצידופילוס, יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום כשעה לאחר נטילת האנטיביוטיקה ולהמשיך בטיפול שבוע לאחר סיום האנטיביוטיקה.
בכל מקרה הייתי מליץ לך לשלב בטיפול גם צמחי מרפא לחיזוק מערכת מערכת החיסון כגון: אכינצאה, אוניה דה גאטו ופרופוליס וכמוסות של חמוציות מרוכזות עם ויטמין C 1000מ"ג,
שבוע טוב וחג שבועות שמח!
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לפטריות ברגלייםמורן06/06/2011
אני מניקה ומשתמשת במשחה פוליקוטן לפטרייה שיש לי בין האצבעות. הבעיה שהמשחה לא עוזרת ונורא מגרד ומציק לי !!! איזה עוד אפשרויות יש לי במצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לפטריות ברגליים - תגובה
אילן ללבניקוב07/06/2011מורן שלום רב,
פטרייה באופן כללי היא אחד הזיהומים העקשנים ביותר ודרושים הרבה סבלנות והתמדה בכדי להיפטר ממנה אך זה בהחלט ניתן.
למניעת פטריות בעור ובציפורניים אני מאוד ממליץ (בעיקר בתקופת הקיץ כשחם והרגליים מזיעות), על מספר צעדים חשובים ובהם:
מומלץ במקלחת לסבן ביסודיות גם בין אצבעות הרגליים. עדיף להשתמש בסבון ללא סבון (אל סבון) ולאחר מכן לשטוף היטב במים קרים ולוודא ניגוב וייבוש טוב.
לשמור על הרגליים יבשות.
לשמור על ציפורניים גזוזות ויבשות.
להעדיף גרבי כותנה נקיות הסופגות היטב את הזיעה.
מומלץ לפזר טלק בתוך הנעליים לפני כל נעילה.
להקפיד לאוורר את הרגליים, להימנע מלישון עם גרביים, להימנע מנעילה של נעל סגורה לאורך זמן בייחוד בקיץ.
במריחת קרם לחות, יש לוודא שמספיגים אותו היטב בין האצבעות ולא להשאיר אזורים לחים.
לטיפול בפטריות בעור היית ממליץ לך על שמן עץ התה בקרם, ניתן למרוח אותו 2-3 פעמים ביום לאחר המקלחת. צמח זה ידוע בעיקר בפעילותו האנטי-פטרייתית והאנטי-דלקתית, חשוב לשלב גם סבון נוזלי על בסיס שמן עץ התה ועדיף שיהיה מוצר אוגני וללא חומרים משמרים,
שבוע טוב וחג שבועות שמח!
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

(1).jpg)