מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון פריפלחלי15/05/2008
לביתי יש פריפין נמוך מדד 10
הומלץ על פריפל סירופ אולם ביתי שהיא בת 11 שנים מעדיפה בכדור במקום סירופ
קבלנו מבית מרקחת כדורי פריפל בתוספת חומצה פוליתשניתנת גם לנשים הרות
האם זה בסדר לתת לה מכדורים אלו שמשולבים בחומצה פולית
ומה המינון לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריפל
חלי18/05/2008חלי שלום
אין בעיית עודף, כדור אחד ביום עושה את העבודה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטיל ואנטיביוטיקהטל14/05/2008
אני נוטלת רדוקטילכבר שבועיים ולפני יומיים התחלתי לקחת רפאפן מגה פעמיים ביום,בעקבות דלקת גרון חריפה.
בנתיים הפסקתי את הרדוקטיל אבל אני צריכה להמשיך עם הרפאפן 10 ימים, האם אפשר לחזור לקחת את הרדוקטיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל ורפפן
חלי18/05/2008אין השפעות גומלין בין התכשירים ובכל זאת קחי את הרדוקטיל במרווח שבין נטילת רפפן.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לדלקת בגידיפעת12/05/2008
שלום לקחצתי במשך שבועיים כדורים מסוג xefo שלא עזרו לבעיה, איני יודעת אם לחזו רלאורתוםפד לקבל משהו אחר או לטפל בדרך אחרת,
האם יש לך עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד
חלי18/05/2008נטלי שלום
נסי מריחה מקומית של קרם NO DOL או ג'ל VOLTAREN.
השתדלי להפחית תנועה באיזור הגיד.
בהצלחה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה כתוצאה משימוש באנטיביוטיקהIRIS PERL09/05/2008
אבי עבר ניתוח גב לפני חודש וחצי וקיבל זיהום בחדר ניתוח . החיידקים הם פסוידומונס וסטרפטוקוקוס . הוא מקבל כאנטיביוטיקה את ואהקומיצין מרונמם דרך הוריד וציפרוגיס בבליעה . מאחר ולא נמצאו חיידקים בתרביות הוא פיתח פיטריה . לא ברור לנו מה זה למה ? מה עושים עכשיו ? איך נלחמים ? יש עוד נזקים ? עלי לציין כי האנטיביוטיקה עוזרת לו לדיכוי הדלקת .
אודה על תשובתכם המהירה
איריס פרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום פטרייתי
חלי09/05/2008נטלי שלום, זיהום פטרייתי נפוץ מאוד כתופעת לוואי משימוש בתכשירים אנטיביוטיים ,המשבשים את "המאזן האקולוגי" ומחסלים גם את החיידקים "הטובים" האמורים למנוע את הזיהום הפטרייתי.
לא ציינת בשאלתך את מהות הזיהום ומיקומו ולכן קשה לענות ספציפית ( על פי רוב זיהום פטרייתי משני, מתפתח בחלל הפה). הטיפול בפטרייה פשוט יחסית ונטול תופעות לוואי. אגב, מומלץ ליטול בעת נטילת אנטיביוטיקה תכשיר פרוביוטי כדי לשפר את האימונו - רזיסטנס (החיסוניות) ולמנוע את הזיהום המשני.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול בפטרייה פשוט יחסית...
ענת09/05/2008מדובר על חולה מאושפז עם סיבוכם זיהומיים נרכשים בבית חולים מהפלורה של בית החולים.
לא ברור מן התיאור האם מדובר בפטרת לדוגמא על הלשון או בפטרת בדם שזה מצב ממש לא סיפור פשוט, הטיפול בו מורכב ואין להקל בו ראש ולכתוב שטויות על פרוביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזיןאולי07/05/2008
הי מה ההבדל בין תרופת רזין לרדוקטיל בצורת פעולה שלהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזין
ניצן פרימור08/05/2008רזין הוא אמפטמין כלומר חומר ממריץ (SPEED )
בעוד רדוקטיל עובד ספציפית על נוירוטרנסמיטורים במוח המשפיעים על התיאבון ותחושת הרעב.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהאמיר07/05/2008
שלום רב אני נוטל כשנה לפונקס במינון 600 מ"ג לאחרונה התחלתי להתאמן בחדר כושר ולקחתי חומצות אמינו בטבליות אני מרגיש שהחרדות התגברו מאוד מאז נטילת חומצות האמינו רציתי לדעת האם החומצות האמינו יכולות להגביר תחרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמיר
ניצן פרימור08/05/2008אמיר
השאלה איזה חומצות אמינו אתה נוטל ומה המינונים.
בנטילת סוגים מסויימים של חומצות אמינו ובמינון גבוה, תיתכן הפרעת ספיגה ללפונקס שעשוייה לגרום לתופעות שאתה חש.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טומוקסיפן006/05/2008
האם מפרק תאים ממאירים??מה בדיוק הפעולה?.?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Tamoxifen
ניצן פרימור06/05/2008במקרים בהם הגידול סרטני מושפע מהמצאות אסטרוגן, טמוקסיפן אמור להפחית את רמות האסטרוגן ובכך להשפיע על מניעת החזרה של הגידול או התפתחותו.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ניצן אך שוב...
006/05/2008האם הטמוקסיפן הורס תאים ממאירים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמוקסיפן
חלי06/05/2008טמוקסיפן לא הורס תאים ממאירים אלא מונע היווצרותם.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
009/05/2008האם יש הרס תאיי סרטן ע'י טמוקסיפן??.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטלי ורטליןאודית05/05/2008
ממחר אני מתחילה טיפול ברדוקטיל, ואני נוטלת בקביעות מס שנים רטלין האם זה בס'דר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל וריטלין
ניצן פרימור05/05/2008נינה שלום
במידה והכל תחת השגחה רפואית ומרשם רופא לא צריכה להיות בעייה.
עלייך להשגיח על לחץ הדם.
בהצלחה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופה וויטמינים/צמחי מרפאעמוס05/05/2008
אני נוטל קרידילוק במינון נמוך(כרבע כדור ליום) ועתה התחלתי לקחת ל-ארגינין ל-אורניתין של סולגאר.
האם השילוב בין השניים אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאיר
ניצן פרימור05/05/2008יאיר שלום
אין בעייה בשילוב, המינונים של חומצות האמינו מאוד נמוכים.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- naproxi500אילדה04/05/2008
רציתי לשאול נתקפתי בכאב גב חזק באופן פתאומי שמונע ממני לישון, האם אני יכולה ליטול כדור naproxi 500 לשיכוך הכאב אין לי שום רגישות לתרופות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Naproxi
ניצן פרימור04/05/2008אילדה שלום
נפרוקסי 500 ניתן במרשם רופא בלבד. טבליות של חומר זהה במינון של 200 מ"ג הנקרא NAROCIN נמכרים ללא מרשם.
התכשיר יעיל נגד כאבי גב. ימומלץ ליטול את התכשיר עם או לאחר האוכל.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלגוליזין פורטהאילנית01/05/2008
שלום, האם מומלץ ליטול את הכדור הזה לכאבי ראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית
ניצן פרימור01/05/2008התכשיר יעיל ופועל טוב על כאב ראש, ניפוקו דורש מרשם רופא.
יש להזהר משימוש ממושך עקב תופעת התמכרות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול פורטה או אדוויל?מלבינה שגיא28/04/2008
איני יודעת כשמאוד כואב לי הראש מה עדיף לקחת. בד"כ אני לוקחת אקמול פוררטה היות והוא הוכיח את עצמו בעבר, אך מבחינה בריאותית/רפואית מה עדיף?
כמו כן, שכנתי ממליצה רק על אופטלגין טיפות שהוא עם הכי פחות תופעות לוואי, אך איני מרגישה שינוי משמעותי כשאני לוקחת אותם. אז מה הכי יעיל ובריא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול פורטה או אדוויל
ניצן פרימור28/04/2008שלום רב
אין העדפה בין התכשירים, כולם טובים ויעילים, לכולם תופעות לוואי מוכרות וידועות (אם כי נדירות).
הבחירה אמורה להיות אינדיבידואלית ,
העדיפי את התכשיר המשפיע עלייך הכי טוב או הכי מהר ובמינימום תופעות הלוואי.
יחד עם זאת, כדאי ורצוי לשנות מפעם לפעם את סוג התכשיר כדי למנוע התרגלות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריוןעדי27/04/2008
שלום רב,
אני בהריון ורוצה לברר בנוגע לשימוש במי פה - האם יש מניעה. על כל התרופות האסורות אני יודעת, אבל יש לי מי פה שטובים מאוד לבעיות חניכיים - אוקסיפרש - האם יש איסור להשתמש בהם במהלך ההריון? האם ידוע לך על חומרים אסורים לשימוש שנמצאים במוצרי מי פה פופולריים? הרבה תודה
ק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה בהריון
ניצן פרימור27/04/2008עדי שלום
מי פה מיועדים בד"כ לשטיפה בלבד ויש לירוק אותם בסוף התהליך.
לכן אין סכנה בשימוש בזמן הריון.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן וציפרלקסנטלי24/04/2008
בוקר טוב! אני בחורה בת 27 לוקחת ציפרלקס כל יום 10 מ"ג הכדור עשה פלאים והחרדות עברו השאלה שלי היא:בעקבות ברור אחרי הפלות אני אצטרך לקחת בהריון קלקסן הם שתי התרופות הללו מתנגשות בהריון ומותר לקחת אותן ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ניצן פרימור27/04/2008נטלי שלום
אין בספרות הרפואית מידע על התנגשות בין שתי התרופות.
בכל מקרה עלייך לידע את רופא הנשים והרופא המטפל על כל התכשירים אותם את נוטלת כדי למזער סיכוי להתנגשויות בין התכשירים ואו נזק לעובר .
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה..מיכל24/04/2008
לפני חודש היתה לי דלקת בכף הרגל והרופא נתן לי את הכדור אטופן. באותו זמן גם קיבלתי מחזור והמחזור נמשך בדיוק יומיים. כשבדרך כלל הוא נמשך כמעט שבוע.
רציתי לדעת האם המחזור התקצר בגלל האטופן או שאין קשר?
ושמתי לב גם שכאבי המחזור נפסקו האם יש גם קשר לאטופן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Etopan
ניצן פרימור24/04/2008מיכל שלום
לא נראה שיש קשר בין משך המחזור לשימוש באתופן.
אתופן משכך כאבים יעיל ולכן נראה שמהוה את הסיבה להעלמות כאבי המחזור.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)