מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות האסטרוגן לפסוריאזיסעופר25/01/2009
באיזו משחה קיים יותר אסטרוגן בדייבובט או באלוקון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים
ניצן פרימור25/01/2009לא ניתן להגדיר זאת, מדובר בנגזרות שונות. הדייבובט יותר ספציפי לפסוריאסיס.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרוגן ??
עמוס26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דישרית25/01/2009
קיבלתי מרופא המשפחה לקחת ויטמין די 5 טיפות (לקחת עם לחם), איני יודעת אם זה הסיבה: התחלתי לקחת מיום שישי ועד היום יש לי כאבי בטן, ואי נוחות והתכווציות בבטן עליונה שמקרין לחזה. האם הויטמין די גורם לכאבי בטן? שאלה נוספת ברשותך: מתי עדיף לקחת את האלטרוקצין והויטהקל, בבוקר? על קיבה ריקה או עם אוכל? ואם תוצאת בדיקת ויטמין די אצלי מאד נמוך אולי אין טעם להמשיך לקחת ויטהקל+מינרלים +ברזל ? (זה כדור אחד)? תודה על המענה שאקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיה
ניצן פרימור25/01/2009ויטה קאל ואלטרוקסין ניתן לקחת בבוקר ולא משנה מתי (לפני עם או אחרי האוכל)
לגבי VIT D , יתכן שהטיפות גורמות לך רגישות. נסי לעבור לכדוריי D VIT (דיויט).
לגבי המינרלים והברזל - במידה ונוטר חוסר יש להשלימו.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליידע אותך...
שרית26/01/2009הכדור שאני לוקחת ויטהקל כתוב על הכדור: +מינרלים+ברזל, וה לא שחסר לי, זה אותו כדור שמכיל את שניהם. והרבה תודה על מה שעזרת לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, האם יש הבדל בין ריספרדל בכדורYOGO25/01/2009
לריספרדל קונסטה בזריקה? מבחינת תופעות לוואי הבנתי שריספרדל עשוי לגרום להשמנה , האם ריספרדל קונסטה יגרום גם באותה מידה? או שפחות ? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- YOGO
ניצן פרימור25/01/2009ההשפעה זהה ההבדל בספיגה ובמשך הפעולה של החומר הפעיל.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלורופיל וטיטניום בתוספי תזונהרחלי24/01/2009
קניתי קו אנזים Q10 ובין הרכיבים הופיעו גם כלורופיל וטיטניום שאלתי לאיזה צורך מוסיפים רכיבים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ניצן פרימור25/01/2009הכלורופיל מייצב ובעל יתרון תזונתי, הטיטניום משמש חומר מילוי לקפסולה ואינו חומר פעיל.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה בתוך הבטןמיכל23/01/2009
שלום, בעלי שתה תה רותח מאוד וברגע הראשון שבלע הרגיש כמו כוויה בתוך הבטן, ומאז (שנה בערך) יש לו כאבים באיזור הזה של הקיבה כל פעם שאוכל. האם יש איזה צמחי מרפא שיוכלו לסייע לו לבנות את העור בפנים מחדש? או מה צריך לעשות כדי שיתרפא? תודה רבה מראש, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ניצן פרימור25/01/2009למיכל
על בעלך לפנות לתזונאי/ת לצורך מתן תפריט שישפר את הריפוי. יתכן ובעלך זקוק לטיפול בכדורים המפחיתים הפרשת חומצה בקיבה כמו גסטרו או לוסק , על כך עליו להתייעץ עם רופא משפחה או מומחה גסטרו.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופירין ואומגה 3רמי22/01/2009
שלום רב האם ניתן [האם זה בטוח] ליטול זמן טיפול במיקרופירין 0.75 אומגה 3 בהרכב 300epa ו 200 dha? [מבחינת אפקט הדילול] וכן אולי גם b12 וחומצה פולית בלכסניות תחת הלשון ? [בעלון המיקרופירין ראיתי שרשום כי לקיחה של יותר מ10 ימים מגבירה סיכון לשבץ מוחי והתקף לב וזה גורם לי חשש לקחת אותו מהדעתכם גם על כך?] בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 ואספרין
ניצן פרימור25/01/2009רמי שלום
אין בעיה בנטילת שניהם בו זמנית. כל אחד מהתכשירים פועל במנגנון שונה.
לגבי האספרין - מיקרופירין, אחוז ניכר מאוכלוסיית ישראל מעל גיל 50 נוטל את התכשיר במינון יומי קבוע...
חומצה פולית מפחיתה גורם סיכון הנקרא הומוציסטאין. לגבי B12 כדאי ליטול רק על פי בדיקת דם המראה חסר .
לבריאות
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריואורית21/01/2009
שלום רב, אימי בת 56 מבקשת לדעת מה מטרת השימוש בכדור אספירין והאם בגילה היא צריכה לצרוך כדור זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
ניצן פרימור25/01/2009אספירין מיועד למניעת מחלות קרדיו-ואסקולריות. אספירין מונע הצמדות טסיות הדם .
במילים פשוטות - מונע היווצרות כרישי דם העשויים לנדוד במחזור הדם ולגרום לחסימות בכלי הדם העשויות להוביל לאירוע מוחי או אוטם שריר הלב.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תקין לקחת בשילוב אומגה 3ס21/01/2009
עם קלציום וטמוקסיפן?????האם על בטן ריקה או לאחר ארוחה?????תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 בטוח בכל דרך
ניצן פרימור21/01/2009אין בעיה בנטילה משותפת.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3ס20/01/2009
האם 1200 מג ביום מספיק???בת 48.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
ניצן פרימור21/01/2009במידה והרכב השמן מכיל לפחות 350 מ"ג DHA ב 1200 מ"ג, זה מספיק.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Provillusליאורה19/01/2009
האם תוספי פרובילוס לאישה יכול למנוע נשירת שיער? תודה דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Provillus
ניצן פרימור21/01/2009דליה שלום
המרצה שלי באוניברסיטה טען שהדבר היחיד שעוצר את נשירת השיער הוא - הרצפה..
התכשיר פרובילוס מכיל ויטמיני B,מגנזיום בכמות קטנה וסיליצאה.
כל הרכיבים בסיסיים ביותר ומתקבלים בתזונה פשוטה כך שאם את אוכלת סביר התכשיר לא ממש יעזור לך.
גם החומר השיווקי באתר האינטרנט של היצרן לא מביא ביסוס מדעי אמיתי.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימיםדני19/01/2009
שלום האם קיים תכשיר רפואי או מוצר "טיבעי" המכיל את האנזימים- סרו פפטאז' ו נטו קינאז'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ניצן פרימור19/01/2009תכשירים אלו קיימים בחו"ל ולא מוכרים לי בארץ.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם לתרופות נגד חרדהתמיר18/01/2009
שלום למנהלי הפורום, ברצוני לדעת האם רכישת תרופות כנגד חרדה ממשפחת ה- SSRI (כמו ציפרמיל) מחייבת דיווח למשרד הבריאות (ע"י הרוקח שמספק את התרופה)? האם הדיווח כולל את שמו של הרוכש או פרטים מזהים אחרים שלו? תודה תמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות.
אילן ללבניקוב18/01/2009תמיר שלום,
בכל קנייה של תרופה הדורשת מרשם רופא, יש לשמור את פרטי החולה בבית המרקחת כולל שמו ופרטים נוספים. אין חובת דיווח על תרופות מסוג זה (ציפרמיל).
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
תמיר18/01/2009בהמשך לתשובתך- האם גם תרופות אחרות ממשפחת ה-SSRI - ציפרלקס, סרוקסט, פבוקסיל - גם לא דורשות דיווח למשרד הבריאות? תודה מראש תמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטיל רעב ונדודי שינהאני17/01/2009
שלום אני נוטלת את הרדוקטיל 15 מ"ג ב-9 בבוקר לאחר כריך וקפה. יש לי 3 בעיות: 1.יש לי נדודי שינה,מה שלא היה לי לפני 2.בשעות הערב אני רעבה בדיוק כמו לפני נטילת הרדוקטיל 3.המחזור מאחר לי-יש קשר לרדוקטיל ולשיבוש הורמונלי? אני בבעיה כי אם אקח את הרדוקטיל בשעה מאוחרת יותר של הבוקר,סביר להניח שלא אטרוף בלילה,אבל בטח נדודי השינה יגברו. יש לציין כי אני עם הרדוקטיל רק 3 ימים,ובשישישבת לא לקחתי-זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל
אילן ללבניקוב18/01/2009שלום רב,
ראשית כל חשוב לדעת שאת הרדוקטיל (סיבוטראמין), לא מומלץ ליטול עם התרופות הבאות:
מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI) : השילוב של סיבוטראמין עם תרופות אלה עלול לגרום בלבול, חום גבוה, פירכוסים, הזיות, ועלייה מסוכנת בלחץ הדם. יש להימנע משילוב זה. יש להמתין לפחות שבועיים בין טיפולים.
תרופות אחרות לדיכוי התיאבון : השילוב של סיבוטראמין עם תרופות אלה עלול לגרום לעלייה מסוכנת בלחץ הדם ובקצב הלב. יש להימנע משילוב זה.
תרופות נגד הצטננות, שיעול ואלרגיה : מומלץ להימנע משילוב עם סיבוטראמין. יש להתייעץ עם רופא לפני השימוש.
תרופות להורדת לחץ הדם : סיבוטראמין עלול להעלות את לחץ הדם, על-כן מומלץ לנטר בקפידה את לחץ הדם בזמן השימוש בסיבוטראמין.
תרופות המעלות רמות סרוטונין, כגון נוגדי דיכאון ממשפחת ה SSRI, SNRI, נוגדי דיכאון טריציקליים וטטראציקליים, אגוניסטים לקולטן לסרוטונין, אלקלואידים של ארגוט, ליתיום, היפריקום, דקסטרומתורפאן : שילוב עם סיבוטראמין עלול לגרום לתסמינים כגון: אי-שקט, חרדה, בלבול, עלייה בחום הגוף, הזעת יתר. מומלץ להמנע משילוב עם סיבוטראמין.
קטוקונאזול, סימטידין, אריתרומיצין : השילוב עם תרופות אלו עלול לגרום לעלייה ברמות סיבוטראמין בדם. יש להשתמש בזהירות.
תרופות המשפיעות על קרישת הדם, כגון אספירין : בשילוב עם סיבוטראמין יש סיכון לדימומים לא תקינים, כולל דימומים מהקיבה. יש להשתמש בזהירות בשילוב זה.
כמו כן,
סיבוטראמין נסבלת היטב בדרך-כלל. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר שדווחו הן: עצירות, קשיי שינה, כאבי ראש, יובש בפה. מבין תופעות הלוואי הפחות נפוצות שדווחו: חוסר מנוחה, ערפול ראייה, דלקת פרקים, דלקת הסימפונות, דלקת במערכת העיכול, הפרעה במחזור, בעיות דנטליות, אקנה, הפרעות בקרישת הדם, יתר לחץ דם, קצב לב לא תקין.
אם תופעות הלוואי ממשיכות יש להיוועץ ברופא המטפל,
אין לקחת מנה כפולה, אלא לקחת את המנה הבאה למחרת כרגיל.
היית ממליץ לך לבדוק את התרופות/תוספי התזונה שאת נוטלת ולשאול בעצת הרופא המטפל שלך,
שבוע נפלא,
מג"ר אילן ללבניקוב - ייעוץ רוקחי ונטורופטי
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכדורים הנוספים שאני לוקחת
אני18/01/2009לעיתים אופטלגין כי אני סובלת ממיגרנות, ובאופן יומיומי אומגה 3 [אלספה],זה בסדר?? קצת מבהיל הכדור הזה הייתי אומרת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.
אילן ללבניקוב27/01/2009למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת את התרופות שציינת עם האומגה 3. ניתן לנסות גם דרך טבעית יותר וללא תופעות לוואי.
שבוע טוב ובריא,
אילן.
יעוץ רוקחי/נטורופטי 0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףהריונית15/01/2009
האם אופטלגין/אקמול מזיק באיזושהיא צורה לעובר????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריונית
ניצן פרימור16/01/2009הריונית שלום
לכל תרופה פוטנציאלנזק. משימוש בכדור אחד או שנים הסיכוי לנזק מזערי.
בבתי החולים נהוג לתת אופטלגין או אקמול לנשים בהריון נגד כאבים .
ניתן להשתמש בתכשירים אלו אך מומלץ לעשות זאת במינימום, רק כשאין ברירה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B קומפלקסשי15/01/2009
שלום.האם ידוע לרוקחים כי קומפלקס ויטמיני B הם בעלי איכות מרגיעה ומשפרת מצב רוח ורווחה כללית? האם נטילה ממושכת לאורך חודשים ארוכים של קומפלקס B כתוסף מזון היא מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ניצן פרימור16/01/2009ויטמין B מסיס במיים ולכן מופרש בשתן. ההשפעה המרגיעה ידועה (אם כי B6 גורם הפרעת שינה).
אין בעיה בצריכה קבועה יש להיזהר מהשמנה...
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)