מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רדוקטילנופר03/02/2008
התחלתי לקחת רדוקטיל לפניי4 ימיים ואני רוצה לדעת האם מחייב לעסוק גם בפיעילות גופנית כדיי לראות תוצאות ?
אני שומרת על תזונה אבל לא מרבה בפיעילות גופנית אני משתדלת לעשות 3 פעמיים בשבוע הליכה של 40 דקות בחדר כושר האם זה מספיק ? לכמה זמן הכדור משפיע? ומה אפשר לעשות נגד עצירות כתוצאה מלקיחת רדוקטיל? תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל
ניצן פרימור03/02/2008לילך שלום
רדוקטיל מדכא את התיאבון. הרעיון הוא "לשרוף" יותר קלוריות מאשר לקבלן בתזונה וכך לגרום ליותר חומצות שומן האגורות בגוף להפוך לאנרגיה ולהשרף.
פעילות גופנית משמעה הגברת צריכת האנרגיה, משפרת את המטבוליזם שחלק ממנו העברת חומצות שומן למיטוכונדריה וניצולן.
הרדוקטיל פועל למעשה 24 שעות אך עיקר הפעילות היא ב-12 השעות הראשונות.
לגבי עצירות, יש להקפיד על שתיה וצריכת מזון עתיר בסיבים.
בהצלחה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטיל ?נטלי02/02/2008
שלום רב
רציתי לשאול באיזה שעה כדיי לקחת את הרדוקטיל?
לכמה זמן הוא משפיע ?
ואם אני לקחתי אותו בבוקר אז זה יעזור לי לכל היום או שבשעות הערב אני ירגיש רעבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Reductil
ניצן פרימור02/02/2008נטלי
מומלץ לאכול ארוחת בוקר קלה, את הרדוקטיל ליטול בסביבות 10 בבוקר,
ההשפעה היא למשך כ- 12 שעות .
מניסיוני, כדאי לאכול משהו קל כמו סנדוויץ או סלט בערך כל שעתיים וזאת במקום ארוחות גדולות.
בדרך זו, את שומרת על רמת גלוקוז כמעט קבועה בדם ומונעת תחושת רעב .
כמו כן כך את ומפחיתה משמעותית את כמות הקלוריות.
הוסיפי פעילות גופנית כמו הליכה של שעה לפחות, כשלפני ההליכה שתי כוס קפה , כך תגבירי את "שריפת" חומצות השומן והפחתת המשקל.
בהצלחה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטיל ביחד עם פרימולוט נורנטלי31/01/2008
שלום רב
רציתי לדעת עם אפשר לקחת רדוקטיל עם כדור פרימולוט נור ( את הפרימולוט נור ) הביא לי הרופא נשים כי אמרתי לו שאני רוצה לצאת לחופשה ואני לא רוצה לקבל מחזור בזמן חופשה אז הוא הביא לי את הפרימולוט נור ואמר לי להפסיק את הכדורים אחרי שאני חוזרת מהחופשה כדיי שהמחזור יגיע
השאלה שלי האם זה בסדר לקחת את שניי הכדורים או שלא פשוט שכחתי לשאול את הרופא
מחכה לתשובה מהירה בתודה נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Primolut nor
ניצן פרימור31/01/2008נטלי
אין בעיה בשילוב
חופשה נעימה...
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטילנטלי30/01/2008
שלום רב
ברצוני לדעת על כדורים רדוקטיל
הגובה שלי הוא 159 והמשקל שלי הוא 82 ואני רוצה להתחיל לקחת את הכדורים
השאלה שלי היא כך האם זה אפשרי לקחת אותם אני לא סובלת מי לחץ דם גבוה להפך אצלי הוא נמוך ?
כמה עולים הכדורים?
בתודה נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל
חלי30/01/2008נטלי שלום
רדוקטיל נמכר בשוק הפרטי ב- 380 ש"ח לחודש (15 מ"ג).
בכל מקרה עלייך להתייעץ עם רופא המשפחה ולקבל מרשם, בבתי המרקחת של הקופות התכשיר אמור להימכר במחיר מסובסד.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקסיןצחי29/01/2008
שלום, איזה כדור יכול להחיליף נקסין לדלקות בגידים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NAXIN
ניצן פרימור29/01/2008צחי שלום
ממשפחת הנקסין תוכל לנסות את ה- VOLTAREN, או IBUFEN .
קיים דור חדש של תכשירים נוגדי דלקות, התכשירים יעילים יותר ועם פחות תופעות לוואי במערכת העיכול .לדוגמא CELCOX , ARCOXIA ועוד.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפים לנקסין
אמיר30/01/2008פרט לוולטרן ואיבופרופן יש עוד רבות אחרות לא פחות טובות כמו אתופן. לגבי הארקוקסיה והסלקוקס - הן באמת יותר בטוחות מבחינת מערכת העיכול בהשוואה לדור התרופות הקודם אבל, בניגוד למה שנרשם, מבחינת יעילות הן רק משתוות ליעילות הדור הקודם של התרופות ולא יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרועי27/01/2008
שלום רב,
האם תרופות נגד הצטננות ותרופות כגון אקמול מתנגשות עם עישון גראס?
אם כן, מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גראס
ניצן פרימור27/01/2008רועי שלום
מצטער, אינני יכול לייעץ בעינייני סמיםאסורים....
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטיל והריוןשרית25/01/2008
היי ניצן,
אני ובן זוגי החלטתנו להפסיק את הגלולות ולנסות להכנס להריון במהלך החודש הבא, אני כרגע נוטלת רדוקטיל בשלוב של קבוצת הרזיה של קופ"ח.
חשוב לי מאוד להוריד עוד כ 5 קילו ממשקלי.(73 1.64) ואני רוצה להמשיך את הרדוקטיל לעוד חודש לפחות.
מה הסיכונים הכרוכים, האם מותר לקחת אותם תוך כדי סיכון אפשרי שאקלט בזמן הזה להריון.
או בתחילת הריון(עד חודש)במידה ולא ידוע לי עליו.
תודה,
שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל והריון
ניצן פרימור27/01/2008שרית שלום
מבלי לעיין בספרות ועל דעתי האישית, נראה שהתכשיר יחסית חדש ואין מספיק ניסיון בכדי להגדירו כבטוח בהריון.
שוב, לדעתי, מאחר ולרדוקטיל השפעה על מערכות שונות בגוף ועל לחץ דם, עדיף לא ליטול אותו בתקופה הסמוכה להריון ובהריון עצמו.
באפשרותך כמובן להתייעץ עם רופא נשים ולהחליט לאחר התייעצות זו.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריוואןkoron2725/01/2008
רופא משפחה רושם לוריוואן? יש לתרופה תופעות לוואי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שוב
koron2726/01/2008האם יש תרופות דומות שאין להם תופעות לוואי קשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLORIVAN
ניצן פרימור27/01/2008ללוריון תופעות לוואי המתוארות בעלון המצורף לתכשיר. יש להזהר מאוד בנהיגה!
לתרופות אחרות ממשפחה זו, תופעות לוואי דומות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
koron2727/01/2008איזה תרופה אין לה תופעת לוואי כמו קושי בנשימה?
מה לגבי ואבן.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ברזללירון24/01/2008
כרגע אני לוקחת ferrograd folic עקב חוסר ברזל. הומלץ לי לקחת את
הכדור slow fe folic tables. האם הוא יותר טוב? מה היתרונות שלו לעומת מה שאני לוקחת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
חלי24/01/2008בפרוגרד כמות כפולה של ברזל חפשי יחסית לסלו-פה.
אין הבדל בסוג הברזל.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלגוליזין פורטהעמית24/01/2008
שלום, יש לי מיגרנות ואני לוקחת אלגוליזין פורטה. האם הוא כדור מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלגוליזין פורטה
חלי24/01/2008עמית שלום
אלגוליזין פורטה ניתן תחת מרשם בלבד,
התכשיר עשוי לגרום להתמכרות ויש להזהר משימוש ממושך ללא בקרת הרופא המטפל.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיר מונעורד22/01/2008
פעם רופא הנשים המליץ לי על תוסף טבעי של טלמן אם אני לא טועה לחיזוק ולמניעת הווצרות פטריות וגירודים בנרתיק. האם ידוע לך על תכשיר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
ניצן פרימור22/01/2008ורד שלום
התכשיר נקרא פרוביוטיק פמינה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין וברזלחגית אבידן20/01/2008
שלום רב!
האם נטילת אספירין וכדורי ברזל אפשרית או שמה גורמת לאיזה שהן תופעות לוואי?
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין וברזל
ניצן פרימור20/01/2008חגית שלום רב
על פניו, לא צריכה להיות בעיה,
יש לזכור שלשני התכשירים עצמם תופעות לוואי במערכת העיכול,
לגבי אספירין - במידה ויש תופעות לוואי כמו צרבות או חשד לכיב יש ליטול אספרין מצופה ורצוי אחרי אוכל,
לגבי ברזל - התכשיר עשוי לגרום לעצירות ולכן, יש להתאים תכשיר ברזל ללא תופעות הלוואי.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10 לנשים בהריון.איציק חביב17/01/2008
האם נשים יכולות ליטול Q10 במהלך ההריון ומהו המינון הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10
ניצן פרימור17/01/2008איציק שלום
אין מניעה לנשים בהריון ליטול Q10,
ככלל, Q10 הינו קו-אנזים הקיים בגוף ומעורב בתהליכים ביוכימיים רבים.
אין המלצה ברורה לגבי מינון.
בשוק תוספי המזון קיים התוסף במינונים שך 30,60 ו- 100 מ"ג.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירויי ברזללירוי15/01/2008
שלום,
עקב מחלת קרוהן (עברתי ניתוח בו נכרת חלק מהמעי והאיליום), אני נאלצת לקבל עירויי ברזל מאחר שרמות הברזל שלי מאוד נמוכות. הייתי רוצה לדעת האם אני כיצד אני יכולה לשמור על רמות ברזל סבירות מבלי להידרש לעירוי
אציין כי אני לוקחת כדורים של ברזל אך הם לא משפרים ממש את רמות הברזל, וכנראה שספיגתם אינה טובה.
האם יש תחליפים שנספגים יותר טוב, אמרו לי פעם שעדיף לקחת טבליות ברזל למציצה ושהן נספגות יותר טוב, האם זה נכון?
אודה על עזרתך בענין.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
ניצן פרימור16/01/2008לירוי שלום
נראה שהספיגה מכדורים לא יכולה לספק את כמות הברזל שתעלה את רמתו בדם לרמה תקינה. למיטב ידיעתי, אין בארץ תכשיר ברזל יעיל למציצה.
ספיגת הברזל תלוייה במספר גורמים נוספים כמו החלבונים הקושרים את מולקולת הברזל, FERITIN , ויטמין B12 ועוד.
ייתכן שניתן לסייע בעזרת מומחה תזונה להעלות את רמת הברזל ולתחזק את רמתו אך עדיין, עד למציאת פתרון אין ברירה אלא להשתמש בעירוי.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותמיכל14/01/2008
שלום . בת 26 ונוטלת:
בבוקר לפני ארוחה - אלטרוקסין.25 מקג.
כשעתיים אח"כ - טגרטול CR 200 מג
אחרי ארוחת צהריים - חומצה פולית 5 מג
ערב שעה 2300 בערך או לפני - טגרטול CR 400 מג.
שאלתי היא כזאת: אני בתחילת הריון וקיבלתי מהרופאת נשים ויטמינים ליטול בשם פרנטאל שמכילים בין השאר גם ברזל. קראתי שברזל ואלטרוקסין לא כדאי ליטול ביחד אלא בהפרש של כמה שעות. ולעומת זאת הרוקח אמר לקחת את הפרנטאל לאחר ארוחת הבוקר. אז מתי כדאי לקחת את הפרנטאל והאם זה לא מפריע לחומצה הפולית שאני לוקחת בצהריים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל
ניצן פרימור16/01/2008מיכלי שלום
אכן יש ליטול את הפרנטל אחרי ארוחת בוקר קלה. כמות הברזל בפרנטל אינה גדולה ולא תפריע לספיגת האלטרוקסין. כמו כן, כמות החומצה הפולית שהגוף מסוגל לספוג ביום מהווה אחוזים ספורים מכמות שבכדור המקובל.
שימי לב, ייתכן שכדור הברזל אותו את נוטלת מכיל חומצה פולית, טבליות הפרנטל מכילות גם כן חומצה פולית, ייתכן שאין כלל צורך ליטול חומצה פולית בנפרד (אין נזק באם לוקחים כמות ביתר) במידה וכך הדבר, התייעצי עם הרופא המטפל.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)