הליכה אחורה יכולה להישמע כמו דבר מטופש ולא יעיל, אך למעשה לסוג פעילות זה יש השפעות רבות הן על המצב הגופני והן על המצב המנטאלי. ריצה לאחור היא דרך פשוטה ויעילה לאתגר את שרירי הגוף ובד בבד לאלץ את המוח לתפקד בצורה שונה ולהתמקד באלמנטים חדשים.
יש לכם שאלות? היכנסו לפורומים:
פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
פורום כושר גופני
פורום אורטופדיה
פורום כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
הליכה אחורה לחיזוק כוח הסבל
פעילות גופנית אינה עבודה של השרירים בלבד, גם למוח יש תפקיד לא מבוטל בעבודה וגם אותו צריך לחזק. מכיוון שהליכה רגילה, קדימה, היא פעולה שגרתית שעושים אותה ללא חשיבה מודעת, להליכה אחורה יש יתרונות רבים מהבחינה המנטאלית, נוסף לשבירה של שגרת האימונים היא מגבירה את הקואורדינציה ואת תחושת המרחב, מאלצת לצאת מהאזור הנוח, מונעת שעמום, מסייעת למחזור השינה ומחדדת את יכולות השליטה הקוגניטיבית.
באופן מעשי, נוסף לשריפת קלוריות ולהעלאת רמות האנרגיה בגוף, הליכה אחורה מחזקת שרירים שלרוב אינם בשימוש או שאינם מתמקדים בהם באימוני כושר, היא מסייעת לשיקום פציעות ברך, משפרת את טכניקת ההליכה ומסייעת לשמור על שיווי משקל. כמו כן, הליכה אחורה מחזקת את כוח הסבל ואת היכולת האירובית הכללית של הגוף, זאת מכיוון שהליכה בכיוון לא רגיל מאלצת את הגוף לסגל את עצמו לדרישות חדשות ולא מוכרות אשר משפרות את הכושר הגופני.
חוקרים גילו שריצה אחורה מפחיתה כאבים בברכיים וכן כי שילוב של ריצה אחורה עם ריצה קדימה מחזק את מערכת הלב ואת מערכת הנשימה ומסייעת בהפחתת אחוזי השומן בגוף, יותר מאשר ריצה קדימה בלבד.
הליכה אחורה מומלצת לאנשים עם בעיות ברכיים
הליכה אחורה בשטח פתוח היא אפשרית, אבל בטוח יותר להתחיל להתאמן על הליכון, זאת מכיוון שבמכשיר כזה יש מעקה שמסייע להימנע מנפילה אחורה וכן המכשיר ממוקם במקום יציב אשר אלה מאפשרים אימון בהליכה לאחור ללא חשש מלהיתקל באנשים, בעצים או בכל דבר שעלול להפתיע במקום ציבורי. יש לשמור על זהירות גם בהליכה לאחור על הליכון ולהתחיל להתאמן במהירות הכי נמוכה ולהגביר בהדרגה את המהירות.
אולי יעניין אותך גם:
כאבי ברכיים - עובדות חשובות
הליכה - אימון גופני שמתאים לכל אחד
הליכה נורדית כבר ניסיתם?
הליכה ברגל משפרת את מצב הרוח
ברך רצים: תסמינים ודרכי טיפול
רק לאחר שמרגישים מספיק בטוחים בהליכה לאחור אפשר לנסות גם לרוץ אחורה. ריצה לאחור מפעילה פחות לחץ על הברכיים, כך שהיא מומלצת במיוחד לאנשים הסובלים מבעיות בברכיים. בריצה לאחור יש להקפיד על בטיחות ולא לעזוב את המעקה של ההליכון מחשש לנפילה. כאשר מרגישים מספיק ביטחון בריצה לאחור אפשר לצאת לשטח ולשלב את סגנון הריצה החדש עם תכנית האימונים הרגילה. גם אם בתחילה הליכה לאחור מרגישה מוזרה ומגוחכת, לאחר כמה פעמים כבר מרגישים את השינוי שחל בשרירים וביציבה ולומדים להעריך את הגיוון בשגרת האימונים.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
עזר מאד |
עזר |
טוב |
עזר קצת |
לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר