מידע רפואי
פורומים
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- רפואת ספורט
- רצפת האגן, בריחת שתן, דליפת שתן, צניחת רחם
- רפואת מטיילים
- אלצהיימר, דמנציה - טיפול לא תרופתי
- דיקור סיני
- פסיכולוגיה ילדים
- תזונה טבעית
- חרדה חברתית
- קרדיולוגיה - רפואת לב
- הידרותרפיה
- אורתופדיה
- אנמיה
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אורולוגיה, אימפוטנציה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- כאבים של רקדנית- בברכים ובשוק/אכילסיהלי טייבר26/07/2022
היי, אני יהלי טייבר. בת 14.8 ואני רקדנית, רוקדת הכל (עושה גם פוינט על נעלי אצבעות). אני רוקדת 5 פעמים בשבוע, כל יום בסביבות שעתיים-עד שלוש. לאחרונה זה היה 4/5 שעות כל יום.
אני מתמודדת עם כאבים בברכיים(בחלק התחתון והפנימי), וכאבים באיזור השוק והאכילס. אני מרגישה את הכאבים גם בזמן הריקוד וגם לא בזמן הריקוד.
מה אני צריכה לעשות במצב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: כאבים של רקדנית- בברכים ובשוק/אכילס
ד``ר מוחמד כתאנה27/07/2022שלום
כדי לאבחו ממה נובע הכאב
יש צורל בבדיקה גופנית אצל אורתופד מומחה
הכאב יכול לנבוע ממספר סיבות ולכן יש צורך בבדיקה
בברכה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת ספורט באזור הישבןמיכאל חזן01/03/2022
שלום רב
מזה 3 חודשים חש כאב עמוק חד ודוקר באזור הישבן ממש מעל לשריר ההמסטרינג המונע ממני לרוץ
עשיתי פיזיותרפיה, דיקור מערבי עיסויים אך ללא הועיל לקחתי משכחי כאבים הכי חזקים וכלום לא עוזר עשיתי צילום אולטרסאונד וסיטי אגן ורקמות רכות באזור הכואב ולמעט בלט בL3-L4 ללא ממצאים מיוחדים
מרגיש שמשהו תפוס עמוק וחזק ולא משתחרר
אשמח לייעוץ והכוונה
תודה רבה🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תברר על דבר שנקרא פריפורמיס סינדרום
ל01/03/2022היי
אותה הבעיה.... ומסתבר שיש דבר שנקרא פריפורמיס סינדרום תקרא על זה.. בדכ לא מעט מפספסים את זה..
אותו הכאב האט אותי בריצה עד שנאלצתי לעצור ...
שווה לשנות פיזיותרפיסט שמבין דווקא בריצה/פציעות ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ל
מיכאל01/03/2022אהלן
חששתי מההתחלה שזה פריפורמיס עפ דוקטור גוגל
וניסיתי הכל וזה לא משתחרר
השאלה מה הטיפול המדויק כי אומרים מתיחות תרגילים ופיזיותרפיה וזאת עשיתי
נראה כי זה לעולם לא ישתחרר
האם הצלחת לפתור את הבעיה באמצעות הפיזיותרפיסט ספורט ?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריפורמיס סינדרום....תשובה
ל02/03/2022היי
עדיין עשה פיזיו..מתיחות עיסוי מה לא...חזרתי לרוץ ממש מחרקים קצרים .. סיוט העניין הזה..הבנתי שיש אופציה של הזרקה למקום תחת שיקוף...
יש ביוטיוב כל מיני סוגי מתיחות לפריפורמיס תנסה אולי יעזור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאתדור27/10/2021
שלום דוקטור
בני עבר לפני 3 שבועות ניתוח ארטרוסקופי לשחזור ACL .אחרי 5 ימים הוא קיבל חום .בבית חולים נצפו הפרשה משני מוקדים בפצע הניתוחי, וסימני צלוליטיס בשוק רגל ימין. ונתנו לו צפורל באבחנה של צלוליטיס . אחרי עוד 3 ימים הוא קיבל חום גבוה .במיון עשו לו ניקור ברך וב בSTAIN GRAM -הרבה תאים אך ללא זהות חיידק.עשו לו ARTHROSCOPIC LAVAGE
DEBRIDEMENT ללא סימני זיהום. לאחר היתוח ירד החום . בתרביות שנשלח מהניקור ברך - ללא צמיחה, אך מבחנה יחידה צמחה CORNYBACTERIUM.הזיהומולוג טען שזה קונטמינציה .בגלל הצמיחה של CORNYBACTERIUM התחילו ונקומיצין לאחר מכן החליט הזיהומולוג להפסיק את האנטיביוטיקה בגלל שכך לא מגלים איפה מקור הזיהום .אחרי יום שוב עלה החום ועשו ניקור ברך וניתן ונקומיצין .הזיהומולוגים נוטים להניח שהמקור הוא הברך אבל המנתח חושב שאולי לא .החום בלילות עולה ל 38.4 ושוב עשו לו ניקור ברך והרופאים שוקלים שוב לעשות ARTHROSCOPIC LAVAGE .
מה דעת הדוקטור האם הזיהום הוא מהברך .האם אפשר לעשות מיפוי או PET CT כדי לדעת
ושאלה נוספת האם יש דרך לפתור זיהום אחרי ניתוח ארטרוסקופי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
ד``ר מוחמד כתאנה15/12/2021שלום,
מקרה מורכב, ללא היכרות עם המטופל , הניתוח והשתלשלות אירועים לעומק קשה מאוד לתת את הדעת.
ממליץ להקשיב לצוות הרפואי המטפל באותה מחלקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות חזקה אחרי ספורט קלמוטי14/11/2021
יש לי איזו בעיה שנמשכת כבר כמה חודשים ולדעתי מתגברת. בעבר הייתי עושה ספורט ולא היתה לי בעיה, הייתי מתאושש בקלות. לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש מאוד עייף ואפילו תשוש אחרי התעמלות קצרה. אני ממש צריך ללכת לישון ולנוח חצי שעה ואפילו שעה אחרי התעמלות קצרה. גם הדופק גבוה ולא מצליח לרדת, אלא הרבה לאחר סיום ההתעמלות. בנוסף יש לי כאבי רגליים בעמידה לא ארוכה, שלעיתים לוקח להם די הרבה זמן לעבור. אני גם מרגיש חוסר יציבות אחרי התעמלות או בכלל, לפעמים כאילו אני נופל. התחושה משתפרת אחרי המנוחה.
עשיתי לפני שלושה חודשים בדיקות דם, שיצאו פחות או יותר תקינות. ראיתי נוירולוגית והבדיקה תקינה, קרדיולוג גם ראה אותי, אקג תקין, בדיקה תקינה, שלח לבדיקת מאמץ אבל הוא טוען שזה לא נראה לו קשור ללב.
אני חושבת שזה קשור למשהו כללי בגוף שגורם לתשישות יחסית ואז בהתעמלות זה מתבטא בצורה חזקה יותר. אין לי מושג מה לעשות או לאן אני פונה מכאן, יש רעיונות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: עייפות חזקה אחרי ספורט קל
ד``ר מוחמד כתאנה15/12/2021ממליץ שתתייעץ עם ראומטולוג ואנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחן חשד לקרע במיניסקוסרון20/11/2021
לדר שלום וברכה בן 40 רץ 18 שנה לא תחרותי לשם הנאה בלבד לפני חודשיים כאבים צידי ברך שמאל ואף אחורי אורטופד ספורט הביא לי הפניה לבדיקת mri ביצעתי במכשיר הפתוח החדש פתוח לחלוטין לגבי אמינות הבדיקה וכו שתדע אובחן חשד לקרע מינסקוס ושבר השאלה ככה אני לא מסוגל בלי אירובי והכאבים חלפו ברוך ה באם אני יכול לעשות אירובי במצבי האורטופד אמר להפסיק ריצה 6 שבועות האם אני יכול לעשות הליכה מהירה ריצה קלה אופניים כל דבר שקשור לאירובי ?לא מסוגל בלי אשמח למענה צירפתי בקצרה את תשובת הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: אובחן חשד לקרע במיניסקוס
ד``ר מוחמד כתאנה15/12/2021שלום, בעקבות החשד לשבר לא הייתי ממליץ לשוב לפעילות למשך 6 שבועות אף על פי הירירדה במשמעותית בכאבים .
אני מניח שהסבלות שלך תשתלם ותוריד את אחוזי החזרה של הכאב.
בברכה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה שבר ומה זה קרע
רון15/12/2021מה זה שבר ומזה קרע אם תוכל להסביר ? והאם הליכה מהירה יום יום מותרת ? אני עושה שעתיים הליכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומס על השרירים עקב פיזיותרפיהירדן13/12/2021
שלום ד"ר עקב מתיחת שריר בשכמות לפני 4 חודשים התחחתי פיזיותרפיה. הפיזיותרפיסטית נתנה לי רבע שעה של תרגילי התנגדות לעשות כל יום. שכיבות שמיכה על הקיר, תרגילים עם גומיות התנגדות וכדורי כוח ועוד. שנתיים וחצי אחורה לא עשיתי בכלל ספורט. שאלתי אותה אם לא עדיף יום כן יום לא והיא אמרה כל יום. עשיתי את התרגילים במשך 3 שבועות כל יום ואז החלו לי התכווצויות שרירים קשות בלילה שתוך 9 ימים גרמו לקרע דרגה 2 עם שטף דם בתאומים פלוס קרעים דרגה 1 בתאומים שמאל, אצבעות כפות הרגליים, בייספ ימין וכל האצבעות בשתי הידיים. התכווצויות השרירים כבר 4 חודשים נמשכות. האם זה הגיוני שאימון יתר או עומס על השרירים בעקבות כל יום תרגילי התנגדות גרם לי להתכווצויות האלה? כי כבר 4 חודשים שאני לא עושה בכלל תרגילים. רק עיסוי של הפיזיותרפיזטית(הקרעים לא החלימו עדיין). או שאם זה נמשך 4 חודשים זה שולל את זה שזה נגרם עקב עומס יתר על השריר? אני לוקחת מגנזיום סידן ואין שיפור. והאם הזרקת בוטוקס או לידוקאין בשרירי הסובך או כף הרגל יוכלו למנוע או להפחית את התכווצויות השרירים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: עומס על השרירים עקב פיזיותרפיה
ד``ר מוחמד כתאנה15/12/2021שלום ירדן,
חסר לי נתונים , בת כמה את ? מחלות רקע ? האם ביצעת בדיקות מעבדה ?
האם ביצעת בדיקת צפיפות עצם ? איזה בדיקות הדמייה ביצעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוףמשה18/10/2021
שלום
האם שכיבות סמיכה שמבוצעות לא בצורה נכונה כמו לא בגב ישר יכולה לגרום נזק לגוף .
תודה רבה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
ד``ר מוחמד כתאנה27/10/2021שלום
התשובה היא כן
במידה ואתה מאמץ מפרק בצורה מוגזמת ייתכן לתגרום לנזקים בכתפיים , עמוד שדרה צווארי וכד'
לכן מומלץ לבצע שכיבות סמיכה בטניקה נכונה ותחת הדרכה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהרבן22/10/2021
שלום,
לקרע מדרגה 1 בגב התחתון שלא עובר 4 חודשים, האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר ומזרזת החלמה או עוזרת להצטלקות יותר טובה?
או שרק מדובר על הפחתת כאב ואין להזרקה באמת יעילות על קיצור זמן ההחלמה והצטלקות טובה?
פשוט אני רואה שקעים דרגה 1 אפילו לא מחלימים אצלי טוב מניסין העבר, אז תהיתי אם למהר לזריקת סטרואידים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
ד``ר מוחמד כתאנה27/10/2021זריקת סטרואידים מסייעת בטיפול בתהליך דלקתי .
קשה לצפות מראש האם זה יזרז או יעזור אם בכלל לתהליך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד או שאין צורך?יעל14/10/2021
שלום ד"ר אני סובלת כבר 4 חודשים מכאבים בחלק העליון של הגב בצד ימין וזה גם מקרין לאזור בין הצוואר לכתף. הכל התחיל לאחר שעבדתי בשיעור ספורט עם גומיות ותרגילי שכמות. הבנתי שזאת מתיחת שריר. היה לי תור לאורתופד בטלפון שלא נתן לי אולטרסאונד ורק אמר להמשיך עם הפיזיותרפיה שאני עושה כבר. האם כדאי לי לנסות אורתופד אחר או לבקש אולטרסאונד מרופא המשפחה או שהוא לא יתן אולטרסאונד כי במתיחת שריר ללא שטף דם אין שום סיכוי שיראו משהו באולטרסאונד? האם גם דלקת לא יראו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: בדיקת אולטרסאונד או שאין צורך?
ד``ר מוחמד כתאנה27/10/2021שלום,
אפשר לעשות סונר
לא חושב שיראה חריגות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומרתומר26/10/2021
שלום ד"ר אשמח אם תוכל לתת לי תרגום חופשי של תוצאות הבדיקה.
ממצאים:
מסמר וברגים בירך מימין , גורמים לארטפקטים קשים . הערכה של עמדת הברגים ומסמר בלתי אפשרית ב- MRI.
מפרקי ירכיים – ללא היצרות . ראשי הפמור תקינות.
ללא נוזל יתר במפרקי הירכיים.
בורסה פריטרוכנטרית מימין עד 3.3 ס"מ . משמאל ללא עדות לבורסה או ממצא פתולוגי אחר באזור פריטרוכנטרי .
גיד איליופסואס דיסטלי, חמסטרינג – תקין משני הצדדים
שרירים מסביב למפרק – תקינים .
מפשעות – ללא ילמפדנופתיה פתולוגית , ללא בקעים .
תעלה איסכיופמורלית – ללא היצרות .
עצב סכיאטי לאורך הסריקה – ללא עיבוי ,ללא שינוי סיגנל
סיכום:
1 .מסמר וברגים בירך מימין , גורמים לארטפקטים קשים . הערכה של עמדת הברגים ומסמר בלתי אפשרית ב- MRI.
2 .מפרקי ירכיים – תקינים .
3 .בורסה פריטרוכנטרית מימין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטער אך זה לא פורום לפענוח בדיקות
ד``ר מוחמד כתאנה27/10/2021שלום לך ,
אני מתנצל אך זה לא פורום לפענוח בדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינגשני09/10/2021
שלום, לפני חודשיים וחצי לאחר שיעור קיקבוקסינג נתפסו לי כל האצבעות ביד ימין והמצב לא משתפר למרות אטופן. מומחה כף יד אמר לי שמתחתי שרירים ולתת ליד יותר מנוחה. אני עושה גם פיזיותרפיה ואין שיפור. שאלתי את מומחה כף היד האם ייתכן נזק בלתי הפיך והוא אמר שברוב המקרים לא. במקרים המעטים שבהם ייתכן נזק בלתי הפיך, מדוע זה נגרם? רק סיבי השריר לא מצטלקים טוב או שמדובר על נזק אחר? לא מדובר על כליאת עצב הוא אמר אלא מתיחת שרירים. האם ניתן להזריק סטרואידים לאצבעות וזה יוכל לעזור? גיליתי על בשרי שהפציעה שהכי מגבילה היא פציעה באצבעות הידיים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
ד``ר מוחמד כתאנה13/10/2021נא לנעלות את השאלה בפורום כף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמהיעל07/10/2021
שלום לאחר פציעה בשיעור יוגה וגב תחתון תפוס ש 4 חודשים לא עובר למרות פיזיותרפיה וארקוקסיה האורתופד הציע להזריק לי סטרואידים עם לידוקאין בפעם הבאה. אין עדות לקרע בשריר באולטרסאונד אך הוא אמר שזאת מתיחת שריר. לאן בדיוק מזריקים את הסטרואידים, האם זה לתוך השרירים? והאם 4 חודשים אחרי זריקת הסטרואידים יכולה לעזור להחלמה והצטלקות טובה או שזה רק טיפול שיעזור לתקופה קצרה לכאב ולא באמת יעזור להחלמה ולטיפול מהשורש? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
ד``ר מוחמד כתאנה13/10/2021שלום,
טיפול מקובל בכאבים מהסוג שאת מתארת
מזריקים לנקודות הדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהחמרת קרע בשוקאורי27/09/2021
שלום
יש לי קרע קטן בשריר בירך ובמפשעה. חודש ושבוע התחלתי מתיחות עדינות שנתנה הפיזיותרפיסטית לעשות כל שעתיים. הענייו הוא שאחרי המתיחות הכאב מחמיר לי וזה מרגיש שאולי עשיתי לעצמי יותר נזק. האם אני לא עלול לקרוע יותר את הקרע?
האם כאב יותר חזקאחרי שנמשך הרבה זמן זה תהליך כן טוב שיעזור להחלמה וכן להתעקש על המתיחות?
אני יכול לעשות מתיחות ברמה שלא ארגיש את המתיחה ברמה ממש נמוכה אבל אז זה בטח חסר תועלת
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חשש מהחמרת קרע בשוק
ד``ר מוחמד כתאנה06/10/2021לא חושב שתחמיר את הקרע אם כואב בזמן תרגול
כל עוד את מתרגל בהשגחת הפיזיותרפיסט אין מניעה מביצוע מתיחות ותרגילים למרות הכאב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשכמות משני הצדדיםרעות27/09/2021
שלום ד"ר,
האם כשיש מתיחת שריר בשכמות בצד ימני הגיוני שב כ 25 אחוז מהזמן הכאב יהיה בשכמות השמאליות?
בנוסף,הפיזיותרפיסטית שלי שעושה לי פיזיותרפיה הציעה לעשות לי גם גלי הלם. במידה ואין אבחנה וודאית של מה יש לי כי באולטרסאונד לא רואים ולא קיבלתי mri האם גלי הלם עלולים לגרום לי נזק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: כאב בשכמות משני הצדדים
ד``ר מוחמד כתאנה06/10/2021לא חושב שגלי הלם יגרמו לנזק
איני חושב שחייבים לבצע MRI
בדרך כלל כאבי שכמות לרוב נובעות מבעיה ברקמת שרירים סביב הסקפולות ויש צורך בטיפול פיזיותרפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטןשי01/10/2021
שלום,
בספורט נגרם לי קרע קטן ללא שטף דם או מתיחה בשריר השוק. זה כבר חודש וחצי. אני עושה פיזיותרפיה ולקחתי ארקוקסיה. אני הולך רק בבית מהחדר למטבח ושלשום קצת הלכתי יותר כ 3 דקות הליכה רציפה ומאז הכאב החמיר והשריר שורף מה שלא היה קודם.
מה לפי דעתך קרה?
האם לעשות מתיחות לפני ואחרי כל הליכה של כמה דקות?
האם גרמתי יותר נזק לשריר וחשובה מנוחה חודש וחצי אחרי אם לא החלים?
ומה הזמן המקסימלי להחלמה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ד``ר מוחמד כתאנה06/10/2021שלום,
לעיתים לוקח מספר שבועות להחלים
ממליץ שתפני לפיזיותרפיסט/ית להדרכה בנוגע לטיפול
בברכה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?