מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייצור מדרסי איכות באחריות ניקו0545-48128119/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בעל ותק ונסיון - ותעודת הסמכה א.ת"א
0545-48128119/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת פרופילהרצל17/01/2014
שלום .
אבקש לשאול את דעתך .
אני עומד בפני גיוס לצהל והוזמנתי לאורתופד עקב תלונות וכאבים בעמוד שדרה .
הרופא האורתופד המטפל שלי טען שיש חשד לבעיה מולדת בע.שידרה והמליץ על ביצוע ct על מנת לאמת את הבעיה וגם אם הממצא יאומת אין מה לעשות .
אני לא רוצה לעשות CT נוסף כי עברתי השנה המון בדיקות כאלה כולל CD ומיפוי עצמות ועוד .
האם לדעתך יורידו לי פרופיל צבאי בגלל התלונות שלי והממצאים "שקיים חשד " ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת פרופיל - תגובה
דני בארי26/01/2014יוכי שלום. השאלה היא שאלה רפואית ורק רופא צבאי יכול לענות.אך אם יש ממצאים יורידו פרופיל אם אין לא יורידו, אם חסר ידרשו את הבדיקות החסרות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
תמיר20/01/2016האם אתה מעוניין שיורידו לך פרופיל?
מה התפקיד הרצוי לך בצבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!!!איציק26/12/2013
שלום
אני בן 17. יש לי VSD קטן (בערך 2מ"מ) במחיצה הקרומית ורציתי לדעת אם זה יוריד לי פרופיל בצבא, ואם אני אוכל ללכת לסיירות\קרבי (מטכ"ל, אגוז, אולי גולני). הקרדיולוגית שלי אמרה שאין לי שום הגבלות ואני יכול לעשות הכל אבל יכול להיות שיורידו לי בצבא בגלל הסיבות שלהם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה!!!!! - תגובה
דני בארי08/01/2014היי
זאת שאלה שיש להפנות לרופא המתעסק בתחום והוא מהצבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הקבא להגיע לאגוזאיציק23/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לדעתי
תמיר20/01/2016לדעתי קבא 54, או אולי אפילו 52, לא סגור על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בגב מורידה פרופיל?איציק12/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עקמת בגב מורידה פרופיל? - תגובה
דני בארי15/12/2013שלום.
בד"כ כן, תלוי מה הרמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוןאנונימי11/06/2013
שלום
הנני נער בן 18
לפני הגיוס,מתכוון להתחיל בתכנית אימון
בעקבות פציעות עבר,יש לי מכוון תרגילם לחיזוק ברכיים,קרסוליים,גב תחתון וכתף-בעיקר מפרקים,דבר שנחוץ מאוד לקראת גיוס(יש לי כמה תרגילים לכל קבוצת שרירים,משלב 2 תרגילים בכל פעם)
לשאלתי-
היכן לשלב את התרגילים?
אם אני מבצע למשל אימון ריצה, מתי לעשות את התרגילים?
בנוסף,אני רוצה לשלב גם כוח(מתח,ידיים,בטן,גו,סקוואטים לנג'ים ותואמים)
מתי לבצע?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשאל בפורום כושר גופני
ליאור30/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנותאגם23/04/2013
האם יש קבוצות כושר קרבי רק לבנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה- מישהו מכיר
נורית05/05/2013באזור רעננה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה- מישהו מכיר - תגובה
דני בארי09/05/2013כאמור אני אישית לא מכיר, אך בתור אחד אשר הפעילות משולבת ויש לי לא מעט בנות אני חושב שעדיף פעילות משולבת, בלא מעט מקומות קרביים אשר בנות נמצאות הפעילות היא משותפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רחל19/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נחשב כושר קרבי? מהן הדרישות?מורעלים11/04/2013
אני ספורטאית סיבולת כבר מהילדות, מעניין אותי מהן הדרישות. תודה רבה D:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה נחשב כושר קרבי? מהן הדרישות? - תגובה
דני בארי24/04/2013מתנצל אך לא הבנתי את השאלה.
אשמח לפירוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתפיים בסחיבותיואב28/03/2013
אני השנה מתגייס, מקווה שאני אקבל חי"ר כמו שביקשתי.
כשאני יוצא לטיולים וסוחב איתי תיק קטן עם בערך 3 ליטר מים ואוכל אחרי הליכה קצרה כבר מתחיל לכאוב לי הכתפיים. הכאב נמשך לאורך כל הטיול ומתחזק תוך כדי הליכה רציפה. כשאני עושה הפסקות הכאב עובר לגמרי ואחר כך חוזר שוב פעם לאחר זמן קצר של הליכה.
אני מדגיש שהטיולים שאני עושה זה טיולים משפחתיים, כלומר מסלולים קלים בקצב איטי עם הרבה הפסקות, ובכל זאת הכאבים נורא חזקים. אני יודע שבחי"ר יש המון סחיבות והרבה הרבה יותר קשה ואני לא יודע איך אני אעמוד בזה.
אני בכושר יחסית טוב מאוד בכל מה שנוגע לריצה וסיבולת ואני גם לא רע בשכיבות סמיכה ובטן.
האם הכאב בסחיבות יעבור לי במהלך השירות? האם יש משהו שאני יכול לעשות כבר עכשיו על מנת שהכאב יפסיק? כי זה נורא מוזר שבמשקלים כאלה נמוכים כל-כך כואב לי בכתפיים.
תודה, יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתפיים בסחיבות - תגובה
דני בארי03/04/2013יואב שלום.
מציע להיוועץ ברופא- קצת קשה לסייע לך בטח ובטח דרך האינטרנט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבות סמיכה וכפיפות בטןפיני27/03/2013
שלום רב קוראים לי איתן ואני בן 23.
ב10 באפריל ייערך לי מבחן בר אור.
הבעיה היא שאני בכושר אפסי התחלתי להתאמן לפני כנה ימים בעיקר על ריצה.
הבעיה שלי היא שאני לא מצליח לעשות כפיפת בטן אחת ושכיבה סמיכה אחת מה עושים?
בנוסף אם תוכל לתת לי מספר עצות מה ניתן לעשות על מנת לעבור את המבחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבות סמיכה וכפיפות בטן - תגובה
דני בארי03/04/2013איתן שלום.
לא רוצה להישמע פסימי מהמצב שאתה מתאר אפילו תקופה ארוכה יותר של הכנה לא תוכל לעבור את הבראור אזי הזמן הקצוב שאתה מתאר.
מציע לך לדחות המבדק ולהתאמן בצורה מסודרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותשלום22/03/2013
שלום,
אני אמור להתגייס בחצי שנה הקרובה ויש לי מספר שאלות.
1. כבר הרבה מאוד זמן לא עבדתי על הכושר שלי האירובי. לפחות שנה לא רצתי כמעט לא שחיתי ולא עשיתי כלום שעובד על הסיבולת לב ריאה. אני רק עובד על חיזוק הגוף ופעילות אנארובית. המטרה שלי להיות קרבי ולהגיע בכושר הכי טוב שאני יכול.
השאלה שלי איך אני מתחיל להיכנס לכושר אירובי, בלי לחוות עומס יתר, לאט לאט, אני התחלתי עכשיו הרבה ואני מתעייף מהר וקצת קשה לנשום.
ומה הפעילות שיותר מועדפת או שכדאי לשלב, ריצה, שחייה, קפיצה בחבל ??
2. האם אפשר לשרת בסיירות גם עם אלרגיה קלה מאוד או אסתמה קלה מאוד ?
תודה רבה על התשובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה ?
שלום03/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות - תגובה
דני בארי06/04/2013שלום לך תודה רבה.
ראשית הפעילות הבריאה ביותר היא שחייה אך מאחר ובצבא תצטרך לבצע פעילות אירובית ביבשה אני ממליץ לך לשלב.
תוכנית רצינית אמורה להיות מותאמת אישית אך מאחר ואינני מכיר אותך ואת רמתך אינני יכול לומר לך אישית בגדול אתה יכול להתחיל מריצה של ק"מ- עד שניים 3 פעמיים בשבוע ולהעלות ע"פ הרמה.
לגבי השאלה השנייה התשובה היא כן אך כמובן תלוי ברמת האסטמה (יש 6 רמות מפרופיל 45 עד 97!) וכמובן למה האלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
שלום08/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר קרבייוסי20/03/2013
הייתי רוצה להצטרף לקבוצת כושר קרבי, הבעיה שלי היא זמנים, אני לומד בירושלים וזה קצת בעייתי מבחינתי לחזור הרבה פעמים לנתניה.. מה האופציות שלי?
פעם בשבוע זה בסדר..
יש לי עוד שלוש שאלות בבקשה:
1. באיזו צורה כדאי להתאמן כדי לשפר זמנים בריצות? (אני פשוט רץ ריצה של בערך 4 קמ ולאט לאט עולה באורך הדרך, מצד שני יורד באורך הזמן)
2.מאוד חשוב לי להתאמן בספרינטים ולהשתפר בתחום הזה (זמנים,מהירות מקס')
איך לעשות את זה? [אני מחזק את שרירי הרגליים במכון כושר]
3.מתח. אני לא מבין איך אני לא רואה שיפור במתח שלי?! זה משגע, כי אני לא משתפר בזה, מה לעשות? [לא תמיד אני במקום שיש לי איפה לעשות מתח, אבל תרגילים אחרים?]
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה?
יוסי10/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכושר קרבי - תגובה
דני בארי24/04/2013יוסי שלום
ראשית צר לי על העיכוב פספסתי את השאלה שלך
לעניינינו
1. ממליץ לך להתאמן בי"ם, אם אין ברירה מן הסתם פעם בשבוע עדיפה על בכלל לא!.
2. שיפור ריצה בזמן: מודדים 100% של המרחק, לאחר מכן מוסיפים 10% למרחק ו 10% לזמן. רצים את הריצה הארוכה כשבועיים במשך 3 אימונים בשבוע, לאחר מכן תחזור למרחק המקורי ותמדוד שוב- וחוזר חלילה.
3. ספרינטים- עובדים על ספרינטים.
4. מתח- האם אתה מתאמן בחדר כושר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיבוש מטכלעומר11/03/2013
קוראים לי עומר ויש לי גיבוש מטכל בנובמבר. הייתי שנה בכושר קרבי ונפצעתי- שבר מאמץ ודלקת בברך. קיום אני בריא. אני מחפש אדם שיבנה לי תוכנית אימונים מדורגת ומותאמת לי אישית לקראת הגיבוש בלי להיפצע שוב. אני גר בכפר תבור ולמרות חיפושים רבים לא מצאתי אדם כזה ואני עובד עצות. רציתי לדעת האם יש לכם המלצה בשבילי איך לפתור את הבעיה? האם יש מדריכים שהייתם ממליצים עלייהם ליעוץ ובניית תוכנית לקראת הגיבוש (עדיף באזור עפולה, גליל תחתון ועמק יזראל)? האם אחד מכם בונה תוכניות אימונים לנערים? חשוב לי לנצל את השמונה חודשים שיש לי בכדי להתכונן על הצד הטוב ביותר ולא להיפצע. אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיבוש מטכל - תגובה
דני בארי14/03/2013עומר שלום. אני אישית בונה תוכניות אימון אך מבחינה מקצועית הייתי ממליץ לך להתאמן בקבוצה מאחר וישנם דברים רבים שיחסרו לך באם לא תתאמן בקבוצה כמו למשל עבודת צוות, מנהיגות ועוד.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בשוקירין11/03/2013
שלום רב, התחלתי להתאמן בריצות לקראת הגיוס לפני כחודשיים. מפעם לפעם אני מתעורר בלילה עם התכווצויות בשוק כף הרגל, כשאני עושה ברגל 'פלקס' זה מפסיק. יש קשר בין הדברים? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות בשוק - תגובה
דני בארי11/03/2013ירין שלום. ראשית ההתכווצויות לא בשוק אלא בשריר, שוק זה עצם... לגבי ההתכווצויות סביר להניח שחסרה אנרגיה זמינה, מציע לאכול פסטה לפני האימון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר קרבי לבנותליה25/02/2013
האם יש קבוצות לכושר קרבי לבנות באזור הצפון? התקבלתי ליחידה קרבית מובחרת ואני מתגייסת ביולי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר קרבי לבנות - תגובה
דני בארי04/03/2013ליה שלום. אינני מכיר קבוצה לבנות בלבד, במרבית הקבוצות הפעילות מיועדת לבנים ובנות ביחד. בדקי קבוצה באזור מגורייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)