מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין
- הפרעות שינה ועייפות
- פרחי באך
- פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF
- ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית
- טרשת נפוצה
- פוריות רפואה סינית
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- תזונת ספורט
- מיניות האישה, מין נשי
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- יעוץ זוגי ודייטינג
- רפואת שיניים לילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילפרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- האם אימון בקרוספיט יעיל יותר על פני אימון בחדר כושר?יוסי קרוספיט12/08/2023
אני מתאמן כבר מעל שנתיים בחדר כושר. לפני כמה ימים הגעתי בפעם הראשונה לאימון קרוספיט...
מאוד נהניתי וגם הרגשתי אחרי האימון אחרת, יותר קשה מאשר
האם באמת אלו סוגי אימונים מאומצים יותר ויעילים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - איך להעלות מסת שריר וגוףאורי10/10/2010
היי סיוון,
אני בן 22, גובה 1.83 ושוקל 65. כמו שאת מבינה אני רזה מאוד ולכן ברצוני להעלות את מסת גופי. לצורך כך,לפני כחודש התחלתי להתאמן בחדר כושר בדגש על נפח. תוכנית האימונים שלי היא 3-4 אימונים בשבוע.
הייתי אצל תזונאית בשבוע שעבר, אך מכיוון שהיא איננה תזונאית ספורט, לא יכלה לחדש לי דבר.
אני מאוד אשמח אם תוכלי לעזור לי לבנות דיאטה שתעלה את מסת גופי (בדגש כמובן על שרירים).
נ.ב, שמעתי על אבקות חלבון, האם זה כדאי, מה אופן השימוש, על מה את ממליצה ואיפה קונים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להעלות מסת שריר וגוף - תגובה
סיון דוד13/10/2010אורי שלום
אין באפשרותנו לבנות תפריט אישי דרך הפורום, אלא בפגישה אישית בלבד.אבל אתה מוזמן לשאול אותי שאלות בפורום בנוגע לתפריט שלך!
לגבי אבקות חלבון- אני בדרך כלל לא ממהרת להמליץ עליהן, אלא קודם מחשבת את כמות החלבון בתפריט ורק אם יש צורך ולא מגיעה לכמות החלבון שרציתי אז מוסיפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התזונה שלנו אבות המזוןשלומי כהן19/12/2017
היי סיון דוד.ערב טוב..
היי סיון דוד.ערב טוב.מה שלומך??????????
אני בסדר גמור.......
אהה קודם כל סליחה על זה שיש כביכול פעמיים פה הודעה באותו נושא בפורום.....
אז מקווה שזה בסדר.דני שני..רק רציתי להגיד ולשאול שקודם כל אני נורא אוהב את התזונה שלנו פחמימות,חלבונים,שומנים...
מאוד אוהב אותה!!!
ומה שרציתי להגיד ולשאול שאני בתזונה אוכל כל יום ויום 3 פירות טריים בכל יום...ואני אוכל ירקות בכל ארוחה כי ההמלצה היא להרבות באכילת ירקות בניגוד לסוכר הפירות(פרוקטוז)...ואגב כל יום ויום אני מקבל את כל הסיבים התזונתיים מהמזון שלנו..וגיליתי שיש מלא סוגים שלהם....וזה מדהים......
בכל מקרה אני אוכל 3 פירות טריים כל יום וירקות בכל ארוחה ויש גם הרבה דרכים להרבות באכילת ירקות בתזונה שלנו שזה עוד משהו שגיליתי....
בכל מקרה רציתי לשאול..זה בסדר 3 פירות טריים בכל יום נכון???
וגם רציתי לשאול ולהגיד שאני מגיע לכל יום לתצרוכת יומית של פחמימות 50%-60% זה בסדר נכון???(ואוכל כל יום את כל הדגנים המלאים גם בצהריים וגם בערב עוד תוספת פחמימתית ממשפחת הדגנים שהכוונה ללחם מלא)..אז זה בסדר תצרוכת של אחוז פחמימות יומית של 50% עד 60% זה בסדר נכון???
מחכה לתשובה וערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות לכמות פירות ופחמימות
סיון דוד04/04/2018ערב טוב
מומלץ לאכול 3 מנות פרח ביום, כל עוד בדיקות דם תקינות ואין מגבלה שדורשת צמצום בהמלצה זו.
לגבי כמות פחמימות , מומלץ לאכול 50 עד 55% מסך הקלוריות היומיות. אך זהו תפקידה של הדיאטנית שלךלחשב זאת ולא מצפה ממך לעשות חישובים שכאלה.
בהצלחה וחג שמח
בברכה
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות לכמות פירות ופחמימות בתזונה.
שלומי כהן06/04/2018שבת שלום ומבורכת סיון דוד.
שבת שלום.סיון דוד. מה שלומך????איך את??
אני מצטער שאני כותב ומחזיר תגובה בערב ליל שישי/שבת....את לא עונה בשבת וזה בסדר גמור,גם התלבטתי הרבה אם לכתוב את התגובה בשבת או במוצ"ש או ביום אחר שהוא יום חול.(אז תחזירי לי תשובה מתי שתוכלי ולא בשבת כמובן)
אז ככה השנה והשבוע הזה במיוחד בתזונה שלי ובתפריט שלי היה לי קשה מאוד,סבלתי נורא,לא מצאתי את עצמי ולא הסתדרתי עם התפריט כלומר עם מיעוט הפחמימות בחג הפסח..לא ידעתי איך לעבור שבוע שלם עם האוכל בפסח..
בסופו של דבר מצאתי פתרונות לתפריט שלי במקום לחם מלא,לחמנייה כשרה לפסח ואפשר גם במקום לחם/לחמנייה ירקות וירקות(כמקור לגלוקוז למוח אם זה בסדר שאני כותב את זה ככה כלומר לשלב פחמימות בארוחת הבוקר)
אבל השבוע הסתדרתי בסופו של דבר על אף הקושי שהיה לי והיה.החלפתי את הלחם מלא בלחמנייה כשרה לפסח וגם במקום לחמנייה כשרה לפסח עם ירקות בארוחת הבוקר-פחמימות בארוחת הבוקר.
חוץ מזה השבוע אכלתי מלא עופות ודגים ופרגיות וחזה עוף שעשירים בחלבונים....לא ידעתי שעופות ודגים כ"כ טעימים..לא שלא אהבתי את זה קודם...אני לא צימחוני ולא טבעוני סיון....מבחינת בשרים וזה השבוע אכלתי טוב,צלי בקר,עופות דגים אז בסדר...היה לי שבוע מאוד קשה ולא ידעתי איך אני הולך לעבור ולשרוד שבוע שלם עם האוכל בפסח,יום אחד היה לי קשה מאוד...
אבל בסדר,עבר בסופו של דבר.ברוך ה'....אז מצאתי פתרונות החג הזה,לחמניות כשרות לפסח,ירקות..אני אדע עד לשנה הבאה......
וגם ביום יום בתפריט שלי ביום חול יש לי אופציה לשלב פחמימות בארוחת הבוקר-כמו ירקות...במקום לחם מלא לשלב פחמימות בארוחת הבוקר...
עכשיו רציתי להגיד..שכן.....אני אוכל ירקות בכל ארוחה ובאמת
3 פירות בכל יום.....אני מגיע מבחינת כמות הפירות ל-3 פירות בכל יום....
ולגבי תצרוכת כמות הפחמימות מה החליפו את זה במקום מ50%-60% ל55% ???
אפשר לאכול רק חמש ארוחות ולהגיע לתצרוכת של כמות פחמימות 50% כמו שרוב השבוע עשיתי....ואפשר גם 60% עם מלא קטניות בתפריט( עם מאגרי האנרגיה והגליקוגן)... עדיין יש לי את התפריט שלי ואני ממשיך איתו....אפשר רק חמש ארוחות ואפשר גם 60% פחמימות לא???? מה את אומרת??מה יותר מומלץ?? מה 50%-55% במקום 60%??
נ.ב חשבתי עזבת את הפורום באתר סיון....
מחכה לתשובה ושבת שלום.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג הפסח בשישי הקרובשלומי כהן26/03/2018
ערב טוב סיון דוד.
ערב טוב סיון דוד..קודם כל מה שלומך?אני בסדר..איך את?
רציתי לשאול ואם תוכלי לענות לי ביום-יומיים הקרובים אני אשמח...
זה פשוט די דחוף..זה כי זה לשישי הקרוב לערב חג הפסח ליל סדר..
כמה שאלות:
1) אני לא יודע כ"כ איך לנסח את זה..אבל רציתי לשאול אם בארוחה מרכזית שבה אני רוצה לצמצם לקבוצת הדגנים....ואני מחליט לאכול תירס שנותן חלבון ופחמימה בגוף.....נגיד אפשר אח"כ לאכול רגיל פרי,אגוזים,שקדים..לאכול שאכלתי ארוחה עם פחמימה מורכבת וחלבון ושומן אבל עם תירס.....?????
2) האם אפשר לרדת באחוזי שומן בגוף....גם כשאר אוכלים שומנים רווים שמגיעים מן החי..כמו דגים,ועופות..מבלי לאכול שומנים בלתי רווים כמו טחינה?????
3) אז בזמנו באתר הישן......שכתבת אז מה לאכול לפני אימון ובאמצע אימון ואז אחרי אימון שכתבת לאכול ארוחה עם פחמימות וחלבונים עם אורז/פסטה/תירס/לחם עם עוף/דג/ביצה וירקות או אבוקדו...מבלי אנרגיה שתתקבל מאכילת פחמימות..אני יודע למה התכוונת.....אני למדתי והבנתי את הדבר הזה.....
זה באמת אנרגיה שצריכה להתקבל מאכילת פחמימות וזה קשור לתהליך הנשימה של התא...שזקוק לאנרגיה בעת ניצול הגלוקוז.....
למדתי והשכלתי על זה קצת באינטרנט בזמן האחרון....
בכל מקרה רציתי לשאול לגבי הסדר....אין שום אפשרות לאכול לא אורז ולא פסטה ובטח שלא תירס ובטח שלא גם לחם......ורציתי לשאול האם מצה זה בסדר??
נגיד מצה דג וירקות......תתקבל אנרגיה מזה.........מצה זה גם פחמימות לא???
האם אפשר לאכול ארוחה מהסוג הזה עם מצות??
מחכה לתשובה וערב טוב.
שלומי כהן.
נ.ב-מקווה שהבנת את כל השאלות שלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפים ללחם בפסח
סיון דוד04/04/2018מניחה שכבר לא רלוונטי כי החג עומד להגמר אך בכל זאת עונה לפעם הבאה:
מזונות שעשירים בפחמימות לפסח הם : תפוח אדמה, בטטה, אורז, קינואה, וכמובן שגם מצה ופריכיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקיעות בירידה באחוזי שומןעינב03/04/2018
היי סיוון,
שמי עינב ואני בתהליך של הורדת אחוזי שומן בהדרכה של תזונאי מקצועי כבר 3 חודשים.
אני מרגישה ממש תקועה בתהליך הזה, דבר שגרום לי ליאוש ולירידה במוטיבציה. אני אוכלת כ1250 קלוריות ליום, עושה לפחות 160 דק אירובי בשבוע ו3 אימוני כוח.
התזונאי שלי אמר שירידה באחוזי שומן זה לא מדע טילים נטו להגדיל את הגירעון הקלורי. אני לא רואה איך אני יכולה להגדיל יותר את הגירעון הקלורי כי 1250 קלוריות זה גם ככה מעט ואני מרגישה עייפות ותשישות במהלך היום, ועד לפני שבועיים הייתי עושה 220 דק אירובי בשבוע שזה ממש ריסק אותי. ראיתי באינטרנט כל מיני היבטים לגבי תזונה ואני כבר ממש מבולבלת. מה לדעתך אפשר ונכון לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות לתפריט לירידה במשקל
סיון דוד04/04/2018עינב ערב טוב
ראשית , אני מקווה שפנית לתזונאי שהוא דיאטן קליני בעל רשיון, ואם כך הדבר אז אני מניחה שאת צריכה לסמוך עליו ולתת לזמן לעשות את שלו.
שנית, לא ציינת מהו משקלך וגובהך , וגם בת כמה את ,ככה שקשה להתייחס למקרה האישי שלך.
כמו כן, אני חושבת שיש מספיק מאמרים באנטרנט על דיאטה דלת קלוריות קיצונית ומסוכנת ככה שאכן לא מומלץ להגיע למצב שכזה.
ישנן כל מיני שיטות להגברת חילוף חומרים בסיסי , במידה ותרצה ייעוץ על כך בהמשך את מוזמנת לפנות אליי.
בכל מקרה חשוב לזכור שלחץ יכול להשפיע על התהליך וממליצה לך לנסות לשחרר כמה שניתן.
בהצלחה ובברכה,
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללישלומי כהן05/11/2017
ערב טוב ומבורך סיון דוד.
ערב טוב,ערב נעים..הי היי סיון.מה שלומך????????מה נשמע?????
אני בסדר גמור....ומלא זמן לא דיברנו....
חח התגעגעתי קצת....בכל מקרה רציתי לשאול האם אפשר פשוט בא לי קצת לגוון...ואני שואל האם אפשר בצהריים במקום לאכול תוספת פחמימתית מבושלת,כלומר ארוחה עם פחמימה מורכבת וחלבון וקצת שומן...
אני רק מזכיר(על העיקרון אורז/פסטה,עוף /דג חומוס,טחינה וירקות)..
אז האם אפשר במקום תופסת פחמימתית מבושלת אורז/פסטה/תירס/פתיתים/פירה ששיכים לקבוצת הדגנים אפשר לאכול פיתה עם חזה עוף???
אני בכל מקרה אוכל אורז/פסטה/פתיתים ופירה עם חזה עוף..אז אפשר להחליף את זה בפיתה נכון???זה גם בסדר????
אגב התחלתי להסביר לאנשים קודם כל על תזונה נכונה,תזונה בריאה שמכילה את כל אבות המזון באמת..אני כבר מסביר להם בעצמי על התזונה.....וגם הסברתי להם שחלבונים במזון שלנו ניתן לקבל לא רק מעופות/דגים ובשרים אחרים כמו חזה עוף......ארוחה עם פחמימה מורכבת חלבון ושומן אני יכול לקבל ממוצרי חלב בצהריים שעשירים בחלבונים......גם מוצרי חלב עשירים חלבונים גבינה ויוגורט שעשירים בחלבונים....כמו כן שמתי לב בתפריט של עליית מסת שריר אפשר להחליף בין הארוחות,אפשר לאכול ארוחה בצהריים שעשירה בחלבונים ממוצרי חלב ואת הבשרי בערב ואפשר גם קודם ארוחה עיקרית ואז ארוחת ביניים פרי,אגוזים,שקדים.(אפשר לאכול לפי הסדר בתפריט ואפשר גם להחליף בין הארוחות).
בכל מקרה אז לגבי השאלה אז ברור שאפשר נכון לאכול במקום תופסת פחמימתית מבושלת בארוחה..שהרי אני כבר אוכל אורז/פסטה(תוספת פחמיתית ששייכת לקבוצת הדגנים) עם חזה עוף שמכיל בעיקר חלבון אז אני יכול לאכול את זה בפיתה נכון וכמובן ירקות להוסיף לתוך הפיתה..
גם פיתה שייכת לקבוצת הדגנים נכון???
מחכה לתשובה וערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת הדגנים
סיון דוד27/11/2017פיתה ומוצרי מאפה שייכים לקבוצת הדגנים אך מכיוון שמכילה קמח לבן פחות מומלצת.
מומלץ יותר לצרוך פיתה מקמח מלא.
בברכה
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת הדגנים פיתה ומוצרי מאפה
שלומי כהן27/11/2017היי סיון אחה" טובים..
היי היי סיון..מה שלומך?????????אני בסדר גמור.......
קודם כל תודה שהחזרת לי תשובה למרות שזה אחרי חודשים.....שההודעה שכתבתי על הפיתה והחזרת תשובה אחרי הרבה מאוד זמן אבל גם בסדר...
בכל מקרה רציתי להגיד לך שאת יודעת בשנה האחרונה נורא התחברתי לתזונה הזאת,אני נורא מחובר ואוהב את התזונה הזאת (כ60% פחמימות) והתחלתי להסביר לאנשים על התזונה ועל מוצרי חלב שעשירים בחלבונים(נגיד גבינה ויוגורט) אבל לא רק...אני התחלתי להיות "דיאטן" סוג של בעצמי ולהסביר לאנשים על התזונה,רק חבל שאני לא עובד בזה....
בכל מקרה אני אישית נורא אוהב אותה.....
תודה על התשובה אחרי מאוד מאוד מאוד זמן...
שיהיה לך המשך יום טוב
ושמחתי לשמוע ממך...
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?שמואל רובין29/10/2017
שלום רב ,בן 63 מאוזן סכרת וגם לחץ דם.מזה כשנתיים הצטרפתי לקבוצת ריצה ,כיום מתאמן לקראת מרתון מלא( 42.2 ק"מ) כ6 שעות ריצה לערך.. מה לקחת ע"מ לשמור שלא לקבל היפו .כיום רץ למרחקים של 27 ק"מ לוקח תמר או שניים כל 10 ק"מ. מה המלצתכם בריצת מרתון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת וריצה מרתון
סיון דוד29/10/2017שלום
ניסית לקחת ג'ל איזוטוני?
ממליצה לך לנסות יש מגוון רב על המדפים. הג'ל מכיל פחמימות זמינות שמספקות במהירות אל הדם. במידת הצורך אתה מוזמן להפנות את שאלתך גם לפורום סוכרת.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
שמואל30/10/2017תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימות מלאות בתקופת אימוןרותם14/10/2017
אני מתאמן בחדר כושר וכעת בתקופה של עלייה במסה. מקפיד על מאזן קלוריות חיובי. בתפריט שלי יש 5 ארוחות, כאשר צריכת הפחמימות העיקרית בכל ארוחה נראית כך:
ארוחה ראשונה- 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה
ארוחה שנייה- אורז
ארוחה שלישית - 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה ופירכיות אורז
ארוחה רביעית- כוסמת
ארוחה חמישית- כוסמת/אורז
כמובן שבכל ארוחה יש גם מקורות נוספים של פחמימות שאני אוכל (למשל פירות וירקות) וחלבונים שאותם לא הכללתי- מה שציינתי כאן זה רק את המקורות העיקריים לצריכת הפחמימות שלי במהלך היום.
השאלה שלי היא האם כדאי להמיר את האורז והכוסמת לכאלה שמכילים פחמימות מלאות (כרגע אלה אורז וכוסמת פשוטים)?
הדבר הזה יגרום לכך שרוב מקורות הפחמימות שלי יהיו פחמימות מלאות, לא יודע אם זה מומלץ והאם יש טעם בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוון פחמימות בתפריט
סיון דוד14/10/2017רותם שלום
כוסמת הינה סוג זרעים של צמח שאינו דגן אך מרכיביו דומים לקבוצת הדגנים ולכן כוסמת שייכת לקבוצת הדגנים שעשירים בפחמימות. היא בעלת מינרלים וויטמינים בכמות יפה , אך מבחינת כמות הסיבים היא מכילה מעט יחסית לחיטה ודגנים אחרים (בורגול, חיטה שלמה, שיבולת שועל,כוסמין, שיפון, אורז מלא ועוד).
לכן ההמלצה שלי היא לגוון . כלומר לשלב דגנים שונים בתפריט היומי והשבועי.
בברכה,
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם ככה
רותם14/10/2017בארוחה הראשונה והשלישית שלי הפחמימות שאני אוכל הן מלאות, כפי שניתן לראות בהודעה הראשונה (לחם מחיטה מלאה + פירכיות אורז שהן מאורז מלא). מדובר בכ- 150 גרם פחות או יותר של פחמימות מלאות, כשבתפריט היומי שלי יש 450-500 גרם פחמימות בסה"כ.
בהינתן הכמויות האלה, האם היית ממליצה להעלות את חלקן היחסי של הפחמימות מלאות מסך הפחמימות היומי? אם כן אז בכמה להעלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיוון פחמימות בתפריט
סיון דוד14/10/2017מומלץ שלפחות 50% מהפחמימות שאתה צורך יהיו מלאות ( דגנים מלאים בהגדרה המדוייקת). אתה יכול להחליף את האורז הרגיל באורז מלא ולגוון בעוד דגנים. כך שתגיע ל50 אחוז לפחות , כלומר 200 גרם מתוך 400 גרם שאתה צורך יהיו דגנים מלאים.
בברכה
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיוון פחמימות בתפריט-תוספת
שלומי כהן16/10/2017היי סיון והיי רותם...
היי סיון...רק רציתי לתת עוד קצת תוספת ועוד קצת דגשים לתפריט היומי..
קודם כל זה ברור שאחוז הפחמימות צריכות להיות 50%-60% כלומר 5-6 ארוחות ביום....וכאמור החלבון מחולק ל5-6 ארוחות ביום..
כמה דגשים לגבי עליית מסת שריר בתפריט היומי:
1) במסת שריר אפשר להחליף בין הארוחות.לא חייב באותו סדר של התפריט..אפשר לאכול אותו לפי הסדר ואפשר גם להחליף בין הארוחות אך סך הפחמימות צריכות להיות לפחות 50%.
אפשר להחליף בין ארוחה עיקרית לארוחה ביניים,קודם עיקרית ואז ביניים.....
ואפשר גם להחליף בין הארוחות של חלבי/בשרי.לא חייב תמיד בצהריים את הבשרי.תמיד הורגלנו שחייב את הבשרי בצהריים.חלבונים אפשר לקבל גם ממוצרי חלב גבינות ויוגרטים ואפשר לאכול ארוחה מלאה עם פחמימה מורכבת וחלבון וקצת שומן שמורכבת ממוצרי חלב...
לא רק מעוף/דגים/ובשרים שעשירים בחלבונים.
כמו כן מוצרי חלב עשירים בחלבונים...ואפשר לאכול ארוחה מלאה בצהריים גם ממוצרי חלב.
2) לגבי חלבונים בשריים...אפשר גם לאכול בצהריים חוץ מעוף/דג אפשר לאכול חזה עוף שיש בו בעיקר חלבון.....ובשרים אחרים ואפשר גם 2-3 קציצות בשר מעוף/הודו מה שבא לך...אפשר לאכול אורז/פסטה/תירס עם חזה עוף......ואפשר גם דגנים אחרים כמו פתיתים וכדומה.
3) תירס עם כל דבר אחר נותן חלבון ופחמימה...
4) למרות שכבר אמרתי את זה מוצרי חלב גם כן עשירים בחלבונים אז כאמור אפשר לאכול בצהריים ארוחה עם פחמימה מורכבת וקצת חלבון ושומן ממוצרי חלב ולאחר פעילות גופנית אפשר לאכול כריךעם "ביצה" קשה וירקות..(זה רק דגומה)ובמקום ביצה אפשר לאכול כריך עם חזה עוף בשילוב עם דגנים שחשיבותה היא באספקת אנרגיה בגוף.
5) מומלץ להרבות באכילת ירקות בניגוד לסוכר הפירות שמכיל סוכרים פשוטים,מומלץ להרבות באכילת ירקות וירקות בכל ארוחה ושלוש פירות ביום!
מקווה שעזרתי...
שלומי כהן.
*מוצרי חלב גבינות ויוגרטים עשירים בחלבונים!!!!!לא רק עופות/דגים/ובשרים אחרים.ואפשר לגוון לגבי הבשרים כמו חזה עוף,פרגיות ובשרים אחרים וכמובן בשילוב דגנים מלאים!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיוון פחמימות בתפריט תוספת ודגשים
שלומי כהן16/10/2017אני רק רוצה להגיד עוד משהו..
זה משהו באופן כללי...
פחמימות בתפריט היומי צריכות להיות 50%-60%
חלבונים 10-20% מכמות הקלוריות ביום
-שומנים בין 25%-35%
לגבי עליית מסת שריר וירידה באחוזי שומן בגוף..לא חייב לאכול את כל ה-35% אחוז..מספיק רק 25% שומנים וזה אומר קודם לתאר את השומן בגוף,אח"כ לאכול את השומן החד בלתי רווי ואח"כ עושים תחליב שומנים שומן חד בלתי רווי בשומן רב בלתי רווי...
בין טחינה (חד בלתי רווי) לבין אגוזים ושקדים שהם מכילים רב בלתי רווי..וזה נקרא בגוף תחליב שומנים!
בכל מקרה אפשר לאכול רק 25% אחוז שומנים ואז לאכול לאחר פעילות גופנית רק כריך עם עוף/דג/חזה עוף וירקות ללא קטניות ושומנים....
וזה גם בסדר.....אפשר לרדת באחוזי שומן לאחר אכילה של 25% אחוז שומנים!!!!!
ועוד כל מיני דגשים אחרים ששמתי לב בעצמי בעליית מסת השריר.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת להודעה
שלומי כהן21/10/2017היי שבוע טוב ומבורך..
היי אני רק רוצה להוסיף תיקון ומשהו שאני כבר מלא זמן רציתי להגיד פשוט לא היה לי זמן..
קודם כל את בטח התכוונת להגיד לו סיון שאתה יכול להחליף את הלחם באורז מלא ובדגנים אחרים...את רצית להגיד לו שאם צריכת לחם מפריעה לו לרדת באחוזי שומן הוא כמובן יכול להחליך את זה באורז ובדגנים אחרים...ובטעות יצא לך במשפט להחליף את האורז באורז לא משנה..בכל מקרה אז אפשר להחליף את צריכת הלחם בארוחה באורז/תירס ובדגנים אחרים כאוות נפשו ובכלליות כאוות נפשוט של כל אחד.
שנית אפשר בתפריט היומי של לפחות 50% פחמימות ואפשר גם רק 50%..לא חייבם לפחות 50%...אפשר את שניהם.בכל מקרה אחוז הפחמימות היומית צריכה להיות בים 50%-60%(5-6 ארוחות יומיות).
אז אפשר רק 5 ביום..ולגבי מסת שריר ואחוזי שומן אפשר להחליף בין הארוחות,אני רק מזכיר ואומר לך ולו(רותם)..אפשר בצהריים ארוחה עשירה בחלבון ממוצרי חלב ובערב בשרי ואפשר גם קודם כל ארוחה עיקרית ואז ביניים(פרי,אגוזים,שקדים).כמובן שאפשר לאכול את התפריט היומי לפי הסדר שלהם......ואפשר גם להחליף בין הארוחות.
אני רק מוסיף לכם דגשים ותיקונים לגביי עליית מסת שריר.
שיהיה לכם שבוע מבורך במעשים טובים ובשורות טובות.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזים שעתיים אחרי חלבוניםשלומי כהן18/10/2017
היי צהריים טובים סיון דוד...
היי סיוון דוד...מה נשמע????????מה שלומך????
רק רציתי לשאול משהו קטן.......מקווה שזה בסדר..אם אכלתי בצהריים..אגב התחלתי לאכול ולגוון במקום אורז/פסטה/תירס גם פתיתים שנורא טעימים..ממש טעימים לגמרי!!!
בכל מקרה רק רציתי לשאול אם אכלתי בצהריים פירה עם חלבון ושומן וכמובן ירקות..אז עדיין אני יכול לאכול לאחר ארוחה זו כמובן שעתיים אחרים..פרי אגוזים,שקדים...
ואז בערב כלומר לאחר פעילות גופנית..יוגורט עם גוזים+שקדים (גרנולה) ופרי טרי??
ואכלתי בבוקר ירקות ובצהריים ירקות...וירקות בכל ארוחה ושלוש פירות ביום...בכל מקרה אפשר גם לאחר ארוחה שמכילה פירה להמשיך כרגיל עם התפריט??זה מה שאני שואל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנטנטנה אך חשובה..
שלומי כהן18/10/2017- *יוגורט אגוזים,שקדים ופרי.
*ואגב פתיתים חבל על הזמן..הם ממש טעימים מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלבונים ביום של מנוחה, במטרה לעלות במסהאופיר07/10/2017
אני מתאמן בחדר כושר במטרה לעלות במסה. גובהי הוא 1.83 ומשקלי 71 קילו. מבצע אימון A-B ארבע פעמים בשבוע : ב-A מבצע גב, כתפיים ויד אחורית. ב-B מבצע רגליים, חזה ויד קדמית. את הבטן מאמן 2-3 פעמים בשבוע. יש לציין שאינני מתאמן מתחיל.
לפי בדיקה שביצעתי ברשת מול 5 מחשבוני קלוריות שונים, ראיתי שאני צריך לאכול בערך 3080 קלוריות במטרה לעלות חצי קילו בשבוע- ואכן כשאני אוכל כמות כזאת של קלוריות, אני שם לב שעולה חצי קילו בשבוע.
בנוסף, לאחר מחקר קטן שביצעתי ברשת הבנתי שחלוקה טובה לקלוריות במטרה לעלות במסה היא כזאת: 18% שומן, 18% חלבון, 64% פחמימות.
כעת, שאלתי היא כזאת: 18% חלבון מסך הקלוריות שלי, יוצא כמות של 140 גרם חלבון- כלומר כמעט 2 גרם לכל קילו בגוף שלי.
האם לאכול כמות כזאת ביום שאיני מתאמן זה יותר מדי?
לפי מה שקראתי ברשת- החלוקה של 18% שומן, 18% חלבון, ו- 64% פחמימות מתייחסת לכל יום ולא רק ליום אימון, אך קראתי גם מקורות שטוענים שצריך לאכול פחות חלבון ביום של מנוחה.
מה גם, פחות חלבון אומר כבר פחות מ-18% מסך הקלוריות שאני צורך- וזה כבר נשמע לי מעט.
אשמח לדעתכם בנוגע למה שרשמתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלבונים ביום של מנוחה וי ום של פעילות
סיון דוד08/10/2017ערב טוב
אכן אין תשובה חד משמעית בעניין אך מניסיוני בעבודה מול מתאמנים ממליצה על אכילת כמות זהה של חלבון בתפריט בכל יום, ללא קשר אם התקיים או לא התקיים אימון.
בברכה
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומייםשלומי כהן27/09/2017
היי..אחה"צ טובים סיון דוד.
היי שלום רב לך..מה שלומך???קודם כל לא יודע אם יצא לך לקרוא את מה שכתבתי בהודעה תגובה בחזרה...אבל שוב זה נורא ריגש אותי מה שכתבת..
אני כבר מספיק בקיא באבות המזון,קיבלתי את כל המידע שצריך בפורום ובפגישות עם הדיאטנית...שצברתי במשך שנים..
אני לא צריך יותר תפריט ועל כל מה שכתבת לי אני מאוד מודה לך..אז המון המון תודה רבה...
מה גם שאני כבר שולט בזה לבד באבות המזון,ובארוחות לאורך כל היום..
לגבי צום יום הכיפורים ובארוחה המפסקת בעוד יומיים אז רק חיזוק קטן....שוב לאכול את כל הארוחות ובארוחה המפסקת את כל אבות המזון נכון??
וכמו כן להגביר את השתייה באותו יום לפני שנכנס הצום..
מחכה לתשובה והמשך יום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים.
שלומי כהן27/09/2017-רק חיזוק קטן וטיפ שרציתי לארוחה המספקת...
מחכה לתשובה והמשך יום טוב שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל ארגינין -תוסף תזונהיעקב18/09/2017
שלום רב
בן 37 179/70,מתאמן בחכ,אימוני כוח,,,רוצה להתחיל ליטול תוסף תזונה "ל-ארגינין" בטבליות(1000מ"ג) בטבליה.המטרה-הגברץ הפרשת הורמון גדילה.שאלתי היא:כמה ליטול ומתי?(לפני או אחרי אימון?לפני שינה?)
אני בריא ולא נוטל תרופות מרשם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר L ארגינין תוסף תזונה
סיון דוד25/09/2017שלום
L ארגינין הינה חומצת אמינו שניתן לרכוש בשני מינונים שונים. במידה ואתה נוטל 1000 מג אז ההמלצה היא עד 3 כמוסות ליום . ההשפעה הטובה ביותר של תוספים אלו היא על קיבה ריקה. אין חשיבות לזמן אם נטלת בבוקר או בערב, אבל מומלץ להקפיד ליטול בשעות קבועות כך תזכור לשלב את התוסף בתפריט.
בברכה,
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוףשלומי כהן14/09/2017
לילה טוב סיון דוד.
היי סיון דוד.מה שלומך?????מה נשמע???אני בסדר.
מלא זמן לא דיברנו וגם לא הייתי באתר..הייתי עסוק..
בכל מקרה אני כותב את ההודעה הזאת בלילה..מקווה שזה בסדר..
אני רוצה לתת כמה דגשים חשובים ששמתי לב בעליית מסת שריר ובהפחתת אחוזי שומן.
זה לא שאלה או משהו כזה..רק דגשים שאני רוצה להגיד ולהבהיר ומקווה שזה בסדר....
אז הדגשים ששמתי לב בעליית מסת שריר ובהפחתת אחוזי שומן הם:
1) קודם כל החלבון מחולק לחמש עד שש ארוחות ביום. פחמימות 50%-60%. עם פעילות גופנית אירובית ואנאירובית.
3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים.
ולכן בצהריים בארוחה עיקרית שמכילה את כל אבות המזון אפשר גם לאכול ארוחה מלאה ממוצרי חלב.גם מוצרי חלב עשירים בחלבונים...וחלבונים אפשר לקבל בצהריים לא רק מבשר "לסוגיו" ,עופות,דגים אלא גם ממוצרי חלב והרבה פעמים אכלתי את הארוחה המלאה בצהריים ממוצרי חלב והחלפתי בין הארוחות ואז בערב אכלתי תירס עם חזה עוף.
2) בעליית מסת שריר אפשר להחליף בין הארוחות ביום כלומר:
אפשר להחליף בין הארוחות בתפריט היומי. אפשר קודם כל לאכול ארוחה עיקרית ואז ארוחת ביניים כלומר במקום פרי,אגוזים ושקדים אחרי ארוחה עיקרית אפשר לחכות כמה שעות ואז לאכול ארוחה עיקרית ואז אחריה לאכול פרי,אגוזים ושקדים. ואפשר גם להחליף בין הארוחות בתפריט כלומר: אפשר גם לאכול בצהריים ארוחה מלאה ממוצרי חלב שעשירות בחלבונים ובערב בשרי.לא חייב כל הזמן בצהריים בשרי-שוב חלבונים ניתן לקבל לא רק מבשר לסוגיו,עופות ודגים אלא גם כן ממוצרי חלב....
מקווה שהבנת למה התכוונתי..שאפשר להחליף בין הארוחות קודם עיקרית ואז ביניים או בצהריים מוצרי חלב ובערב בשר לסוגיו/עופות,דגים וכדומה.
3) זה לא דגש אלא אני רק רוצה להגיד שהרבה פעמים במקום עוף/דג בארוחה המלאה אכלתי פסטה עם חזה עוף ,קטניות,טחינה וירקות..גם בשרים למינהם עשירים בחלבונים כמו חזה עוף לא שאני לא אוהב עופות ודגים אין לי בעיה עם זה...אבל אני אוכל פסטה/אורז עם חזה עוף.
4) למרות שראיתי שכתבת את זה פה בפורום....אבל בכל זאת אז תירס עם בשר לסוגיו,עופות,דגים..גם נותן חלבון ופחמימה.
*אני רק רוצה להגיד שמאז שהלכתי לדיאטנית לא שלא ידעתי קודם כל מזה חומצה אמינית ומזה חלבון...זה הדבר הכי בסיסי שיש היום..חומצה אמינית קצרות או ארוכות ומסועפות ובעיקר חלבונים שניתן לקבל מעופות או דגים,ובשרים למינהם...
אבל זה לא מה שרציתי להגיד..בכל מקרה מאז שהלכתי לדיאטנית ושהביאה לי תפריט המשלב פחמימות ולבונים לאורך כל היום ואת הבסיס להכל עם פירות,ירקות וקטניות דגנים מלאים והכל....מערכת העיכול שלי ממש טובה..השתפרה לי ממש כל המערכת העיכול מחדש ואני מאוד מרוצה וככה צריך להיות.ומאז אני אוכל מסודר כל יום בארוחות שלי לעליית מסת שריר.
ואני שומר עלייה תקינה ובריאה.
בכל מקרה שוב זה לא הייתה שאלה או משהו כזה אלא רק כמה דגשים ודברים שרציתי להגיד.
בהזמדנות זאת אני רוצה לאחל לך שיהיה לך שנה טובה,שנת שגשוג והצלחה,שנה כיפית וחג ראש השנה שמח שיהיה לך.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית מסת שריר והפחתת באחוזי שומן
סיון דוד14/09/2017שלום שלומי
נראה לי שעם כל הידע שצברת בפורום ופגישות עם הדיאטנית אתה יכול להיות רגוע, יש לך מודעות גדולה והרבה מאוד ידע בתזונה
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית מסת שריר-קבלת מחמאות ובקיאות בתזונה ובאבות המזון וחידוד משנה שעברה ליום הכיפורים.
שלומי כהן24/09/2017ערב טוב ומבורך סיון דוד.
ערב טוב ומבורך לך......מה שלומך??????רק רציתי להגיד קודם כל שאני מאוד מודה לך על מה שכתבת לי...
שנים שאת האמת נראה לי שקצת "חיכיתי" לזה..לרגע הזה..שאני כבר מספיק בקיא וכן כבר קיבלתי את כל המידע והכל בתזונה ובאבות המזון...
וזה נורא נורא ריגש אותי מה שכתבת לי.....אז המון המון תודה רבה....
אני כבר לא צריך שום תפריט או פגישות מחודשות עם הדיאטנית לגבי אבות המזון...אני כבר מספיק בקיא ושולט בזה לבד בעצמי.
(אגב גם שמתי לב שבכדי לרדת באחוז השומן בגוף בתפריט היומי אז אפשר לאכול ביום רק 25% שומנים לא חייבים את כל ה-35 אחוז שומנים והרבה פעמים עשיתי את זה....כי אחוז השומנים בתפריט בכל יום צריך להיות בין 25%-35% אחוז....ואני כבר יודע בעצמי מזה 25% אז לא חייבים את כל ה35..סתם לידע כללי)
בכל מקרה רציתי רק לשאול ולחדד לגבי יום שישי-בצום יום הכיפורים...
זה המטרה שרציתי לשאול....אז לאכול ברור וכמובן באותו יום מס' ארוחות קטנות וברור וכמובן שבארוחה המספקת את כל אבות המזון..ולהגביר את שתיית המים/נוזלים באותו יום נכון??
מחכה לתשובה והמשך ערב טוב ונעים..
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת תפריט לירידה באחוזי שומןמ13/09/2017
שלום רב, לאחרנה הלכתי קצת לאיבוד עם עצמי. בפרטים יבשים, בן 33 שוקל 60.3 גובה 1.73 שומן 19.6. מתאמן כיום פעם אחת אירובי ופעם/פעמיים כוח. לוקח בשוטף היומי כדורי פלוטן 30מג. פעם הייתי שוקל 64 עם 7 אחוז שומן אבל זה היה שהייתי מתאמן 4 פעמים בשבוע ובלי הפלוטן ככה שבצד הזה אני מודע לשינוי שצריך לעבור שוב. ארצה בבקשה קצת תמיכה מהצד התזונאי שכן הלכתי לאיבוד מה,אך,כמה,למה והמלצות. מה גם אני יודע שיש כאלה שממליצים שעה מסיום האימון לאכול פחממה וחלבון ומצד שני מכיר כאלה שאומרים להם רק שעה אחרי האימון לאכול מסת אוכל גדולה ברמה של גלידה/ארוחת מקרונאל וכדו. אשמח להמלצות וגם לדעת האם כללית מספקת שירותי דיאטנית המתמחה בספורט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת תפריט לירידה במשקל
סיון דוד13/09/2017שלום
לצערי אין באפשרותנו לתת המלצה על תפריט אישי דרך הפורום אלא לענות על שאלות ספציפיות. לגבי שאלתך על אכילה לאחר האימון, ההמלצה היא לאכול תוך שעה מסיום האימון ארוחה המשלבת חלבונים ופחמימות כמו לדוגמא לחם עם ביצה וגבינה, פסטה עם טונה, יוגורט עם גרנולה. מבחינת כמויות אין אפשרות להמליץ דרך הפורום.
לגבי תזונאית ספורט שעובדת עם קופ"ח אתה צריך לברר דרך הקופה, אני עובדת באופן עצמאי ולא בקופ"ח
בהצלחה
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית תוספתשלומי כהן24/08/2017
היי מצטער אבל עוד פעם שכחתי מקווה שזה בסדר..
על פי הבדיקות דם האחרונות שעשיתי ועשיתי...שהם היו בתאריך 3/05/2017 יצאו מצוינות ממש ויש לי תור לדיאטנית בתאריך 17/10/2017..אז שוב יהיה צורך לשנות את אם בכלל??(אם אין שינויים בבדיקות הדם שיצאו לי מצוינות ממש חשוב לי לציין)
שלומי כהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם תקינות
סיון דוד26/08/2017ומשקל תקין אין צורך בשינוי תפריט.
בברכה
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם תקינות-תגובה
שלומי כהן27/08/2017היי סיון.
היי..רק רציתי להגיד תודה רבה
ושיהיה לך המשך יום טוב...
אגב יש לי שאלה לא קשורה..שאלה באופן כללי..
אם זה בסדר..
השאלה שלי לא בדיוק שאלה..אלא...לא משנה...היא שאנשים מבוגרים נגיד מעל גיל 18 אמורים לצרוך ביום 56-70 גרם חלבון ליום..
במקום 0.8 על כל ק"ג משקל גוף(וזה אומר שבתפריט שלי כל מנת עוף/דג/בשר היא 20 גרם חלבון)....הבנת למה התכוונתי בשאלה??
אני לא חושב שזה באמת משנה...שאלה בכלליות..
מחכה לתשובה ויום טוב סיון.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?