"גלולת העגבניה" נגד מחלות לב וכולסטרול

מדענים בריטיים פיתחו גלולה חדשה בשם "אטרונון" נגד כולסטרול, מחלות לב ועוד. המרכיב העיקרי בגלולה הוא ליקופן, הפיגמנט האדום בעגבניה, ולכן זכתה הגלולה לכינוי "גלולת העגבניה". כולסטרול, מחלות לב- היזהרו!
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 08/06/2009 |
צפיות: 6,666
דירוג: 4.0 מתוך 1 הצבעות
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע 4.0 מתוך 5
גלולה חדשה בשם "אטרונון" (Ateronon), המכילה רכיב טבעי בשם ליקופן המצוי בעגבניות, נמצאה על ידי מדענים כיעילה נגד מחלות לב ושבץ. הגלולה, שהספיקה לקבל את הכינוי "גלולת העגבניה", תימכר לעת עתה כתוסף תזונה ורק לאחר שתעבור בדיקות וניסויים נוספים, ניתן יהיה לדעת האם היא תימכר על מדף התרופות בבתי המרקחת השונים.

מהו ליקופן? ליקופן (lycopene) הוא הפיגמנט האדום המצוי בקליפת העגבניה ומהווה את המרכיב הפעיל העיקרי בה. ליעילותו של הליקופן יש אישור מדעי, כאשר מחקרים רבים הראו כי צריכה מוגברת של ליקופן מסייעת במניעת גידולים סרטניים כגון סרטן הערמונית וסרטן השד וכן מפחיתה, כאמור, מחלות לב כליליות.

כיצד פועלת גלולת העגבניה? על פי היצרן הבריטי, העובדה כי הגלולה מכילה ליקופן מוכיחה כי הגלולה יכולה לשמש נוגד חמצון מצוין. ליקופן, בצורתו הטבעית, עשוי מגבישי נוזלים גדולים שגוף האדם מתקשה לפרק, ולכן הספיגה שלו איטית ביותר ויעילותו של החומר בגוף פוחתת.

לפרטים נוספים על מחלות לב, כולסטרול ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום קרדיולוגיה - רפואת לב
פורום שיקום לב
פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים

במקרה של גלולת העגבניה, כך לפי טענת היצרן, הומצאה נוסחה לפיה הגבישים רוסקו לחלקים קטנים יותר, אותם הגוף מסוגל לפרק ביתר קלות. בזכות פירוק הליקופן, מצליחה החומר להילחם בהצלחה בהורדת הכולסטרול LDL (הקרוי גם "ליפופרוטאין"), שהוא אחד הגורמים המובילים להיווצרות התקפי לב ושבץ.

מהניסויים שנערכו עם גלולת העגבניה החדשה, שנערכו בקרב 150 חולי לב אשר נטלו את הגלולה, עולה כי היא יכולה להפחית את חמצון השומנים המזיקים בדם (ליפידים) לכמעט אפס בזמן קצר של כשמונה שבועות בלבד. יחד עם זאת, הניסויים הללו לא נערכו עם קבוצת ניסוי נגדית, כזו שנוטלת פלסבו (תרופת דמה) על מנת להשוות את התוצאות למקרים רגילים ולהיווכח כי אכן הגלולה עשתה את ההבדל ולא, למשל, הזמן עצמו.

המדענים מפרגנים. מדענים שבדקו את הגלולה, כגון פיטר קירקפטריק מאוניברסיטת קיימברידג', טוענים כי היא בעלת פוטנציאל להיות יעילה יותר מהסטטינים הקיימים כיום בשוק למלחמה בכולסטרול. נושא זה הינו חשוב ביותר לבריטים מכיוון שהתקפי לב ומחלות לב כליליים הם הגורמים העיקריים למוות מוקדם בבריטניה.

בנוסף, הציפייה והתקווה הם שגלולת העגבניה תוכל לתת מזור למיליוני אנשים בעולם כולו הסובלים מכולסטרול גבוה, מחלות לב ונמצאים בסיכון לחלות בטרשת עורקים, העלולה להוביל להתקף לב. אם יימצא שהגלולה אכן משפיעה לטובה, זו עשויה להיות בשורה מצוינת לאנשים בכל העולם.

כאמור, עד שיוכח כי גלולת העגבניה עומדת בתנאים של תרופה, היא נמכרת כתוסף מזון וככזו אינה דורשת את אישורו של מנהל התרופות והמזון הבריטי. עם זאת, האיחוד האירופי דורש כי תוספי תזונה יעמדו בקריטריונים מסוימים, כגון מחקרים אמפיריים, ולכן יצרני האטרונון הגישו את הבקשות בצירוף שני מחקרים קטנים, בהשתתפות 10 ו-12 משתתפים, וכעת הם ממתינים לאישור הרשמי.

למאמרים נוספים על מחלות לב, כולסטרול ועוד:
חשיפה לעשן סיגריות = מחלות לב
סטטינים: התרופות של המאה ה-21
כולסטרול? זה דווקא טוב
דעה שלילית על קשישים גורמת מחלות לב?!
כולסטרול - הטוב, הרע והים תיכוני

האם גלולת העגבניה בטוחה לשימוש? עד כה ישנם תיעודים מעטים על השפעת גלולת העגבניה על הבריאות והאם היא עלולה לגרום לנזק כלשהוא לבני אדם. לאנשים בעלי רגישות ללקטוז או כאלה האלרגיים לסויה לא מומלץ לצרוך אותה, מכיוון שהיא מכילה רכיבי חלב וחלבון סויה. כמו כן, כמובן, השימוש אסור לכל מי שאלרגי בצורה כזו או אחרת לעגבניות.

מה עדיף למלחמה נגד מחלות לב - אטרונון או עגבניות טריות? התשובה לשאלה זו עדיין מעורפלת, מכיוון שלא נערכו מספיק ניסויים על מנת לדעת כמה עגבניות יש לאכול על מנת לקבל את כמות הליקופן שיש בגלולה.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר