חזה או שוקיים? מתכוני עוף קלים ובריאים

כולנו מכירים מתכוני עוף המלווים אותנו מהילדות ועד בגרות, בין אם אלה מתכוני עוף בגריל או מתכוני עוף בתנור. כדי לעזור ליצירתיות, הבאנו שני מתכוני עוף קלים ובריאים במיוחד: עוף בתנור ועוף מוקפץ. בתיאבון!
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 25/06/2009 |
צפיות: 16,337
עוף הוא אחד המאכלים הפופולאריים ביתר בישראל. הסיבות לכך שונות ומגוונות - החל מהעובדה שכולנו גדלנו מילדות בליווי תפריט ששולב בו עוף בצורותיו השונים, עד לסיבה הכלכלית המעידה על כך שבמרבית המקרים מחירו של עוף זול יותר ממחיר בשר אדום. לכן, הורים רבים מעדיפים שילדיהם ייהנו מהערכים התזונתיים הרבים של העוף ותוך כדי גם לחסוך קצת כסף. מה רע?

כאמור, עוף מלווה את כולנו מגיל קטן: מרק עוף, שתמיד היה טוב לבריאות נגד מחלות, עוף מכובס לפולנים או עוף בקארי להודים, עוף מטוגן לאמריקנים וקציצות עוף אצל כל העדות כולן. כעת, כשנדמה שאי אפשר לחדש דבר בכל הנוגע לעוף, מציעה חברת "דורות - מוצרי שום ותיבול" מתכוני עוף קלים להכנה, מיוחדים ובריאים במיוחד:

שוקי עוף בגריל עם בטטות, שום וכוסברה.

מצרכים לשתי מנות:

2 שוקי עוף
2 כפות שמן זית
6 קוביות שום דורות
4 קוביות כוסברה דורות
2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לרבעים
מעט מלח ופלפל

למידע נוסף על מתכוני עוף, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום פוד קואצ'ינג, אימון להרזיה
פורום ויטמינים תוספי מזון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים.

3. מניחים את שוקי העוף והבטטות בתבנית אפייה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-25 דקות.

4. מסירים את נייר האלומיניום מהתבנית ומכניסים לתנור לעוד 15 דקות.

5. מסדרים על הצלחות ומגישים.

למאמרים נוספים בנושא מתכוני עוף, מתכוני בריאות ועוד:
מתכון: עוף בתנור על מצע נבטוטים ומנגולד
מתכונים על האש: פרגיות, נקניקיות וירקות
התאווה לבשר: מתכון סטייק ומתכון המבורגר
מיוחד: מתכון סטייק בקר ברוטב פטריות
שלושה מתכוני אוכל אסייתי בריאים במיוחד

רצועות חזה עוף מוקפץ עם ירקות, שום וג'ינג'ר דורות.

מצרכים לשתי מנות:

1 חזה עוף חתוך לרצועות
1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 כפות שמן זית
3 קוביות שום כתוש דורות
3 קוביות ג'ינג'ר דורות
מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת ווק את שמן הזית ומוסיפים לו את הבצל והפלפלים.

2. מערבבים את הירקות היטב ומוסיפים את רצועות העוף.

3. מוסיפים את קוביות השום והג'ינג'ר ומתבלים במלח ופלפל.

4. מקפיצים את הירקות והעוף עד שהבשר מוכן והירקות רכים, ומגישים לצלחות.


דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר