חוויתם התקף לב ושרדתם? אכלו שוקולד

אכילת שוקולד לפחות פעמיים בשבוע לאחר התקף לב מפחיתה את הסיכון למות ממחלות לב, כך עולה ממחקר חדש. מתברר כי שוקולד מכיל נוגדי חמצון שונים המועילים לבריאות האדם לאחר התקף לב. ועדיין, לא להגזים.
מאת מערכת BeOK
| 16/08/2009 |
צפיות: 10,659
חוויתם התקף לב ונשארתם בחיים? אם תאכלו שוקולד לפחות פעמיים בשבוע, אתם תקטינו את הסיכון למות ממחלת לב כלילית בכ-70% לעומת אנשים שחוו התקף לב ולא אוכלים שוקולד כלל. כך עולה ממחקר חדש שנערך בשבדיה ופורסם במגזין הרפואה "Journal of Internal Medicine".

על פי המחקר, אפילו אכילה חד שבועית של שוקולד מורידה את הסיכון למות ממחלות לב לאחר התקף לב. התוצאות המפתיעות, יש להודות, הן החדשות מתוך מחקרים רבים שנערכו על מנת לבדוק את השפעותיו המועילות של שוקולד - ובעיקר שוקולד מריר - לבריאות האדם.

למידע נוסף בנושא התקף לב, שוקולד ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
פורום קרדיולוגיה - רפואת לב
פורום שיקום לב
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום שומנים בדם, מחלות לב

במחקרים קודמים נמצא כי אכילת קקאו, המרכיב העיקרי של שוקולד מריר, העשיר בחומרים נוגדי חמצון כגון פלבונואידים, מסייע במניעת הופעת קרישי דם, לחץ דם גבוה ושומר באופן כללי על בריאות הלב. אגב, נוגדי החמצון הנמצאים במרכיבי השוקולד עוזרים להילחם במקרים רבים של לידות מוקדמות וכן בהשפעתם של הרדיקלים החופשיים בתהליך הזדקנות העור.

במסגרת המחקר הנוכחי, שנערך על ידי מכון קרולינסקה שבשטוקהולם, שבדיה, נבדקו 1,169 גברים ונשים, בין הגילים 45 עד 70 אשר אושפזו בבית חולים בעקבות התקף לב שחוו בין השנים 1992-1994 ואינם חולי סוכרת. כל אחד מהנבדקים ענה על שאלון העוסק בהרגלי התזונה האישיים שלו/ה, הכוללים - בין השאר - אכילת שוקולד. לאחר שלושה חודשים מיום השחרור מבית החולים הם נבדקו שוב ונשארו במעקב של החוקרים במשך כעשור.

התוצאות, כאמור, הפתיעו רבים: נמצא כי נבדקים אשר אכלו כמה חתיכות שוקולד לפחות פעמיים בשבוע הפחיתו את הסיכון למות ממחלת לב כלילית בכ-66%, זאת לעומת שאר הנבדקים, שאכלו שוקולד במקרים נדירים או לא אכלו שוקולד כלל. אכילת שוקולד פעם בשבוע מורידה את הסיכון ב-50% ואפילו אכילה חד פעמית של שוקולד, פעם בכמה חודשים, מפחיתה את הסיכון למות ממחלת לב ב-27%.

החוקרים, בפרסום תוצאות המחקר, ציינו כי המחקר תומך בעדויות, ראיות ומסקנות מחקרים שונים בנושא שוקולד והשפעתו החיובית על בריאות האדם. מאידך, הם ציינו כי עד המחקר הנוכחי לא נבחנה השפעתה של אכילת שוקולד על אדם שחווה התקף לב.

ד"ר קנת' מוקאמל, מהמרכז הרפואי "בית ישראל" שבבוסטון, שהיה מעורכי המחקר, ציין כי תוצאות המחקר אינן נותנות גושפנקא למי ששרד התקף לב לזלול ממתקים ללא הרף: " מסקנות המחקר אינם טוענים כי כל דברי המתיקה מועילים לבריאותו של מי שחווה התקף לב, אלא ספציפיים לגבי שוקולד בלבד", הוא הדגיש.

למאמרים נוספים בנושא התקף לב, שוקולד ועוד:
"התקף לב? אה, אני אבדוק את זה עוד מעט"
מחקר חדש: התקף לב ראשון - פחות קטלני
שוקולד הוא כמו סקס בשביל נשים
שוקולד מריר: האבא של כל השוקולדים
לרגל יום בריאות הלב: איך תזהו התקף לב

"אם להודות על האמת, אני זהיר בדבריי בכל הנוגע לאכילת שוקולד בשל בעיות עודף משקל העלולות להיגרם בעקבות כך" המשיך ד"ר מוקאמל, "אך אין ספק כי טוב לעודד אנשים המחפשים אחר קינוחים בריאים יותר לקחת בחשבון צריכה של כמות קטנה של שוקולד".

לעומת האופטימיות של עורכי המחקר לגבי שוקולד והשפעתו החיובית על שורדי התקף לב, יש כאלה הנשארים סקפטיים לגבי תוצאות המחקר. אלן מייסון, אחות ראשית במחלקה הקרדיולוגית ב- British Heart Foundation, היא אחת מאלה ובתגובה למחקר הזהירה כי "עלינו לבחון היטב ובזהירות את מסקנות המחקר. חרף התוצאות הברורות שהתקבלו לאחר עשור יש לזכור כי שוקולד מכיל כמויות גדולות של סוכר ושומן, לכן מומלץ שלא להתייחס אליו כאל תרופת פלא למניעת מחלות לב לאחר התקף לב".

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אולי יעניין אותך גם

קרדיולוגיה מניעתית: כיצד אפשר למנוע מחלות לב?
מאת מערכת BeOK
| 22/01/2018 |
צפיות: 613
ישנם גורמי סיכון רבים שיכולים לתרום להתפתחות של מחלות לב. קרדיולוגיה מניעתית עוסקת בגורמים אלה ומציעה פתרונות להפחתת הסיכויים
קרא עוד
פקקת ורידים עמוקים: גורמים, תסמינים ודרכי טיפול
מאת מערכת BeOK
| 18/12/2017 |
צפיות: 436
פקקת ורידים עמוקים נגרמת מקרישי דם בוורידים העמוקים בגוף אשר מונעים זרימת דם תקינה. המצב יכול להתרחש בעקבות ישיבה ממושכת בטיסה או בנסיעה ארוכה
קרא עוד
טיפולים טבעיים בכולסטרול גבוה
מאת מערכת BeOK
| 26/11/2017 |
צפיות: 592
מאכלים רבים מכילים שומן רווי אשר מעלה את רמות הכולסטרול בגוף, לעומת זאת ישנם מזונות מסוימים שיכולים להפחית את ה-LDL בדם ובהם סיבים, כורכום ואדממה
קרא עוד
תסמונת הסינוס החולה: תסמינים ודרכי טיפול
מאת מערכת BeOK
| 31/10/2017 |
צפיות: 565
תסמונת סינוס חולה היא הפרעת לב שגורמת לחריגות בקצב הלב. מצבים בריאותיים ונטילה של תרופות מסוימות יכולים לגרום למחלה
קרא עוד
כולסטרול טוב לעומת כולסטרול רע
מאת מערכת BeOK
| 18/09/2017 |
צפיות: 924
כולסטרול הוא סוג של שומן המצוי בדם. הגוף נזקק לכמות מסוימת של כולסטרול אך כמות עודפת גורמת לפלאק ומעלה את הסיכויים ללקות בשבץ ובהתקף לב
קרא עוד
דלקת שריר הלב: גורמים, תסמינים ודרכי טיפול
מאת מערכת BeOK
| 03/09/2017 |
צפיות: 645
דלקת שריר הלב היא דלקת הפוגעת בלב ומחלישה אותו. פעמים רבות הדלקת חולפת מעצה ללא טיפול אך במקרים אחרים היא עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך
קרא עוד
דלקת פנים הלב: גורמים, תסמינים ודרכי טיפול
מאת מערכת BeOK
| 27/07/2017 |
צפיות: 566
אנדוקרדיטיס היא דלקת של הלב הנגרמת מחדירה של חיידקים למחזור הדם. הדלקת יכולה לגרום לקוצר נשימה, לקצב לב חריג ולקרישי דם
קרא עוד
כיצד למנוע טרשת עורקים בדרכים טבעיות?
מאת מערכת BeOK
| 18/06/2017 |
צפיות: 1,058
טרשת עורקים היא תהליך של הצטברות שומנים בכלי הדם אשר עלול לגרום לשבץ ולהתקפי לב. כדי למנוע את המצב אפשר לאכול שום, להימנע ממזון מעובד ולהקפיד על פעילות גופנית
קרא עוד
אי ספיקת לב אקוטית: תסמינים, גורמים ודרכי טיפול
מאת מערכת BeOK
| 26/04/2017 |
צפיות: 972
אי ספיקת לב אקוטית היא מצב שבו הלב אינו יכול להזרים דם כראוי לאיברי הגוף. התסמינים של מצב זה הם בחילות, התנפחות הרגליים וקצב לב חריג
קרא עוד
אי ספיקת לב: סוגים, תסמינים ודרכי טיפול
מאת מערכת BeOK
| 06/04/2017 |
צפיות: 1,496
אי ספיקת לב היא מחלה שבה הלב מתקשה להזרים דם לשאר חלקי הגוף. המחלה גורמת לקוצר נשימה, לדופק לא סדיר ולנפיחות של הבטן
קרא עוד