חוויתם התקף לב ושרדתם? אכלו שוקולד

אכילת שוקולד לפחות פעמיים בשבוע לאחר התקף לב מפחיתה את הסיכון למות ממחלות לב, כך עולה ממחקר חדש. מתברר כי שוקולד מכיל נוגדי חמצון שונים המועילים לבריאות האדם לאחר התקף לב. ועדיין, לא להגזים.
מאת מערכת BeOK
| 16/08/2009 |
צפיות: 10,782
חוויתם התקף לב ונשארתם בחיים? אם תאכלו שוקולד לפחות פעמיים בשבוע, אתם תקטינו את הסיכון למות ממחלת לב כלילית בכ-70% לעומת אנשים שחוו התקף לב ולא אוכלים שוקולד כלל. כך עולה ממחקר חדש שנערך בשבדיה ופורסם במגזין הרפואה "Journal of Internal Medicine".

על פי המחקר, אפילו אכילה חד שבועית של שוקולד מורידה את הסיכון למות ממחלות לב לאחר התקף לב. התוצאות המפתיעות, יש להודות, הן החדשות מתוך מחקרים רבים שנערכו על מנת לבדוק את השפעותיו המועילות של שוקולד - ובעיקר שוקולד מריר - לבריאות האדם.

למידע נוסף בנושא התקף לב, שוקולד ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
פורום קרדיולוגיה - רפואת לב
פורום שיקום לב
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום שומנים בדם, מחלות לב

במחקרים קודמים נמצא כי אכילת קקאו, המרכיב העיקרי של שוקולד מריר, העשיר בחומרים נוגדי חמצון כגון פלבונואידים, מסייע במניעת הופעת קרישי דם, לחץ דם גבוה ושומר באופן כללי על בריאות הלב. אגב, נוגדי החמצון הנמצאים במרכיבי השוקולד עוזרים להילחם במקרים רבים של לידות מוקדמות וכן בהשפעתם של הרדיקלים החופשיים בתהליך הזדקנות העור.

במסגרת המחקר הנוכחי, שנערך על ידי מכון קרולינסקה שבשטוקהולם, שבדיה, נבדקו 1,169 גברים ונשים, בין הגילים 45 עד 70 אשר אושפזו בבית חולים בעקבות התקף לב שחוו בין השנים 1992-1994 ואינם חולי סוכרת. כל אחד מהנבדקים ענה על שאלון העוסק בהרגלי התזונה האישיים שלו/ה, הכוללים - בין השאר - אכילת שוקולד. לאחר שלושה חודשים מיום השחרור מבית החולים הם נבדקו שוב ונשארו במעקב של החוקרים במשך כעשור.

התוצאות, כאמור, הפתיעו רבים: נמצא כי נבדקים אשר אכלו כמה חתיכות שוקולד לפחות פעמיים בשבוע הפחיתו את הסיכון למות ממחלת לב כלילית בכ-66%, זאת לעומת שאר הנבדקים, שאכלו שוקולד במקרים נדירים או לא אכלו שוקולד כלל. אכילת שוקולד פעם בשבוע מורידה את הסיכון ב-50% ואפילו אכילה חד פעמית של שוקולד, פעם בכמה חודשים, מפחיתה את הסיכון למות ממחלת לב ב-27%.

החוקרים, בפרסום תוצאות המחקר, ציינו כי המחקר תומך בעדויות, ראיות ומסקנות מחקרים שונים בנושא שוקולד והשפעתו החיובית על בריאות האדם. מאידך, הם ציינו כי עד המחקר הנוכחי לא נבחנה השפעתה של אכילת שוקולד על אדם שחווה התקף לב.

ד"ר קנת' מוקאמל, מהמרכז הרפואי "בית ישראל" שבבוסטון, שהיה מעורכי המחקר, ציין כי תוצאות המחקר אינן נותנות גושפנקא למי ששרד התקף לב לזלול ממתקים ללא הרף: " מסקנות המחקר אינם טוענים כי כל דברי המתיקה מועילים לבריאותו של מי שחווה התקף לב, אלא ספציפיים לגבי שוקולד בלבד", הוא הדגיש.

למאמרים נוספים בנושא התקף לב, שוקולד ועוד:
"התקף לב? אה, אני אבדוק את זה עוד מעט"
מחקר חדש: התקף לב ראשון - פחות קטלני
שוקולד הוא כמו סקס בשביל נשים
שוקולד מריר: האבא של כל השוקולדים
לרגל יום בריאות הלב: איך תזהו התקף לב

"אם להודות על האמת, אני זהיר בדבריי בכל הנוגע לאכילת שוקולד בשל בעיות עודף משקל העלולות להיגרם בעקבות כך" המשיך ד"ר מוקאמל, "אך אין ספק כי טוב לעודד אנשים המחפשים אחר קינוחים בריאים יותר לקחת בחשבון צריכה של כמות קטנה של שוקולד".

לעומת האופטימיות של עורכי המחקר לגבי שוקולד והשפעתו החיובית על שורדי התקף לב, יש כאלה הנשארים סקפטיים לגבי תוצאות המחקר. אלן מייסון, אחות ראשית במחלקה הקרדיולוגית ב- British Heart Foundation, היא אחת מאלה ובתגובה למחקר הזהירה כי "עלינו לבחון היטב ובזהירות את מסקנות המחקר. חרף התוצאות הברורות שהתקבלו לאחר עשור יש לזכור כי שוקולד מכיל כמויות גדולות של סוכר ושומן, לכן מומלץ שלא להתייחס אליו כאל תרופת פלא למניעת מחלות לב לאחר התקף לב".

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • פרופ` דוד רוט
    קרדיולוג מומחה, פרופ` דוד רוט - מאבחן ומטפל בבעיות לב ובמחלות לב, כמו התקף לב, מחלות מסתם, הפרעות קצב לב ועוד. בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב ועמית מחקר במכון לחקר הלב בוושינגטו... קרא עוד
  • ד"ר גיא רוזן
    מומחה בכיר בהפרעות קצב לב. אחראי על שירות פרפור פרוזדורים במרכז הרפואי פוריה. מנהל מערכות בריאות של אוניברסיטת בן גוריון בנגב התמחות ברפואה פנימית ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. שותף לתכ... קרא עוד

אולי יעניין אותך גם

דלקת קרום הלב: מהם סימני המחלה וכיצד מטפלים בה?
| 16/10/2018 |
צפיות: 556
מרגישים כאבים בחזה בנשימה עמוקה? סבלתם לאחרונה ממחלת חום? ייתכן שיש לכם דלקת בקרום הלב. במקרה כזה ייתכן שאתם זקוקים לטיפול ולאשפוז בבית חולים
קרא עוד
פרפור פרוזדורים: כל מה שצריך לדעת על הפרעת הקצב
| 26/09/2018 |
צפיות: 1,263
בשנים האחרונות ישנה עלייה ניכרת במספר החולים בפרפור פרוזדורים – הפרעת קצב הלב השכיחה ביותר בקרב מבוגרים. על כן חשוב לדעת מה הגורמים לה וכיצד מטפלים בה
קרא עוד
כל כך טוב שזה רע: הכולסטרול ה"טוב" שבגוף יכול גם להזיק לכם
מאת מערכת BeOK
| 06/09/2018 |
צפיות: 582
מסתבר שגם אצל הכולסטרול, כמו בכל תחום בחיים – יותר מדי טוב יכול להפוך בסופו של דבר לרע בעבורכם
קרא עוד
עישון – מזיק לבריאות יותר ממה שחשבתם
| 21/08/2018 |
צפיות: 1,860
ידוע שעישון מזיק לבריאות, לא רק עישון סיגריות אלא גם עישון של סיגרים, מקטרות וסיגריות אלקטרוניות. נוסף לבעיות לב ולסרטן ריאות עישון אחראי באופן ישיר על מספר רב של מחלות העלולות לגרום למוות
קרא עוד
פרפור פרוזדורים: גורמים, תסמינים ודרכי טיפול
מאת מערכת BeOK
| 13/05/2018 |
צפיות: 1,181
פרפור פרוזדורים הוא הפרעת קצב לב שכיחה אשר אינה מסכנת חיים בפני עצמה אך עלולה להוביל לקרישי דם ולשבץ
קרא עוד
קרדיומיופתיה: כל מה שצריך לדעת על מחלות שריר הלב
| 08/04/2018 |
צפיות: 1,064
קרדיומיופתיה היא קבוצה של כמה מחלות אשר פוגעות בתפקוד התקין של שריר הלב. תפקוד לקוי של שריר הלב יכול לגרום למצבים בריאותיים חמורים כמו הפרעות בקצב הלב ואי ספיקת לב
קרא עוד
כיצד להפחית את הסיכוי להתקף לב?
| 27/02/2018 |
צפיות: 1,366
התקף לב הוא מחלה שכיחה, אך באיתור של גורמי הסיכון ושינוי הרגלי החיים אפשר להפחית את הסיכויים ללקות בהתקף לב
קרא עוד
קרדיולוגיה מניעתית: כיצד אפשר למנוע מחלות לב?
מאת מערכת BeOK
| 22/01/2018 |
צפיות: 1,220
ישנם גורמי סיכון רבים שיכולים לתרום להתפתחות של מחלות לב. קרדיולוגיה מניעתית עוסקת בגורמים אלה ומציעה פתרונות להפחתת הסיכויים
קרא עוד
פקקת ורידים עמוקים: גורמים, תסמינים ודרכי טיפול
מאת מערכת BeOK
| 18/12/2017 |
צפיות: 1,657
פקקת ורידים עמוקים נגרמת מקרישי דם בוורידים העמוקים בגוף אשר מונעים זרימת דם תקינה. המצב יכול להתרחש בעקבות ישיבה ממושכת בטיסה או בנסיעה ארוכה
קרא עוד
טיפולים טבעיים בכולסטרול גבוה
מאת מערכת BeOK
| 26/11/2017 |
צפיות: 1,447
מאכלים רבים מכילים שומן רווי אשר מעלה את רמות הכולסטרול בגוף, לעומת זאת ישנם מזונות מסוימים שיכולים להפחית את ה-LDL בדם ובהם סיבים, כורכום ואדממה
קרא עוד