מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצמוץ עין ימין טורדני חשש מהתרופותיעקב18/03/2016
שלום לרופא!
בעבר לקחתי פרפנאן ופנרגאן וזה גרם למצמוץ עין ימין והרופאים קוראים לזה "בלוספארם". כאשר הפסקתי עם שתיהן הפסיק פתאום המצמוץ.
כיום חזרה התופעה כמעט כחודש ימים. אני אתן לכם את רשימת תרופות הארגעה שכרגע אני לוקח ואתם תאמרו האם תרופה אחת מפריעה לחברתה.
1. ציפרלקס – 10 מ"ג
2. זאפה – 2.5 מ"ג
3. דפאלפט 1X1
4. ואבן 1x3
5. טרמדקס – תרופה אופיוטית נגד כאבים. 1x1
אבקש את עזרתכם.
שאלתי רופאי עיניים והם לא יודעים ונשאר לי לשאול: נוירולוג ופסיכיאטר.
התופעה היא בזמן ההשכמה ואחרי המקלחת.
הפסיכיאטר טוען שזה לא מהתרופות.
אין לי כח כבר לגשת לרופאים , אני בן אדם נכה עקב ניתוח שכשל בגב.
כמה שאני יודע ישנו רופא עיניים שהתמחותו יחד עם המוח ואני לא יודע איך הוא נקרא.
אנא עזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ עין ימין טורדני חשש מהתרופות - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/03/2016אם זאפה שה תרופה פסכיאטרית אז היא הגורם לא יודעת מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצמוץ עין ימין טורדני חשש מהתרופות - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/03/2016אם זאפה שה תרופה פסכיאטרית אז היא הגורם לא יודעת מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרופאה
יעקב27/03/2016גבירתי הרופאה אני הפסקתי עם תרופה זו (זאפה) כבר 3 שבועות , זה לא מזה , הזאפה לא עובדת על השרירים. אני לא מרגיש שום שיפור לאחר ההפסקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון מלטונין- מקווה שזה המקום הנכון לשאול..ליבי18/03/2016
שלום רב,
רציתי להתייעץ בקשר לבעלי,
מאז ומתמיד היו לו בעיות שינה, הוא עייף תמיד, נרדם מהר מאוד ובכל רגע, אבל הבעיה העיקרית שלו היא ההתעוררות.. קשה מאוד מאוד (מאוד!) להעיר אותו, הוא לא שומע, לא מגיב. בזמן השינה הוא חורק שיניים חזק מאוד וזז המון.
כבר שנים ארוכות שזה ככה עוד מלפני שהכרנו (כלומר מעל 10 שנים).
הלכנו לנוירולוג שהפנה למכון שינה ושם גילו דום שינה קל (עוד לא קיבלנו את כל הדיווח זה מה שידוע לנו בינתיים).
האם יכול להיות שזה נובע מחוסר או עודף בהורמון מלטונין? מה אפשר לעשות במצב זה?
האם המצב פתיר?
אצל מי מטפלים בתופעה כזאת? נוירולוג? אני ממש אובדת עצות וגם הוא כבר מיואש..
אשמח לעזרה והכוונה.. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון מלטונין- מקווה שזה המקום הנכון לשאול.. - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/03/2016יש להמתין לתוצאות רשמיות של מעבדת שינה והרופא שם נותן את היעוץ לגבי המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמון מלטונין- מקווה שזה המקום הנכון לשאול.. - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/03/2016יש להמתין לתוצאות רשמיות של מעבדת שינה והרופא שם נותן את היעוץ לגבי המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה פוסט טראומטית שנה וחצי לאחר תאונהשי14/03/2016
שלום רב,
נאמר לי שאפילפסיה מסוג זה לאדם בן 65 שלעולם לא היה לו מקרה שכזה אינה יכולה לקרות כשנה וחצי לאחר תאונת דרכים קשה, בה היה דימום תת עכבישי ללא עירוב רקמות מח, האם זה נכון? יש לציין שיש אבחנה פוסט טראומטית ברקע.
בברכה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה פוסט טראומטית שנה וחצי לאחר תאונה - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/03/2016בהחלט יכול לקרות גם אחרי שנה וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר הרקהדנה14/03/2016
שלום ד'ר
יש לי כבר תקופה ממושכת בשריר הרקה בצד שמאל בראש הוא קופץ
הרגשה מוזרה ממש
יש לציין שאני שנים נועלת שיניים גם סתם ביום בלי להרגיש
יש לי לחץ בשריר הלסת
הכאב שם לעיתים רחוקות יותר מפריע לי הקפיצות של השריר
והרגשה מוזרה מעט שם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר הרקה - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/03/2016נא לפנות ליועץ פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בכפות הידיים לאחר חבלה בראשנטלי04/03/2016
היי, אני בת 26 בריאה בדרך כלל, אתמול נגרמה לי חבלה שטחית במספר מוקדים בראש. מלבד נפיחות שטחית לא הבחנתי בשום תופעה שמצריכה יחס מיוחד (כאב ראש, סחרחורת, בחילה או הקאות). עכשיו, בערך 9 שעות לאחר החבלה התחיל לי רעד מוזר ואינטנסיבי באצבע האגודל. יש לציין שזה מעולם לא קרה לי קודם לכן
לדעתך יש קשר בין המקרים? עלי לפעול בנידון?
תודה והמשך יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בכפות הידיים לאחר חבלה בראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/03/2016אם מצליחה לעצור את הרעד כנראה נובע מלחץ נפשי אם לא נא לפנות בהקדם לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 70, תחושת חום בראש עם נימול בידג.03/03/2016
שלום,
בת 70 , לפני שנתיים סדרת אירועים מוחיים שלא השאירו שום סימן נוירולוגי או תנועתי. לחץ דם גבוה מעת לעת. ללא סוכרת.
מאז מטופלת בפלוויקס +אנדלקס.
לאחרונה, אני מרגישה כאילו בתוך המוח שלי יש מעין "בויילר" : הוא רותח בצד אחד, מבעבע, עם תחושת נימול חולפת מאליה בזרוע ימין. זה חוזר בתדירות גבוהה לקראת לילה.ונעלם.
א. מה דעתך על התופעה?
ב. מה ההמלצות להמשך בדיקות וסוג הבדיקות?
ג. תוספת תרופתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 70, תחושת חום בראש עם נימול ביד - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/03/2016בשלב זה הייתי עושה ctaבדיקה עם חומר ניגוד לכלי הדם המוחיים וכן ברור של הולטר דופק לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חמורות בזיכרון בצעיר בן 22אנונימי02/03/2016
שלום
אני בחור בן 22
לאחרונה עברתי תקופה מלחיצה של פסיכומטרי, כמו כן לפני תחילת הלימודים לפסיכומטרי עישנתי גוינט אשר הוביל להתקף חרדה.
מאז לא נגעתי עוד במריחואנה.
מאז הצבא זכורות לי בעיות זיכרון קלות אשר החמירו באוםן דרסטי. תקופת הסיכומטרי לוותה בהתקפי חרדה והתקשיתימללמוד בעקבות בעיות בזיכרון. חשבתי שהכל ייעלם עם הלחץ, אך לא כן
אני מס חודשם אחרי ומעולם הזיכרון לא היה במצב רע כל כך
אני שוכח שיחות, דברין שעשיתי, איבדתי תחושת זמן
אתציין שפניתי לפני מס חודשים לטיפול פסיכולוגי ואני לא סובל מדכאון וגם לא מהרבה חרדה
אנשים מעירים לי שאני מספר את אותם סיפורים ואני כלל לא זוכר, אני לא מצליח לזכור פרצופים או כל דבר בעצן...
המצב מדכדך אותי, האם יש בכלל צאנס שזה הפיך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חמורות בזיכרון בצעיר בן 22 - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/03/2016קרוב לוודאי מדובר במצב של לחץ נפשי אבל כדאי לעשות אבחון להפרעת קשב ורכוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת טיקים בליווי נהימות בעת עייפותצחיאל02/03/2016
שלום רב,
בחצי השנה האחרונה אני סובל מטיקים המופיעים במצבים הבאים:
1. כשאני נכנס לישון, לא במעבר בין ערות לשינה אלא ממש כשאני נכנס למיטה זה מתחיל. יכול להופיע בליווי נהימות.
2. בחודש חודשיים האחרונים חלק החמרה והטיקים מופיעים גם במהלך היום כאשר אני עייף מול המחשב.
הטיקים מופיעים כאשר אני עייף.
אציין שאני עובד בתחום של המכירות המלווא בתנאי לחץ
לא ידוע לי על מישהו במשפחה החווה תופעה דומה.
אשמח לשמוע את דעתם על הנושא שכן אני חש החמרה במצב בחודש האחרון.
בברכה
צחיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת טיקים בליווי נהימות בעת עייפות - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/03/2016כנראה נגרם מלחץ אבל כדאי להיבדק ע״י נוירולוג וגם לשקול טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההופעת טיקים בליווי נהימות בעת עייפות - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/03/2016כנראה נגרם מלחץ אבל כדאי להיבדק ע״י נוירולוג וגם לשקול טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההופעת טיקים בליווי נהימות בעת עייפות - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש הסבר לגבי תוצאות MRI מוח וגבדרור28/02/2016
שלום ושבוע טוב,
אני בן 73. נשלחתי לבדיקת MRI מוח, עקב חולשה ברגליים שגרמה לחוסר יציבות ונפילות שחלפו לאחר יום.
בסיכום הבדיקה נכתב: "מודגמים שינויים ניכרים בחומר הלבן פריונטריקולרי עם ממצא סוב-קורטיקלי פריאטלי שמאלי. קרוב לוודאי מדובר בשינויים וסקולופתיים אשר אינם חריפים".
MRI גב לא הראה ממצאים חריגים פרט ל"מוקדים היפראינטסים בגופי החוליות במספר גבהים באבחנה שינוי שומני".
הייתי מבקש אם אוכל לקבל הסבר לאבחנות אלו.
מודה מראש על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו....
דרור28/02/2016בדיקות CT מוח וגב, ודופלר צווארי [שבוצעו בעת אישפוזי] לא הראו משהו חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 עם כאבי ראש ללא שום מחלות רקעשירלי26/02/2016
שלום רב, בתי בת 8, ללא שום מחלות רקע.
החלה לסבול לפני כמה ימים מכאב ראש- בהתחלה היה בחלק אחורי של הראש,
אבל עכשיו באופן קבוע במצח.
מהרגע שהתחיל- כבר לפני שלושה ימים, עדיין לא עבר.
מתעוררת בלילה עם כאבים חזקים, ממש מתפתלת מכאב.
לא מסוגלת להיות בבי"ס.
בבדיקה בקופ"ח הרופאה שללה משהו ויראלי, ואין דלקת באוזן.
דופק ולחץ דם תקינים.
אנחנו נותנים נורופן, וזה הדבר היחיד שמאפשר לה לתפקד ולישון בלילה.
אודה על תשובה מהירה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 עם כאבי ראש ללא שום מחלות רקע - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016לרוץ בהקדם לנוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם???גליה21/02/2016
יש לי בגב פריצות דיסק מרובות, ובילדותי נפגעתי בתאונת דרכים פגיעה מוחית בגזע המוח, כתוצאה מכך נפגעה מערכת העצבים המרכזית, השאלה שלי היא האם יש או יכול להיות קשר בין אז לעכשיו? האם יכול להיות שאני סוחבת את פריצות הדיסק מאז (למעלה מארבעים שנה)?
בתודה גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם??? - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016יתכן שהיו גם אז לא ברור אם אכן היתה פגיעה לאזור בכל מקרה עם הגיל השינויים מתגברים וגרומים לבעיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגה השפעת פריזולין אחרי 10 חודשיםאפרת15/02/2016
אני סובלת מרעד ראשוני. לפני כ - 10 חודשים התחלתי טיפול בפריזולין - כדור אחד ביום - הרעד אכן עבר והשימחה היתה גדולה. לאחרונה הרעד חזר ואיתו דאבון לב. מכיוון שאני מרותקת לבית ואין באפשרותי להגיע לנוירולוג , אנא אמרו לי האם אני יכולה להעלות את המינון ולכמה.
תודה מאוד ומצפה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגה השפעת פריזולין אחרי 10 חודשים - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016אפשר להעלות ברבע כדור ואחכ להעלות בעוד רבע אחרי כחודש . הבעיה עם פריזולין זה שהיא גורמת לישנוניות ולפעמים גם להפרעות בזכרון בורכוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהטליה10/02/2016
אני מאוזנת כ-10 שנים.כיום בשבוע 22 בהריון והתחילו לי התקפים קטנים בהכרה מלאה.
כל בדיקות הדם תקינות -ז"א רמת תרופה בדם תקינה.
שתי שאלות:
האם MRI עם הרדמה מלאה מסוכנת לעובר?
מה ניתן לעשות במקרה שהבדיקות בסדר./ מה הפיתרון להתקפים כאשר הבדיקות התרופתיות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016בהריון בגלל שינוי רכוז בחלבונים בזמן ההריון יש להעלות את מינון התרופות האנטי אפילפטיות ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבונים
טליה28/02/2016האם הקפדה על מאכלים עם חלבונים תסייע?
הרופאה המטפלת מודעת ואכן עושה עלייה ברמת התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס וכאבי ראש, סחרחורות - בקשה לעזרה דחופהאיילה09/02/2016
שלום.
אני לוקחת ציפרלקס מזה 3 שבועות. בשבוע הראשון לקחתי חצי כדור, ולאחר כשבוע העליתי את המינון לכדור שלם. חשוב לציין כי גם לפני שהתחלתי לקחת את הכדור, סבלתי במשך כשבועים מסחרחורות ובחילות וחולשה בגוף. לאחר שבוצע CT ראש, לא נמצא ממצא כלשהו. בגלל שלא נמצאו ממצאים, נאמר לי כי כנראה אני סובלת מחרדות והמולץ לי לקחת ציפרלקס. לאחר כיומיים שלושה, החמירו לי כאבי ראש שמלווים אותי עד היום, במשך כל היום, תחושה של שריפה וחום בצד שמאל בראש, לחץ נוראי בראש ותחושה של כבדות, סחרחורות ובחילות. כמובן שתחושות אלו גורמות לי לחוסר תפקוד וחרדה. בנוסף, לפני כשבוע, התחילה לי תופעה של כמו הירדמות של רגל שמאל (ולעיתים יד שמאל), עם זרמים והרגשה של שריפה וחום ואפילו התעוררתי בלילה בגלל זה. בכל יום שעובר, זה קורה לי יותר פעמים במהלך היום. האם אלו תופעות מוכרות של הציפרלקס או שכדי להתייעץ עם נירולוג? אני ממש חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס וכאבי ראש, סחרחורות - בקשה לעזרה דחופה - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016תבקשי לבצע מרי מוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח MRI ראש בעקבות צוואר שלא מתיישריפה08/02/2016
אני בת 39
אני סובלת ממחלת המנייר ומלחץ דם כ 3 שנים. למעלה מחודש סובלת מבעיות בצוואר, לא יכולה לישר אותו, לא סובלת מכאבים, פשוט לא מתיישר. הופנתי לבדיקת MRI מוח ולהלן התוצאות:
מוקדים בודדים של אות T2/FLAIR מוגבר בחומר הלבן הפרי-ונטריקולרי, העמוק והסוב-קורטיקלי, סופרה -טנטוריאלית.
ללא רסטיריקציה בדיפוזיה.
ללא דימום פרנכיסטי. ללא האדרה חריגה.
ה FLOW VOIDS תקינים. וריאנט אנטומי - אנומלית ורידית התפתחותית (DVA) בחלקו האחורי של האונה הפרונטלית ימנית.
הסינוסים ותאי המסטואיד מאווררים.
סיכום:
מוקדים לא ספיציפיים בחומר הלבן, יתכן ביטוי של תהליך דלקתי או דמיאלינטיבי או של מחלה מיקרו - וסקולרית כרונית.
אשמח לדעת מה ה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח MRI ראש בעקבות צוואר שלא מתיישר - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016בקשר לבעיה שלך יש לבצע מרי עמוד שדרה צוארי בכל מקרה ממצאים במוח של סתימות קטנות של כלי דם ממצא אקראי ללא קשר לתלונות שלך נא להתיעץ עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)