פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ראש חזק ונוראי לקראת אורגזמה
    אורן
    05/06/2016

היי דוקטור, נעים מאוד

אני בחור בן 28, מטופל בציפרלקס במידה ויש קשר עקב הפרעת פאניקה

לאחרונה נשלחתי מחדש לעולם הרווקות, חוויתי כמה התנסויות נחמדות וכעת הכרתי מישהי חדשה

משום מקום ולראשונה בחיי התחלתי לחוות משהו מאוד מוזר - לקראת אורגזמה - עם התגברות הריגוש המיני חוויתי מיגרנה מפוצצת ראש פשוט מכיוון העורף והצוואר ועד לכל היקף הראש
    הכאב עצמו חלף לאחר כמעט כיממה כשבהתחלה הוא היה משתק

נתתי לעניין לחלוף ולהרגע, והיום לאחר משהו כמו שלושה ימים ניסיתי להגיע לסיפוק עצמי
    שמתי לב שגם במהלך אוננות...ככל שאני מגיע לשלב האורגזמה ורמת הריגוש עולה - הכאב מתגבר עד כאבי תופת בראש....מבלי להגיע לאורגזמה הפסקתי, עצרתי...ואני נמנע

לא מצליח למצוא יותר מדי מידע באינטרנט - אשמח ברשותך למידע מכווין לגבי מה לעשות לדעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב ראש חזק ונוראי לקראת אורגזמה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/06/2016

יש סוג כזה של כאבי ראש שמופיע בזמן קיום יחסי מין מומלץ לבצע הדמיה. מוחית בדיקה נוירולוגית ואז אם הכל תקין יש לקחת כדור לפני קיום יחסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש, הרדמויות ועוד.......
    רוני
    03/06/2016

שלום,אני בת 26. ואשמח לשאול לגבי כמה דברים)ואולי יש קשר בינהם(.
    כבר יותר מחצי שנה אני סובלת מכאבי ראש ברקות, לא חזקים ולא בכל יום. אבל עדיין הם צצים מידי פעם. בבדיקות דם שעשיתי היה לי חוסר ברזל. אז חשבו שזה מזה. אבל אחר כך הברזל נהיה תקין והכאבי ראש עדין מופיעים מידי פעם. על מה זה יכול להצביע?
    דבר שני, כל ערב ממש לפני שאני נרדמת יש קטע שקופצת לי הרבל בפתאומיות. זה לא מפריע לי יותר מידי. אבל האם זה סימן למשהו?
    ודבר אחרון שגם לא נראה לי קריטי , אבל קצת מציק לי, הרגליים והידיים שלי נרדמות ממש מהר. מספיק שכמה דקות אני מתעסקת בפלאפון והידיים שלי מתחילות להרדם.
    אשמח אם תוכלו לתת לי כיוון למשהו.
    קבעתי תור לנוירולוג, אבל זה רק עוד מלא זמן.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• כאבי ראש, הרדמויות ועוד....... - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/06/2016

כדאי להתייעץ עם נוירולוג לא חושבת שיש קשר בין ההר דמויות בגפיים לבין כאבי הראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח emg לאחר תלונה של רגליים לא שקטות וכאבי צוואר ושרירים
    קארין
    26/05/2016

הייתי אצל הנורולוג ושלח אותי לבדיקת emg ויש לי תשובה אך התור אצלו רק בעוד חודש ודואגת כי נראה משהו לא תקין בבדיקה אנא ממך תאמר לי מה התוצאות ואם זה מסוכן או דחוף או שזה בסדר לחכות.normal nerve conduction findings.emg findings are suggestive for right l5-s1 radiculopathies

הוספת תגובה

• פיענוח emg לאחר תלונה של רגליים לא שקטות וכאבי צוואר ושרירים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/05/2016

לא מסוכן מדובר בפגיעה לפי הכתוב של בעיה בעמוד שדרה מתני שינויים קלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חשד לאירוע אסכמי חולף tia
    עדי
    24/05/2016

שלום. בת 35 .לפני כשבוע חוויתי בהעלמות שדה ראיה מימין והבזק כסוף מעוגל ( מזכיר אאורה). האירוע נמשך כ15 דקות ועבר. בדיקת ראיה ונוירולוג יצאו תקינות. לבקשתי לא בוצע סיטי ובדיקת mriשבוצעה 3 ימים אחרי היתה תקינה. ביצעתי אקודופלר לב וא"ס עורקי הצוואר שיצאו תקינים. אמורה לבצע בדיקת tcd בשבוע הבא.
    בדיקות דם לקרישיות בוצעו לפני חצי שנה( במהלך ההריון) ויצאו תקינות. בהנחה שמדובר היה בארוע אסכמי חולף, הבנתי כי הסכנה היא באירוע קשה שיכול לבוא לאחר מכן. איך ניתן לקבוע אם אכן היה ארוע חולף ולהמנע מארוע עתידי? תודה!

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חשד לאירוע אסכמי חולף tia - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/05/2016

אם אין לך מיגרנות וגם אחרי הארוע לא היו כאבי ראש? כי זה מתאים למיגרנה עם אאורה לא ניתן להוכיח אם מדובר בארוע אסכמי מוחי כי זה חלף מהר ולא השאיר סמנים יש להמתין ולראות אם יהיו עוד ארועים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דיכאון מוביל לשבץ מוחי?
    ?
    22/05/2016

האם דיכאון ועצבנות יכולים ללא כולסטרול ובעיות בכלי דם לגרום לשבץ מוחי?

הוספת תגובה

• האם דיכאון מוביל לשבץ מוחי? - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/05/2016

זה לא הוכח מדעית אבל יכול להוות טריגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת זרמים חזקים בגוף לאחר מאמץ
    יחיאל
    22/05/2016

לפני כשבוע בעת שהזזתי מקרר .הרגשתי זרמים חזקים בכל הגוף ורעידות .בעיקר בחלק השמאלי.
    לפני מספר חודשים עברתי צינטור לתיקון דלף עקב מום עי מטריה.
    מאז הרגשה של מיגרנות קשות . אוארה סחרחורות ובחילות. סיטי ראש וmri תקינים.
    האם יתכן שנגרם לי נזק עקב המאמץ.
    מאותו רגע של המאמץ ועד עכשיו יש לי הרגשה של לחץ על הראש עם חוסר יציבות .
    הבדיקות נעשו לפני המקרה .נוטל קסטרלו 20 מג מאז הצינטור.

בן 40

הוספת תגובה

• הרגשת זרמים חזקים בגוף לאחר מאמץ - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/05/2016

קרוב לוודאי. אין קשר ולא קרה כלום אבל אם כאבי הראש ממשיכים נא להתייעץ עם נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד להרעלה כנראה ארסן והפרעות ראש מייסרות
    מאור
    20/05/2016

בעקבות ירידה בריאותית מוזרה עשיתי בדיקת מתכות כבדות ויצא ארסן ברמה גבוה בשתן
    בנתיים התפתח אצלי אובדן תחושות בקרקפת ובראש קושי קוגניטיבי עצום והפרעה מוחית מייסרת

האם יתכן שארסן או כל טוקסין אחר חדר למוח וגורם לתופעות הללו
    האם שקיעת טוקסינים במוח היא הפיכה
    איך מאבחנים זאת
    ואיך מטפלים במצב כזה

במקביל ירדתי 14 קילו במשקל וכל היום סובל
    כמו כן יש לי הפחתה בתחושות
    לא יכול לישון לאכול לא יכול סתם לשבת ולהנות
    עשיתי mri שיצאתקין בכללותו
    אבל הבנתי שהוא בודק את המבנים של המוח ולא נזק לעצבים

בבית חולים לא השקיעו יותר בדיקות הדם הכלליות היו תקינות ובדיקת הנוירולוג הכללית הייתה תקינה ולכן שוחררתי
    אך עדיין נמצא ביסורים קשים
    מה עושים

הוספת תגובה

• חשד להרעלה כנראה ארסן והפרעות ראש מייסרות - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/05/2016

כדאי להתייעץ עם רופא תעסוקתי לא יכולה לענות על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מלחיצה מחפשת חוות דעת בבקשה
    דיאנה גורסקי
    18/05/2016

שלום, אני בת 20 סובלת מסחרחורות קבועות תחושה של חוסר יציבות, ריחוף, הרגשת שיכרות בראש מגיל 12 ולאחרונה (3 חודשים אחרונים המצב החמיר) הנה מספר סימפטומים ותופעות חדשות שקרו:

ניצוצות בעיניים, כשמסתכלת על רקע בהיר רואה מן בועות שקופות שצפות, ניצוצות של אור בצבע כחול אולטרא בזוויות הראייה בשתי העיניים(כן רואים ממש בבירור ואז כשאני מנסה לראות אתזה זה נעלם) במקום עם פלורסנט הרגשה של חוסר נוחות וסינוור
    התקפיי התעלפות מוזרים שמתחילים לפי שלבים:
    טשטוש בעין ימין, לאחר מכן תחושת גודש באף וריח מוזר, שקט באוזניים, ניצוצות שחורים בעיניים, תחושת לחץ חזקה בראש וגלים של כאב מעומעם, ולאחר מכן סחרחורת חזקה וחוסר תחושה ברגליים ובגוף (קושי לדבר, קשיי נשימה)וממש שניה מלפני איבוד הכרה.
    לאחר ההתקף צמרמורת וכלאחר חצי שעה קפיצה בחום [מדידה ראשונה בזמן התקף-36.2 ולאחר חצי שעה מסוף ההתקף- 37.1]
    * התקף אחד כלל הבזקים שחורים בראייה וצורות שקופות מוזרות
    * 4 התקפים בחודש לפחות
    בהנחה שאין שום בעיה בעיניים עצמן , מה יכולה להיות הבעיה/מחלה? אני יודעת שאני צריכה ללכת לרופא אבל מכיוון שאני בצבא מאוד קשה לקבל תור ואני מחכה לתור במשך חודשיים כבר ומועד התור ב1.6 , אבל אני מאוד לחוצה כי אף אחד לא יכול לעזור לי עד לתור ואני רוצה להיות מוכנה לקראת הפגישה אצל הרופא... אני בחורה צעירה לא מעשנת בריאה ושומרת על תזונה טובה.. אני מאוד מפחדת שזאת בעיה חמורה בראש(חס וחלילה) ורציתי לשמוע את דעתך מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• בעיה מלחיצה מחפשת חוות דעת בבקשה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/05/2016

תופעות נשמעות חרדה אבל כדאי לבצע הדמיה מוחית כולל מרי מוח וכן eeg

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

דיאנה
    29/05/2016

אכן קיבלתי אפשרות של חרדה מפורומים נוספים , היתה לי תקופה של דיכאון והמון כעס במשך שנה כמעט אך כרגע אני לא מרגישה בחרדה פשוט עצבות לפעמים, יכול להיות שלמרות שעברתי כבר את התקופה הזאת בכול זאת נשארו תסמינים?
    יכול להיות שמדובר במיגרנה? כי בדרך כלל ההתקפים קורים כשאני מרגישה בסדר גמור (סתם שוכבת במיטה ) ופתאום זה קורה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Tia ארוע אסכמי חולף ובדיקת הדמיה
    עדי
    18/05/2016

שלום. לפני יומיים לפתע חשבתי בהעלמות שדה ראייה מימין עם הופעת עיגול כסוף בראייה. האירוע נמשך 20 דקות. בת 35 אחרי לידה ללא מחלות רקע. פניתי לאחר 3 שעות מהאירוע למיון. בדיקת עיניים תקינה בדיקה נוירולוגית תקינה אך לא הסכמתי לבצע סיטי ראש.
    שאלתי: במידה ומדובר באירוע איסכמי חולף tia ורוצים להמנע מחליחה אירוע קשה שיכול לקרות אחרי( עד טווח של 90 יון?) האם יש טעם בביצוע בדיקת mri כשלושה ימים לאחר האירוע או שלאחר זמן זה אין כל זכר? האם mri. בשלב זה יכול לעזור במניעת אירועמחריף עתידי? מה הסבירות לאירוע מוחי חריף?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• Tia ארוע אסכמי חולף ובדיקת הדמיה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/05/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושות מוזרות שקרו לי לפני שבוע
    קרנית
    17/05/2016

שלום אני בת 32 בריאה, לא לוקחת תרופות כלל ולא מעשנת.
    לפני שבוע קמתי מחלום עם טעם רע בפה שליווה אותי כל היום ועשה לי בחילה ובעודי יושבת עם אנשים לשוחח במסעדה התחלתי לספר לאדם שמולי סיפור..ופתאום באמצע הסיפור הרגשתי שאוזן שמאל נסתמת לי ממש מעט ופתאום כל הפרטים של המשך הסיפור נעלמו לי בראש ופשוט בגלל שהרגשתי חור שחור בראש לא זכרתי את ההמשך ופשוט אמרתי ״אממ אממ״ תוך כדי שאני מנסה להיזכר...ואז אחרי כמה שניות מהירות הכל פתאום שב אלי בשיא הבזק והמשכתי כרגיל (הרגיש כמו מנורה עם עמעום שפשוט כיבו אותה לאט), אבל זה הבהיל אותי..הרגשתי כאילו המוח שלי עובר לאוף ליין. אני רוצה לציין שישנתי פחות מ-5 שעות כמה לילות לפני.
    ימים אחרי זה כולל עכשיו אני מרגישה על הפנים..יש לי שלשולים, גירוי קל מאוד שמרגיש כמו דלקת בשלפוחית שיש להרבה בנות...אבל בעיקר חולשה מטורפת שמרגישה כמו דגדוג (כמו נוצה שמדגדגת מבפנים) יותר בגוף בעיקר בצד השמאלי שלו ולפעמים הדגדוג מתגבר ולפעמים הוא נעלם וחוזר...זה יותר מתרכז סביב בטן שמאל התחתונה ועד הצוואר. היום התקלחתי וזו הייתה משימה קשה הרגשתי כ״כ באפיסת כוחות וגם הקאתי.
    זה מצדיק ביקור אצל נוירולוג מה שקרה לי עם הסיפור? או אפילו mri? קראתי על tia וזה נורא הבהיל אותי..כמו כן זה לא קרה לי בחיים... תודה.

הוספת תגובה

• תחושות מוזרות שקרו לי לפני שבוע - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/05/2016

לא נשמע משהו מדאיג אולי יצאת מרכוז בכל מקרה יש לבצע EEG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת השימוטו אנצפליטיס וקושי בזיכרון
    Dana
    17/05/2016

שלום, יש לי קרובת משפחה בארה"ב שאובחנה עם מחלת השימוטו אנצפליטיס וקשה לה למצוא מומחה שמבין בנושא באזור בו היא גרה.
    אפילו לא ברור לנו אם זה נושא נירולוגי או אנדוקרינולוגי. אשמח לתת יותר פרטים אם מישהו יכול לעזור ולייעץ.
    היא אמא לילדים קטנים וקשה לה לתפקד. בנוסף נאמר לה שהמחלה יכולה להוביל להזיות והתקפי פרנויה.
    היא די חסרת עצות ואשמח לעזור לה אם אפשר אפילו רק במתן מידע לרופא המקומי שמטפל בה כרגע

המון תודה מראש

הוספת תגובה

• מחלת השימוטו אנצפליטיס וקושי בזיכרון - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/05/2016

בדכ נוירולוגית שמתמחים במחלות של דמנציה עוסקים בכך הטיפול הוא מתן סטרואידים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אם אין לך מושג תודי בזה.

מקסימו
    18/10/2016

ד"ר אם אין לך מושג פשוט תודי בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח תשובת mri מוח - תודה
    ציפי
    15/05/2016

דר' שלום רב,
    אני בת 60. עברתי את הבדיקה עקב כאבי ראש ולחץ בעיניים. מעברי ידוע על אוטמים באזור המוחון. הבדיקה אצל הנוירולוג היתה תקינה. בינתיים פחתו כאבי הראש והלחץ בעיניים.
    להלן התשובה הנוכחית: בגומה האחורית מודגמים מוקדים היפראינטנסים משמאל.מימצאים יכולים להתאים לשינויים וסקולופתיים.
    המעבר הקרניו-צרביקלי, גזע המוח, הגשר שמורים.
    החדר הרביעי במיקום ומימדים תקינים.
    לציין אסימטריה מינימאלית ברוחב החדרים. הימני מעט רחב מהשמאלי.
    החומר האפור והלבן שמורים, ללא מוקדי סיגנל חריג.
    אין האדרה פתולוגית ע"י גודולוניום.
    בבדיקה מכוונת לארובות לא הודגם מימצא חריג.
    בסיכום שינויים וסקולופתיים בגומה אחורית משמאל. האוכף מעט עמוק עם קונפיגורציה של סלה "ריקה" חלקית.
    מה המשמעות של המימצאים.
    יש לי תור לנוירולוג ביולי. האם דחוף?
    תודה מראש על תשובתך

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח תשובת mri מוח - תודה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/05/2016

לא דחוף יש ארועים מוחיים קטנים במחוון משמאל כנראה ישנים שאר הבדיקה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור B12 ותופעות הלוואי שהוא גורם
    מיכל
    13/05/2016

שלום בת 29
    בתחילת מרץ התחיל נימול ברגל תוך כדי הליכה. מאז הנימול נודד בגוף, ידיים קרקפת, אוזניים ועוד. לאחר הנימול זה הפך גם לעקצוצים ולפעמים גירוד.
    התחלתי סדרת בדיקות דם ובמקביל הרופא הפנה אותי לנוירולוג, הנוירולוג קבע כי זה מחסור בB12 והביא לי טריבמין. (הבדיקה הנוירולוגית התחושתית יצאה תקינה והB12 הוא על 220). יומיים לאחר התחלת הטיפול התחלתי לחוש סחרחורות חזקות של חוסר יציבות ובחילות ואף הקאתי פעם אחת. לא שייכתי מיד ולקח לי כשבוע וחצי להבין שאולי הדברים קשורים. הרופא משפחה שלח אותי לאף אוזן גרון ששלל כי הסחרחורת מהאזניים והפנה אותי שוב לנוירולוג. מכיוון שהתור הקרוב לנוירולוג היה לעוד שלושה שבועות וכבר שבועיים הייתי עם הסחרחורות הלכתי לנוירולוג פרטי שהחליף לי את הכדור לB12 של סולגר ושוב הבדיקה הנוירולוגית יצאה תקינה ואמר כי כנראה הסחרחורות והבחילות הן מהטריבמין.
    בנוסף אמר כי אם לא חולף תוך שבוע שבועיים כל התסמינים ממליץ לעשות MRI מוח לבדוק שאין דלקת.

בימים האחרונים אני סובלת מכאבי שרירים ברגל וזרוע שמאל, הרופאת משפחה שייכה זאת להתקן תוך רחמי שמפריש הורמונים לגוף. שאר התסמינים שדובר עליהם קודם עדיין קיימים אך במידה מועטה והייתי אצל הנוירולוג בשני בערב. כך שעברו רק כארבעה ימים.
    האם יכול להיות שהכאבים בשרירים קשורים למחסור בויטמים B12 או חלילה למשהו נוירולוגי אחר או שזה קשור להורמונים כמו שהרופאה טוענת?
    פשוט ישנם יותר מדי דברים שמתרחשים בו זמנית.

הוספת תגובה

• מחסור B12 ותופעות הלוואי שהוא גורם - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    14/05/2016

בדכ אין כאבי שרירים מחסר בי 12 מה עוד שהרמה לא היתה כל כך נמוכה כדאי לבצע מרי מוח וכן Emg רגלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימולים באים והולכים, לחוצה מאד
    רורי
    12/05/2016

שלום רב, בת 39. לפני ארבעה חודשים בעת התקררות חזקה החל לי נימול בפנים בצד שמאל. נלחצתי מאד וקראתי רבות באינטרנט. לאחר מספר ימים נימול באצבעות ביד שמאל ונימול בשתי הרגליים. הכל לסירוגין. בא והולך. לעיתים כל שעה במקום אחר. הנימול הקבוע ביותר הוא בפנים בצד שמאל. אני בחרדה גדולה וסובלת שנים ארוכות מהיפוכונדריה. נוירולוגים רבים בדקו אותי במהלך התקופה והבדיקות הקליניות תקינות לגמרי. הנימוליםברוב המקומות חלפו ונשארו רק בפנים. לפני מספר שבועות הכל חלף ולאחרונה חזר. פלג הגוף העליון תפוס, אני חרדה מאד. האם חייבת לעבור אמ.אר.איי? זקוקה לאמירה מרגיעה

הוספת תגובה

• נימולים באים והולכים, לחוצה מאד - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    14/05/2016

אם זה לא עובר יש לבצע מרי כן זה כמובן יכול להיות גם מחרדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בהרמת כף הרגל תוך כדיי תנועה
    יהל
    09/05/2016

מזה כשנה סובלת בקשייים בהרמת כף הרגל מהריצפה.אני חושבת שזה משהו כימי אולי יוד או אבץ או חומר כימי אחר שחסר בגוף.יש לי קשיים נוראיים בהרמת כף הרגל וכשהגוף ניכנס לתנועה איך שאני מרימה את כף הרגל מהריצפה חוסר בשיווי מישקל היתננדות וכף רגל מיתנגשת בריצפה..האם יש מקום לבדיקת תזוזת עיניים?מכשיר מיסתובב או בדיקת ההפרעות באוזן הפנימית...אני חשה שזה משהו של איזון בגוף שניפגע איך שאני מתחילה ללכת או לבצע תנועה אני מזיעה בצורה נוראית וחשה ברע בבקשה עזרה...הייתי אצל רופאים כרגע הכל בבדיקה בבדיקה נוירולוגית הכל תקין

הוספת תגובה

• קשיים בהרמת כף הרגל תוך כדיי תנועה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    14/05/2016

זה מתאים לחולשה של עצב ברגל יש לבצע Emg רגלים ולבדוק גב תחתון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה