מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הודגמו מוקדים היפראינטנסים - פענוח בדיקת MRIד``ר מרינה בוקסר08/02/2016
בסדרת הFLAIR הודגמו מוקדים היפראינטנסים קטנים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרלים משני
הצדדים וסב-קורטיקלים פרונטלים ופריאטלים משני הצדדים, יכולים להתאים לשינויים איסכמים כרוניים של החומר הלבן משנית למחלת כלי דם מוחיים קטנים.
סיכום: מוקדים בחומר הלבן היכולים להתאים לשינויים איסכמים כרוניים של החומר הלבן משנית למחלת כלי דם מוחיים קטנים כמפורט.
מה זה אומר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת MRI - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016במרי שינויים של חסימות קטנות של כלי הדם במוח יתכן על רקע של גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם עישון וכד כדאי לעבור ברור אצל נוירולוג ולקחת אספירין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוחmri לאחר אובדן ראיה והתמצאות במרחב למס דףבעקבות מגרנה ומלנה קשהשירי07/02/2016
שלום אני בת 50 ומתקפקדת ועובדת בחיוניות בדרך כלל,אלא שלפני כשנה היו 2חודשיים של כאבי בטן קשים ירידת ברזל והמוגלובין חדה וחולשה והתקפי מלנה הודגמא בבדיקת קפסולה avm n,mj,.מתחת לפילורוסףשגרם לדימום הקשה וירידה חדה בברזל.וחולשה.
באחד מהתקפי המלנה היה אובדן התמצאות במרחב אובדן ראיה טוטאלי לעשר ד וחולשה ואיבוד שליטה על שרירי הרגליים וחוסר יכולת ללכת.
כייוון שיש גן מישפחתי של avm ערכו לי ליתר ביטחון mri מוחי על מנת לבדוק שאין שום ממצא כזהבמוח גםץ
תוצאות הבדיקה היו תקינות פרט לאות וורטברלי בצד שמאל מה זה אומר
אעריך מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוחmri לאחר אובדן ראיה והתמצאות במרחב למס דףבעקבות מגרנה ומלנה קשה - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016לא הבנתי את התשובה של המרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסקוליטיססמי גל06/02/2016
שלום רב, בהמשך לפניותי מ 10.10.15 הנני מבקש מידע נוסף. כאמור חתני הובחן שסובל מוסקוליטיס. תחילה היה מאושפז באיכילוב וולפני חודשיים העבירו אותו לבית לוינשטיין. עד כה הוא קיבל 4 טיפולים בציטוקסן. הנני רואה שיפור קל מאוד במצבו. התחיל לדבר יותר ברור מורגשים סימנים של דימנסיה. הוא פגוע מוטורית .בעיקר בפגפיים התחתונים-הרגליים. אינו יכול לעמוד בכלל. האם יש סיכוי שהוא יוכל לעמוד? מדברים על שיחרורו מבית החולים על אף שהוא אינויכול חאכול לבד. את צרכיו הוא עושה בטיטולים. האם יש סיכוי ,אפילו קלוש, שהוא יוכל להשתקם מעט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסקוליטיס - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016ככל שהפיזיוטרפיה תהיה יותר אינטנסיבית וקבועה הסכוי לשיקום יגדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קצות עצבים בעורניב03/02/2016
בהנחה ויש חתך בעור והוא אדום מאוד (ממש רואים בקע אדום) באורך של נגיד 1 ס"מ או יותר ורוחב של 1-2 מ"מ...
כשהחתך נוצר והדם כבר נקרש, עדיין קצות העצבים חשופים... כמה זמן לוקח מרגע היווצרות החתך ועד שקצות העצבים ייחשבו "סגורים" (מוגנים)?
למשל נגיף כלבת יכול להדביק תאי עצב חשופים (גם בלי מגע עם הדם אלא רק עם תאי העצב) אז כמה זמן מרגע היווצרות החתך יעבור עד שקצות העצב יהיו מוגנים מפני הדבקה (כלומר גם אם יפול רוק נגוע על העור הוא כבר לא יוכל להדביק)?
אני שואל כי פעם חששתי אבל כבר חוסנתי לכן מבחינת משרד הבריאות כבר עשיתי את כל הבירורים. אני רק רוצה לשאול מבחינה מדעית כדי להבין טוב יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי קצות עצבים בעור - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016אין לי מושג לגבי עצבים חשופים אני יכולה לענות לגבי עצבים פגועים לוקח כחצי שנה עד שהם נרפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימול וזרמים באמצע הגבד``ר רונית גלעד02/02/2016
מזה כיומיים אני חשה תחושת נימול שבה והולכת בגב האמצעי.
בנוסף יש תחושה לא נעימה בחלק זה של הגב מעין מעטה שנוכח בחלק הזה וזרמים.
אציין כי אובחן אצלי מלרגיה פרסטטיקה ברגל שמאל והתחושה די דומה לזה רק שכעת מופיעה בגב אמצעי, האם יתכן כי קיימת בעיה נוירולוגית ? מה ניתן לעשות על מנת למנוע את התופעה?
לעזרתכם אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת נימול - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016יתכן ותחושת הזרמים ברגל ובגב קשורים אחד לשני יש להתיעץ עם הנוירולוג להבדק ולשקול בצעו מרי עש מכוון לאזור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהבתאל02/02/2016
נשלחתי לאמ אר איי ראש בעקבות סחרחורות וכאבי ראש בת 32. רושמת: חדרי המוח, הציסרנות הפיסורות והחריצים בגודל ,צורה ומיקים תקינים לגיל הנבדק
החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים.
אין הגברה פתולוגית תוך מוחית-לאחר הזרקת גדליניום
סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים.
לאחר הזרקת גדולייניום הודגם מוקד בקוטר 1.0-2.0 מ"מ של האדרה בפונס מרכזי. המוקד אינו מזוהה ביתר השיקלולים אך קיימת ירידת סיגנל בתוכו בסיגנל בסיקוונס SWI
אין עדות לבצקת.
אינני מזהה נגעים פוקאלים נוספים.
לציין dva קטן פריאטלי משמאל ללא עדות לקוורנומה
לסיכום:
1.אין עדות לתהליך מיצר מקום מקום תוך מוחי
2. מוקד מתאדר קטן בפונס. יתכן ומיצג telangiectasia / קוורנומה קטנה
3.dva קטן פריאטלי משמאל : ווריאנט אנטומי.
לפני שאני מאבדת את שפיותי מהלחץ...בבקשה מה הממצאים האלו (ומדוע לא הופיעו בסיטי ראש לפני שנתים וחצי) והאם חיים איתם כרגיל/ מצריך ניתוח? האם מולד? מדובר במשהו סרטני/גידולי?? האם יש קשר לתלונות שלי? בבקשה בבקשה תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016זה כנראה ממצא אקראי של כלי דם קטן שנמצא שם יש לעקוב אחריו ולהתיעץ עם נוירולוג ועם עוד חוות דעת לגבי תוצאות הצילום . ממצאים קטנים כאלה לא נצפים בסיטי מוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים אבחנו שיש פציאליסד``ר מרינה בוקסר02/02/2016
רוצה להוסיף להודעתי מקודם שהרופאים איבחנו שיש לו פציאליס. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציאליס - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016לא ברור אם מדובר בפציאליס מרכזי או פריפרי אם זה מרכזי זה שהסיטי מוח יצא תקין לא שולל ארוע מוחי קטן אם זה פריפרי מדובר בבעיה וירלית חולפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפציאליס
אירית27/02/2016תודה על התשובה. איך ניתן לדעת איזה פציאליס זה? הרופא לא אמר. האם מהתשובה אטרופיה מוחית ומרכזית והרחבת חדרים ללא ממצא מוקדי אפשר לדעת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד הכרה בזמן הפלגהאורן01/02/2016
שלום ,
בזמן ההפלגה במעבורת הרגשתי מעט בחילה זמן קצר לאחר מכן (לפי דברי החברים) התעלפתי , הכחלתי והיה איבוד שתן וכך נמשך כ-3 דק .
כשהתעוררתי הקאתי ולקח לי יום לחזור לעצמי .
מה זה יכול להיות ?
והאם יהיה לזה השלכות בעתיד (פגיעה במח ) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד הכרה בזמן הפלגה - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016לא ברור רצוי לבצע בדיקות בלרור הענין אצל נוירולוג ורופא פנימאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה לאחר מכה חזקה בראשיובל31/01/2016
שלום, לפני כשנה קיבלתי מכה חזקה ממקל בראש , כיום שמתי לב שהזיכרון שלי הולך ויורד , קבעתי תור לנוירולוג אבל יש עוד זמן, עד אז יש לי כמה שאלות ברשותך .
האם הנוירולוג יכול ליראות פגיעה בראש למרות שעברה שנה + ?
איזה בדיקות הוא יעשה לי בדיוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה לאחר מכה חזקה בראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016יעעשה בדיקה נוירולוגית וכנראה ישלח אותך לבצוע סיטי מוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Dysarthria, מיגרנה, לחץ דם נמוךדנית30/01/2016
שלום,
בת 24. לחץ דם נמוך כרוני (לוקחת Gutron באופן קבוע) והיפוגליקמיה. היסטוריה של מיגרנות עם אוארה חזותית.
לפני יומיים התחילו כאבי ראש קלים בעבודה ועייפות (חוסר שינה וסטרס), לאחר מכן הרגשתי חולשה ונסעתי הביתה ישר עם תסמינים של לחץ דם נמוך, תשישות.
לאחר כ15 דקות של החמרה תוך כדי שכיבה על הספה והרגשה ממש לא נעימה, חולשה כללית איבדתי יכולת לדבר ולבלוע. ללא שינויים בהכרה ובהבנת שפה, הגבתי לבן זוג שלי עם הראש אבל סירבתי לשתות או לאכול כי לא יכלתי לבלוע וכמובן שנלחצתי מאוד כי לא יכלתי לדבר בכלל (גם לא להפיק קול).
זה עבר לאחר כשעה (לאחר כ-40 דקות התחיל שיפור, יכולת מוגבלת להפיק קול וכו').
לאחר מכן התחיל כאב ראש חד-צדדי - לקחתי כדור לכאב ראש וזה עבר יחסית מהר, אבל נשאר כאב ראש קצת ועייפות מאוד חזקה שנמשכה גם יום לאחר מכן במידה מסויימת.
האם מיגרנה יכולה להסביר את כל הסימפטומים? או לחץ דם נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Dysarthria, מיגרנה, לחץ דם נמוך - תגובה
ד``ר רונית גלעד30/01/2016גם וגם מתאים יותר למיגרנה אבל גם לחץ דם נמוך יכול לגרום לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים פלג גוף ימיןחי29/01/2016
בן 20. כאבים חזקים בפלג גוף ימין יד רגל ובטן ימין ומרגיש שפלג גוף שמאלי ניהיה רפוי סובל מחוסר יציבות כבר 9 חודשים עברתי בירור של mri מוח וצוואר ובדיקות דם ללא ממצא פתולוגי כבר מיואש מהמצב אני בחוסר תפקוד מלא נהרסו לי החיים . איזה בעיות עוד יכולות לגרום לבעיה שלי איזה עוד בדיקות אני צריך לעבור בבקשה אני מתחנן לעזרה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים פלג גוף ימין - תגובה
ד``ר רונית גלעד30/01/2016מוזר מאד גם מרי מוח וגם צואר תקינים נרא לבצע גם EEG emg שתי הבדיקות יש לבצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד ביד אחת,בעיות זיכרון בגיל צעיריעל27/01/2016
בת 26, בריאה בד"כ.
בימים האחרונים קורים לי תופעות קצת מוזרות,לא יודעת אם יש קשר ביניהן..יש מקום לפנות לרופא?
1. יד שמאל שלי (שהיא גם הדומיננטית) מתחילה לרעוד רעד גס לסירוגין..ולאחר שהרעד פוחת אני מרגישה מעט חולשה ביד,כאילו קשה לי לאחוז בדברים. לפני חמש שנים או יותר פניתי לרופא בשל רעד תמידי עדין בשתי הידיים והוא אמר שזה essential tremor,לקחתי דרלין לתקופה מסוימת וזה עזר לי אבל הפסקתי. עכשיו אבל מדובר ברעד חזק יותר,ניסיתי לאחוז בכוס תה אבל היד פשוט לא הפסיקה לרעוד והייתה חלשה. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
2. אני בחורה צעירה סה"כ, לאחרונה אני מתחילה לחוות "בלק אאוט". דוגמא: דיברתי עם חברה שלי וידעתי בדיוק מה אני רוצה לומר אבל פתאום השתתקתי. שכחתי לגמרי מה רציתי לומר ובאיזה נושא או מה דיברנו בכלל ונאבקתי לנסות להיזכר ולא הצלחתי. תחושה מאוד מוזרה ומלחיצה.
מה קורה לי? יש קשר בין שתי התופעות? אני עובדת די הרבה בלילות,יתכן שזה פשוט מעייפות? (סה"כ אני מקפידה להשלים שעות שינה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד ביד אחת,בעיות זיכרון בגיל צעיר - תגובה
ד``ר רונית גלעד30/01/2016כן יש לפנות בהקדם לנוירולוג ולבצע הדמיה ו eeg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליריקהחיים26/01/2016
האם ליריקה היא רק תרופה נגד כאב עצבי? דהיינו סוג של משכך כאב או שמא יש לה אפשרות למעשה לטפל בסימפטום הכאב ולרפא אותו כליל?
כמו כן, האם התרופה היא נוגדת דלקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה - תגובה
ד``ר רונית גלעד30/01/2016התרופה לא נוגדת דלקת והיא עוזרת רק לכאב ממקור עצבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן וסיכון לשבץרוביק25/01/2016
שלום,
האם תוספי סידן, שנהוג לקבל למניעת אוסטיאופורוזיס, תורמים משהו לבריאות המערכת הנוירולוגית (עקב חשיבות הסידן גם למערכת זו)? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן וסיכון לשבץ - תגובה
ד``ר רונית גלעד30/01/2016לגבי סדין ומוח לא ברור בדיוק ערכים נמוכים או גבוהים של סידן יכולים לגרום לבעיות נוירולוגית אבל תוספי הסידן עצמן? לא בדיוק ידוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעצב? אם מרפאים?חיים24/01/2016
שלום רב,
לאחר בדיקת EMG חיובית, עשיתי ניתוח תעלה קרפלית, לאור כאבים עזים בבסיס האגודל.
גם לאחר הניתוח הכאבים נמשכו.
מדובר בכאב שורף ואדמומיות באיזור בסיס האגודל, חיבורו עם כרית האגודל. המקום רגיש מאוד למגע.
ככל וזו דלקת בעצב- איך מטפלים בזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעצב? אם מרפאים? - תגובה
ד``ר רונית גלעד30/01/2016הדלקת בעצב טופלה ע״י הניתוח יש לשלול בעיה אורטופדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)