מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- EMGאני23/01/2016
UPPER LIMBS EMG REVEALED THE SIGNS OF MILD CHRONIC
ערב טוב,
בת 44 בהתחלה הרגשתי שריפה\ הרגשת נימול וכאב וקושי במאמץ בידיים, יד ימין יותר ועכשיו בשניהן הכאב התפשט לכתפיים ושכמות ועכשיו מזה כמה חודשים מרגישה תחושה של שורף, נימול וכאב ברגליים באזור האגן ולאורך הרגל.
לעיתים הכאבים והרגשת השורף רק מציקים אבל נסבלים אבל הרבה פעמים הם ממש משתקים אותי, כמו כן שמתי לב שבעת מאמץ זה מתגבר וגם תוך מספר דקות מהרגע שאני שוכבת או יושבת.
נשלחתי לבדיקת EMG
ורציתי לדעת אם זה מסביר את התחושות שלי ?
UPPER LIMBS EMG REVEALED THE SIGNS OF MILD CHRONIC CERVICAL POLYRADICULOPATHY
LOWER LIMBS EMG REVEALED THE SIGNS OF MILD CHRONIC RADICULOPATHY L5-S1bilateral* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG - תגובה
ד``ר רונית גלעד23/01/2016נראה כי מדובר בבעיה בעמוד שדרה צוארי שמשפיעה על הידיים יש לעשות ברור לעמוד שדרה ע״י מרי וכן יש בעיה גם בעמוד שדרה מתני כדאי להתייעץ עם אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח mri מוחלירוני8721/01/2016
היי עשיתי mri מוח בעקבות כאבי ראש מלווים בסחרחורות כאבים בעיניים נימולים ועקצוף ברגליים חשוב לציין שאני בהריון שבוע 24 ואלו הממצאים :
אשמח לפענוח ברמת האפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח mri מוח - תגובה
ד``ר רונית גלעד23/01/2016יש לפנות לנוירולוג להמשך ברור יתכן פגיעה בכלי דם קטנים של המוח או דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TABRYמלי20/01/2016
הנוירולוג הפנה אותי לצבע את הבדיקה הזאת בבית החולים
באיזה בדיקה מדובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TABRY - תגובה
ד``ר רונית גלעד23/01/2016אם זה נקרא fabry אז מדובר במחלה תורשתית שגורמת לארוע מוחי בגיל צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת פתרוןניצן20/01/2016
שלום , אני בת 28 ומטופלת במחלקה ניורולוגית בתל השומר בשלוש שנים האחרונות אני לפי מה שאומרים סובלת ממגרנות עם האאורה . כל חיי מאז היותי ילדה אני סובלת מכאבי ראש אבל רק עכשיו התחילו לי הכאבים המטורפים האלה . האירוע הראשון שהוחלט שהוא מגרנה היה באמצע יום עבודה לא הצלחתי לראות בעיניי והרגשתי אבודה , לאחר מכן התחיל לי נימול בלשון ובחלק הימיני של הגוף והידיים שלי איבדו תחושה , לאחר מכן לא הצלחתי להרכיב משפטים מובנים ובסופו של דבר התחיל לי לחץ מטורפ בראש ולאחר מכן איבדתי הכרה , בתל השומר כאשר הכניסו אותי למיון צעקו מעל ראשי "סטרוק " והוכנסתי לסיטי ואמראי . שלי מה שאמרו לי יצאו תקינים , מאז כמעט אחת לחודש ף חודשיים אני סובלת מאירועים כאלה שמאז הצטרפו אליהם הקאות בלתי פוסקות (20-30 פעם ) שלאחר מכן במוקד בטרם מחברים אותי לאינפוזיה עם מורפינים ופנרגן ואז אני פשוט מותשת ונרדמת ל24 שעות וקמה כאילו אני לא זוכרת מה עבר עלי .
אני מיואשת וכל הטיפולים שבוצעו בי היה ריזלט , רילרט , פרקוסט .
אני מיואשת מהמצב שאין פיתרון או סיבה למה שעובר עלי והורידים שלי ואני כבר מתוסכלים מהמצב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת פתרון - תגובה
ד``ר רונית גלעד23/01/2016באמת מצב מורכב ומוזר כדאי לבצע EEG בזמן התקף כזה לראות אם לא מדובר בהפרעה אפילפטית לשקול מתן טיפול מונע או בדרלים או בטופמקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד ברגלייםתמר19/01/2016
האם רעד ברגל אחת בישיבה מעיד על פרקינסון.? בת 60. אבי חולה פרקינסון קשה.
בעבר הופיע חשד לסימנים התחלתיים של פרקינסון אצלי. . .
נוקשות בידיים, רעד בסנטר ומעל השפה. דיסטוניה בצוואר ועוד. אבל זה מופיע מעט.
כעת יש לי את הרעד ברגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד ברגליים - תגובה
ד``ר רונית גלעד23/01/2016קשה לענות בשביל להחליט על פרקינסון יש להבדק ע״י נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים ושיתוק לאחר אפנדימומהלירון19/01/2016
היי, לפני שנתיים גילו לחמי גידול שפיר במוח מסוג אפנדימומה. הוא עבר ניתוח להסרתו. לפני חצי שנה הוא עבר הקרנות (להקטנת הגידול שגדל בינתיים).
הבעיה החלה לפני שבוע, הוא עבר פרכוס שנראה כמו שבץ- כלומר הפה התעקם וכף יד שמאל השתתקה. בזמן הנסיעה באמבולנס הפה חזר למקום וגם היד השתחררה. הוא אושפז ליומיים בפנימית, קיבל תרופה לפרכוסים ושוחרר הביתה.
בינתיים ולמרות התרופה הוא עבר עוד שני פרכוסים, האחד חלש והאחד חזק שגרם לפה להתעקם עוד יותר ולכף היד שוב להשתתק וכעת הוא מאד מתקשה לדבר ולא מסוגל להפעיל את כף היד.
הוא אושפז בבי"ח ומקבל סטרואידים ושתי תרופות למניעת הפרכוס. השאלה האם השיתוק שנוצר בפה ובכף היד אמור לעבור (כפי שעבר בפרכוס הראשון)?
האם הסטרואידים אמורים לשפר את מצבו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוסים ושיתוק לאחר אפנדימומה - תגובה
ד``ר רונית גלעד23/01/2016הסטרואידים תפקידם להוריד בצקת מוחית בעקבות הג דול. השתוק אם הוא בגלל אפילפסיה אמור לעבור אבל יכול להיות גם ארוע מוחי ואז לוקח הרבה זמן עד שיעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףף בדיקת MRIקרני18/01/2016
בבדיקת MRI נמצא CHIARI 1
מה זה אומר אני בלחץץץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףף בדיקת MRI - תגובה
ד``ר רונית גלעד23/01/2016ממצא מולד ללא משמעות חולנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהשאול17/01/2016
שלום, אני בן 21,
כתבתי לך בעבר על כך שיש לי על סף ההירדמות הבזקי אור, ועקצוצים בגפיים ולעיתים תחושת טרום עילפון.
בשבוע האחרון יש לי בהירדמות תחושות לא נעימות שקשה לי לתאר ברגליים לפעמים גם בידיים, ואפילו בתוך הפה ובאזור הפרצוף.
ברגליים יש לי ביום יום כאשר אני עושה הליכה תחושה של מחטים וקור בכל הרגליים (בשוקיים וביריכיים) וזה קורה כאשר אני עולה במדרגות ועושה הליכה מהירה ומופחת כשאני יושב.
כמו כן גם תחושה של דקירות וזרמים בכפות הרגליים לעיתים, וגם בכפות הידיים בתנוחות מסויימות.
בנוסף יש לי רעידות בשרירים בעת תנועה- בהורדת הכתפיים לאחר שאני מעלה אותם, ברגליים בתנועה, בצוואר בתנועה, בגב בתנועה וכדומה.
גם חולשה יש לי יחד עם הרעידות.
יש לי גם חולשה בראש מאחורה בעת הלעיסה.
כמו כן, לעיתים כאשר אני סוגר את העיניים או נמצא בחושך אני רואה כל מיני צורות לבנות כאלה.
לאחרונה כאשר אני אוכל ומחזיק כפית, אז כף היד נחלשת באזור מסויים ואין לי כח לכמה שניות להחזיק את הכפית.
מכיוון שיש לי פסוריאזיס ודלקת מפרקים אוטואימונית במפרקי עמוד השדרה, רציתי לדעת האם יכול להיות שיש לי טרשת נפוצה מכל הדברים שאני מתאר פה? ואם לא, בכל זאת למה זה יכול להתאים כל מה שאני מתאר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר רונית גלעד23/01/2016טרשת לא מיעה רק בערב או לפני שינה וגם זה לא עושה כאבים בשרירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח ממצאי MRI מוחערן14/01/2016
שלום רב,
אני בן 42 וביצעתי בהפניית רופא אנדיקרינולוג בדיקת MRI מוח בשל ירידה ברמת הטסטוסטרון. בבדיקה נמצאו שני ממצאים: "מוקדי אות חריג מולטי-פוקלים בחומר הלבן המיספרלי בשני הצדדים. לאחר הזרקת גדוליניום, אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלי" בנוסף נמצא "בלוטת ההיפופיזה עם השטחה באזור האדונהיפופיזה אשר מתחת לנורמה לגיל הנבדק."
האם מדובר בממצאים מדאיגים ומשמעותיים ? על מה הם מעידים ? האם יש צורך בפנייה לנוירולוג מלבד האנדיקרינולוג שהיפנה אותי.
תודה מראש,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח ממצאי MRI מוח - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/01/2016ממצאי אות חריג ללא משמעות חולנית אם אתה בריא הממצא של הבלוטה יכול להיות קשור לסטטוס ארון נמוך יש לחזור להתייעץ עם אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ct מוחמורן14/01/2016
שלום רב
אבקש את עזרתך
ביצעתי בדיקת סיטי מוח בעקבות כאבי ראש מעל ומתחת לעין שמאל
כמו כן בימים האחרונים חלו כאבים בראש בחלק העליון שמאלי וחלק האחורי שמאלי
לא כאבים רציפים כאבים שהולכים ובאים
בבדיקת הct נרשם
מלפורמציה ווסקולרית מסוג dva פריאטלי מימין
אודה על עזרתך בקבלת מידע אודות הממצא
מה זה אומר האם זה מסוכן והאם יש קשר לכאבי ראש שאני חשה
תודה רבה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח ct מוח - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/01/2016זה ממצא אקראי לא קשור לכאבי הראש כי כאבי הראש משמאל והממצא מי ין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן14/01/2016
שלום רב כבר 3.5 שנים קפיצות שרירים הייתי אצל הרבה נירולוגים מומחים הבדיקות שלהם תקינות ברוך השם עשיתי כמה בדיקות אי אם גי ברוך ברוך השם תקינות מתי וכמה זמן אפשר להירגע שהכל טוב בזמן הזה גם הרגשתי כמה פעמים בלשון האם אחרי תקופה אפשר לדעת שהכל טוב אני סובל מחרדות ודיכאונות שנים רבות מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/01/2016לפי האמור אין מדובר במחלת נוון שרירים זה רק לחץ לא להתייחס לזה וזה יעבור מעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנורית13/01/2016
שלום,
אני בת 27. בריאה בדרך כלל. בזמן האחרון יש לי תחושה של "ראש כבד". אני מרגישה מעיין סחרחורת בלתי מוסברת. בדיקות דם תקינות (המוגלובין קצת נמוך 11.5) , ראיה תקינה, בדרך כלל ללא כאבי ראש, ואם כן לא רציניים. יש לי כאילו מן תחושת עילפון בעיקר במיטה לפני שאני הולכת לישון, אבל היא מורגשת רק בראש. כשאני עומדת והולכת לעשות דברים אחרים זה פוחת.. זה כאילו כל הגוף שלי תקין ולראש יש חיים משל עצמו..
מה זה יכול להיות?
תודה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/01/2016כדאי להבדק ע״י נוירולוג בצוע בדיקת עיניים אצל רופא נראה לי שזה קצת מלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת קרום המוחיקיר12/01/2016
שלום, לאחותי, בת 25 בריאה בדרך כלל, מצאו (ע"י ניקור מותני) דלקת קרום המוח ויראלית, ולכן אין טיפול כלשהו, אך יש 2 דברים שמדאיגים:
1. היא נורא מבולבלת באופן ניכר, חוסר ריכוז ועונה על שאלות מאוד בקצרה. האם זו תופעה שכיחה? האם היא אמורה לחלוף עם הזמן או שיש צורך לפנות לבדיקות?
2. תוך כמה זמן (פחות או יותר) אמורה לחלוף הדלקת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת קרום המוח - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/01/2016היא לא אמורה להיות מבולבלת יש להתייעץ עם נוירולוג בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpk גבוה לא בפעילות גופנית!!!נאור12/01/2016
שלום אני בן 18.5
השבוע ביצעתי בדיקת דם אך אני רואה שיצא לי CPK גבוה מהנוראה
280
רציתי לדעת מה זה בכלל
היום אני צריך לבדוק את זה ?
האם יש לי בעיה בשרירים
שמתי לב שיוצא לי תמיד מעל 200
אך לפני 4 חודשים יצא לי 190
האם זה מסוכן ? והאם יש לזה פתרון(או טיפול)
הערה:סובל מיתר לחץ דם ולוקח כדור אנפריל 5מ''ג 2 פעמים ביום (בוקר וערב)
+כדור דיזותיאזיד 25MG בצהוריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cpk גבוה לא בפעילות גופנית!!! - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/01/2016Ck cמעט גבוה יכול להיות ממצא משפחתי כדאי להבדק ע״י נוירולוג ולבצע בדיקת emg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת MRI עקב סחרחורות וירידה קוגניטיביתד``ר מרינה בוקסר07/01/2016
שלום,
עשיתי בדיקת MRI. סיבת ההפנייה היתה בירור סחרחורות וירידה קוגניטיבית. התשובה שהתקבלה :
אוטמים היקפיים קטנים צרבלרים משני הצדדים.
אטרופיה מוחית מרכזית והקפית ניכרת.
אוטמים לקונרים ושינויים מיקרואנגיופתיים.
בגומה האחורית נצפית הרחבה אקטטית של עורק הוורטרברליס השמאלי.
ישנה הרחבה של החדר הרביעי.
בחתכים על טנטוריאליים נצפית הרחבה של החדר השלישי והחדרים הצדדיים וכן הרחבה ניכרת של הסולצים והציסטרנות.
קיימת הדגמה מלאה של הסינוסים הוורידיים ללא מוקדי פקקת.
קיים אוורור תקין ומלא של גת הספנואיד, גתות הלסת, תאי האתמואידים וגתות המצח. הפירמידות כולל תעלות השמע הפנימיות והעצבים הקרניאלים 7,8 שמורים.
המעבר הקרניו צרביקלי, גזע המוח, הגשר והמוחון - מודגמים ללא מוקדי סיגול חריג.
אני בן 85 ולפני כ-40 שנה עברתי תאונת דרכים שבה נגרמו לי שברים בגולגולת ואיבדתי את חוש הריח, כך שייתכן שחלק מהממצאים קשורים לתאונה.
שאלה: מה פירוש הממצאים ומה עליי לעשות כעת? האם ייתכן שעברתי אירוע מוחי?
תודה רבה, יהודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת MRI - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/01/2016מדובר באירועים מוחיים במהלך השנים לא נראה לי כי מדובר בהפרעה על רקע חבלה כדא להתייעץ עם נוירולוג להתחיל טיפול בפלביקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)