פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השלכות קנביס
    אנונימי
    06/01/2016

שלום רב,
    אני בן 22 ניצב בפני בעיה גדולה שפוגעת בחיי ובטעם להם.
    מעולם לא הייתי חובב גדול של סמים ותמיד נרתעתי, אך ברב טיפשותי נפלתי לתוך הרשת של הקמפיינים חסרי האחריות על קנביס. בסך הכל עישנתי כל חיי אולי 8 פעמים, מעולם לא עישנתי לתקופה ארוכה ובקביעות. הרבה מהסביבה שלי, בפרט בני גילי, מעשנים באופן קבוע ואף אחד לא חווה פגיעה כלשהי, לכן התפתתי לא פעם. לפני כחמישה חודשים עישנתי, ונכנסתי להתקף פאניקה נוראי. אחריו ליוו אותי התקפי חרדה ולעתים אפיזודות של דה פרסונליזציה למשך שלושה חודשים. התופעות הנפשיות חלפו, אך נותר נזק מחי. אני מרגיש שהתפיסה שלי נפגעה. החשיבה מעורפלת, הזיכרון במצב מביש שלא מאפשר לי ללמוד שום דבר חדש. אני רואה סדרות שכבר צפיתי בהן בעבר ומתקשה להבין בדיחות ומטאפורות.
    האם יש דרך להפוך את התהליך? לחזור להיות מי שהייתי?
    תמיד נחשבתי לאדם פיקח ועכשיו אני מרגיש כל כך סתום וריקני. מרגיש שכל הטעם לחיים נפגע.
    אני מקווה שזה מתאים לפה, וכל עצה מבורכת.
    תודה רבה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השלכות קנביס

הוספת תגובה

• השלכות קנביס - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/01/2016

לדעתי מדובר במצב נפשי ולא פגיעה ממש במוח לכן ממליצה יעוץ פסיכולוגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת כאב שורף בעור הבטן
    ערן
    06/01/2016

בן 40 בריא בדר"כ ,לפני כשבוע התחילה לי תחושה של צריבה/שריפה בעור הבטן בצד ימין ,הכאב מורגש רק במגע עם בגד עם מגע יד ,ללא כול סימנים על העור .
    פניתי לרופא משפחה ולטענתו מדובר ככול הנראה בפגיעה של עצב מסוים ובדרך כלל לאחר זמן מסוים זה חולף,במקביל נתן לי למרוח משחה בשם ZOSTRIX פעמיים ביום.
    אשמח לקבל חוות דעת על בעיה זו ,והאם באמת זה חולף לבדו?מה ניתן עוד לעשות?
    אשמח לתשובה
    תודה רבה ושנה אזרחית מוצלחת ובריאה לכולם.
    ערן

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת כאב שורף בעור הבטן

הוספת תגובה

• תחושת כאב שורף בעור הבטן - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/01/2016

נא לבצע מרי עמוד שדרה גבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT מוח
    חסוי
    04/01/2016

אימא שלי עברה בדיקת CT לפני 5 שנים. הבדיקה הראתה שינויים דגנרטיביים בחומר הלבן דו צדדית, אוטמים לקונריים ידועים ומנינגיומה פרונטלית מימין. עקב הקאות- שהם יותר בגלל דלקת בקיבה- הרופא משפחה המליץ על CT נוסף.
    ב 25/11/2015- אצל רופא משפחה- בדיקה נוירולגית תקינה למעט טנדם לא יציב וניד עצמוני אופקי דו צדדי. מה זה אומר? האם זה מצריך CT נוסף?
    אמא שלי גם ביצעה לפני שנה בערך CT בטן ולכן אנו לא רוצים שהיא תיחשף לכל כך הרבה קרינה . היא גם אסמטית וצריכה לקבל הכנה של קורטיזון שגם אסור לה בגלל אוסטאופורוזיס וגלאוקומה.
    השאלה מה תתן לה הבדיקה הזאת. אם יש שינוי- יש איזשהו טיפול שהיא תוכל לקבל או שסתם חושפים אותה לקרינה מיותרת? וכאמור האם הבדיקה הנוירולוגית הנ"ל אצל הרופא משפחה מצדיק CT ומה זה אומר המונחים שכתב?

לקביעת תור
    סגירה
    CT מוח

הוספת תגובה

• CT מוח - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/01/2016

צריך לראות אם יש החמרה משמעותית וז הטיפול אולי צריך להיות יותר אגרסיבי בשבילה ארועים מוחיים יכולה לעשות סיטי מוח ללא חנ להשוואה בלבד למנינגיומה רצוי לבצע מרי מוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI מוח 88.91 ורסיסים בעיניים
    מוריס לין
    03/01/2016

שלום. אני בן 35. סובל ממחשבות טורדניות כ 12 שנה. נוטל תרופות פסיכיאטריות. עקב מחשבות המון פעמים יש לי כאבים בצד שמאול של הראש. רופא נוירולוג שלח אותי ל MRI.
    מבית חולים שלחו שאלון איפו שיש שאלה האם יש לי רסיסים של מתכת בעיניים.
    והתשובה היא כן, בגלל שלפני 3 וחצי שנים התפוצץ מול העיניים שלי מטען חבלה (במרחק כ-40 סנטימטר). מטען היה בתוך בור בחולות. חלק מהרסיסים הוצאו. עברתי גם ניתוח להוצאת רסיסים שהיו קבורים עמוק. (2 רסיסים כאלה)
    אבל רופא עיניים הסביר שמאוד קשה להוציא את כולם כי זה שעות עבודה . יתכן שזה גרגרים של חול.

השאלה-האם מותר לעשות את הבדיקה? כי המכשיר פועל ע"י מגנט רב עוצמה.

לקביעת תור
    סגירה
    MRI מוח 88.91 ורסיסים בעיניים

הוספת תגובה

• MRI מוח 88.91 ורסיסים בעיניים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/01/2016

אם זה מתכת אסור לבצע מרי יש להתייעץ עם מכון המרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרסטזיות ברגליים
    אני
    28/12/2015

שלום,
    בת 42, ללא מחלות רקע. מזה כחצי שנה מרגישה הפרעות תחושה בכפות הרגליים (נימול, עקצוצים, כאבים) וכן התקפות של חולשה וסחרחורות. נמצאת בחרדה גבוהה מאז. נמצאת באמצע בירור אורתופדי ונוירולוגי. ממתינה ל-EMG ג"ת ול-MRI עמ"ש. הופניתי גם לבדיקות ויטמיני B ומינרלים.
    אבקש פירוש של המשפט הבא שנכתב בסיכום הבדיקה:
    "עמ"ש מותני - ללא סימני גירוי שורשי. ללא חסר עצבי. ערות החזרים +3 בגפיים תחתונות. בבינסקי אקסטנסורי דו"צ. דפקים פריפריים נמושו היטב".
    מה משמעות המשפט והאם הוא מצביע בהכרח על פגיעה עצבית?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרסטזיות ברגליים

הוספת תגובה

• פרסטזיות ברגליים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/01/2016

מראה שיש פגיעה קלה נוירולוגית נא לבצע מרי מוח צואר וגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת eeg עקב בעיות שיכחה אחרי תאונה
    נטלי
    23/12/2015

שלום רב,
    בעלי עבר תאונת דרכים לפני 10 חודשים בעקבותיה סבל מדימום קל במוח שנספג בהדרגה. בעקבות הפגיעה המוחית הוא הונשם במשך שלושה שבועות ונגמל בהדרגה. מאז הוא סובל מבעיות שיכחה ובלבול קל. הוא הופנה לבדיקת eeg ואלה תוצאותיה:
    התקבל תרשים בעל רקע בלתי סדיר מורכב מפעילות גלים איטיים 4-6 ו7 הרץ ומפעילות מהירה בטא מעורבת לאורך כל התרשים. פעילות זו מפושטת ואינה משתנה בעת היפרונטילציה או גירויי אור. על רקע זה נרשמו התפרקויות בודדות של גלים איטיים וחדים סינכרונים מעט גבוהי מתח. לסיכום - אי סדירות איטית כללית ונטיה לפרוקסיסמאליות.

האם תוצאות הבדיקה מעידות על פגיעה שממנה נובעות בעיות השיכחה? האם יתכן שיפור בעתיד? תודה רבה.

הוספת תגובה

• בדיקת eeg עקב בעיות שיכחה אחרי תאונה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/12/2015

אין קשר של הממצאים ב eeg לבין שכחה אבל יש לבצע מרי מוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ברגליים מישיבה ממושכת לעמידה
    ליאת
    22/12/2015

שלום ,
    אני בת 39. בחודשיים האחרונים ומידיי פעם ( אחת לשבוע..), כשאני קמה מישיבה ממושכת ( 20 דק ויותר) לעמידה יש לי תחושה ל שניות בודדות של חולשה ברגליים ואז הכל חוזר למצב רגיל.
    ברטיה בד"כ, משקל מעט נמוך מהממוצע.
    אין לי סימפטומים נוספים.
    קבעתי תור לנאורולוג, אני מאוד מודאגת..

ממה זה יכול לנבוע?
    חשוב לציין שאני סופר חרדתית. לפני 8 חודשים היו לי תופעות נוירולוגיות של נימולים בפנים שנבעו מלחץ. אני לוקחת ציפרלקס עד היום . ( לא יודעת אם זה קשור..)

תודה,
    ליאת

הוספת תגובה

• חולשה ברגליים מישיבה ממושכת לעמידה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/12/2015

נראה לי מדובר מחרדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה?
    סמי
    17/12/2015

הי,
    לפני כשלושה שבועות התחיל הגוף שלי לרעוד, בחילות שלישול והקאה פעם אחד ביום. נעשו בדיקות בבית חולים מאיר. הכל נמצא תקין. ומאותו יום סובל מסימפטומים האלו. חולשה, איבדתי גם 8 קג,בחילות, חוסר תאבון. עשיתי בשבועיים הראשונים של המחלה כבדיקות דם, 3 פעמים צילומי חזה. אקג. בדיקות לוירוסים, הליקובפטר, הפטיטוס והכל תקין. אחרי 10 ימים וללא שינוי הכלתי לתל השומר. התאשפזתי ושוב עשו צילום חזה אקג וכימיה של תרבית דם. גם בתל השומר לא מצאו כלום. אחרי יומיים זה היה נראה כאילו הפסיק שזה 13 יום אחרי תחילת המחלה וכך היה בסדר בשמך שלושה ימים.
    והיום זה שוב חזר(יום 16). גוף רעד חולשה בחילות . זה הכל בא בהפוגות ....תוקף לכמה שעות ואני כמו סמרטוט, מנסה להקיא ולא יוצא כלום . רגליים כמו צמר גפן , שןתה המון מים ומשתין ויכול לעבור כעבור כמה שעות.
    היום אני עשיתי שוב בדיקות דם הכל תקין חוץ מ ALT שהוא 49 כשגבול עליון 45 . אני גם ביקשתי לעשות בדיקות CT של בטן וגסטרוסקופיה.
    אך עדיין אני מתוסכל ולא יודע מה לעשות. זה פגע בשגרת החיים שלי ולכן מבקש מאוד את העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה?

הוספת תגובה

• התקף חרדה? - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/12/2015

אכן כדאי לבצע סיטי בטן הבעיה לא נוירולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים במכשיר אינטפרנשיאל
    מתי
    17/12/2015

ערב טוב,
    מאחר ואני סובלת מכאבים חזקים בברך , עברתי טיפולים בגלים קצרים , מאחר והטיפול לא עיזר , החליטו לטפל במכשיר אינטפרנשיאל טיפול בזרמים , מאחר ואני נוטלת אספרין , מיקרופין 100מ"ג , בעבר עברתי תאונה , ט\ועקב כך , לפני שנים היו לי התקפים , ואני נוטלת גם פנוברטין .
    שאלתי היא אם לא מסוכן לי הטיפול הנ"ל ....
    תודה על תשובתכם ...

מתי

הוספת תגובה

• טיפולים במכשיר אינטפרנשיאל - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/12/2015

לא מכירה את המכשיר הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש והקאות
    שני
    17/12/2015

כבר כ10 שנים אני סובלת מתופעה אחת לכמה חודשים, של כאבי ראש חזקים מאוד שמגיעים בפולסים מהצד האחורי של הראש לכיוון הקדמי, מיידי פעם הם מגיעים עם בחילה והקאה. לאחר מכן אני לוקחת כדור (אדוויל לדוגמא) נכנסת למיטה וקמה חדשה.
    אציין כי באותו "התקף" אין רגישות לאור או לכל דבר אחר. וזה יכול להיות בבוקר או בערב, ללא קשר לזמן מחזור.
    אשמח לדעת במה מדובר
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש והקאות

הוספת תגובה

• כאבי ראש והקאות - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/12/2015

קרוב לוודאי מדובר במיגרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף רגל
    יאיר
    16/12/2015

שלום רב,
    מזה חודש וחצי יש לי כאבים מקומיים במרכז הגב- גב תחתון, במיוחד בעמידה ממושכת.
    לפני שבועיים, למשך יום יומיים הכאבים החמירו מאוד, תוך כדי צינון ווירוס, וגם התחלתי להרגיש כאב בחיבור של הקרסול לכף רגל ימין ותחושת נימול ברגל ימין ממרכז הרגל ולכיוון האצבעות.(לאורך הדרך מהגב דרך הברך לרגל רק לעיתים רחוקות הרגשתי כאילו משהו מוזר).
    ברגל שמאל לא הרגשתי כמעט כאבים אך ביום האחרון התחילו כאבים אמנם פחות חזקים מרגל ימין אבל באותם מקומות פחות או יותר כמו ברגל ימין.
    חשבתי שהבעיה אורטופדית, ובביקור אצל אורטופד הוא שלל שמקורה של הבעיה היא בגב, ואמר שאין מה לעשות.
    בנוסף יש לציין שיש לי לעיתים רעידות בעפעף, ובבדיקת דם של לפני 3 חודשים היה לי חוסר קטן, לא משמעותי ב B12.
    יכול להיות עפ"י התיאור שלי שהבעיה היא בכלל נוירולוגית?
    יכול להיות שזה יעבור מעצמו תוך כמה ימים או שיש צורך לקבוע תור לנוירולוג?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף רגל

הוספת תגובה

• כאבים בכף רגל - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/12/2015

יש לבצע ברור אורטופדיה נוירולוגי נשמע לי בעיה גבית יש לבצע סיטי עמוד שדרה מתני וכן אמג לא קשור לבי 12

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נירופטיה
    אלי
    15/12/2015

שלום רב.
    אני בן 44ולפני כ3 שנים התגלתה אצלי נירופטיה ברגליים,כתוצאה מרמות נמוכות של ויטמין b12.
    ניורופטיה לפי בדיקות emg היא בצורה קלה.
    הפגיעה היא בעצבים התחושתיים.
    אם שומרים על רמות גבטהות של ויטמין d12,לא תהיה התפשטות של המחלה?
    האם קיימים מקרים של נכות כתוצאה מכך?
    האם אני יכול להמשיך לישות הכל כרגיל ללא דאגה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נירופטיה

הוספת תגובה

• נירופטיה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/12/2015

בדכ אם הטיפול מוקדם בבי 12 התופעה הפיכה אך לעיתים למרות. הטיפול נשארים שאריות קלות למרות שהרמה תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri
    יעל
    14/12/2015

שלום

אני בת 31 עברתי בדיקת mri מוח בגלל סחרחורות הבדיקה תקינה למעט שרשום שם

לא נראות מסות לאורך צבר עצבים 7 ו-8 בתעלות שמע פנימיות, לציין כלי דם AICA מפותל עם אימפרסיה קלה על צבר העצבים בתעלת שמע פנימית ימנית.
    מעבר קרניו- צרביקלי תקין.

מה זה אומר הממצא כלי דם מפותל? תור לנוירולוג רק בעוד 3 שבועות....
    יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    mri

הוספת תגובה

• mri - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/12/2015

אין סיבה לדאגה מדובר במבנה מעט מפותל של כלי דם מימין יש להתייעץ עם נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפים לא ברורים
    לירון ביטון
    12/12/2015

היי, שמי לירון אני מדברת בשם סבתי. סבתי בת 72 סובלת מזה כחודשיים מהתקפים לא ברורים. התקפים אלו מופיעים בערך 3 פעמים בשבוע ומספר פעמים באותו היום . כאשר מתחיל ההתקף גופה "נזרק" לצד אחד והידיים שמוטות לצדדים היא אינה מצליחה לדבר , היא ממלמלת מילים לא ברורות ומחזיקה את הראש ניתן לראות במהלך כל ההתקף(רבע שעה) שהיא מאוד מבולבלת, מוציאה אוויר מהפה , מחזיקה את הבטן העליונה בצד שמאל וזזה בפחג הגוף העליון והתחתון באופן לא רצוני בלי הפסקה. כשהיא נרגעת היא אינה מבינה היכן היא(בדרך כלל צלולה לחלוטין) ולא מזהה אף אחד מבני המשפחה ולאחר חצי שעה נזכרת וחוזרת לעצמה וחוזר חלילה. בבדיקת אותות חשמליים במוח נמצא לדברי הרופאים ניתוקים

לקביעת תור
    סגירה
    התקפים לא ברורים

הוספת תגובה

• התקפים לא ברורים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/12/2015

יתכן ומדובר בהתקפים של אפילפסיה אם ה EEG מראה אותות חשמליים יש לפנות בהקדם לנוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש חדש משבץ
    עמית אלתם
    11/12/2015

בגיל 63 עישנתי עד לפני 5 שנים ,לאחר 3 אירועי לב קלים האחרון לפני שנה ,לא מצאו חסימה בצינטור, (באקו לב במאמץ הלב משתפר לבריא לחלוטין)עושה כושר ,מקפיד על תזונה בריאה ,לפעמים נופל עם מאפים,סוכר בסדר עלה קצת בגלל הליפיטור לקרוב למאה,טיפוס a ,מנסה לשנות כמיטב יכולתי,לאחרונה עקב מתח כלכלי ,פה ושם חוטף סיגריה
    יש בבדיקת דופלר עורקי תרדמת הצרויות קטנות מ50 % בעורקי הצואר, כירורג כלי דם אמר שהממצאים לא טיפוליים ולא משמעותיים ,רק מעקב ,בשנים האחרונות ללא שינוי,

אחרי האירוע האחרון היו לי תעוקות שכללו חוץ מתעוקת לב גם אירועים קצרים של קצת בלבול ומשיכת רגל לכמה דקות ,זה הלך ןהשתפר וכעבור כחודשיים נגמר(האירוע והנ"ל היה זהה לאירוע מלפני 5 שנים)
    בשיקום לב באיכילוב אמר לי הקרדיו שלאור האקו במאמץ ,אין לי צורך במונוניט ובמאמץ הלב משתפר לתיפקוד מכסימלי. ואפשר להמשיך במכון כושר רגיל

השדבועות האחרונים יש לי סימנים קטנים משלי כולל כאב קל מאוד בלב ,שמשהו לא בסדר, אתמול הייתי בביקור חצי שנתי אצל הקרדיולוג והוא ,אמר שעדיף לא לחטט בעורקים יותר מדי.והאקג רגיל

הסיגריות ש"חטפתי" גרמו לי ל"בילבול ברגליים " כמו אחרי האירוע, למשך כמה עשרות שניות..
    היום "חטפתי" סיגריה ואחריה מידית ,משכתי חזק את רגל ימין למשך כחצי דקה ועבר, פתאום נפל לי אסימון ,ראשית שזה חייבת להיות הסיגריה האחרונה ושנית שאולי זה היה אירוע מוחי חולף?
    האם אכן נשמע כך?לפני כשנה עשתה לי נוירולוגית mri שהיה זהה לmri מלפני 10 שנים שללה בעיה מוחית,
    האם להרגיע או חייב בדיקות ?

לקביעת תור
    סגירה
    חשש חדש משבץ

הוספת תגובה

• חשש חדש משבץ - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/12/2015

כדאי לבצע בדיקה של cta מוח וצואר לבדוק את כלי. הדם של המוח והצוואר ולקחת פלביקס כטיפול מונע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש חדש משבץ - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    26/12/2015

כדאי לבצע בדיקה של cta מוח וצואר לבדוק את כלי. הדם של המוח והצוואר ולקחת פלביקס כטיפול מונע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה