פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה..
    עדי
    12/03/2010

בבקשה!! עיזרו לי בפענוח תוצאות בדיקת E.E.G

אשמח אם יש מישהו שמבין שיוכל לעזור לי לפענח.

התרשים בוצע - בערנות.
    האלפא נחסם.
    תרשים סימטרי.
    הרקע מורכב מאלפא מכריע 9-10 הרץ, סדיר.
    פעילות מהירה בכמות: רגילה סימטרית קדמית.
    פעילות אפילפטית: אין (איך זה יכול להיות אחרי ההתקפה הגדולה שהייתה לפני שבועיים???).
    הערות: בנישום יתר ובגירוי אור נראו בתרשים גלים חדים דיפוזים בודדים, מלבד זאת לא נראתה פעילות אפילפטיפורמית ברורה.
    פעילות פתולוגית אחרת
    1. תגובה לנישום יתר (Hyperventilation): בינונית.
    2. תגובה לגירוי אור - כמתואר לעיל.

הערות כלליות
    לסיכום: תרשים חורג מנורמה.

המלצות: -מעקב.

האם זה הגיוני שהבדיקה יצאה תקינה אם יש לי אפילפסיה?

בבקשה תעזרו לי זה הכי דחוף בעולם!!
    תודה ושבת שלום,
    עדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה..

הוספת תגובה

• EEG

ד''ר מאיר קסטנבאום
    15/03/2010

תשובת ה-EEG שתיארת אינה תקינה. מתוארת פעילות חשמלית עם גלים חדים.
    יחד עם זאת לבדיקת EEG רגישות מוגבלת ולא לכל אדם שסבל מפרכוס בהכרח יהיה EEG פתולוגי. כמוכן לא לכל אדם עם EEG שאינו תקין בהכרח יש אפילפסיה.
    מומלץ שתפנה לנוירולוג המטפל לקבלת הסבר על תוצאות הבדיקה והחלטה האם יש צורך בטיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש ממושכים
    שיר
    11/03/2010

שלום, שמי גל בת 21. השבוע התחיל לי כאב ראש "רגיל" אך הפעם, ולראשונה, משככי הכאבים לא עזרו כמו גם העובדה שהוא נמשך כבר 5 ימים- מהרגע שאני קמה ועד שאני הולכת לישון. כאב הראש עמום ולא ממוקד, אלא בכל הראש כאילו "יד לוחצת" עליו. כמו כן, אין תופעות נוספות- ללא הקאות, ללא בחילות וכד'. רופאת משפחה שלחה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות, ולרופא עיניים ואם אין ממצאים אז לנוירולוג. התור לרופא עיניים בשבוע הבא, ובכל זאת רציתי לשאול מה זה יכול להיות? מה ניתן לעשות כדי לשכך את הכאבים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש ממושכים

הוספת תגובה

• כאבי ראש ממושכים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    15/03/2010

קיימות סיבות רבות לכאבי ראש החל מכאבי ראש עקב מיגרנה, tension type (כלומר קשורים למתח) ועד לכאב ראש בזמן מחלת חום או עקב מחלה זיהומית. סיבות נדירות יותר יכולות להיות עקב תהליך תופס מקום במוח.
    במידה וקיים חום ממושך ביחד עם כאבי הראש או תופעות מלוות אחרות כגון הקאות, שינוי במצב הכרה או חולשת פלג גוף יש צורך בבדיקת רופא דחופה.
    במידה והכאב קל, ללא חום או תופעות מלוות ובדיקת רופא משפחה תקינה ניתן להסתק במשככי כאבים (אקמול אופטלגין, אדויל) ולראות האם הכאב מוקל או נעלם בעקבות הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    רחל
    11/03/2010

ד"ר שלום רב,

לפני כחודש באופן פתאומי חשתי כאב צוואר (משני הצדדים) הגבלה בתנועת הצוואר, והכאב עולה לחלק האחורי שמאלי של הראש מידי כמה שעות.
    רופא איבחן משהו כמו נוירולוגיה אוקסיפלית ואמר שמשהו לוחץ על העצב, ונתן לי זריקה סטראואידים בראש.
    בינתיים הכאב בראש עבר, ואילו בצוואר נותרה רגישות מסויימת.
    רציתי לדעת האם יש בדיקות כלשהן שאפשר לבצע על מנת לראות ממה זה נגרם? ואם כן אלו בדיקות?

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    15/03/2010

על מנת לאבחן את סיבת כאב הראש יש צורך בקבלת אנמנזה מלאה על אופי הכאבים, סימפטומים מלווים. כמוכן יש לבצע בדיקה נוירולוגית יסודית ולהחליט בהתאם לצורך על הדמיה מוחית (CT או MRI).
    קיימות סיבות רבות לכאבי ראש ותפקיד הנוירולוג לשלול גורמים מסוכנים לכאבי הראש ולטפל בהתאם לסיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי+רעידות
    רפי
    10/03/2010

שלום רב,
    לפני כמה ימים אבי עבר אירוע מוחי, באותו יום הוא היה מבולבל וזה לא היה רק באותו יום אלא במשך תקופה עד שהחלטנו להזמין לו רופא.היה לו חום והרופא הזמין לו אמבולנס. יש לציין שאבי חולה סכרת.
    כיום, היום השני לאשפוזו בבית חולים, הוא רועד בצורה אינטנסיבית, הוא בקושי יכול לשבת, לעמוד, ללכת ואפילו להחזיק דברים ביד הוא לא יכול, יש לציין שיש לו גם חום ומיטתו רטובה משתן. היום הביאו לו אנטיביוטיקה דרך הוריד. רופאת המחלקה אמרה שהיו לו כמה אירועים קלים.
    בעבר חוץ מבעיית הסכרת אבי היה הולך יומיום לשוק והולך בלי שום בעיה.

השאלה היא:
    א. האם המצב יכול לחזור לקדמותו?
    ב. ממה נובעים כל הרעידות האלה? אולי משילוב הכדורים שהוא לוקח יחד עם האנטיביוטיקה?
    ג. איך אפשר לפתור בעיות אלו בדרך היעילה ביותר?

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי+רעידות

הוספת תגובה

• רעידות

ד''ר איתן אוריאל
    11/03/2010

לא ברור לי האם מדובר בצמרמורת על רקע החום או בפרכוסים אפילפטיים. לשם כך יש לבצע בדיקה נוירולוגית ולקבל את הסיפור המלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור
    ירון
    10/03/2010

שלום
    בן 35 לאחר בירור רפואי הרגשת נימול בידי ימין אי תחושה כאבי רגליים כמו רגליים כבדות עם משקולות עליהם רומברג לא תקין יש נטייה ליפול אחורה גם בעיניים פקוחות וסגורות מדי פעם סחרחורת כאבים באזור העורף לפעמים הרגליים פתאום קופצות לסירוגין עברתי eng'mri מח בדיקת שמיעה אקו לב והכל תקין מה יכולה להיות הבעייה הנוירולוג טוען שאין לי בעייה ומן הסתם מכיר את גופי אני לא מתפקד ביום יום כרגע חזרתי לעבודה לאחר בירור שנמשך כשלושה חודשים מיואש.מה לעשות?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

• בירור

ד''ר איתן אוריאל
    11/03/2010

במידה ואינך מרוצה מהאיבחון שניתן אני מציע לפנות לחוות דעת שניה אצל נוירולוג נוסף בליווי כל בדיקות העזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרקינסון- האם אפשר למות מזה
    דנה
    10/03/2010

שלום,
    רציתי לשאול אם למי שיש פרקינסון, מה הדבר הכי חמור שיכול לקרות לו? האם הבן אדם בהכרח יהיה משותק בסוף? אני מדברת על בן אדם זקן. יכול להיות שהמצב שלו ישאר כמו שהוא עכשיו (חסר שיווי משקל, נופל לעתים קרובות), או שבהכרח המצב יחמיר? האם יש דרגה שכולם מגיעים אליה בסוף?

המון תודה

הוספת תגובה

• פרקינסון

ד''ר איתן אוריאל
    11/03/2010

הצפי הינו אינדיבדואלי. בהחלט יתכן שהחולה ישאר שנים רבות במצבו הנוכחי,אולם כמובן שתיתכן גם החמרה לאורך השנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לאירוע מוחי קל
    משה
    10/03/2010

שלום.
    אמי אושפזה אתמול למשך 24 שעות לאחר שהתלוננה על חוסר יכולת ללכת, הקאות ובחילות ולאחר מכן באמבולנס קושי בדיבור.
    לצערי דו"ח האמבולנס לא הועבר לצוות המטפל במיון ורק לאחר מס שעות הרופאים שינו את אופן הטיפול באמי על מנת לשלול אירוע מוחי.
    כל הבדיקות כולל דם / AGK / CT יצאו תקינות אך בעקבות מה שמסרנו לרופא היא הושארה להשגחה וניתנו לה כדורים לדילול הדם (אספירין).
    שאלתי: האם יכולה להיגרם בעיה מפאת הזמן הארוך יחסית משעת האירוע (בערך 8-9 בבוקר) ועד לקיחת האספירין בשעה 17 בערב?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לאירוע מוחי קל

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר איתן אוריאל
    11/03/2010

עיכוב באספירין למספר שעות איננו משנה את הצפי הקליני. הטיפול היחיד בשבץ הינו בTpa -ממיס קרישי דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

משה
    11/03/2010

לא ממש הבנתי את התשובה.
    אני אחדד את שאלתי. בעקבות כל המאמרים שקראתי, הבנתי שהטיפול הראשוני הוא מאוד קריטי ב-3 שעות הראשונות. האם עצם העובדה שנתנו לאמי אספירין רק לאחר 8-9 שעות משנה את העובדה והופכת את המצב למסוכן יותר עבורה?
    בנוסף הבנתי שבשבוע שלאחר האירוע הראשוני הוא הזמן הקריטי ביותר. האם זה נכון ואיך אפשר למנוע התקפים חוזרים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בשבץ אקוטי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    15/03/2010

ניתן לטפל ב-TPA (טיפול ממיס קריש) רק עד 4.5 שעות מתחילת ארוע מוחי. לא ניתן לתת טיפול זה מעבר לזמן הרשום עקב הסיכון לדימום מוחי.
    טיפול באספירין ניתן למניעת ארוע מוחי נוסף ומפחית סיכון במעל 20%.
    כמוכן על מנת להפחית סיכון לשבץ מוח נוסף יש לשלוט בגורמי הסיכון כלומר איזון לחץ דם, סוכר, שומנים והפסקת עישון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת הורמונים אחרי שבץ מוחי,

לאה
    22/10/2014

נאורוכירורג שמטפל בי אוסר עלי נטילת הורמונים בטענה שזה עלול לגרןם לקרישי דם, אני סובלת מאוד מגלי חום האם יש תחליף מומלץ להורמונים?
    תודה לאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת הורמונים אחרי שבץ מוחי, - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    25/10/2014

מה שאומר הנוער וכירורג זה נכון לגבי תחליף תתי עצי עם גניקולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב שאלה חשובה
    שירה
    10/03/2010

שמי שירה ואני סטודנטית ומרגישה שאין לי די זמן לסיים בחינות, מה עליי לעשות כדי לקבל הקלות?
    הבנתי כי נוירולוג יכול לתת לי הקלות ולאו דווקא הקלות תרופתיות (כדוגמת ריטלין)

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב שאלה חשובה

הוספת תגובה

• ריטלין

ד''ר איתן אוריאל
    11/03/2010

במידה ואובחנת כדסלקטית הינך זכאית לתוספת זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.
    דני
    10/03/2010

שלום.
    רציתי לשאול האם כאבים באיזור האגן, הבאים לידי ביטוי רק במצב סטטי, ואילו בתנועה אינם קיימים, כמו כן אין זה כאב של מכה, אלא כמו של מתיחה או עצבים- האם זה יכול להיות קשור לבעיה נורולוגית.

אורטופד הפנה אותי לנורולוג, ואשמח לשמוע אם יש טעם אכן לפנות לנורולוג.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום.

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר איתן אוריאל
    11/03/2010

מאחר ורופא שבדק אותך התרשם מבעיה נוירולוגית אני מציע לפנות לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות EEG
    משה
    09/03/2010

שלום רב,
    עברתי EEG בעירנות, והתוצאות הן:
    התקבל תרשים בעל רקע סדיר שטוח מתח מורכב בד"כ מפעילות בטא ואלפא נמוכת מתח. על רקע זה נצפו לעתים סדרות גלים איטיים קצביים מעט בולטים מהרקע בתדירות 7 הרץ באזורי הרקות. ללא שינוי בעת גירוי אור ואיוורור יתר. לסיכום - אי סדירות איטית רקתית עם חשד לפרוקסיסמאליות -0 לביקורת שינה
    מה המשמעות של הבדיקה? על מה זה יכול להעיד?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות EEG

הוספת תגובה

• EEG

ד''ר איתן אוריאל
    11/03/2010

לא ניתן להתייחס לבדיקה מבלי לדעת את ההקשר הקליני ואת ההתוויה לביצועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת זה 4 שנים מכאבי ראש עזים
    אה פינקלשטיין
    09/03/2010

הי, רציתי לברר אם ישנה דרך לעזור לאימי הסובלת זה למעלה מארבע שנים מהשלכותיו של אירוע מוחי המטבטא כיום בכאבים עזים ובלתי פוסקים בראש, היא איננה זזה מהמיטה כל היום ושרועה בדיכאון כבד עקב מצבה. היא אינה יכולה לשבת בחברה, מתעייפת מאוד מהר, כל הזמן מחפשת איפה להשעין את הראש, ורוצה רק לישון. לא מפסיקה להתלונן על כאבים תמידיים בצאד שמאל של הראש.
    עשתה את כל הבדיקות הרלוונטיות כולל סיטי ראש ואמרו לה שהכל תקין ושעליה לחיות עם הכאבים.
    אינני מסוגלת לראותה כך, היא בת 65, רציתי לדעת אם אולי בכל זאת קיים פתרון לסבל שלה או לפחות אם קיימת דרך כולשהי להקל על סיבלה.
    הודה לכם מאוד אם תחזירו לי תשובה, בתודה רבה לאה.

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר איתן אוריאל
    09/03/2010

בודאי שניתן לעזור לאימך. קיימים טיפולים מגוונים לכאבי ראש כרוניים. יש צורך באבחון ובקביעת טיפול מיטבי ולכן יש לפנת לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרקינסון
    רל
    08/03/2010

שלום,
    אני סטודנטית לריפוי בעיסוק באוניברסיטת תל אביב ואני חוקרת מקרה של אדם בשם שאול. שאול הוא בן 72, חולה במחלת הפרקינסון כבר 5 שנים, גרוש ללא ילדים, גר עם בת זוג בריאה, רופא במקצועו וכיום פנסיונר. עד התקופה האחרונה היה עצמאי בכל תפקידי היומיום. בשנה האחרונה חלה הידרדרות בתפקודו והוא פל מספר פעמים. בנוסף בת זוזו מתלוננת כי קיימת בעיית זיכרון. הוא גר בקומה שנייה ללא מעלית ומתכוון לעבור לדירה בקומת קרקע.

אשמח אם תוכל להגיד לי מה מהלך המחלה ב 5 שנים האחרונות, והאם ניתן לדעת כיצד המחלה תתפתח אצלו.

תודה רבה,
    רל

לקביעת תור
    סגירה
    פרקינסון

הוספת תגובה

• פרקינסון

ד''ר איתן אוריאל
    09/03/2010

לא ניתן להעריך חולה פרקינסון מבלי לבצע בדיקה נוירולוגית.לרוב הפרעות זיכרון מופיעות בשלבים מתקדמים יותר של המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה וסיאליס/ויאגרה
    דני
    08/03/2010

שלום רב,
    אני חולה אפילפסיה בן 39. המחלה רדומה אצלי מאז גיל 17 בה התגלתה ואני מטופל ב-800 מ"ג VALPORAL ליום. מקפיד על נטילת תרופות ואין שום תופעות לוואי או בעיות כלשהן.רמת וולפורל בדם תקינה. סובל מבעית זיקפה ואי יכולת לשמור עליה לאורך זמן גם תוך משגל.
    השאלה היא האם יש בעיה ליטול ויאגרה או סיאליס?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה וסיאליס/ויאגרה

הוספת תגובה

• אפילפסיה

ד''ר איתן אוריאל
    09/03/2010

לא ידוע לי כי אפילפסיה מהווה התווית נגד לתרופות שציינת אולם יש להתיעץ עם הרופא המטפל לפני נטילתן ולקבל מרשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש ותשובות אבחון- דחוף
    בתאל
    08/03/2010

הייתי בטיפולי פוריות מר שנים, מזה חצי שנה התחלתי לסבול מכאבי ראש חזקים ללא בחיולות , פניתי לניאורולוג שהפנה אותי לct ולהלן המימצאים , תודה לאל הכל יצא תקין למעט הערה שלא הבנתי ואודה לכם אם תבהירו לי :
    1.לא נמצאו ממצאים ממוקדים ברקמות הפמיח לציין הסתיידות גסה באספקט הקדמי של פלקס צרברי - מה זה אומר ?
    2. בסריקת עצמות בסיס הגולגולת נצפו תאי המסטואידים, המערה הספונדיאלית ותאי אטמואידים ללא סטיות מה זה אומר?

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר איתן אוריאל
    09/03/2010

לרוב מדובר בממצא אקראי אולם אינני יכול להתייחס ישירות לתשובה מבלי לקבל פרטים מלאים ולהתבון בדיסק ההדמיה ולכן יש לחזור לנוירולוג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גל
    07/03/2010

ד"ר שלום,
    להלן סימטומים שהרגשתי בתקופה האחרונה:
    1. לפני כחצי שנה הרגשתי חוסר יציבות בהליכה ובישיבה (בשכיבה לא הרגשתי כלום). הלכתי לרופא והתחלנו בדיקות דם, אקו לב, מאמץ דופלר צווארי ולהלן התוצאות
    דם – כולסטרול, שומנים בדם.
    אקו לב – תקין יש דלף PFO שמאל לימין לפי הקרדיולוג טפטוב מזערי ביותר.
    מאמץ – תקין
    דופלר צווארי – אינטמה מעובה אין בעיה בזרימה.
    2. לאחר שבועיים החלו לי כאבי ראש ועקצוצים בראש שנמשכו כחודש ועברו.
    יש לציין כי לאורך התקופה אני בתחושה כללית לא טובה.
    3. במשך תקופה של 3 חודשים אני מרגיש חוסר יציבות (לאחר תקופת כאבי הראש). לעיתים אף תחושה של בילבול ושאני פשוט לא בפוקוס ומתאמץ לעמוד וקשה לי לבצע תנועות חדות. אלו תופעות שקורות אחת למספר שבועות.
    הרופא שלח אותי ל – CT ראש שיצא תקין.
    4. כחודשיים לאחר CT ראש אני כל יום מרגיש גרוע או גרוע יותר. יש לי עקצוצים בראש מעל המצח צריבה בקו השיער, כאבי מפרקים באצבעות הידיים תחושת צריבה בכפות הרגליים ובימים גרועים יש לי כאב בלתי נסבר ורעידות באצבעות ואף תחושת רעד בשרירי היד.
    5. בנוסף לתופעות בסעיף 4 הייו כיומיים במהלך החודשיים הללו שהיה לי התקף חזק של האמור בסעיף 4 ופני האדימו מאוד.

אני מבקש ממך לתת לי כיוון מה יכול לגרום לתופעות הניורולוגיות הרבות הללו, אני וגם הרופאים שהלכתי אליהם מהלכים כסומא בערובה.
    האם הצרות כלי דם, האם לופוס, האם תסמונת פרקינסון?
    אשמח לקבל את דעתך לאיזה כיוון ואיזה בדיקה לבצע.

הערה:
    זה לא חרדה, אני לא במתח אין עלי לחץ בעבודה ולפני שאני נגש לפתרות הקל הזה אשמח לשלול סיבות רפואיות גרידה.

אודה לך על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר איתן אוריאל
    09/03/2010

התלונות שהינך מתאר עשויות לנבוע ממספר רב של סיבות. יש צורך בקבלת פרטים מלאים וכמובן ביצוע בדיקה נוירולוגית. אני מציע לפנות לנוירולוג בכיר לצורך בדיקה בליווי כל בדיקות העזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה