מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש חזקיםשירן20/02/2010
ד"ר שלום
בת 42
אני בד"כ סובלת ממגרנות בדרגות שונות בין 3 ל-4 פעמים בחודשה כאב הוא בד"כ בצד ימין של הראש.
אני מאד אוהבת פעילות גופנית במיוחד ארובית אך שמתי לב שתמיד אחרי מתעורר לי כאב ראש לא כמו מיגרנה יותר באיזור המצח והעיניים שלא עובר עם שום כדור כמו אקמול אלא נרגע עם רירלט
האם לדעתך אני צריכה להפסיק פעילות ארובית או שאין קשר בין הדברים?
ביקרתי אצל ניורולוג שביקת שאבצע בדיקת EEG האם לדעתך יש צורך בבדיקה זאת או אחרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום21/02/2010בחולים הנוטים לכאב ראש לעיתים מוצאים טריגרים מסוימים- כגון חשיפה לחום, רעב, חוסר שינה , מאכלים מסוימים ולעיתים גם פעילות פיזית מאומצת.
לאור דברייך שלאחר מאמצים פיזיים ארובים מתפתח כאב ראש מומלץ שתשקלי לבצע פעילות גופנית פחות אינטנסיבית או לשקול בתיאום או נוירולוג טיפול מניעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למלפורמציה ווקסולרית במוח דחוףחיה20/02/2010
בת 47 יתר לחץ דם כאבי ראש במיוחד בצד אחד ולפעמים מהצאוור ומעלה כאבים איומים בסיטי מוקדים ל"כרישי דם "וחשד למלפורמציה ווקולרית הרופא ביקש MRI בד' לצוואר אני מודאגת האם יש טיפול אם אכן זה מה שיש? האם זה מסוכן?המשפחה שלי הרוסה מהעיניין אנא תשובה? תודה
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלפורמציה וסקולרית
ד''ר מאיר קסטנבאום21/02/2010ראשית על מנת לאבחן מבחינה אנטומית את המלפורמציה יש צורך לבצע MRI כפי שכבר הופנית.
טיפול נקבע בהתאם לגודל המלפורמציה, מיקומה סימפטומים של החולה ומחלות רקע של החולה.
מומלץ שתיוועצי עם מומחה בתחום לאחר ביצוע MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאדשאלה18/02/2010
בת 27, סובלת כבר 9 חודשים מנימול/הירדמויות/תחושות מוזרות. בעיקר בגפיים בצד אחד של הגוף.התחיל אחרי מחלת נשיקה ולא חלף למעט הפוגות קצרות של כמה חודשים. זה יכול להיות מספר שעות ביום ואח"כ לחלוף. לעתים יום כן יום לא, לעתים כל יום.
היו איזה שבועיים של תכיפות במתן שתן, משהו כמו 30 פעם ביום. אח"כ עבר.
לאחרונה הכבדה בעייפות, טשטוש ראייה בערבים.
MRI מח,VEP, SEP, BER, EMG - תקינים.
אני כבר מותשת מהבדיקות ומהלחצים האלה. מנסה לתפקד כרגיל אבל בעצם כאילו מרחף מעלי איום תמידי, כך ששום שמחה אינה באמת שמחה.
יש אפשרות שמדובר במשהו בר-חלוף או שלאור החודשים הארוכים שזה נמשך עולי הסיכויים שזו בעיה ממשית?.
האם זה מתאים לט"ג או שתקינות הבדיקות קצת שוללת את זה?
אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה
ד''ר איתן אוריאל19/02/2010תקינות הבדיקות אכן שוללת בסבירות רבה תהליכים מוחיים. על מנת להגיע לאבחנה יש צורך להתרשם מהפיזור האנטומי של התלונות ולבצע בדיקה נוירולוגית. מהו ט"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לטרשת נפוצה, טעיתי עם המקלדת
שאלה19/02/2010האם משנה לענין זה העובדה שזה מופיע בעיקר ביד אחת וברגל אחת באותו צד?
האם משנה העובדה שזה מופיע כמעט כל יום, בין למס' דקות ובין למס' שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרשת נפוצה
ד''ר מאיר קסטנבאום21/02/2010העובדה ש-MRI תקין לא צומך בטשרת נפוצה.
כמוכן הופעת סימפטומים של מספר דקות לא אופיינית לטרשת נפוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנגיומה פרונטליתתמי18/02/2010
שלום רב,
אני כבת 25, בריאה. לפני כחודשיים התחלתי לסבול מנימולים בכף רגל שמאל (ולעיתים גם ביד שמאל)
אני לוקחת ריטלין מזה מספר חודשים והניורולוגית הפנתה אותי לבדיקת CT על מנת לשלול כלי דם מורחב. הפסקתי את השימוש בריטלין אולם עדיין הנימולים המשיכו. לעיתים מופיעים אחרי לחץ או פעילות גופנית ולעיתים במצב מנוחה.
בבדיקת ה-CT התגלה "לאחר הזרקת חומר ניגודי הופיע כלי דם מהלכו לא טיפוסי באונה פרונטלית מימין, יכול להתאים לאנגיומה". סיכום ה-CT: ללא ממצא פוקאלי תוך מוחי, אנגיומה באונה פרונטלית מימין כמתואר"
התור לנוירולוגית נקבע רק לשבוע הבא, אולם הייתי מעוניינת להרגיע את חרדתי לעת עתה..
האם מדובר בממצא המצריך טיפול או מעקב? קראתי שאנגיומה הינה התרחבות כלי דם ואינה מסוכנת, האם לנימול בגפיים יש קשר לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנגיומה
ד''ר איתן אוריאל19/02/2010יש צורך להתבונן במיקום המדויק של הממצא בהדמיה ולבצע בדיקה נוירולוגית על מנת להחליט הם האנגיומה קשורה לסימפטומים שתיארת. לרוב מדובר בממצא אקראי אולם לעתים הוא עשוי גם לגרום לסימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול ,חוסר ריכוז, חוסר יציבותאילון18/02/2010
שלום,
אני בן 32 ,בריא ואב לשני ילדים קטנים.
בשנה האחרונה יש לי תחושת בלבול וחוסר ריכוז שלעיתים כוללת גם כבדות בכל איברי הגוף (כולל לשון, פנים ונשימה, מעט תחושת חוסר יציבות).
אני חייב לציין שלאורך החודשים הללו יש ימים ואפילו שבועות שאני מרגיש מצוין, ואין לי שום בעיה.
ניסיתי למצוא קשר, לשעות שינה, סוגי מאכלים, סביבה ולא ממש הצלחתי.
דבר אחד ברור שכן הצלחתי לשים לב אליו, זה שלאחר שתית קפה הפוך (אמיתי-מפולים אמיתיים), אני מרגיש תחושה מאוד דומה לזו, ולעיתים אף יותר חזקה.
גם לאורך היום התחושות משתנות (אלה רוב הימים, למרות שיש ימים שונים):
- כשאני ישן (אם הילדים לא מעירים אותי), אני ישן טוב מאד.
- כשאני קם בבוקר אין לי אף פעם את התחושות האלה.
- התחושות מתחילות אחרי כחצי שעה מרגע שאני קם.
- במשך הבוקר התחושות הולכות ומתגברות ובדרך כלל בין 9:00 ל12:00 אני מרגיש הכי רע.
- לאחר ארוחת צהריים (בסביבות 12:00) אני מתחיל להרגיש טוב יותר
- המצב משתפר עד סוף יום העבודה, ובערך ב 18:00 כשאני בבית ומתחיל להיות עסוק עם הילדים התחושות כמעט ולא מורגשות כלל.
- כמעט תמיד, כאשר יש לי את תחושת חוסר הריכוז והבילבול, יש לי גם כאבים בבטן התחתונה. חלשים אך מורגשים.
אני לא מרגיש עייפות מיוחדת ביום יום (למרות שאני לא ישן יותר מדי בגלל הילדים).
עשיתי EEG ו CT מוח והכל יצא תקין.
לאחר פגישה עם נירולוג, הנירולוג טען שהוא לא יודע מה הבעיה ולא נראה לו שהבעיה נירולוגית.
המליץ לי לגשת לנירולוג מומחה אחר ולנסות את מזלי.
שאלותיי הן:
לאיזה נירולוג כדאי לי לפנות? איזו התמחות בנירולוגיה?
האם יש למישהו רעיון לפתרון? בדיקה מומלצת?
אולי כיוון רפואי אחר? (רופא עיניים- אני מרכיב משקפיים, נפשי)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול
ד''ר איתן אוריאל18/02/2010אני מציע לפנות למרפאת זיכרון לצורך הערכה קוגנטיבית. כמו כן מומלץ לבצע בדיקות של תפקודי בלוטת המגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול
אילון21/02/2010תודה על התשובה ד"ר.
לגבי בדיקת דם לבלוטת המגן, עשיתי והכל תקין (אלא אם כן תאמר אחרת):
nmol/L 88.2 =]VITAMIN D (25-OH)
mIU/L 1.80 =]TSH
pmol/L 4.6 =] T3- FREE
pmol/L 13.9 =]T4- FREE
pmol/L 334 =]VITAMIN B12
לגבי מרפאת זיכרון:
אין לי בעיות מיוחדות של חוסר זיכרון (למרות שאני די שכחן).
בכל מקרה אשמע לעצתך. האם מרפאת הזיכרון בבית חולים בלינסון מתאימה?
האם עלי לבקש מרופא המשפחה/נירולוג בדיקת MRI?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול
ד''ר מאיר קסטנבאום21/02/2010איננו נוהגים להמליץ בפורום על מוסד מסוים.
קיימות מרפאות זיכרון במספר מרכזים רפואיים בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד-טיסה מס' ימים לאחר אירועגליה18/02/2010
שלום רב,
אבי עבר ככל הנראה אירוע מוחי קל בעת שהותו באירופה. האירוע התרחש כנראה לפני כעשרה ימים, אולם אבי הגיע אל רופא רק לפני כשלושה ימים לאחר שהבין שיד ימין משותקת (אצבעות בלבד), ושהוא בסוג של בלבול, התנהגות מעט שונה וסחרחורות. הרופא העריך שמדובר באירוע מוחי והפנה לנוירולוג, אולם כיוון שאבי לבד באירופה, מבולבל, ולא עדכן אותנו במצב עד להבוקר(!!) הוא לא הצליח למצוא נוירולוג והעדיף להזמין כרטיס טיסה דחוף לארץ. הוא אמור לטוס מחר בערב לישראל לצורך בדיקות וטיפול. שתי שאלות: האם ניתן לאפשר לו לטוס (כאשר החלופה של להישאר בחו"ל בעייתית מאוד ומכל בחינה עדיף טיפול בארץ)? מה הצעד הראשון שיש לעשות כאשר הוא נוחת- האם לגשת לבית חולים, לרופא משפחה, ישירות לנוירולוג? אודה מאוד מאוד לתשובה מהירה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
ד''ר איתן אוריאל18/02/2010החשש מטיסה לאחר אירוע מוחי הינו בעיקר מפרכוסים המהווים סיבוך אפשרי מאוחר או מאירוע נוסף. אני מציע להתיעץ עם הרופא המטפל שבדק את אביך לגבי האפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישן פסיבי של סמיםגיא18/02/2010
לפני כמה זמן גרתי בדירה משותפת עם חב'רה במשך כשלוש שבועות.
שניים מהם היו מעשנים סמים באופן קבוע.
כמעט כל ערב הייתי יושב עם שני החב'רה האלה בסלון במשך כמה שעות, והם היו מעשנים סמים. אני לא יודע איזה סוג של סמים זה היה, אולי גראס או חשיש או משהו בסיגנון.
אני כמובן לא עישנתי, אבל היה באוויר עשן סמיך .
לצורך העניין הם עישנו באנג(בקבוק כזה עם מים בתוכו שדרכם עובר העשן של הסם, העשן כביכול מסתנן במים האלה בדומה לנרגילה ומגיע לריאות לח ונספג מהר יותר כנראה), והעשן שהם היו פולטים מהריאות, היה סמיך כזה ומסריח והיה ממש עומד באוויר של הסלון.
השאלה שלי האם יכול היה להגרם לי מזה שהייתי בסלון ונשמתי את האוויר המזוהם בעשן הזה נזק כלשהו ואף המינימלי ביותר למוח או ליכולתי השכליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון
ד''ר איתן אוריאל18/02/2010אני מציע להתיעץ עם מומחה לטוקסיקולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tiaיהודה17/02/2010
בתשובה לשאלת אישתי ענית כי כפל ראיה קצר הינו tia אך היה לי כפל ראיה שנמשך דקה וכאשר עצמתי עין אחת הוא לא נעלם. האם זה נחשב ל tia? אודה לך מאד על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TIA
ד''ר איתן אוריאל18/02/2010לא ניתן לקבוע אבחנות דרך הפורום. אינני יכול להוסיף על תשובתי הקודמת מבלי לקבל את הפרטים המלאים ובצוע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, האם לאחר מכה בראש..תודה17/02/2010
שהבדיקה הנוירולוגית יוצאת תקינה.
יכול להיות מצב של כאבי ראש תקופה ארוכה בגלל המכה?
למרות שהבדיקה תקינה? וזה עובר בדר"כ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה
ד''ר איתן אוריאל17/02/2010חבלת ראש עשויה לגרום לכאבי ראש לזמן ממושך. יש צורך לבצע בדיקה נויורלוגית ולהחליט האם יש צורך גם בבדיקות הדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה למומחיםדניאל16/02/2010
רופא נירואלוג נתן לי לקחת לפני שינה טרנקסל ואלטרולט ,ופעמיים ביום כדור המכיל b12 b6 b1 /
רציתי לדעת מה הסיבה האפשרית לכך .
אני מתלונן מזה כשנה על תופעות מוזרות בגוף , חום בגוף או ליתר דיוק גלי חום בלתי מוסברים (אין חום בבדיקה במדחום ) ,כאב באזור הלסת בה והולך ,נעשו צילומים הכל שלילי ,עייפות בלתי מוסברת ,בעיות אולרולגיות (נעשו צילומים והכל תקין ).
נעשתה בדיקה נירואלגית חיצונית והכל תקין .
נמצא אצלי חוסר בויטמן 12 180 תוצאה ,ויטמן d 21 תוצאה ,חיידקי e קולי ,הכל טופל בכדורים .
אבל בכל זאת עדיין יש תופעות אלו ,מה הסיבה ?
התחלתי לקחת כשבוע כדורי ויטמין b1 b12 b6 ואני מרגיש טיפה יותר טוב אבל את הטרנקסל ואלטרולט אנני ללוקח מכיוון שקראתי עליהם ועל תופעות הלוואי שלהם וזה ממש מפחיד .
השאלה למה ניתנו הכדורים ביחד ? האם אני יכול לדלג על התרופות ?ולהסתפק בויטמנים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל17/02/2010מאחר ולא בדקתי אותך אינני יכול לחלוק על תרופות שרשם רופא שהתרשם ממך ישירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל אופן
דניאל17/02/2010מה משמעות התרופות האלה ?
האם הם משמשות להרגעה בלבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל אופן
ד''ר איתן אוריאל17/02/2010אלטרול יעיל גם לשיפור מצב הרוח , השריית שינה וטיפול נוגד כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר ומה עם טרנקסל?
דניאל18/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דניאל18/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר איתן אוריאל19/02/2010כדור ממשפחת הבנזודיאזפנים המרגיע ומשרה שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רמי19/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TIAרות נאור16/02/2010
שלום רב
לפני כשבוע וחצי עבר בעלי ארוע שנמשך כדקה של ראיה כפולה. בעלי בן 67 סובל מלחץ דם גבוה מזה חודשיים בערכים של 160/95 . אין מחלות אחרות ברקע. רופאת המשפחה טוענת כי ארוע זה אינו TIA. בעלי נשלח לרופא עיניים אשר אמר שלדעתו אירוע ראיה כפולה קצר הינו TIA . האם מדובר אכן בארע של TIA? ואם לא ממה נובע אירוע שכזה.
אני מודה מראש על תשובתך
רותי נאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TIA
ד''ר איתן אוריאל16/02/2010אירוע של כפל ראיה הנעלם בעצימת כל אחת מהעיינים ונמשך מספר דקות עשוי להיות ביטוי של TIA ומחייב בירור וטיפול מניעתי בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה כפולה.
יהודה16/02/2010ד"ר שלום. בתשובתך לפניה של אשתי ציינת שאם יש כפל ראיה של כמה דקות שנעלם עם עצימת עין אחת זה סימן ל TIA. מה שהיה לי נמשך לא יותר מדקה. זה גם לא נעלם עם עצימת עין אחת. האם גם במקרה כזה אפשר לחשוד ב TIA?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא דחוף ביותרחיה16/02/2010
אני בלחץ נוראי אני בת 47 ברקע יתר לחץ דם נוטלת וזוטיפ 10 מ"ג ערכתי סיטי וזו התשובה מוקדים היפודנסיים המתוארים כנראה אוטמים לקונריים הפס ההיפרדנסי הפרונטלי גבוה משמאל חשוד למלפורמציה ווסקולרית VENOS ANGIOMA אנא מה זה? ביום ראשון אני אמורה לעשות ניתוח עפעפים עליונים בהרדמה מקומית האם ניתן עם סיטי כזה אני בלחץ תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד''ר איתן אוריאל16/02/2010מדובר בכל דם ורידי בעל מבנה לא תקין. לרוב מדובר בממצא אקראי. יש צורך לקבל היסטוריה מלאה ולבצע בדיקה כדי להחליט האם יש לממצא משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר איתן
חיה16/02/2010לדר איתן האם בעקבות זאת ניתן לבצע ניתוח עפעפיים בהברדמה מקומית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ רפואי דחוףהמאם14/02/2010
אני כבר חצי שנה סובל מכאבי ריקות ,קרקפת וצוואר (מתח ולפעמים דקירות)
עשיתי CT מח יצא תקין.עשיתי CT צווארי יצא בלט דיסק בחוליות C4C5 ו C6C7 .
עשיתי בדיקה נוירולוגית ואמר לי הרופא שיש לי tenchio headech /
האם הכאב וא אמת מפריצת דיסק או מה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
ד''ר איתן אוריאל16/02/2010tension headache איננו קשור לפריצות הדיסק שתיארת. יש צורך בבדיקה נוירולוגית על מנת לאבחן האם יש משמעות לפריצות הדיסק. הטיפול בtension headache כרוני משככי כאבים או תרופות נוגדות דכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דביגטרןאלי13/02/2010
האם התרופה הנ"ל נימצאת כבר בשימוש בארץ למניעת אירועים מוחיים על רקע של פרפור עליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דביגטרן
ד''ר מאיר קסטנבאום13/02/2010דביגטרן הינה תרופה חדשה אנטיקואגלונטית שעוברת מחקרים.
ככל הידוע לי עדיין אינה בשימוש בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ובעיות שינהמשה12/02/2010
שלום,
אובהנתי לאחרונה באפילפסיה, אך בנוסף מגיל צעיר יש לי סהרוריות (לפעמים מסתובב בלילה בלי לדעת את זה) ויושן מאוד לא רגוע (כל הזמן זז מסתובב כמעט ללא הפסקה).
1) האם יש קשר בין הדברים לבין אפילפסיה?
2) על מה יכולה להעיד וממה נובעת השינה הלא רגועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
ד''ר מאיר קסטנבאום13/02/2010הפרעות שינה הינם שכיות מאוד.
על מנת להעריך האם התנוות תוך כדי שינה קשורות לאפילפסיה מומלץ בדיקת נוירולוג, הערכת מעבדת שינה ושקילת ניטור EEG ממושך לצורך קביעת הפעילות החשמלית בעת השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)