מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי רטאליןאתי קסטנבאום12/02/2010
ישנה שאלה שמאוד מעניינת אותי
האם יש קשר בין עישון מריואנה לבין נטילת רטאלין? אם כן מהו?
אודה להתייחסות
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטאלין
ד''ר מאיר קסטנבאום13/02/2010לא ברורה לי שאלתך.
ריטאלין הינה תרופה המשמת באינדיקציה של הפרעות קשב וריכוז.
מריחואנה אינה ניתנת באינדיקציה זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסביר את עצמי
אתי קסטנבאום13/02/2010אתה צודק ד"ר - אכן לא הסברתי את עצמי כראוי.
נניח אדם מסוים נוטל רטאלין והוא מחליט לקחת "יום חופש" מהתרופה.
באותו יום חופש הוא מען מריחואנה.
מה ההשלכות?
מקווה שהבהרתי את שאלתי ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסביר את עצמי
מה ההשלכות?
מקווה שהבהרתי את שאלתי ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסביר את עצמי
מה ההשלכות?
מקווה שהבהרתי את שאלתי ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב נוירופטיאור11/02/2010
שלום רב,
1, לפני כשלשה חודשים החלו להירדם בלילה כפות הידיים+ תחושת בעירה שריפה בידיים בפנים ובחלק העליון של כף הרגל,
2, בוצעה צילום + EMG ע"י אורתופד שנמצא תקין
3, בבדיקה אצל נוירולוג התחלתי בטיפול של ליריקה
4, בחורה בת 32בריאה, ללא סכרת , בלוטות תקינות ווטימינים, הריון לפני חמישה חודשים, לידה רגילה
שאלותיי:
האם יש דבר כזה כאב נוירופטי חולף שלא ידוע מקורו ?
יש לי כאב חד בעמוד השדרה פרק זמן דיי דומה, האם יכול להיות קשור?
למה לא מפנים ישירות לצילום ובדיקה של עמוד השדרה או הצוואר, והטיפול מתמקד בכאב ולא בסיבה לו? הרי ה EMG להבנתי לא רלוונטי בשלבים מוקדמים
(וזאת לאחר שהתיעצתי עם שני רופאים שהרגיעו אותי ואמרו לי שזה יעבור, כנראה וירוס )
האם וירוס לא חולף לאחאר ארבעה חודשים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי נוירופתי
ד''ר מאיר קסטנבאום13/02/2010לאור התלונות גם על תחושת שריפה בפנים הדמית עמוד שדרה בלבד לא תסביר תלונה זאת.
לא תמיד מוצאים את הסיבה לכאבים נוירופתיים- סיבות שכיחות נשללו כפי שתיארת.
מומלצת בדיקת נוירולוג והחלטה על הדמיות לפי הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות ברשותך
אור13/02/2010אם אפשר לדעת, איזה הדמיה מומלצת בשלב הזה לדעתך? מה מחפשים , עצב לוחץ?
ולמה התיחסת לעניין תחושת שריפה בפנים בפרט?
שבוע טוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אם אפשר בבקשה הבהרה נוספת
אור15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהנטלי11/02/2010
אני בת 30, בריאה למעט אפילפסיה מאוזנת מגיל ההתבגרות ע"י טימוניל. יש לי בזמן האחרון תופעה מוזרה שאני לא יודעת אם לשייך לאפילפסיה, לתופעת לוואי של התרופה או למשהו אחר. לאחרונה, במצבים שאני עם עצמי ולא עסוקה (בעיקר בבוקר, לפני תחילת היום) ושקועה ברצף מחשבות, "נכנסות" לי לראש מחשבות אחרות, בלי תוכן ספציפי או משמעותי, כמו קטעי משפטים שבאו ממקום אחר. כמו משפטים לא קשורים ש"נזרקים" לי לתוך רצף המחשבות וחולפים.
אני מקשרת את זה לאפילפסיה כי אני יודעת שהמוקד האפילפטי שלי נמצע באיזור הטמפורלי שאחראי על זיכרון ושמיעה ובהתקף/ אאורה האחרונים שהיו לי כשניסו להפסיק לי את הכדורים לפני כמה שנים "שמעתי" שיר. אולי זה קשור? התופעה הזו לא מפריעה לי בחיים, אבל המשמעות שלה קצת מדאיגה אותי. יש לציין שאני אקדמאית ומתפקדת מעולה בכל תחומי החיים (וקצת חוששת שעלולים לטעות ולשייך את זה למשהו נפשי).
מקווה לתשובה מרגיעה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרת
ד''ר מאיר קסטנבאום13/02/2010מכיוון שהמוקד האפילפטי שלך נמצא באונה טמפורלית ואת מציינת שבעבר היו תופעות דומות לא ניתן לשלולשמדובר בפרכוס.
מומלץ לבצע EEG וביעוץ עם הנוירולוג ולפי חומרת הסימפטומים להחליט על המשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דודה שלי יצאה כרגע מניתוח של צינתוררונית10/02/2010
שלום רב, האם ההחלמה מניתוח של צינתור במוח היא מורכבת?האם יש חשש שזה יקרה שוב?דודתי לא עישנה ולא שתתה וחייה חים בריאים ומלאי תוכן היא לקראת גיל 55 .וכרגע היא בהתאוששות מהניתוח באיכלוב הרופאים אומרים שעדין יש בעיה כלי הדם ויתכן שיהיו הפרעות בדיבור ובהליכה.אנחנו פוחדים נורא .האם זה כואב?
אודה לתשובתך.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור מוח
ד''ר מאיר קסטנבאום10/02/2010בד"כ החלמה מצנתור אינה מורכבת.
כל אדם שעבר ארוע מוחי נמצא בסיכון מוגבר לארוע מוחי נוסף.
ניתן יהיה להעריך את החוסר הנוירולוגי לאחר שתשוב להכרה מלאה ותעבור בדיקה נוירולוגית מקיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציבותקובי08/02/2010
אני לאחר בירור גדול בעוד כשלושה ימים אני אמור לעבור ביופסיה מהכבד עברתי את כל הצילומים האפשריים כולל את כל הבדיקות האפשריות אבל מזה 3 חודשים יש לי חוסר יציבות בגוף אני נוטה להתנדנד כמו "ברוש "ולאף אחד מהרופאים אין לו תשובה לתת לי אני אמור לחזור לעבודה לאחר שאסיים את הבירור (אני בבית מתחילת הבירור) אני עובד במפעל כימי עם חומרים מסוכנים ובמתקן ענק החשש שלי שרופא תעסוקתי יחזיר אותי לתפקידי למרות מצבי אני כבר נואש מה אפשר עוד לעשות אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יציבות
ד''ר מאיר קסטנבאום09/02/2010חוסר יציבות יכול לנבוע מסיבות רבות, החל מבעיות פריפריות (אוזן), מרכזיות (גזע מוח), תופעות לוואי של תרופה, ירידת לחץ דם.
לא ברור לי מה הסיבה לביופסית הכבד.
בכל מקרה מומלצת פנייתך לנוירולוג לצורך בדיקה מקיפה והחלטה על צורך בהדמיה במידת הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי יציבות
קובי10/02/2010שוב שלום.
אני עושה ביופסייה עקב שיש לי תפקודי כבד גבוהים עשיתי ct מח+mri וללא ממצאים הייתי אצל נוירולוג בבדיקה שלו הוא רשם שיש לי נטייה ליפןל אחורה במבחן רומברג וחשש למחלה מיטוכונודריאלית ונתן לי כמה בדיקות דם לעשות שיצאו תקינות אך הסברתי לרופא משפחה שלי שאני מכיר את גופי מלבד הבעייה בכבד אני מתנדנד מי נותן לי תשובה על זה?אני חלש ,עייף וצריך להחזיר אותי לעבודה .למי אני פונה ?מה עוד מומלץ לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תענה בבקשה.
קובי14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר איתן אוריאל17/02/2010אני מציע לפנות לבדיקת נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתתלי08/02/2010
הייי
אני בת 16 וחצי ואני כבר מעל לחצי שנה מרגישההרגשה של סחרחורות אבל לא מהסוג של הסחרחורות הסיבוביות אלא יותר סוג של דיזינס אני מריגישה שקשה לי להתמקד כמו סוג של "היי"
הייתי אצל אף אוזן גרון והיא לא מצאה שום דבר חריג וכנ'ל לרופא משפחה
מה שכן מצאו לי חיידק בקיבה c13 אין לי מושג אם יש לזה קשר אבל היה חשוב לציין זאת
מאוד קשה לי עם התחושה של הזידינס הזו שמלווה אותי כבר מלמעלה לחצי שנה
אשמח אם תוכל להנחות אותו מה לעשותת!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר מאיר קסטנבאום09/02/2010חוסר יציבות יכולה להיות מסיבות רבות.
אנמנזה מקיפה ובדיקה גופנית בד"כ עוזרים לתאר את הסיבה. יתכן עקב הפרעה ממקור אוזן או הפרעה מרכזית (גזע מוח), יתכן עקב ירידת לחץ דם או תופעת לוואי של תרופה.
מומלצת בדיקתך ע"י נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד (צריבה ) בשוק שמאלערן08/02/2010
שלום רב
בן 35 סובל מי.ל.ד. מאוזן תרופתית
מזה מס חודשים מופיע כאב חזק, מעין צריבה בשוק בחלק הפנימי כ-4 ס"מ מעל העצם (העגולה) הכאב מופיע לסרוגין ונמשך כ 5 שניות בערך ומפסיק. הכאב מופיע לאורך שעות היום ללא קשר למאמץ (מופיע גם בזמן מנוחה\שינה בשעות הבוקר)
לא קבלתי מכה ואין שום נפיחות או אודם באיזור. אבל כאשר אני לוחץ הכאב הוא כאב דומה לכאב כאשר לוחצים על "סימן כחול".
מה זה יכול להיות ולמי צריך לפנות??
אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשוק
ד''ר מאיר קסטנבאום09/02/2010כאב שורף צורב יכול להיות ממקור נוירולוגי.
עליך להיבדק על מנת להתרשם האם קיימת ירידה תחושתית או מוטורית ובאיזה פיזור אנטומי.
במידת הצורך יש לשקול בדיקת עזר נוספות כגון EMG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות מצב שאדם מסתובב ומתפקדסמי08/02/2010
עם שבר בגולגולת והוא לא מודע לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בגולגולת
ד''ר מאיר קסטנבאום09/02/2010בד"כ חבלת ראש עם שבר בגולגולת מלווה בכאב ולעיתים גם בהפרעה בתפקוד נוירולוגי במידה וקיימת גם פגיעה תוך מוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאורה או TIA ?טלי08/02/2010
שלום
אני בת 30, בריאה (יש לי MVP מלידה בלב, לא מגביל ובמעקב כל 5 שנים).
לפני כשבועיים הרגשתי לפתע איבוד שדה ראיה בזוית עין ימין שהסתדר מעצמו לאחר כ-20 דקות. לאחר מכן הרגשתי לחץ בצד שמאל של הראש (לקחתי אקמול). זו לא פעם ראשונה שהתקף כזה קורה לי, קרה בעבר לפני כשנתיים ושוב כשנתיים לפני-כן.
רופא המשפחה טוען שמדובר באאורה קלאסית ושאין מה לבדוק. קראתי שזה עלול להצביע גם על סימני שבץ. האם בגילי זה הגיוני ? האם לבדוק עיניים או ישר נוירולוג ?
אציין גם שלאחרונה גילו לי השימוטו בבלוטת התריס ואני מטופלת בכדורים ומעקב. מנסה גם להיכנס להריון.
תודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאורה
ד''ר מאיר קסטנבאום09/02/2010התופעה שאת מתארת של חוסר נוירולוגי קצר חולף (הפרעה בשדה ראייה) ובעקבותיה כאב ראש נשמע מתאים לאורה של מיגרנה, במיוחד לאור העובדה שאת מציינת שמדובר במספר ארועים דומים שהתרחשו בעבר, גילך הצעיר והיעדר גורמי סיכון וסקולרים.
במידה ורופא המשפחה מוצא ממצא מטריד בבדיקה או שהחוסר הנוירולוגי ממושך או לא חולף כמובן שנדרשת בדיקת נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
טלי11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים רועדיםגל08/02/2010
שלום רב,
יש לי שתי בעיות שאני אשמח לקבל עזרה
יש לי כאבים בשרירים ברגליים בעיקר כמו שריר תפוס למרות שלא עשיתי פעילות גופנית.
בנושף כאשר אני מתאמץ יש לי רעידות ברגליים וגם מתי שאני מתאמץ בידיים אז יש לי רעידות בידיים.
הערה - אני לא אדם חלש והמאמץ לא היה גדול במיוחד לדוגמה צביעה של חדר הרגליים החלו לרעוד.
ד"ר מה זה יכול להיות?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
גל08/02/2010אני בן 37 בבדיקות התקופתיות שלהלן הכל תקין -
בדיקות דם
אקו לב
מאמץ
CT ראש בעקבות תאונה קלה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירים רועדים
ד''ר מאיר קסטנבאום09/02/2010יתכן שהתופעה שתיארת נובעת ממאמץ של שרירים לאחר מאמץ גופני, גם אם לדעתך לא היה מאמץ ניכר.
לצורך הערכה מקיפה יותר של מערכת השרירים והעצבוב ביכולתך לפנות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקים אחרי מאמץיבגני08/02/2010
אני בן 25 בראי כמו שור :) ל"ד 125/80 ד 60 במנוחה .
יומיים אחרי אימון ממושך ,ריצה + 22 מתח (6+6+10) רציתי לעשות מתח אבל אחרי 5 תרגילים הרגשתי כאב עצום בחלק ראש אחורי + פולסציה (דופק בראש) ועם כל דפיקה הכאב התחזק ולא עבר 20 דקות . מאז הכאב עבר אבל ברגע כשאני עושה פעלות שמעלה לי דופק אני מתחיל להרגיש שכאבים חוזרים ! אני ספורטאי ואף פאם לא היה לי שוםדבר דומה .... אני מרגיש מוגבל היתי כבר אצל רופאה משפחה וכיבלתי הפנייה לנוירולוג אחרי א.ק.ג + בדיקות דם שהיו טובים מאוד אפילו .
מה זה יכול להיות ??? בערך ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש במאמץ
ד''ר מאיר קסטנבאום09/02/2010קיים סוג של כאבי ראש המופיעים במאמץ גופני.
לאור העובדה שמעולם לא סבלת מכאבי ראש במאמץ ומדובר בכאבים חדשים עבורך יש לפנות בהקדם לנוירולוג לשלילת מצבים אחרים, כגון הפרעה וסקולרית בזרימת דם למוח..
מומלץ שתימנע עד לבדיקתך מפעילות פיזית מאומצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יבגני10/02/2010תודה על תשובתך המהירה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מדאיגהדניאל07/02/2010
שלום רב שמי דניאל ואני בן 26 ועוברות עליי מס' תופעות מאוד מדאיגות שאיני מצליח להסביר ,בחיי התנסתי בסמים קלים (חשיש מריחואנה ) לא בתדירות גבוהה אולי 30 - 50 פעמים סה"כ,פעם אחרונה לפני כחודש וחצי. אני סטודנט עובד במשרה מלאה (בד"כ אני לא סובל ממחלות כאלו או אחרות ותפקודי תקין לחלוטין) בחודש וחצי האחרונים אני סובל בירדה דרסטית בזיכרון לטווח קצר ובנוסף מין תחושת ריחוף וריחוק מחשבתי (אני מצליח לחשוב אך לא במרוכז ותחושתי היא שאני מסתכל על דברים מן הצד - קצת קשה להסביר) כלומר (כמו תחושת "היי - HIGH ) כל הזמן וסוג של אי שקט במוח...בשבוע וחצי האחרונים הבעיה החריפה מאוד והתחושה של הריחוף/ריחוק מחשבתי התגברה ואני סובל ממנה מאוד ..הלכתי לבית חולים לאחר שהנ"ל הפריע לי בתפקוד הרגיל..ביצעתי בדיקות שונות כולל CT מוח אך לא נמצא כלל....הנושא מאוד מטריד אותי וקיים בי חשש שהנ"ל אל יעבור וילווה אותי כל חיי.
אודה לעזרתכם בדמות הסבר או הפניה לרופא מומחה בתחום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בזיכרון
ד''ר מאיר קסטנבאום07/02/2010מומלץצת פנייתך לנוירולוג להערכת תפקודים קגניטבים כולל זיכרון.
בהתאם לממצאים בבדיקה יוחלט על הצורך בהפנייתך לבדיקות קוגניטיביות נרחבות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע מוחימיק05/02/2010
שלום רב
אבא שלי עבר ארוע מוחי 3 פעמים
ועכשיו מצבו מדרדר ז"א הוא לא מוכן לקחת את התרופות
הוא כל הזמן צוחק אלינו ואומר שהוא כבר לקח, הוא לא מחליף בגדים רק לפעמים
לפעמים הוא מגיעה למצב שהוא לא מצליח להספיק ללכת לשירותיים
הוא נראה כבן אדם שלא רוצה לחיות.
אני שואלת אותך מה אפשר לעשות כדי לעזור לו ?
ולמי אנחנו צריכים לפנות . המצב רק מדרדר וזה מאוד קשה לראו בן אדם בן 58
שלא מוכן לעזור לעצמו.
מבקשת עזרה דחוף
תודה מיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוע מוחי
ד''ר מאיר קסטנבאום07/02/2010לפי תאורך יתכן ואביך סובל מדיכאון.
מומלץ לפנות בהקדם לרופא המשפחה להערכה ראשונית ולצורך החלטה על טיפול אנטידיכאוני.
במידת הצורך יופנה לפסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחה בטלפון סלולריאיגור05/02/2010
האם שיחות בטלפון סלולרי הצמוד לאוזן יכולות לגרום נזק קוגניטיבי וירידה ביכולתיו ובביצועיו של המוח ללא כל מחלה כמו סרטן, אלצהיימר וכו' רק ירידה גרידא מהקרינה עצמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה למקורות קרינה
ד''ר מאיר קסטנבאום07/02/2010באופן כללי מומלץ להשתדל להימנע מחשיפה ממושכת למקורות קרינה אפשריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הדמיהגל04/02/2010
שלום,
יש לי מבחן בנוירולוגיה בקרוב ואשמח להבהרה קטנה!
לאחר CVA בין אם דימום או איסכמי- נשלח לCT רגיל, CT אנגיו, CT פרפוזיה וMRI? או רק בדיקה אחת מספיקה?
בכל מקרה, האם יש הבדל בין CT אנגיו לאנגיוגרפיה? אנגיוגרפיה זה צינתור לעורקי המוח שנכנסים דרך הפמורל ארטרי וכך מזריקים את חומר הניגוד ומצלמים בCT?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
גל06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות הדמיה
ד''ר מאיר קסטנבאום07/02/2010הבדיקה הרגישה ביותר לאבחון ארוע מוחי סמוך למועד התרחשותו היא בדיקת MRI ברצף דיפוזיה.
בד"כ לאור חוסר זמינות של מכשיר MRI מבוצעת ראשית בדיקת CT מוח לשלילת דימום.
CT אנגיו מאפשר הדמית כלי הדם הצואריים והמוחיים לשלית חסימה או היצרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)