מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות MRI בגלל כאבי ראשבר25/02/2010
תוצאות MRI 1 שעות, 31 דקות לפני
היי,
אני מזה חודשיים סובל מכאבי ראש נורא חזקים, והרגשת נימול/חוסר תחושה לסירוגין בפלג גוף שמאל.
השבוע ביצעתי MRI ואלה הממצאים:
"1.התעבות רירית פוליפואידית בסינוס מקסילרי שמאלי. סטייה מתונה של מחיצת האף משמאל לימין עם התעבות רירית פוליפואידית בסינוס מקסילרי שמאלי.
סטייה מתונה של מחיצת האף משמאל לימין עם התעבות רירית הקונכות משמאל.
ציסטה זעירה ע"ש טורנוולד בנזופרינקס בקו האמצע בקוצר 3 מ"מ. מודגמת ציסטה נוספת, מימין בקוטר של כ-5.7 מ"מ.
2. הרחבה קלה של החדרים הצדדיים, רושם של היצרות מסויימת של האקוודוקט הסילביאני.
3. ב-MRA מודגם מבנה תקין של המעגל העורקי ע"ש וויליס, מקורותיו וענפיו. לציין חסר של העורק המקשר האחורי מצד ימין. נראה שמדובר בווריאנט אנטומי. העורק האנלוגי משמאל נראה תקין. "
תוכלו להגיד לי מה זה בדיוק אומר, האם משהו מהמוזכר יכול להיות הגורם לתופעות של כאבי ראש ונימול
וכמובן אם יש טיפול כלשהו.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום25/02/2010MRI היא בדיקת עזר שמצטרפת לאנמנזה ולבדיקה הקלינית.
כל הממצאים בהדמיה צריכים להילקח כחלק מהקונטקסט הכללי.
לפי התיאור שמסרת לא נראה שיש ממצא המסביר נימול בפלג גוף.
מומלץ שתשוב אל הנוירולוג שהפנה אותך לבדיק לצורך קבלת הסבר ונחיות לגבי המשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומשהו מהממצאים מסביר כאבי ראש?
בר26/02/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום28/02/2010במידה ויש חסימה או היצרות קשה של cerebral aqueduct עם הרחבת חדרים משמעותית יתכנו כאבי ראש.
מומלץ שתפנה לנוירולוג שהפנה אותך לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה במכונית עם חלונות פתוחיםשגיא24/02/2010
היום ראיתי את כתבה שמשתמע ממנה שעישון גורם לנזק ישיר למוח.
השאלה שלי היא:
האם נסיעה במכונית עם חלונות פתוחים שבה העשן ממכוניות וממשאיות של הכביש נכנס לתוכה, ביחוד בצמתים שכל המכוניות עומדות וכל רכב פולט את הגזים שלו לרכב האחר, יכולה לגרום נזק ולו הקטן ביותר למוח או ליכולתי השכליות?
תודה.
חשוב לציין שאני לא מעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון מזיק
ד''ר מאיר קסטנבאום24/02/2010מחקרים רבים מוכיחים כי לעישון נזקים רבים ביניהם גם ביסכון למחלת כלי דם מוחית.
זיהום אויר ברמה גבוהה עלול לגרום לנזקים במספר מערכות בגוף.
לא ניתן להימנע לחלוטין מחשיפה לזיהום האויר שנמצא באויר מסביבנו.
מומלץ כי במידה באפשרותך רצוי להימנע משהייה ממושכת במקומות עם זיהום אויר ברמה גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי קרישה על רקע פרפור עליות קבוערועי24/02/2010
שלום,
סבי בן 90. ברקע שלו עבר ארוע מוחי משמעותי עם חולשת פלג גוף ימני, מלפני כ- 8 שנים. בנוסף :
סובל מיחר לחץ דם (מאוזן תרופתית-וזודיפ וטריטטיס). החל מלאחר הארוע - הוחל טיפול באספירין 325 מ"ג. מאז הארוע המוחי היו לפחות חמשה ארועים שנחשדו כארועים מוחים מסוג TIA או VB, (אך ללא מימצא חריף בדימות) והתבטאו בחולשה וחוסר יכולת ללכת עם שיפור ספונטני, תוך מס' ימים. בשל הארועים החוזרים שטיבם לא ברור נשקלה לפי כ- 3שנים הוספת פלוויקס- אולם הוחלט לא להוסיף לאספירין עקב מימצא קבוע של אנמיה מקרוציטית וטרומבוציטופניה (100-130 אלף יציב לאורך השנים). המטולוג חשד בזמנו כי אלו עשויים להיות משניים לתסמונת מיילודיספלסטית (MDS), שעשויה להיות מלווה לא רק בירידה מספרית של הטסיות - אלא גם בטרומבוציטופתיה, עם סיכון מוגבר לדימום, ולכן לא שונה הטיפול בנוגדי טסיות והוא נשאר על אספירין. לפני כשנה אובחן בפעם הראשונה פרפור עליות,(שלא היה קיים בעבר- נבדק אקג באשפוזים לאורך השנים) . בהולטר ל מלפני כחודש :פרפור עליותצ קבוע עם דופק 65-124, עם ממוצע 82. חשוב לי לציין כי בשנים האחרונות נטייה לדמומים תת עוריים בכפות ידיים - בכל פעם מופיעים כתמים אדומים, שמשנים צבע בהדרגה עד לחום. אין דימומים במקומות אחרים).
עקב המימצא של הפרפור העליות (שהוא כ-שנה עד שנתיים)
נשקלה התחלת טיפול בנוגדי קרישה. קרדיולוג אחד נתן דעה חד משמעית - לא לטפל בנוגדי קרישה- פוחד מדימום תוך גולגולתי. נתן משמעות כבדה לגיל ומצב רפואי כללי. קרדיולוג שני אמר שחד משמעית גם בגיל זה מומלץ לטפל בנוגדי קרישה(CHADS=4) - או קומדין או האופציה של הדבגיטרן (לכשיגיע בקרוב).
קיבלנו כאמור 2 דעות הפוכות, ואיננו יודעים כיצד לפעול.
רציתי לשאול אותך כנוירולוג: כיצד היית נוקט במקרה זה?
האם MDS המלווה בטרומבוציטופתיה בד"כ (כאמור חשד ) הינה קונטרה-אינדיקציה למתן נוגדי קרישה?
במידה וכן היית מתחיל טיפול - האם יש עדיפות לדביגטראן לדעתך- בהחנה שהשקול הכלכלי אינו רלוונטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדי קרישה
ד''ר מאיר קסטנבאום24/02/2010כפי שאתה מבין ברפואה לא הכל חד משמעי ויש שיקולים רבים.
הטיפול היעיל ביותר למניעת ארועים מוחיים בחולה עם פרפור פרוזדורים הוא קומדין.
יחד עם זאת הסיכון לדימום מוחי ובמיוחד על רקע נפילות באנשים קשישים הוא לא מבוטל.
יש לשקול כל מקרה לגופו בהתאם למצבו הרפואי הבסיסי של החולה, גילו, מצבו התפקודי והסיכון לנפילות, היכולת לעקוב אחר ערכי INR בדם ובהתאם לכלל השיקולים לקבל החלטה על טיפול.
גם אז התשובה לשאלתך אינה חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בפניםנטשה24/02/2010
שלום ד"ר,
לאחרונה שמתי לב שכאשר אני מחייכת מופיע רעד בצידי הפנים, מעין קפיצות או טיקים.
רציתי לשאול האם תופעה זו שכיחה ומה הגורם לה? האם זה אמור לעבור?
אני בת 35 ומקווה שאלו לא סיפטומים לפרקינסון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בפנים
ד''ר מאיר קסטנבאום24/02/2010התופעה שאת מתארת נשמעת כתופעה שפירה ובודאי אינה מעידה על מחלת פרקינסון.
במידה ומופיעות תופעות אחרות ביכולתך לפנות לרופא המשפחה לבדיקה לקביעת משמעות התופעות שאת מרגישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה שפירה?
נטשה25/02/2010ד"ר שלום,
לא הבנתי למה התכוונת בנוגע לתופעה שפירה, אשמח אם תבהיר מה פירוש הדבר.
ובנוסף האם תופעה של רעד בפנים הינה תופעה שכיחה, האם זה אמור לעבור ללא טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד בפנים
ד''ר מאיר קסטנבאום25/02/2010הכוונה בתופעה שפירה היא שאינה מסוכנת.
במידה ואינך שקטה מומלץ שתיגשי להיבדק ע"י רופא על מנת שיתרשם מהתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה:תופעת רעד בפנים
שרון29/06/2010אמי בת 73 וסובלת בזמן האחרון מתופעה של רעד בלתי רצוני בפנים.
בנוסף,היא סובלת מלחץ דם גבוה.
אני מודאגת והפניתי את תשומת ליבה של אמי אבל היא בהכחשה.
על מה התופעה מעידה? האם בבדיקות דם ובדיקות שגרתיות יכולים להעלות על הגורמים לזה?
אשמי לתשובה בהקדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד בפנים
ד''ר מאיר קסטנבאום29/06/2010רעד בפנים יכול להיגרם מיבות רבות ביניהם רעד ראשוני , מחלת פרקינסון , פרכוס וסיבות אחרות. הדבר תלוי במאפייני הרעד, האם מופיע במוחה או בפעולה, האם רק בפנים או גם בגפיים, האם קיימות תלונות אחרות.
מומלץ לפנות לנוירולוג לצורך בדיקה וקבלת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר ועוד שאלה
שרון02/07/2010הרעד מופיע רק בפנים באופן עדין מאוד.לא קיים רעד במקומות אחרים.חשוב לציין שהבדיקות האחרונות האחרונות שעשתה היו טובות.כולל בדיקות קרדיולוגיות.
בכל מקרה,היא נמצאת בשבועיים הקרובים לחו"ל.אדאג לקבוע לה תור לנוירולוג שתחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד אינפורמציה
שרון02/07/2010הרעד בפנים מתאפיין בדר"כ בהליכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כורכום , אומגה 3 וקומדיןמודאגת24/02/2010
שלום רב,
אימי בת 71 עברה אירוע מוחי קל לפני כשמונה חודשים
מאז היא מטופלת בקומדין
בנוסף היא לוקחת את הכדורים הבאים:
נורמיטן
אוקסר פלוס
פרופקס (ריטמקס?)
plaquenil
simvastatin
טגרטול 200
פוסלן
predinsone
1. האם משהו מהתרופות הללו מתנגש ?
2. הומלץ לה להעשיר את התזונה בכורכום ואומגה 3 בגלל הדלקת פרקים ממנה היא סובלת.
אולם, במקומות שונים ברשת, מצאתי כי קיימת הזהרה לגבי שני אלו בשילוב עם קומדין מאחר והם בעלי השפעה על דילול הדם.
האם מסכן בשבילה לשלב תוספים אלו לתזונה היומית, ואם ניתן לשלבם האם קיימת מגבלת מינון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד''ר מאיר קסטנבאום24/02/2010לקומדין מעצם היותו תרופה שעוברת מטבוליזם דרך ציטוכרום 450 קיימת אינטראקציה עם תרופות מרובות.
מבין התרופות שציינת למעלה קיימת אינטראקציה עם טגרטול שגם עובר מטאבוליזם ע"י ציטוכרום P450. מומלץ לעקוב אחר ערכי INR ןרמות טגרטול בדם
לא מוכרת לי אינטאקציה עם אומגה 3 וכורכום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה דחופה לסיוע במציאת רופא מומחהליאור ינדל23/02/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת האם באפשרותכם להמליץ על נוירולוג מבוגרים
המתמחה בספינה ביפידה? לצערי עד כה לא הצלחתי
למצוא אף נוירולוג מבוגרים אלא רק נוירולוג ילדים
אשמח לתגובתכם
המון תודה
ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מומחה
ד''ר מאיר קסטנבאום24/02/2010בפורום זה איננו ממליצים על רופאים ספציפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בכף היד - מודאג מאד...רונן23/02/2010
היי
אני בן 29 בריא בד"כ, מתאמן באופן תדיר בחדר כושר.
גובה 1.73 משקל 65 מבנה רזה.
לאחרונה חשתי בסחרחורות ועיפות במיוחד בשעות הצהריים והערב המאוחרות,
לעיתים אף הרגשה מוזרה בעורף כאילו מן סוג של עלפון שהולך לבוא.
כמובן שלא התעלפתי אבל התחושה היא רצון עז לשון.
כמו כן, מה שיותר מדאיג הוא שישי לי הירדמויות קלות מאוד מלוות במיחושים בכף היד (כמו שמרגישים אחרי שנרדמת היד, נדמה לי שמתארים את זה "נמלים"), ביומים האחרונים זה גבר והפך ממש לדקירות קטנות באזור ספיציפי ביד שמאל.
יש לי ימים בהם אני שותה מעט אבל עדיין יש לי מן התקף מוזר של רצון עז לשתן, זה לא קורה תמיד אבל פעמיים בשבוע לפחות.
ביצעתי בדיקת דם שהראת סוכר 105 וכלוסטרול 230
לאחר כשבוע היות והרופא חשש שלא צמתי כראוי ביצעתי עוד בדיקה
הפעם התוצאה היתה 106 ו 239 בהתאמה.
1. נשלחתי לבצע בדיקת העמסת סוכר (אבצע עוד כשבועיים)
2. קיבלתי הפניה לדיאטקנית
אני מאד לחוץ מנושא הדקירות ביד, האם יש קשר לנושא העורקים והמוח ?
יש לי במשפחה בעיה תורשתית של סתימת עורקים וסבי עבר אירוע מוחי.
האם הסממנים מראים על בעית סוכר או שעלי לבחון דברים נוספים ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בכף היד
ד''ר מאיר קסטנבאום23/02/2010הסימפטומים שאתה מתאר אינם ספציפים.
מומלצת בדיקתך אצל נוירולוג והחלטה על צורך בהמשך בירור בהתאם
לגבי ערכי הסוכר מדובר בערכים גבוליים של סוכר ולכן הופנית לבדיקת העמסת סוכר.
לגבי כולסטרול יש כמובן להתיחס ליחס בין סוגי הכולסטרול השונים אך נראה כי הערך הוא ברמה מעט גבוה מהרצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמציקה ליל22/02/2010
יש לי מכתב מנוירולוג מקופת חולים שהשתקמתי לחלוטין. הייתי אצל רופא עיניים נוירואופטלמולוג שקבע על סמך בדיקה ועל סמך מכתב קצת ותיק ממנתח עיניים, ששדה הראיה שלי מלא ושמבחינה קוסמטית העין נראית נפלא או משהו כזה. טרחתי המון להשיג את המכתבים האלה ולצלם אותם ולשמור אותם וללכת עם עותק שלהם תמיד לכל מקרה שאצטרך ללכת לקופת חולים ורופא יראה את הסימנים שיש עלי ויכתוב חשש ל או יגיד חשש ל או יכתוב משהו לא נכון כמו הנוירולוגית מקופת חולים שכתבה שיש לי פרופטוזיס וכשארתי לה שאין לי אמרה שאני פגועה וגרמה לי לחפש המון רופאים שיבדקו אותי ויאשרו לי בכתב שאני לא פגועה.יחד עם זאת אני רוצה להבין דברים לאשורם. לפני 23 שנים נפצעתי והרבה שנים אחרי זה , מישהי שהראתי לה מסמכים מאז אמרה שהיה לי נזק יותר קטן בצד שמאל (משהו כמו אונה פרונטלית 'טמפורלית) ועל זה אמר הנוירואופתלמולוג שהייתי אצלו אחר כך ששני שליש מה30% פגיעה שיש לי שם במח הם בעצם בעיןשהלבן שלה נספג שם בגלל הדימום. אבל אני אחזור לזאת שאמרה ממסמכים שהיה לי נזק יותר קטן בצד שמאל. היא אמרה שעיקר הנזק היה בצד הנגדי מימין, ואומנם אמרו פעם שהיתה לי פגיעה מוחית נרחבת. מהמעט שהבנתי הפגיעה הקודקודית גרמה לזה שהייתי מאוד שוכחת ונפגע לי הדימוי ועוד דברים כאלה שאני מקווה שעברו לגמרי ושהתאמצתי מאוד להוכיח שעברו וש"בזכותה" נאלצתי הרבה שנים להיות באפוטרופסות ולהוציא לפחות 6000 ש"ח וכמה שנים טובות מהחיים שלי בשביל לבטל אותה. אבל ממה שאמרה המישהי ההיא שלקחתי ממנה במשך שנה בערך טיפולים בריפוי בעיסוק ושאמא שלי וחבר שלי לא הכי אהבו אותה ובסוף לא הסתדרנו ועזבתי אותה, עיקר הפגיעה שלי היתה נגדית לעין שמאל והאונה הטמפורלית השמאלית. שאלתי היא איזה אונה נמצאת שם ולמה היא אחראית לפי מה שידוע ?חווץ מזה אני לא מבינה עוד דבר. אם יש לי בביטוח לאומי 30% נכות נוירולוגית (שכאמור רופא עיניים אמר לי ששני שליש מהם הם תוצאה של רקמת השומן הלבנה שנספגה לי שם (שרואים את זה רק אם אני מסתכלת בעין שמאל שאלה)) אז מה עם הפגיעה היותר חזקה שהיתה לי במח בצד ימין, כנראה מההדף או משהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלת ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום23/02/2010ממה שהבנתי מפנייתך בעבר נחבלת בראשך וכתוצאה מכך חבלה פגיעה מסוימת בתפקוד המוחי.
קביעת הנזק הקיים במידה ויש כעת יכולה להתבצע על סמך בדיקתך אצל נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש / מיגרנהאפרת22/02/2010
שלום אני 5 חודשים לאחר לידה בניתוח קיסרי
התחלתי לפני חודשיים גלולות יסמין , מאז הלידה בעת המחזור יש לי כאבי ראש חזקים במצח בצד ימין עם בחילות והקאות לאחר כשבוע או בסיום המחזור התופעה נעלמת האם זוהי מיגרנה, האם עלי להבדק או שזה מצב שכיח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום23/02/2010כאבי ראש הינם תופעה שכיחה מאוד וידוע שכאבי הראש מושפעים ממצב הורמונלי ובחלק מהנשים נמצאים בקשר לזמן המחזור החודשי.
במידה וזאת תופעה חדשה אצלך ובעבר לא סבלת מכאבי ראש מומלצת בדיקתך ע"י נוירולוג ושקילת הדמיה בהתאם לאנמנזה ולממצאי בדיקתך.
לעיתים גם לגלולות למניעת הריון תופעת לוואי של כאבי ראש.
ניתן לנסות להפסיק את הכדור ולראות האם קיימת הטבה בכאבי הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בראייה - אשמח לתשובתכם המהירהאנסטסיה21/02/2010
שלום רב
אימי בת 63, בריאה בד"כ חוותה לפני מספר ימים תופעה מוזרה בראייה - העצמים שראתה, נקלטו אצלה כחצי עצמים, לא מדובר בהקטנת שדה הראייה, אלא ממש חצי תמונה. כאשר סגרה עין אחת התמונה הייתה שלמה וכנ"ל כשהחליפה את העין הסגורה לפתוחה ולהיפך התמונה היתה שלמה. התופעה חלפה לאחר מספר דקות. במקביל היא חשה בכאבי ראש, מעט עייפות ולאחר כמה ימים באחת העיניים, היה כתם אדום בלחמית.
לא היה בלבול בדיבור, או בעיה תפקודית אחרת.
רופא משפחה שהיא ביקרה אצלו בסופ"ש טען שזה יכול להיות סימן לעייפות והכתם בלחמית לא משמעותי.
מה זה אומר? מה הייתם ממליצים לעשות? האם המקרה מצביע על משהו חשוד ויש לפעול במהירות?
אודה לתשובתכם המהירה
אנסטסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בראייה
ד''ר מאיר קסטנבאום23/02/2010התופעה שאת מתארת נקראת micropsia כלומר הפרעה בתפיסה החזותית שבה עצמים נראים קטנים יותר ממה שהם.
יתכנו סיבות רבות למצב זה ביניהם מיגרנה, התקף פרכוסי, חבלת ראש, נפיחות בקרנית והפרעות אחרות עיניות.
מומלצת בדיקתה ע"י רופא עיניים ונוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראששמעון21/02/2010
היי
אני בן 34 ומזה 3 שבועות סובל מכאבי ראש.
הכאב נמצא כל היום ומתגבר לקראת שעות הערב.
הכאב הוא בין הצוואר לראש ומאחורי העיניים מין סוג של לחץ לפעמים בחילה קלה.
בדרך כלל שהכאב מתגבר אני לוקח אופטלגין שמוריד את כאב הראש חזרה לרקע.
לפעמים אני מרגיש מין זרם מוזר כזה של מספר שניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום21/02/2010לא הוספת מה שאלתך, אולם במידה וכאב ראש זה אינו מוכר לך מהעבר מומלץ שתלך לבדיקת נוירולוג ותישקל הדמיה מוחית בהתאם לצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים רועדות אצל ילדשגיא21/02/2010
שלום , בני בגיל 14 ורועדות לו ידיים מגיל 12+.פניתי לרופא ילדים, לאחר בדיקת דם המליץ לנו לקחת ברזל וויטמין B במשך שלושה חודשים.כעבור שלושה חודשים של הטיפול אני לא רואה הבדל.
אשמח לקבל חוות דעת נוספת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בידיים
ד''ר מאיר קסטנבאום21/02/2010רעד בידיים יכול להיות מסיבות רבות החל מרעד ראשוני שלעיתים הוא בעל רקע משפחתי, רעד פרקינסוני, רעד כתוצאה מהפרעה מטבולית (במלחים בדם). כמוכן רעד יכול להופיע במנוחה, בהתאם למנח הידיים או בפעולה.
לצורך אפיון הרעד וביצוע בדיקות מתאימות מומלץ לגשת לבדיקת נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון נרגילהישראל21/02/2010
כל פעם שאני מעשן נרגילה אני מתחיל להרגיש מעיין סחרחורת כזאת.
יכול להיות שזה בגלל ירידה בחמצן למוח.
האם זה מסוכן? האם נגרם לי נזק כלשהו ולו המינימלי ביותר מזה שאני עישנתי נרגילה(אולי פעמיים בחיים)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון נרגילה
ד''ר מאיר קסטנבאום21/02/2010באופן עקרוני על אף שהשפעות נרגילה על הגוף ונזקיהם נחקרו פחות מאשר נזקי עישון של סיגריות לא מומלץ על עישון נרגילה.
לא סביר שנגרם נזק כרוני למוח עקב עישון פעמיים בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפרעות נוירולוגיות שבאות לידיורה20/02/2010
ביטוי בכאב שיניים חזק וכואב מאוד, הטיפול הוא טיפול זמני או טיפול כרוני לרב?
כרגע אני מטופלת בליריקה מינון התחלתי (נראה לי 75 מ'ג) 4 כדורים ביום , האם הטיפול הוא לעד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים
ד''ר מאיר קסטנבאום21/02/2010בד"כ הטיפול בכאב נוירופתי הוא בהתאם לסימפטומים ואינו לכל החיים.
במידה והסימפטומים יעלמו בהחלט יהיה ניתן לשקול הפחתה ואף הפסקת הטיפול בליריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתק קוגניטיבישולה20/02/2010
בני בן ה21 חש היום במשך כחצי שעה תחושה מוזרה של נימול ביד יחד עם כאבי ראש וחוסר ריכוז קוגניטיבי במהלך שיעור ואי הבנת הנלמד למרות שהחומר היה פשוט למדי. בנוסף, בעת שניסה לכתוב את דברי המרצה, נתקל בטעויות כתיב בלתי נשלטות.כשניסה לבטא עצמו מילולית, חש במין נתק מחשבתי ולא היצליח לבטא את שרצה באופן קוהרנטי- היו לו טעויות הגייה בלתי ברורות ולכן העדיף לשתוק. ברצוני לציין כי לפני חצי שנה הוא חש באופן דומה. לפני כשנתיים חש נימול באצבעות הידיים והרגליים. הוא עבר בדיקה EMG ונמצאה תקינה. בני סובל מקוליטיס ומטופל כרגע בתוספי מזון ותרופות טבעוניות. רציתי לברר מה גרם לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה קוגניטיבית
ד''ר מאיר קסטנבאום21/02/2010את מתארת ארועים חוזרים עם מספר תופעות של חוסר נוירולוגי החל מנימול ביד, הפרעה בשפה (כתיבה ,דיבור).
מומלצת בדיקת נוירולוג ושקילת ביצוע EEG שבודקת פעילות חזמלית מוחית והדמיה מוחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)