מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "פולסים" חשמליים בשריריםלירון13/05/2010
שלום.אני בן 28 ומזה כ-3 שנים קיימת אצלי תופעה של רעד בשרירים ממש מן "פולס" חשמלי חד שמקפיץ את השרירים במיוחד בידיים אך מתרחש גם כקפיצות שרירים ברגליים,צאוור,ישבן.
התופעה מתרחשת כל יום.
בדיקות דם כולל בלוטת התריס,B12 ו-CPK יצאו תקינות.
אין מחלות רקע ואין שימוש בתרופות קבועות.
בדיקות נוירולוגיה E.M.G (כולל בדיקה לפעילות ספונטנית) ו-E.E.G (במצב עירות) יצאו תקינות לחלוטין.
בכל זאת,ממה נובעת תופעה כזו?האם הבדיקות שביצעתי שוללות מחלה במערכת העצבים?
עצת הנוירולוג:להפחית קפאין במזון ובשתיה כיון שכנראה מערכת העצבים מגורה יתר על המידה.
האם יש תרופה שתעזור להרגיע את מערכת העצבים ללא התמכרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות בשרירים
ד''ר מאיר קסטנבאום15/05/2010קפיצות שרירים בגפיים יכולות להיגרם מסיבות רבות וקיימת חשיבות רבה לקבלת אנמנזה מפורטת האם מלוות גם בחולשת גפיים הוכלת וגוברת, הפרעות בליעה ונשימה, הפרעות תחושתיות. האם קבועות או לסירוגין. האם התופעות מחמירות עם הזמן.
לגבי טיפול תרופתי- תלוי במחלת הרקע הגורמת לכך והאם קיימת הרפעה תפקודית עקב קפיצות השרירים.
מומלץ שתשוב לבדיקת נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בראש ובדיקת EEGאני13/05/2010
שלום, אני נוטלת פלוטין כ-6 חודשים עקב לחץ נפשי שהתבטא בסחרחורת, בחילות ולחצים חזקים בראש. האם הגיוני שלאחר נטילה של זמן כה רב, הלחצים עדיין לא יעברו לגמרי?
אני מתחילה לקבל תחושה שהלחצים האלו יישארו לתקופה ארוכה ביותר. האם כך הדבר?
יש לי מדי פעם מעין ניתוקים לשבריר שניה. רציתי לדעת, במידה ובדיקת EEG מראה אכן איזו בעיה,
איזה סוג של טיפול ניתן לקבל לכך? באילו מקרים מפנים לבדיקה כזו?
אודה על כל מידע שתוכלו לתת לי בנושא,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר מאיר קסטנבאום15/05/2010לגבי המשך טיפול בפלואוטין ותופעות של לחץ נפשי מומלץ שתתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
לגבי ארועים של ניתוקים יתכן והם נגרמים עקב הפרעה בפעילות החשמלית המוחית.
לצורך כך בדיקת EEG יכולה לסייע ע"י הדגמת הפעילות החשמלית המוחית.
במידה ולפי בדיקת ה-EEG והאנמנזה הקלינית מדובר בארועים של פרכוסים יש מספר תרופות אנטיאפילפטיות שיכולות לסייע בהפחתת תדירות ארועים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בעניין
אני15/05/2010האם ניתוק למעין שבריר שניה, נחשב לפירכוס? האם הפלוטין לא אמור לטפל גם בבעיות אלו? ממה יכולה להגרם הפרעה זו? האם תופעה זו יכולה לחלוף גם לבד או שהיא מחייבת טיפול?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת מונחיםאיילה13/05/2010
בנושא eeg ישנם מספר מונחים שקצת לא ברורים לי ואני ממש אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי אותם
המונחים הם ERP, ERS וERD.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר מאיר קסטנבאום15/05/2010אני מניח ששמעת עם מושגים אלה במסגרת קורס שאת לומדת בנושא.
מומלץ שתפני למורים במסגרת הקורס לקבלת הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידייםזיו13/05/2010
שלום,
אני בן 17 ויש לי כבר מספר שנים רעד בידיים (בעיקר באצבעות)
הרעד לא מפריע לי בד"כ בחיי היומיום אבל הייתי רוצה לטפל בו.
יכול להיות שיש לזה קשר לקליקים בידיים?
מה אפשר לעשות כדי להפסיק את הרעידות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בידיים
ד''ר מאיר קסטנבאום15/05/2010רעד בידיים יכול להיגרם מסיבות רבות ביניהם רעד פיזיוולוגי מוגבר, רעד ראשנוי, רעד בתוצאה ממחלה נוירולוגית למשך פרקינסון.
מומלץ שתיבדק ע"י נוירולוג ובהתאם לאנמנזה ולממצאים בבדיקה יקבע הטיפול.
יש טיפולים להקלת הרעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע מוחי בעקבות שבר בירךפרץ אהובה12/05/2010
אימי בת 75 אושפזה בביח' בעקבות שבר ברגל. במיון נעשו בדיקות סיטי שלא אבחנו דימום במוח.
ביום-יומים אח"כ קיבלה ארוע מוחי נרחב. האם זה קשור לשבר? האם היתה צריכה לקבל טיפול תרופתי
למניעה או שבגלל השבר לא ניתן היה? אודה לתשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוע מוחי
ד''ר מאיר קסטנבאום15/05/2010העובדה שבן אדם לא נייד עקב שבר ברגל גורמת למצב של יתר קרישיות בגוף ומעלה סיכון לארועים של קריש דם ברגליים ותסחיפים לריאות.
כמוכן יתכן שעקב השבר חשבו לבצע ניתוח ולכן הפסיקו תרופות נוגדות קרישה או נוגדות טסיות שאמך היתה מקבלת בקביעות וכך עלה עלה הסיכון להתפתחות ארוע מוחי..
לקבלת התיחסות לנקודות אלה מומלץ שתשוחחו עם הרופאים המטפלים באמך וגם לגבי המשך הטיפול בה לאור ארוע מוחי חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת בלבול ,חוסר ריכוז, חוסר יציבואנונימי7712/05/2010
שלום,
אני בן 33 ,בריא ואב לשני ילדים קטנים.
בשנה האחרונה יש לי תחושת בלבול וחוסר ריכוז שלעיתים כוללת גם כבדות בכל איברי הגוף (כולל לשון, פנים ונשימה, מעט תחושת חוסר יציבות).
המצב הגיע לכדי כך שקה לי לתפקד ביום יום.
הייתי אצל פסיכיאטר ואובחנתי כבעל הפרעות חרדה (חרדה כללית).
אני לוקח כיום קלונקס שמאוד עוזר לי, ומעלים את התחושות הלא טובות שציינתי קודם (כמובן שאני מעונין לקצר את משך השימוש בתרופה זו).
התחלתי גם טיפול פסיכולוגי, שבינתיים לא נראה שתורם למשהו.
בכל מקרה אני עדין מרגיש שמדובר כאן בבעיה פיסית, ולא נפשית חרדתית!
כמובן שנבדקתי אצל נירולוג (CT מח, EEG ...) ,ובכלל בדיקות הדם שלי תקינות.
התחושות שאני מרגיש, מאוד דומות לסימפטומים של היפוגליקמיה , לאחר בדיקת רמות סוכר במשך יומיים
לא נראה שיש לי היפוגלוקמיה (רמות הסוכר שלי הן בין 80 ל160).
שאלותיי הן:
1) האם יתכן שהגוף שלי "חש" (או מפעיל מנגנונים) כתגובה להיפוגלוקמיה למרות שרמות הסוכר בדם תקינות? האם יתכן שתחומי רמות הסוכר שלי שונים משל שאר האנשים?
2) איך יתכן שאובחנתי כבעל הפרעות חרדה, אם אין לי מחשבות חרדתיות כלל (לפי מה שקראתי באתרים רבים, הפרעת חרדה מלווה במחשבות דאגניות וכו')
3) האם יתכנו סיבות אחרות (הורמונים,ויטמינים...), שיכולות להוביל לתחושות דומות לתסמיני היפוגלוקמיה? כפי שתארתי לעי"ל.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת חדרה
ד''ר מאיר קסטנבאום15/05/2010הפרעת חרדה אינה מחייבת קיום מחשבות חרדתיות. הסימפטומים שאתה מתאר , היעדר ממצאים בבדיקת נוירולוג ובהדמיה מוחית והתגובה הטובה לטיפול בקלונקס תומכים בהפרעת חדרה כגורם לסימפטומים.
לא סביר כי מדובר בהיפוגליקמיה שגורמת לתופעות הנ"ל לאור היעדר רקע של רמות סוכר נמוכות.
בנוסף במידה והיה מדובר בארועים חוזרים של היפוגליקמיה לא היתה תגובה לטיפול עם קלונקס.
מומלץ שתמשיך עם התרופה וטיפול פסיכולוגי במקביל ובהתאם ליעוץ פסיכיאטר להחליט על מועד בו ניתן להפחית או להפסיק את השימוש בקלונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס
אנונימי7716/05/2010תודה על התגובה!
הבנתי שקלונקס זו תרופה ממכרת.
כיום אני לוקח חצי כדור 3 פעמים ביום, כאשר הוגדר לי שאוכל להגדיל עד כדור 1 3פעמים ביום.
על איזה תקופת זמן סבירה מדובר, כאשר לוקחים קלונקס 0.5 mg?
למשך כמה זמן אוכל לקחת את התרופה בלי להיות מודאג מהתמכרות ותופעות לוואי של שימוש ממושך? שבועות/חודשים/שנים?
מתי עלי לבצע בדיקות דם ותפקודי כבד? (לפי עלון התרופה).
מאז תחילת השימוש בתרופה ראייתי בעין שמאל התרדרה, האם יתכן קשר לתרופה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי או MRI?דינה12/05/2010
לאחר חודשיים של סחרחורות ובחילות.קרקפת שנתפסת לפרקי זמן ארוכים ולחץ בעיניים.חולשות פתאומיות שנרגעות אבל גורמות לחולשה כללית במהלך כל היום. ולאחר שהטענה העיקרית של הרופאים היא לחץ לחץ ושוב לחץ החלטתי שאני אכן בלחץ מזה שאף אחד כולל נוירולוג לא מצאו לנכון לפחות לשלול בעיה אמיתית ולכן אני מעוניינת לבצע את הבדיקות באופן פרטי . (רופא משפחה חושב שאני צריכה לעשות את 2 הבדיקות לראש וקיבה אבל הוא לא מוסמך לתת הפניה...)גם אני רוצה להגיע למקנה שזה לחץ. מותר לי לא?(אגב,אחרי חודשיים סיוט אני אכן קצת מבואסת ....)
השאלות שלי אליכם הן:
1- האם ניתן לבצע MRI או CT ראש באופן פרטי ואם כן היכן?
2- מה נותן מידע מדויק וודאי יותר : MRI או CT?
3- בגלל הבחילות והמיחושים בבטן הייתי מעוניינת לשלול גם בעיה בקיבה. האם במצב כזה כדאי לבצע MRI שיכלול גם קיבה וגם ראש?או שמא עדיף לבצע בדיקה נפרדת למערכת העיכול העליונה (קריא: גסטרוסקופיה)
4-בהנחה שלא מוצאים בבדיקות אלה דבר האם המשמעות היא שזה סוג של מיגרנה (או לחץ...?) ונידונתי לחיות עם התופעות כל חיי?
סליחה על האורך של המייל ועל פריקת התיסכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת ובחילות
ד''ר מאיר קסטנבאום15/05/2010את מתארת מספר תלונות שהופיעו רק בחודשיים האחרונים- בחילות, סחרחורת, לחץ עיני.
כמובן שיש צורך בבדיקת נוירולוג לקבלת כל האנמנזה ובמידת הצורך הפניה לבדיקת הדמיה.
באופן עקרוני MRI מוח היא בדיקה שמאפשרת קבלת יותר מידע מ-CT ברוב הפתולוגיות.
כמובן שהדבר דורש קבלת הפניה מרופא.
לגבי ביצוע הבדיקות באוןפ פרטי- מומלץ שתפני לחברת הביטוח ולברר שם האם הפוליסה מכסה זאת.
בכל מקרה אני חושב שעדיין נדרשת המלצת רופא על ביצוע הבדיקה.
לגבי תלונות הקשורות למערכת העיכול מומלץ שתיעצי עם רופא גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT ודופלר עורקי צוואר.בתיה12/05/2010
שלום רב,
ביצעתי את שתי הבדיקות הנ"ל בגלל שבחודשיים האחרונים יד, רגל וחלק מהשפה הימנית נרדמות לי , לעיתים שלושת המקומות אשר ציינתי ולעיתים רק רגל או יד שפה.
הייתי רוצה בבקשה לדעת מה אומרים המושגים הבאים : באונה האוקסיפטלית משמאל הודגם אזור היפודנסי תת קורטיקלי עך דלדול של חריצי המח והרחבה של הקרן האוקסיפטלית הסמוכה.
ממצא של הדופלר בבמוצא של עורק התרדמה הודגם רובד פיברוטי קל, נגרמת היצרות של 15-10%
במוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיברוטי קל מאד, ללא משמעות המודיגמית.
ברצוני לשאול האם בדיקת דופלר אכן מדוייקת כלומר האם יכולות לסיות סטיות בממצא של ההיצרות?
כמו כן אודה לכם באם תסבירו לי את המונחים הנ"ל.
לתשובתכם אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT מוח ודופלר
ד''ר מאיר קסטנבאום15/05/2010לגבי בדיקת דופלר- יתכנו הבדלים קלים בין בודק לבודק בקביעת מהירות זרימת הדם ובהתאם דרגת ההיצרות בכלי הדם.
בכל מקרה היצרות של 15% אינה משמעותית ולא דורשת כל התערבות.
לגבי הממצא ההיפודנסי ב-CT - . לפי הכתוב לא ניתן לשלול שבאזור האוקספיטלי היה ארוע מוחי או בעיה אחרת.
יש לשוב לנוירולוג המטפל שהפנה אותך לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפח שריריםאבנר11/05/2010
שלום רב לכם,
לפניי כחודשיים הבחנתי שהשריר הימני שלי ביד גדול מהשמאלי. ביצעתי מדידה ולאחר חודשיים בדקתי שוב וראיתי שאין שינוי בהבדל. שאלתי היא. האם דלדול שרירים במחלות שריר הם משהו שבחודשיים אמורולהראות או שהדלדול הינו איטי? אוסיף שיש קפיצות שרירים בכל הגוף אולם בדיקת נוירולוג לפניי חודשיים היתה תקינה כולל בדיקת emg
מקווה שהייתי ברור,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים
ד''ר מאיר קסטנבאום13/05/2010תופעות של קפיצות שרירים בגוף יכולות להיגרם מסיבות רבות ביניהם לאחר מאמץ גופני, בזמן עייפות, בהתיבשות וגם במחלות נוירולוגיות שאחת מהם היא מחלת ניוון שרירים.
כמובן שבמידה והתופעה נמשכת, מלווה בחולשת שרירים מתקדמת או הפרעות נשימה/דיבור או בליעה יש לשוב לבדיקת נוירולוג לצורך הערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות EEGאלי11/05/2010
אשתי בת 50 מה פירוש בעת גירוי אור נצפתה "האטה קלה ומעטה צפרונטו טמפורלית דו צדדית".
אפשר הסבר להדיוטים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר מאיר קסטנבאום11/05/2010מדובר בממצא לא ספציפי של איטיות קלה בפעילות החשמלית המוחית .יכול להופיע גם ללא שום מחלה.
כמובן שההתיחסות והפרשנות לבדיקת ה-EEG תלויה בסיבה שבגללה הופנית אשתך לבדיקה והממצאים בבדיקתה וב-CT מוח במידה ובוצע.
מומלץ שתשובו לנוירולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד
שואל11/05/2010מה הקשר לגירוי אור
הופנתה בגלל תלונה על סחרחורות-יש לזה משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEEG
ד''ר מאיר קסטנבאום13/05/2010גיורי אור הוא אחד הטריגרים שבהם משתמשים במהלך בדיקת EEG.
לעיתים עושים גם בחסך שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש נקודתישרון11/05/2010
שלום..
ביומיים האחרונים יש לי מן כאב ראש נקודתי בחלק השמאלי עליון של הראש ממש מן נקודה קטנה של כאב , אני מרגיש כאב בעיקר אחרי שאני מתעורר בבוקר וזה נמשך עד 20 דקות לאחר ההתעוררות ונעלם. בזמן ה20דקות האלו הכאב מחריף כשאני מתכופף כלפי קדימה וכשאני לוחץ על האזור עם האצבע.
שוב אני מזכיר לאחר 20 דקות מהתעוררות בבוקר הכאב חולף..
בנוסף יש לציין כי לפני כחודש סבלתי כמה ימים מצוואר תפוס לאחר שינה על מזרן מאוד דק שבנוסף לכך היו לי כאבי ראש באים וחולפים בחלק האחורי של הראש . אך אותם כאבי ראש חלפו . יש לציין כי עדיין לא טיפלתי בכאב בצוואר וכי זה כאב שבא והולך ועליי לגשת לאורתופד .
אך במקרה של הכאב הנקודתי הזה אני ממש מבולבל..
יש לציין לפני המקרים האלה לא סבלתי מעולם מכאבי ראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש נקודתי
ד''ר מאיר קסטנבאום11/05/2010על פניו כאב ראש שהופיע רק ביומיים האחרונים וחולף לאחר 20 דקות ללא תופעות נוספות כגון חום, הקאות, שינוי במצב הכרה, פרכוסים או חולשת צד לא נשמע מטריד. חשוב לעת האם בימים האחרונים נזלת, שיעול, כאב גרון או כאב שרירים.
במידה וכאב הראש ממשיך , מופיעות תופעות מלוות נוספות כפי שצוינו מומלץ להיבדק ע"י רופא ובידת הצורך תופנה לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדוליניוםאבי10/05/2010
לפני שבועיים עשיתי MRI מוח בבית חולים שיבא -הבדיקה תקינה -הבדיקה נעשתה עם הזרקת גלודיניום -יש לציין שאני בעל כליה אחת -לפני הביקה עשיתי בדיקת קריאטנין בדיקה תקינה -ביומיים האחרונים יש לי כאבי שרירים וכאב במפסעות וכן לעיתים הרדמות ברגל -האם בגלל החומר הנל גלודיניום יש לי את התופעות הנל -ומה אפשר לעשות האם נגרם נזק בלתי הפיך מחומר ניגודי זה -לתשובתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדוליניום
ד''ר מאיר קסטנבאום11/05/2010לא נראה סביר כי התופעות שאתה מתאר קשורות להזרקת הגדוליניום, במיוחד לאור העבודה כי הבדיקה נעשתה לפני שבועיים.
במידה והופעות לא חולפות מומלץ לבצע בדיקת דם כולל תפקודי כליות, אלקטרוליטים ו-CPK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מדאיג בליפדיםמשה10/05/2010
בן 51 היצרות קרוטיס ע"י רובד 25%
י . ל. ד. טריטייס קומפ 2.5+ טריטייס רגיל 2.5
- מיקרופירין 0.75
פראווסטטין[ pravastatin] 20
אומפרדקס 20
ברקע mvp מינימאלי
אסטמה לא פעילה
אוסטאוארטריטיס בירכיים
בתאריך1.7.2009 כולסטרול 148 טריגליצרידים 105 hdl 54 ldl 73
מינון סימבסטטין הועלה מ 10 מג ל20 מג
בבדיקה בתאריך 1.3.2010 כולסטרול 183 טריגליצרידים 99 hdl 71 ldl 92
בעיקבות כך שונתה התרופה ל-pravastatin
בבדיקה מהיום התוצאות- כולסטרול 195.7 טריגליצרידים141 hdl62 ldl 105
לציין לא חל שינוי בתזונה או בתחום אחר
שינוי טוטאלי לרעה מה עושים? מה הסיבה והגורם לשינוי ואיך להביא את הערכים לאופטימליים?
בתודה
הערה-רופא המשפחה בחופשה עד 30 בחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
ד''ר מאיר קסטנבאום11/05/2010ערכי בדיקת הדם שלך תקינים.
באדם עם יתר לחץ דם בלבד וללא ארוע מוחי בעבר ערך כולסטרול 105 הוא תקין לחלוטין ואינו דורש שום התיחסות מיוחדת מצדך.
במידה ובכל זאת ברצונך לנסות להשפיע להפחתת ערך זה ניתן לעשות זאת ע"י תזונה דלת שומנים ופעילות גופנית אירובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EEGשרית10/05/2010
שלום,
בתוצאה של הבדיקה כתוב נישום יתר פוטית - אבקש לדעת למה הכוונה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר מאיר קסטנבאום11/05/2010נישום יתר (=היפרונטילציה)- גירוי שעשוי להוות טריגר להופעת פרכוס.
מדוברבפעולה שגרתית שמתבצעת בזמן בדיקת EEG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אלקרואנצפלוגרפיתהדס09/05/2010
הייתי עם בני בן ה-7 בבדיקה eeg ראש
והתוצאה שקבלתי בנוסח הבא:
סיכום EEG בערנות:
התפרצויות אפילפטיות חוזרות של זיז וגל איטי חד קומפלקסי, ומוקד שמאלי פרונטו צנטרלי, בנוכחות רקע תקין.
האם אפשרי לתרגם לי את זה לשפה פשוטה יותר? כי אני בהיסטריה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EEG
ד''ר מאיר קסטנבאום10/05/2010מדובר בפעילות חשמלית לא תקינה. משמעות הבדיקה תלויה גם בקליניקה, האם קיימים פרכוסים, ארועים של ניתוק, קפיצות לא רצוניות של גפיים..
מומלץ שתשובי לנוירולוג שהפנה אותך לבדיקה ובהתאם להקשר הקליני יוחלט על הצורך בביצוע הדמיה מוחית וקבלת טיפול תרופתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
הדס10/05/2010תוד על התשובה וההיתיחסות
לבני לא היה מאולם פרכוסים או כל דבר אחר שציינת.
הוא ילד רגיל לכל דבר ולא מראה שום סימנים משונים, הדבר היחיד שבגללו עשינו בדיקה שהוא לפעמים "חולם" כאילו "מרחף" כשהוא עושה שיעורים נגיד....
יכול להיות שהבדיקה לא נעשתה כראוי? ומה היא אומרת אם אין לילד שום סימן מחשיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
הוא ילד רגיל לכל דבר ולא מראה שום סימנים משונים, הדבר היחיד שבגללו עשינו בדיקה שהוא לפעמים "חולם" כאילו "מרחף" כשהוא עושה שיעורים נגיד....
יכול להיות שהבדיקה לא נעשתה כראוי? ומה היא אומרת אם אין לילד שום סימן מחשיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יכול להיות שהבדיקה לא נעשתה כראוי? ומה היא אומרת אם אין לילד שום סימן מחשיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת EEG
ד''ר מאיר קסטנבאום11/05/2010הארועים שבהם הוא "חולם" יכולים להיות ביטוי של פרכוס.
בכל מקרה יש לשוב לנוירולוג המטפל לצורך החלטה האם יש צורך בטיפול בהתאם למידת ההפרעה לתפקוד היומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)