פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בחלל הפנים
    הלה
    21/03/2010

יש לי כאבים בגלגל העין השמאלי כבר למעלה משבוע הייתי אצל רופא עניים שלא מצא כלום , היום הלכתי לצילום רנטגן ראש כי ביומיים האחרונים זה השפיע על הראייה בעין השמאלית הראייה נהייתה מעורפלת. בצילום רנטגן יצא שיש ציסטה שלרטנציה בחלל הפנים השמאלי ובמצח הימני. השאלה אם זה מה שגום לכאבים ומה בדרכ עושים במצבים כאלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בחלל הפנים

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר איתן אוריאל
    21/03/2010

מאחר והממצא הוא במערות הפנים יש להתיעץ עם רופא א.א.ג .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'וליאן ברה-סינדרום
    מיקי
    21/03/2010

אשמח למידע על המחלה או היכן ניתן למצוא עליה מידע
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ג'וליאן ברה-סינדרום

הוספת תגובה

• ג'וליאן ברה-סינדרום - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/11/2011

מחלה של עצבים פריפריים כתוצאה מזהום וירלי . פגיעה של מערכת החיסון בדכ עם פרוגנוסה טובה. משתפר תחת טיפול לעיתים פגיעה בנשימה אבל הכל רורסיבילי הפיך ברוב המקרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GBS

ד''ר איתן אוריאל
    21/03/2010

מדובר במחלה דלקתית הנובעת מתקיפה של המיאלין העוטף את העצבים הפריפרים על ידי מערכת החיסון לעיתים משנית לזיהום וירלי או חיידקי. המחלה לרוב מתחילה כחולשה ו/או הפרעות תחושה בגפיים התחתונות המטפסת למעלה. בשלב החריף היא עלולה לשתק את שרירי הנשימה או לגרום להפרעות קצב עקב מעורבות מערכת העצבים האוטונומית ולכן חשוב ניטור נשימתי ולבבי. ניתן לאבחן את המחלה על ידי החזרים ירודים בגפיים וממצאים בבדיקות ניקור מותני וEMG. במצבים מסוימים יש לטפל בעירוי של אימונוגלובלינים לתוך הוריד או בהחלפת פלסמה ולעיתים אין כל צורך בטיפול. ברוב המקרים המחלה חולפת לאחר מספר שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ברשותך שאלה נוספת

מיקי
    22/03/2010

היכן ניתן לעשות את תהליך השיקום הדרוש? האם יש מקום בו ניתן לקבל תמיכה נפשית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן להשתקם במרכז רפואי "רעות" בת"א

הדר
    14/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפים ג'קסוניים
    ירון
    21/03/2010

שלום בננו נפגע בראש
    לאחר מגוון בדיקות ביניהם eeg
    הוגדרו אצלו התקפים גקסוניים
    אני לא שוהה בארץ ניסיתי לחפש באינטרנט מה הכוונה אך לא מצאתי
    לפני הגיעי לארץ אודה לך אם תסביר לי עד כמה שאפר מהם התפקים אלה
    אגב הוא עבר ניתוח בראש להוצאת קריש בין המח לגולגולת
    בנוסף עד כמה חמורה פציעה מסוג זה
    הוא בגיל 19
    אילו בדיקות אתה יכול להציע או שחשוב לבדוק אותו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפים ג'קסוניים

הוספת תגובה

• התקפים

ד''ר איתן אוריאל
    21/03/2010

מדובר בהתקף כיפיוני המתחיל מגפה אחת ומתפשט לאורך פלג הגוף. מעבר לבדיקת EEG יש לבצע גם MRI מוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT מוח ו- EEG
    אברהם שרווד
    21/03/2010

שלום וברכה!

אני מטופל בבית חולים רמב"ם בחיפה אצל ד"ר משה הרשקוביץ.

אני מופנה לבדיקת CT מוח עקב תנועות מיוקלניות באמה יד ימין, קפיצות חוזרות ונשנות ובייחוד בלילה.
    כמו כן, אני מופנה לבדיקת EEG לגבי אותם דברים.

שאלתי היא כזאת, אם אני מטופל כרגע במריחואנה רפואית, האם תוכל להיות בעיה אם אשתמש במריחואנה הרפואית ואעשן בבוקר?

האם תהיה בעיה בכלל, או שמא מומלץ שלא אעשן מריחואנה רפואית בכלל או רק בבוקרו שי אותו יום בדיקות וטיפולים?

לגבי בדיקת CT מוח ביקשו ממני שאהיה בצום של 4 שעות ולכן אני שואל גם לגבי המריחואנה הרפואית.

אודה מראש על המידע והעזרה,
    אברהם.

לקביעת תור
    סגירה
    CT מוח ו- EEG

הוספת תגובה

• CT

ד''ר איתן אוריאל
    21/03/2010

לא ברור לי באיזו התויה הינך מטופל במריחואנה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT ראש
    בת 27
    21/03/2010

בוקר טוב ,
    בגלל כאבי ראש וסחרחורת הופנתי ע"י נוירולוג ל-CT ראש והנה התשובה .
    בבקשה אם אפשר במילים פשוטות יותר הסבר קצר והאם הממצא כן גורם לכאבי ראש ?
    תודה והמשך יום טוב ,
    הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד
    חדר רביעי בגודל ומיקום תקינים .
    ציסטרנות בזליות שמורות .
    חדר שלישי וחדרים לטרלים סימטריים .
    קו האמצע שמור .
    לא הודגם דימום תוך גולגולתי .
    צפיפות נוזלית בהקף אזור פרוטו-פריאטלי משמאל בגודל כ- 4*4.7*6.5 ס"מ שגורם ללחץ על קרן טמפורלי של חדר לטרלי שמאלי האם ARACHNOID CYST ?
    חריצי המח והפיסורות – תקינים .
    יש לפנות לרופא המטפל עם דו"ח הפענוח להמשך ברור וטיפול .
    בת 26

לקביעת תור
    סגירה
    CT ראש

הוספת תגובה

• CT

ד''ר איתן אוריאל
    21/03/2010

הממצא עשוי להתאים לציסטה ארכנואידלית,כלומר צבר של נוזל המוח והשדרה, שעשויה להסביר כאבי ראש. יש צורך לחזור בהקדם עם תוצאות הבדיקה לרופא המטפל על מנת שיתבונן בהדמיה ישירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת 27
    21/03/2010

תודה לך ,
    מהו הטיפול בד"כ במצב כזה ?
    האם כדאי לקבוע תור לנוירולוג או לנוירוכירוג ?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תור

ד''ר איתן אוריאל
    24/03/2010

כל אחד מהם יכול לנהל את המקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עם תשובה לשאלתי מיום 18/3 פיענוח
    חיה
    20/03/2010

אני מחכה לתשובתכם אתם מדלגים על פיענוח MRI מיום 18/3 בדף זה

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    21/03/2010

יש צורך להתבונן בהדמיה ישירות וכן לקבל את הסיפור הקליני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול וטריל
    משה
    20/03/2010

שלום,
    לפי מה שכתוב בזמן שימוש בסוג כלשהו של תרופות אסור לצרוך אלכוהול (עם זה אפילו בירה).
    מה בדבר אלכוהול בזמן לקיחת טריל?
    האם זה יכול להזיק באופן כלשהו? או שפשוט יוריד את האפקטיביות של התרופה לאותו יום?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהול וטריל

הוספת תגובה

• טריל

ד''ר איתן אוריאל
    21/03/2010

לא מומלץ לצרוך אלכוהול עם טריל. במידה והטריל ניתן לטיפול בסוגים מסוימים של אפילפסיה גם מחלת הבסיס מהווה התוית נגד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש חזק בצד ימין
    מאיה
    20/03/2010

שלום,
    אני בת 20, סובלת מזה כחמישה ימים מכאב ראש עז בצד ימין האחורי של הראש. הכאב חזק וכשהוא תוקף אני ממש לא מסוגלת לתפקד עד שאני משככת אותו בעזרת כדורי אדוויל. פעמיים בימים אלו היו לי בחילות חזקות אך לא דווקא ביחד עם כאב הראש. התחושה היא של לחץ חזק בחלק הימני האחורי של הראש. הכאב לא מתפשט לשאר הראש.
    בתקופה זו אני לומדת למבחן גדול וחשוב ורוב שעות היום שלי מוקדשות ללמידה, אך זה כך כבר 3 חודשים והכאב הופיע רק בימים האחרונים.
    אני לא סובלת ממיגרנות. לפני כשנה וחצי היו לי בדיוק אותם כאבים במשך מספר ימים, בבדיקות במיון בי"ח לא התגלה דבר ולאחר מספר ימים זה עבר.
    השאלה שלי היא ממה זה יכול לנבוע, האם יש טעם להיבדק שוב? האם יש משהו שניתן לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש חזק בצד ימין

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר איתן אוריאל
    21/03/2010

אכן כל כאב ראש חדש פתאומי מחייב בדיקה וטוב עשית שפנית לחדר המיון. לאחר שנשללו סיבות חריפות אני מציע לפנות לנוירולוג על מנת לשקול האם יש צורך בהמשך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרולט
    דניאל
    20/03/2010

שלום רב,

אני בן 33

נוטל אלטרולט מזה כחצי שנה, לטיפול בכאבי ראש.

קראתי כי חל איסור על שתיית אלכוהול בזמן הטיפול.

השאלה היא האם המדובר באיסור גורף לחלוטין?

מה הסיבה לאיסור זה? מה התוצאות הצפויות כתוצאה משתיית אלכוהול?

האם זה מסוכן לשתות פעם בשבוע כוס בירה אחת או כוס יין אחת?

בתודה מראש לכל התייחסות.

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרולט

הוספת תגובה

• אלטרול

ד''ר איתן אוריאל
    21/03/2010

השילוב אכן איננו מומלץ. חשב לקחת בחשבון מהו המינון האלטרול שהינך לוקח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרולט

דני
    26/03/2010

המינון הוא 10 מ"ג ליום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תחושה חלקי בשוק רגל ימין......
    דוד
    20/03/2010

לפני כמה ימים עברתי ניתוח בקע מפשעתי בשני הצדדים+טבורי.
    מזה יומיים יש לי את התחושה הנ"ל.
    האם יש לזה קשר לניתוח?או חלילה לסימן של משהו מהמוח?
    אני אדם בריא לא סובל ממחלות כל שהן
    אודה לתשובתכם
    דוד

הוספת תגובה

• אבדן תחושה

ד''ר איתן אוריאל
    21/03/2010

סביר להניח כי אכן מדובר בפגיעה בעצב היקפי משנית לניתוח אולם יש צורך לפנות לרופא על מנת שיעריך את הפיזור האנטומי של החוסר התחושתי על מנת לקבוע אבחנה ודאית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ רפואי
    המאם המאם
    18/03/2010

אני בחור בן 35 בריא בדרך כלל.לפני חצי שנה בזמן עמידה היה דקירה מאוד חזקה ברקה הימנית הופניתי לבית חולים ושם נעשה לי סי טי ויצא תקין.
    אחרי שבוע ימים התחלתי להרגיש באי שיווי משקל סחרחורת ,לחץ אוזניים, כאבים ברקות ובראש ובצוואר.
    עשיתי בדיקה מקיפה מאוד .
    בידקת שיווי משקל ENG יצא תקין
    א.א.ג.-תקין
    בידקת עיניים -תקינה
    בדיקות דם-תקין
    עברתי סי טי צווארי ויצא פריצת דיסק בחוליות C4C5C6C7 ו/ T1-C4 .
    עד ליום זה אין שינוי בכאבים עשיתי פיזיותרפי לא עוזר,והיום אני מחקה לעשות MRI צווארי בעוד חודש.

אני מרגיש את הכאבים בעורקי צוואר. שעושים לחץ על הראש ועל הרקות.
    ולא מהצוואר עצמו.
    בתקופה האחרונה התחיל כאבים ברגל שמאל(תפוסה).
    האם בדיקת MRI בודקת לא רק את עמוד השדרה הצווארי אלא גם אם יש בעיה כלשהיא בשרירים.

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ רפואי

הוספת תגובה

• יעוץ רפואי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    19/03/2010

לא תיארת האם עבר הדמיה מוחית כלומר CT או MRI מוח. במידה ולא ביצעת מומלץ להשלים בדיקה זאת.
    לגבי MRI עמוד שדרה היא בדיקה שמדימה אנטומיה של חוט השדרה ווהעצבים והקרמות הסמוכות.
    היא אינה בודקת את השרירים לשם כך ניתן להעיריך אותם ע"י EMG או ביופסית שריר.
    לא נראה כי אתה זקוק לבדיקות להערכת תפקוד שרירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות, כאבי ראש, חוסר איזון, בחילה
    רון
    18/03/2010

שלום,
    למעלה מחודש וחצי אני חש עייפות רבה, סחרחורות שכרגע מתבטאות בחוסר איזון וחוסר יציבות קלה וכאבי ראש, וכן בחילה קלה. עברתי המון בדיקות דם שיצאו תקינות, בדיקה מקיפה אצל רופא עיניים שיצאה תקינה (לרבות הרחבת אישונים וכו') ובדיקה אצל רופאת אאג שיצאה תקינה (+רומברג תקין וכו'), ונשלחתי עוד ל- ENG ובדיקת שמיעה.
    בקרוב יש לי בדיקה גם אצל נוירולוג מומחה.
    רופא העיניים אמר לי שהוא ממליץ לבצע גם בדיקת CT (אמר לי שלא חושב שיאשרו לי MRI וגם ככה זה לוקח מלא זמן עד שמקבלים תור).
    מה לדעתכם עליי לבדוק עוד?
    האם בדיקת ה- CT מסוכנת?
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• כאבי ראש, בחילה, חוסר יציבות

ד''ר מאיר קסטנבאום
    19/03/2010

התופעות שתיארת אכן דורשות בדיקת נוירולוג.
    יש להשלים אנמנזה מלאה לגבי מאפייני חוסר היציבות, האם קשורים לתנועה, שינוי תנוחה, האם הוחל לאחרונה בטיפול תרופתי חדש.
    כמובן שנדרשת בדיקה נוירולוגית ולשקילת ביצוע CT מוח.
    ל-CT כמו לכל בדיקה קיימים גם סיכונים , הנפוצים בהם היא החשיפה לקרינה ולחומר ניגוד שעלול לגרום להפרעה בתפקודי כליות או לתופעה אלרגית במידה וקיימת רגישות ליוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן הכרה במקום עם מעט אוויר
    אנונימית2
    18/03/2010

שלום,

לפני מספר שבועות התחלתי לעבוד במשרד חדש, וכמות האויר במשרד קטנה מאד. כל החלונות סגורים הרמטית כל הזמן. מאז שנכנסתי לעבוד שם אני חשה כאבי ראש, סחרחורות, ולאחרונה גם תופעה מפחידה מאד - איבדתי הכרה למספר שניות כארבעה פעמים. זה היה אובן הכרה קצרצר, לא מורגש חיצונית, אבל זה הפחיד אותי ברמות שלא יאומנו. בנוסף, המשרד הוא בקומה גבוהה, ויש במשרד מעלית שמשנעת מהר מאד את הנוסעים, וכל פעם שאני נוסעת במעלית הזו אני חשה סחרחורת איומה. בסופו של יום עברתי לחדר אחר, שם יש אפשרות לפתוח את אבל רק קצת (כך החלונות בנויים), ועדין אני סובלת.

רציתי לשאול אם יש קשר סיבתי בין המעלית הנ"ל/מחסור בחמצן במשרד לבין כאבי הראש, הסחרחורות, והרגעים הקטנים של אובדן הכרה?

אתמול הייתי על סף התעלפות, פשוט הרגשתי שאני מאבדת שיווי משקל.

אני חייבת לציין עוד שני נתונים - אני סובלת מכאבי ראש בתנאים של מחסור בשינה. ויש לי נטיה איומה לבחילות קשות. אני לא מסוגלת לעלות לא על סירות מנוע, לא על אוטובוסים עם יותר מידי סיבובים, ולא על מטוסים בתוך הארץ. אחרי עליה על דברים מהסוג הזה אני סובלת מסחרחורות ובחילות קשות.

התרחישים שיש לי בראש ממש מפחידים, בעקבות אובדן ההכרה במשרד.

אציין גם שאחותי הייתה בעבר מאושפזת במחלקה נוירולוגית עקב מחלה אוטואימונית שתוקפת את השרירים. ולאחי היו פעם תופעות של סחרחורות שהרקע להן לא היה ידוע והוא עבר מרופא לרופא ולא מצאו פתרון. ובסוף זה עבר.

האם יש לי בעיה נוירולוגית כלשהיא של נטיה להתעלפויות?
    ואם כן, האם לדעתך התנאים במשרד, של כמות קטנה מאד של חמצן, בנוסף למעלית הגהנום הזו שגורמת לי בחילה כל פעם שאני עולה/יורדת בה, יכולים להחמיר את הנטיה או להוביל להתפרצות מחלה כלשהיא מן הכוח אל הפועל?

לפני שהגעתי למשרד, מעולם לא סבלתי מסחרחורות כאלו. סבלתי מכאבי ראש אבל רק בתנאים של מחסור בשינה. והייתה לי התעלפות קטנה לפני כמה שנים אבל הייתי במיון ועשו לי CT ושלחו אותי לסדרת בדיקות ויצא בסדר. עשיתי במעבדה גם בדיקה בשל חשד לאפיפסיה אבל מצאו שאין לי.

ובכל זאת הרגעים של אובן הכרה במשרד מפחידים אותי עד מוות.

אולי אציין עוד דבר נוסף - אני מטבעי טיפוס שזקוק להמון אויר. כשאני נוסעת בתחבורה ציבורית אני פותחת את החלון לרווחה. בכל המשרדים הקודמים בהם עבדתי הייתי היחידה שפותחת חלון לרווחה בכדי שיכנס אוויר צח ולא מסוגלת לחיות עם המסגן. כלומר מסיבה כל שהיא אני צורכת יותר אוויר מן האדם הממוצע.

היות ובטח תועלה השאלה עם זה פסיכוסומטי - אז לא. אני עובדת בסוג המשרד שרציתי לעבוד בו ובסוג עבודה שאני אוהבת. אם יכולתי להחליף עבודה למשרד זהה בדיוק רק עם חלונות ענקיים ואויר צח לנשימה, ואפשרות לעלות במדרגות ולא במעלית הייתי עושה זאת (אצלנו אין חדר מדרגות, רק מעלית, כלומר החדר מדרגות הוא מן משהו מפחיד ובלתי אפשרי בלי אוויר, רק למקרי חירום).

אשמח לתשובה אני ממש מודאגת.

הוספת תגובה

• אובדן הכרה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    19/03/2010

התופעות שאת מתארת דורשות התיחסות כלומר בדיקת רופא וקבלת כלל האנמנזה ובהתאם לשקול הדמיה מוחית, EEG והולטר לב למציאת הסיבות לאובדן הכרה חוזר.
    ידוע על אנשים הנמצאים במקומות סגורים ללא אויר צח עם סימפטומים שונים וביניהם גם כאלה שתיארת.
    במידה ולא היו סימפטומים אלה טרם התחלת עבודתך ומייד לאחר שהתחלת לעבוד החלו הסימפטומים יתכן והתופעות קשורות לסביבת עבודתך.
    דרך לבדוק זאת היא האם בסופי שבוע ובימים שאינך נמצאת במשרד עדיין קיימים הסימפטומים.
    בכל מקרה מומלץ שתפני בהקדם לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

אנונימית2
    19/03/2010

התופעה אינה מתרחשת כאשר אני בביתי, עם חלונות פתוחים לרווחה בשכונה ירוקה מאד. מעולם לפני כן היא לא התרחשה, למעט התעלפות לפני כמה שנים אך בנסיבות של אי אכילה במשך יום שלם וחשיפה לריח חריף של חומר ניקוי. הייתי אצל רופא ביום חמישי בבוקר אחרי שכמעט התעלפתי ערב לפני והוא אמר לי שיש לי לחץ דם נמוך מאד, 85, האם לחץ דם נמוך קשור לתופעות שכאלו?

אני מודה לך מאד על תשובתך

אנונימית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

אנונימית2
    19/03/2010

לאחר התייעצות רפואית בקופ"ח החלטתי לעזוב את מקום העבודה אולם עלי להמתין עד שימצאו לי מחליפה, אחרת אני מסתכנת בהפרת חוזה עבודה, עניין עם תוצאות שליליות כשלעצמו.

עם זאת, האם שהות במקום הזה עוד מספר שבועות, תוך שאני מסתכנת באירועים נוספים של אובדן הכרה עלולה להזיק לי בדרך כלשהי, לדוגמא, אם יש לי נטיה רדומה למחלה מסוימת שקשורה ללב או לגלי המוח (כפי שהצעת) המחלה עלולה להתפרץ ביתר שאת ועלול להגרם לי נזק בלתי הפיך?

מחד, אני חוששת מהשלכות של עזיבת מקום עבודה בהתראה קצרה. מאידך, אני חוששת מכך שהתופעות יחזרו, ובעוצמה חמורה ואולי יגרם לי נזק בלתי הפיך. אודה לתשובתך,

אנונימית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקום עבודה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    21/03/2010

איני יכול לדעת האם יגרם נזק מהמשך שהייתך במקום העבודה.
    לפי תיאורך השהייה במקום העבודה גורמת לך לסימפטומים שמומלץ להימנע מהם במידת האפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי פעמיים
    דנה
    17/03/2010

שלום,
    אבא שלי עבר אירוע מוחי קל לפני כשנתיים, מאז קיבל אספירין.
    לאחרונה אושפז שוב בעקבות לחץ בראש, חוסר שיווי משקל ועוד מס' סימנים...
    הרופאה אמרה שלפי תוצאות ה CT היו לו כמה אירועים וכעת מחליפים את האספירין לפלביקס.
    רציתי לדעת איך אפשר לדעת שהכדור הזה מתאים ולא יוצא תופעות לוואי?
    איזה מעקב צריך לעשות על מנת שאירוע מסוג זה לא יחזור על עצמו?
    האם יש אנשים שחיים הרבה שנים עם פלביקס?
    האם זה לא מסוכן לדלל את הדם יותר מידי?

מרגישה קצת חסרת אונים.... :)
    אשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי פעמיים

הוספת תגובה

• ארוע מוחי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    19/03/2010

פלויקס הוא טיפול נוגד טסיות מקובל שניתן בהתוויה של מניעת אוע מוחי כפי שגם אספירין ניתן.
    מקובל בארץ לטפל בפלויקס בחולים שתחת טיפול באספירין התרחש אצלם עוד ארוע מוחי.
    תופעת הלוואי העיקרית היא אפשרות של דימום.
    לפלויקס יעילות מוכחת במניעת ארועים מוחיים של כ-20%.
    אין מניעה לחיות שנים מרובות עם טיפול זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה! מגרנות! סיטי!
    yana
    17/03/2010

שלום!
    אני בת 23.סובלת בחצי שנה האחרנה מכאבי ראש שהרפאה הגדירה כמיגרנות. התדירות של המיגרנות בשלושה חודשים אחרונים היא כל 3\4 ימים ואז אני לוקחת רילרט שאכן עוזר לי...לפני שלקחתי את הכדורים כאבי הראש היו פעמיים בחודש והיו מתגברים עד למצב של הקאות בלתי פוסקות.
    הנרולוגית רשמה לי טופומקס אך הוא לא עוזר ההתקפים ממשיכים בתדירות של 3\4 פעמים בשבוע. עברתי בדיקת סיטי והיום קיבלתי תשובה הכל נראה תקין לפי מה שרשום לי רק דבר אחד לא הבנתי: ממצאים נוספים: עיבוי רירית ניכר בשתי מערות הלסת ...האם זה מסביר את כאבי הראש האיומים? ומה זה אומר?

*הפסרתי לקחת גלולות, שותה המון מים, ניסיתי לבדוק אם זה קשור במאכל מסויים...ולא ...אני לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה! מגרנות! סיטי!

הוספת תגובה

• מיגרנה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    17/03/2010

לפי תדירות המיגרנות נראה כי טיפול למניעת מיגרנות יכול להועיל לך להפחתת תדירות הפרכוסים.
    עיבוי רירית ב-CT הוא ממצא שיכול להתאים לסינוסיטיס אולם כאבים התקפיים אחת למספר ימים בעלי אופי התקפי אינם אופיינים לסינוסיטיס.
    במידה וטופמקס אינו עוזר במניעת התקפים יתכן ולא הגעת למינון הנדרש ואם זה לא יעזור קיימים טיפולים נוספים למניעת כאבי ראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה