פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האים זה אירוע מוחי?
    גלי
    02/03/2010

שלום אני בחורה בת 43 הייתי בדר"כ בריאה עד ליפני כשנתים בערך שביזמן עבודתי חשתי דקירה חדה בקודקוק הראש ולאחר מכן רדימות פלג גוף שמאל עים קשיים בהליכה ועיפות חולשות מידי פעם כאבים בקודקוד הראש בדיקת מייר מוח הראתה מוקדים דו"צ בחומר הלבן של המוח שאינם ספציפים בדיקת קרישיות יתר גבולי בי 12 היה חוסר קיבלתי זריקות והמשך כדור מיתחת ללשון מייר עמוד שידרה גבי וצאוור הראה נגעים הניאורולוג אומר ייתכן על רקע של חוסר בי 12 אני כבר שנתים מטופלת רק בקרטיה 100 מ"ג עליי לציין שאני במעקבים אצל ניאורולוג ללא הבחנה חד משמעית האים ניראה לך שעברתי אירוע מוחי? ביוני הקרב אני כבר יכנס לשנה השלישית של האירוע וללא שום הבחנה חד משמעית מה בידיוק עברתי שזה משגע אותי איך בימינו שהרפואה כול כך מיתקדמת ועשו לי כול כך הרבהמייר מוח כבר ארבעה ועדיין אין הבנה זה משגע אותי אולי יש ל איזה שהיא הכוונה מה עלי לעשות ? תודה גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האים זה אירוע מוחי?

הוספת תגובה

• בדיקת MRI

ד''ר מאיר קסטנבאום
    03/03/2010

על מנת לקבוע אבחנה יש לצורך להתרשם מהאנמנזה, לבצע בדיקה נוירולוגית יסודית ובדיקת ה-MRI היא בדיקת עזר.
    מומלץ שתפני לנוירולוג על מנת להיבדק .
    גם לאחר כלל הבדיקות לא תמיד ניתן לקבוע מה האבחנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ct
    מריםרייך
    01/03/2010

בעקבות תאוננה הייתי בחדר מיון ועברתי בדיקת ct מוחללא הזרקה חומר ניגודי.
    התשובה שקיבלתי ללא קשר לתאונה שהיה לי אירוע מוחי . וזאת התשובה של ct שקיבלתי.
    חשד לצפיפות נמוכה עם טשטוש המערב הקורטיקו-מדולרי באופרקולום הטמפולרי מימין וכן באזור פרונטו - פריאטלי הקפי מימין- על רקע אוטם חריף.
    אני רוצה לציין שעברתי בדיקת ct לפני 3 שנים עם חומר נגודי והבדיקה היתה תקינה.
    אני מאד מטורדת הייתי רוצה לקבל פרטים על התוצאה ומה אני צריכה לעשות

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ct

הוספת תגובה

• בדיקת CT

ד''ר מאיר קסטנבאום
    01/03/2010

בדיקת CT היא בדיקת הדמיה ומתווספת לאנמנזה ולממצאי הבדיקה הגופנית.
    הממצאים שמתוארים ב-CT יכול להתאים לאוטם אולם ככל הנראה לא היה לך שום סימפטומים מפני שמדובר בממצא מקרי בלבד. גם לבדיקת ה-CT מגבלות ולא תמיד מדובר בממצא אמיתי.
    מומלץ להיבדק ע"י נוירולוג, ולשקול הדמיה מוחית נוספת בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לטוס מיד אחרי ארוע מוחי
    שולי
    01/03/2010

האם מותר לאדם שעבר ארוע מוחי לפני פחות מ- 24 שעות ובנתיים טופל רק בכדורים לדילול, לטוס לבית חולים במרכז?

דחוף, תודה

הוספת תגובה

• לאחר ארוע מוחי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    01/03/2010

באופן כללי מומלץ להיות תחת השגחה רפואית בימים הראשונים לאחר ארוע מוחי.
    לעיתים נדרש להעביר חולה לבית חולים אחר עקב מצבו הרפואי.
    יש לבצע העברה זאת תחת אמצעי ניטור מתאימים וצוות רפואי מיומן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש וטשטוש בראייה
    נטע
    01/03/2010

שלום.
    קרה לי כמה פעמים בהפרשי זמן גדולים(של חודשים או שנים) שחלק משדה הראייה שלי מטשטש
    ואני רואה כמו שזה נראה בטלויזה כשרוצים לטשטש מישהו. כמו קוביות כאלה. אחרי כמה זמן בערך 10 דק' זה הראיה חוזרת לעצמה.
    עשיתי בדיקות עניים הכל היה תקין. מלבד מספר במשקפיים.
    הלכתי לנורולוג והוא אמר לי שזה יכול לקרות לפני כאב ראש/ מגרנה. ואם זכרוני אינו מטעה אותי, הוא גם אמר שלעיתים גם יכול לקרות שלא ארגיש כאב ראש.
    שאלתי-
    1. חשוב לי לדעת האם טשטוש הראייה כמו שתארתי לך (כמו שמטשטשים בטלויזיה)אכן מאפיין לעיתים מגרנות?
    2. מה אפשר לעשות כדי שזה לא יחזור יותר? זה פשוט מבהיל ומלחיץ!!!!
    3. האם באמת יכול להיות מצב ששזה מגרנה אך לא יהיה כאב ראש?
    תודה, מור

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש וטשטוש בראייה

הוספת תגובה

• כאב ראש ושטוש ראיה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    01/03/2010

חוסר נוירולוגי יכול להופיע לפני כאב ראש ואז הוא נקרא אורה של מיגרנה.
    הפרעה בראייה היא אורה נפוצה מאוד. בד"כ לאחר מכן מופיע כאב ראש אך לא מחויב.
    אין דרך להימנע מכך אלא אם יש טריגר שהתופעה מופיעה בעקבותיו למשל לאחר חוסר שינה או לאחר אכילת מאכלים מסוימים. במידה ויש טריגר אז מומלץ להימנע מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש וטשטוש ראייה

נטע
    04/03/2010

תודה רבה על תשובך!
    אז אני מבינה שטשטוש ראייה כמו שתיארתי לך מאפיין כאב ראש.
    זה בהכרח סוג של מיגרנה?
    אני סובלת באופן כללי מכאבי ראש לפעמים. איך אני יכולה לדעת אם זה מיגרנה?
    איך אפשר לדעת מה מהווה טריגר? פשוט לשים לב?
    וכשזה קורה מה כדאי לעשות באותו רגע? לעצום עניים?
    תודה רבה!
    מור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כאבי ראש כתוצאה מנטילת
    י
    28/02/2010

גינקו בילובה יכולים להעיד על בעיה מסויימת?

בתודה מראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    03/03/2010

לא ידוע לי על כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת סי טי
    רותם
    28/02/2010

שלום,
    אני סובלת מכאבי ראש חזקים מאוד במשך שלושה חודשים.
    קיבלתי תוצאות של בדיקת סי טי מוח
    בתוצאות כתוב שבאיזור הפריאטלי גבוה אחורי מצד ימין הודגם כלי דם בולט.
    ולסיכום שהבדיקה תקינה למעט dva פריאטלי גבוה מצד ימין.
    האם אתה יכול בבקשה לומר לי איך מטפלים בזה ומה זה אומר?
    המון תודות,
    רותם

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת סי טי

הוספת תגובה

• תוצאות CT

ד''ר מאיר קסטנבאום
    28/02/2010

DVA הוא קיצור ל-Developmental venous anomaly והכוונה למלפורמציה וסקולרית.
    בד"כ מדובר בממצא מקרי ללא משמעות שמתגלה באופן מקרי ולא דורש טיפול.
    מומלץ שתשובי לביקורת אצל הנוירולוג המטפל להחלטה על המשך טיפול בכאבי הראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך שבוע טוב

רותם
    28/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ה אם החולה נמצא במצב של צמח
    שי
    28/02/2010

שלום ,

אבי עבר צינתור במוח, כתוצאה מהצינתור נגרם נזק שהביא לדימום באזור גזע המוח והמוחון.
    הדימום נעצר/נשאב בניתוח שלאחר הצינתור (באזורים שניתן "לגעת בהם")

לאחר חודש מהניתוח - אבי שומע אותנו, ובפקודה סוגר ופותח יד ימין (בחולשה ) , בפקודה מוזיז את רגל ימין (בחולשה) , ובפקודה סוגר עפעף.

הוא אינו מדבר, כנראה שגם לא רואה .

כיצד ניתן להגדיר את מצבו ?...

האם הוא נחשב כצמח ? (למרות שהו שומע בבירור !)

הוספת תגובה

• דימום בגזע המוח

ד''ר מאיר קסטנבאום
    28/02/2010

גזע המוח מכיל תפקודים הכרחיים לתפקוד תקין של הגוף וכמובן שדימום בגזע המוח הוא בעל השפעה משמעותית על התפקוד.
    מכיוון שהוא מבצע פקודות לבקשה (הנעת גפיים וסגירת עיניים) לא ניתן לומר שהוא במצב של "צמח"
    אם כי ככל הנראה הוא נפגע קשה מהדימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות עצביות בחצי פנים
    חנה
    28/02/2010

שלום,
    לפני כ-5 שנים חליתי בפציאליס, מאז מדי פעם חצי פנים(שמאל) כולל חצי לשון עם תחושת הרדמות קלה ותופעות עצביות קלות (קפיצות) באיזור העין והפה..התופעה יכולה להמשך משך מס' ימים ושבועות..האם זה קשור לפציאליס?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות עצביות בחצי פנים

הוספת תגובה

• תופעות בחצי פנים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    28/02/2010

פגיעה בעצב קרניאלי שביעי (שפגיעה פריפרית בו נקראת גם פציאליס) גורמת לתופעות מוטוריות בחצי פנים ולא להפרעות תחושה שנגרמות ע"י פגיעה בעצב קרניאלי 5.
    מומלץ שתיגש לבדיקה ע"י נוירולוג ולצורך החלטה על המשך הדמיה במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת פלאקטסט
    דנה אפשטיין
    27/02/2010

שלום,
    איפה אפשר לעשות את בדיקת הפלאקטסט?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת פלאקטסט

הוספת תגובה

• פלאק טסט

ד''ר מאיר קסטנבאום
    28/02/2010

לא מוכרת לי בדיקה זאת.
    במידה וכוונתך כיצד ניתן להדגים הימצאות פלאק בעורק הקרוטידי והדמיה של מידת ההיצרות בו בד"כ הבדיקות המקובלות הם דופלר עורקי צואר ו-CTA של עורקי הצואר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    אורן
    27/02/2010

שלום דוקטור יש לי בעיה קצת מורכבת אני בגיל 22 ומיל 13 אני סובל מתופעות מוזרות שלא נתנות לי להסברה אך אנסה להסביר
    כמעט בכל יום במיוחד בבוקר יש לי מין התקפים כאלה בראש מין ניתוק לכמה שניות ממש חוסר הרגשה בראש ובכלל מכול הגוף בזמן ההתקף הזה אני מבולבל עייף והוא עובר תוך דקה או שתיים
    זה קוה י גם מאורות מהבהים כמו הסירנות של משטרה ..כמו פליקר שיש במסיבות או מעבר חד מחושך לאור זה גם קורא לי מעבר בין צל לשמש וזה ממש לכמה שניות וזה עובר בזמן ההתקף אני מודע לעצמי ולסביבה אך ישר אני מרויד את הראש ושם את היד על הפנים וכשאני שם את היד על הפנים שוב יש לי חוסר תחושה עשיתי בדיקות דם בדיקות לב יש לציין שיש לי הפרעות חרדה ודיכאון זה קורה לי הרבה במצבי לחץ כמעט וובית זה לא קורה לי בכלל ...היתי אצל רופאת המשפחה שטוענת שתסמיני את תסמינים נויירוטים ולא גופנייפ
    קקראתי קצת על אפילפסיה וזה די דומה לתסמינים שיש לי מה דעתך דוקטור?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• תופעות גופניות

ד''ר מאיר קסטנבאום
    28/02/2010

התופעות שאתה מציין אינן ספציפיות.
    ביכולתך להיבדק ע"י נוירולוג ובמידת הצורך ובהתאם לסיפור הקליני ולממצאי הבדיקה יוחלט על הצורך לבצע בדיקת EEG שבודקת פעילות חשמלית מוחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוררות של מע' העצבים
    שאלה
    27/02/2010

על פניו כל הבדיקות תקינות: MRI צווארי ומח עם חומר ניגוד, ברה, אי.אמ.ג'י., ופ, ספ.
    אולטרסאונד עורקי צוואר דופלר גם לא העלה דבר.
    לא נמצא חסר בויטמין בי12. תזונה לא מוצלחת אך שופרה ורמות הסוכר ירדו מגבוה במקצת לתקין עד נמוך.
    ועדיין הרגל נרדמת הרבה, בעיקר בתנוחות ישיבה.כולל בשירותים. זה יכול להימשך מס' דקות, יכול כרבע שעה, ויכול לבוא וללכת פעמים רבות ביום. אותו דבר לגבי הזרוע ומחצית הפנים והשפה.
    וזה מדאיג, למרות שהבדיקות מעודדות וכן התרשמות הרופא המטפל (עברתי בין כמה, ולטענתם לא נמצא ממצא חריג).
    מה עושים?.
    האם התיאור הזה נשמע כהפרעה נוירו'?.
    אגב, סבלתי מכמה זיהומים ויראליים די חזקים השנה, EBV לפני כ10 חודשים וה"שפעת המפורסמת" בצירוף ד.ריאות לפני כ4 חודשים - משפיע על מע' העצבים?

לקביעת תור
    סגירה
    עוררות של מע' העצבים

הוספת תגובה

• רדימות

ד''ר מאיר קסטנבאום
    28/02/2010

אתה מתאר תופעה של רדימות בפלג גוף שבאה באופן התקפי מספר פעמים ביום.
    נשמע שעברת בדיקות מקיפות.
    מומלץ גם בדיקת EEG לשלילת הפרעה חשמלית כמקור לתלונותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EEG נעשתה + הולכה עצבית - ללא ממצא

שאלה
    28/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון נרגילה או סיגריה
    מתן
    27/02/2010

יש לי שני שאלות:
    1.
    כל פעם שאני עישנתי בעבר נרגילה אני הרגשתי מעיין סחרחורת כזאת.
    יכול להיות שזה בגלל ירידה בחמצן למוח.
    האם זה מסוכן? האם נגרם לי נזק כלשהו ולו המינימלי ביותר מזה שאני עישנתי נרגילה(אולי פעמיים בחיים)?

2.קראתי מחקר שהעישון גורם ל:"על פי ההערכות, אלפי הרעלנים המצויים בכל סיגריה פוגמים ביכולת השכלית באמצעות פגיעה בכלי הדם ובאספקת החמצן לגוף ולמוח. בתוך כך גורמת הסיגריה להצטברות רדיקלים חופשיים הגורמים לנזק בלתי הפיך לתאי המוח, מה שמשפיע ככל הנראה גם על מנת המשכל.".

האם זה שעישנתי כ9 חפיסות סיגריות בחיים(אני לא מעשן כבר הרבה זמן) יכול היה לגרום לי נזק בלתי הפיך למוח? האם אני עכשיו חושב פחות טוב?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עישון נרגילה או סיגריה

הוספת תגובה

• עישון

ד''ר מאיר קסטנבאום
    28/02/2010

באופן כללי לעישון נזקים רבים ואינו מומלץ.
    איני חושב שבכמויות שאתה מתאר שעישנת נגרם נזק בלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• pseudbulbar
    זהבה
    25/02/2010

בן 52 אושפז עקב
    ISCHEMIC STROKE MULTIPLE NEW INFRACTS BG BILATERAL FRONTAL LOBE
    כתוצאה מכך COGNETIVE DISTURBANCES SLURRING
    central (cheyne-stokes type) mixed &obstrucyive sleep spnea hypopnea syndrom
    לביליוט ריגשית, בכי וצחוק,,,
    במהלך האישפוז הדיבור היה איטי ומרוח דיבור שוטף אין קושי הפקתי עושה שימוש בתחביר פרוזודיה שטוחה דיבור פונקציונאלי ואינפורמטיבי אוטומטי ותקין,
    לאחר חודשיים בשיקום התחילה לבלוט תופעת צחוק ובכי,,,,,
    האם יש סיכוי שזה יחלוף או ישאר לעולם? לציין שלא אובחן דיכאון

לקביעת תור
    סגירה
    pseudbulbar

הוספת תגובה

• פסאודובולבר

ד''ר מאיר קסטנבאום
    28/02/2010

תופעה של בכי וצחוק לסירוגין היא ממאפייניה של תופעה פסאודובולברית.
    בכל מצב של ארוע מוחי לעיתים רואים גם לאחר תקופות זמן משמעותיות שיקום ביכולות הקוגניטיביול ומוטוריות של האדם.
    יש צורך בהמשך עבודת שיקום וזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לביליות רגשית

זהבה
    28/03/2010

ISCHEMIC STROKE MULTIPLE NEW INFRACTS BG BILATERAL FRONTAL LOBE בן 52
    כתוצאה מכך COGNETIVE DISTURBANCES. SLURRING
    central (cheyne-stokes type) mixed &obstrucyive sleep spnea hypopnea syndrom ישן עם V-PAP באופן קבוע, בולטת לביליוט ריגשית, בכי וצחוק,,,
    pseudobulbar state
    8 חודשים עברו מאז האירוע יש התקדמות בשיקום, עצמאי, מוטורי, התיפקוד לא רעוע, מדבר פונקציונאלי, אך לאחרונה מתחזקת תופעת ההשתנה בזמן שינה בלבד, (בדיקת סיטי כליות הראתה הגדלה בבלוטת הערמונית -107) לציין שבזמן ערנות יודע ללכת לשרותים באופן עצמאי, אבל לפני שהולך לישון מבקש שישימו לו טיטול, יש לילות שהוא כן מתעורר במהלך שינה לשירותים, ויש לילות שהוא מרטיב, אין עיקביות
    האם זה מהמוח, פגיעה עיצבית, או השתנה ריגשית או מהגדלת בלוטת הערמונית, או שילוב של שלושתם, או אולי סתם עצלנות? , האם יש טיפול תרופתי, אם כן, מהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנה לילית

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

כפי שציינת יכולות להיות מספר סיבות לבריחת שתן לילית.
    על מנת לקבל פרטים מומלץ שיבדק גם ע"י אורולוג לבצע הערכה של בלוטת הערמונית.
    קיימים טיפולים תרופתיים אפשריים להפחתת השתנה לילית ולטיפול במצבי היפרטרופיה של הערמונית, לחלקים תופעת לוואי של השפעה על מצב קוגניטיבי של האדם.
    מומלץ לשים לב האם בעקבות טיפול זה חל שינוי במצבו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנה לילית

זהבה
    19/05/2010

אכן,היתחלנו לקבל אומניק לטיפול בערמונית, ומספר ההשתנות בלילה פחת אבל עדיין קיימת השתנה מרובה לתוך טיטול, הוא לא מתעורר לקום וללכת לשירותים, מעניין שאחרי שהוא השתין הוא מתעורר ובעצמו מחליף בגדים וסדין, תופעה זו קיימת גם בזמן מנוחת צהריים, מעניין מאד שבמהלך היום הוא הולך לשירותים לבד אין שימוש בטיטול ויש שליטה מלאה על סוגרים, אז איך מטפלים בליילה, שוב, האם זו עצלות, הרדמות מהמוח ממה,,,,,,,,אחרי שהוא קם רטוב הוא במצב רוח מאד רע, יש לו מודעות שמשהו רע קרה אין התעלמות,,,,,,,מבקשת המלצות איך לטפל,,,,,,,,,,,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעב ועילפון
    אהרון
    25/02/2010

שלום,
    אני סובל כבר 5 שבועות מרעב בלתי נשלט המלווה בתחושת חולשה ועילפון. עשיתי בירור גסטרואנטרולוגי ואנדוקריני, אבל הבדיקות תקינות.

לאחרונה אני סובל גם מכאבים קלים בשרירים בכל הגוף כשאני נוגע בהם. אז רציתי לדעת אם לדעתכם הרעב והעילפון יכולים להיות קשורים למשהו נוירולוגי? והאם לדעתכם הכאבים הקלים בשרירים יכולים להיות קשורים לסימפטומים הנ"ל?

יש לציין שהתקפי הרעב האלו התחילו כאשר חזרתי מהליכה אינטנסיבית של שעתיים וחצי. הייתי תשוש ורעב מאוד אבל התחושה פשוט לא עזבה אותי.

אני גם מטופל באלטרוקסין 50 ביום אבל ה TSH יצא תקין.

אודה לכם מאוד אם יש לכם איזו שהיא עצה לבעייתי!
    אהרון

לקביעת תור
    סגירה
    רעב ועילפון

הוספת תגובה

• רעב ועילפון

ד''ר מאיר קסטנבאום
    25/02/2010

תחושה של עילפון יכולה להיגרם מסיבות רבות ביניהם ירידת לחץ דם, הפרעות ממקור לבבי.
    מומלץ לבצע בדיקה נוירולוגית מקיפה ולבצע בדיקת דם ל-CPK לאור תלונות על כאבי שרירים.
    החלטה על המשך בירור בהתאם אנמנזה ולממצאים בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפואסטזיה לאורך הרגל
    נילי
    25/02/2010

דר' שלום רב,
    לאחר 3 ימים בהם היה לי חוסר תחושה מגב תחתון ולאורך כל רגל שמאל פניתי לאורתופד וביצעו לי בדיקת סי.טי שלא הראתה שום ממצא העשוי להראות על בעייה בעמוד השדרה הגורמת לחוסר התחושה. (פניתי לאורתופד מכיוון שעברתי ניתוח פריצת דיסק לפני 8 שנים בחוליות L4-L5)
    הרופא הפנה אותי לנוירולוג להמשך ברור.
    מה יכולה להיות הסיבה לחוסר תחושה כזה?
    בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    היפואסטזיה לאורך הרגל

הוספת תגובה

• הפרעות בתחושה ברגל

ד''ר מאיר קסטנבאום
    25/02/2010

הפרעות בתחושה ברגל יכולות להיגרם מסיבות רבות ביניהם גם מלחץ של דיסק על שורשים היוצאים מחוט השדרה.
    ישנם סיבות נוספות כגון נוירופתיה פריפרית (פגיעה בעצב שנותן תחושה לרגל לא ברמת השורש).
    חשוב שתיבדקי ע"י נוירולוג גם על מנת לבדוק האם פרט להפרעה התחושתית יש חולשה מוטורית או סימנים אחרים בבדיקה היכולים להסביר את הגורם להפרעה התחושתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה