מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעית רפלקסים וקונוס ברגלייםאלמונית22/01/2010
שלום,
לפני כ-4 חודשים חליתי והרגשתי רע מאוד:עייפות קשה,נוקשות ברגליים,הרדמויות בידיים,הפרעה בעורף,זרמים בזרוע שמאל ונפיחות בצוואר.
תוך כדי בדיקות גילו שיש לי השימוטו וקיבלתי טיפול וכרגע אני מאוזנת.
MRIמוח תקין.
MRI צווארי :בלט דיסק בשני מקומות ללא פגיעה בחוט השידרה.
נבדקתי ע"י אנדוקינולוגים שאישרו חד משמעי שהבעיה בגפיים לא קשורה לבעיות בבלוטת התריס.
נבדקתי ע"י 2 אורטופדים ורופאת משפחה שאמרו שיש לי רפלקסים ערים וקלונוס ברגליים.
אך לפי נירולוגית שבדקה אותי,הכל בסדר ....
יצאתי מהבדיקה הנירולוגית מבולבלת מאחר ויש לי רעד כשאני יורדת מדרגות,
נוקשות ברגליים כל בוקר ואני מרגישה בבדיקת הרפלקסים שהתגובות לא שוות בשני חלקי הגוף.
אני עדיין סובלת מעייפות אך פחות מאשר כשלא הייתי מאוזנת .
כל לילה יש לי הרדמויות של חלק מהידיים וקפיצות עדינות כל היום של שרירים.
למזלי אינני סובלת משום כאב.
מה מומלץ לי לעשות על מנת לחזור לחיים רגילים?
האם זה יכול ליהיות טרשת נפוצה למרות MRIמח תקין?
תודה על כל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין:EEG ו-EMG תקינים.
אלמונית22/01/2010יש לי תזוזות לא רצוניות של אצבעות,צוואר ומותן בצורה עדינה.
התופעות התחושתיות הכי קשות הם בלילה ובבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEEG
ד''ר מאיר קסטנבאום26/01/2010החזרים הוא אחד הדברים שנבדקים בעת בדיקה נוירולוגית. ממצאים חריגים במהלך הבדיקה צריכים להילקח בחשבון ביחד עם האנמנזה.
לפי הבירור שעברת לא נמצא הסבר מבני או חשמלי לסימפטומים.
במידה והסימפטומים נמשכים או מחמירים מומלץ שתשובי לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות בחלקים שונים בגוףאני22/01/2010
שלום דוקטור
ללאחרונה אני מרגישה הירדמות חלקית בגופי במקומות שונים.
בצווור, בגב, בחזה וקצת ברגלייםו בידיים. שצובטים אותי בחזה למשל קשה לי להרגיש כאב.
אני רוצה ללכת לנירולוג .
והשאלה אם זה דחוף ללכת למיון עכשיו (בדיקה אצל ניורולוג) או לחכות קצת כי יש לי טיפולים אחרים??
יש לציין שבגב בצוור ובחזה ההרידמות יותר גבוהה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה ...
אני22/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה ...
אני22/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרדימות בגוף
ד''ר מאיר קסטנבאום26/01/2010במידה וקיימת התקדמות הדרגתית של רדימות בגוף שמתפתחת במהירות מומלצת בדיקה בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחשמלותשלומי21/01/2010
שלום.....
רציתי לשאול מה קורה לגוף מבחינה פיזית בעת התחשמלות קלה עד בינונית....?
מה קורה מבחינה ביולוגית בעת התחשמלות מבחינת התאים וכאלה?
האים התחשמלות יכולה לפגוע במערכת החיסונית?
בתודה שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחשמלות
ד''ר איתן אוריאל21/01/2010הפורום עוסק בנוירולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה במונית ללא חלונות פתוחיםיצחק21/01/2010
אני נוסע לעבודה במונית .
הנסיעה לוקחת כשעתיים.
אנחנו 4 אנשים במונית והנהג מסרב לפתוח חלון בטענה שקר לו.
אני קראתי שמחסור בחמצן בדום נשימתי בשינה גורם לתמותה של תאי מוח.
האם יכול לקרוא מצב שבו החמצן במונית ירד בגלל שאנחנו 4 אנשים שנושמים ואתחיל לסבול ממחסור בחמצן ויגרם לי נזק ולו הקטן ביותר למוח בגלל הנסיעות האלה בדומה למצב שקורה לאנשים שסובלים מדום נשימתי בשינה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף שגם האיוורור באוטו לא
יצחק21/01/2010רציתי רק להוסיף שגם האיוורור באוטו לא עובד.
האם כל זה יכול לגרום לנזק מוח ולו הכי קטן שיש?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה?
יצחק21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה לשאלתי?
יצחק23/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרון הולך ונחלשאושרת21/01/2010
שלום רב.
אני בת 36, ויש לי בעיות זיכרון מאוד קשות, מאז ומתמיד סבלתי מזיכרון חלש,
ונדמה כי לאחר הלידה, שאירעה לפני כ-9 חודשים, הבעיה החריפה עוד יותר.
האם הבעיה ברת תיקון?
מה עליי לעשות כדי להתקדם ולטפל בבעיה?
תודה,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרון
ד''ר איתן אוריאל21/01/2010ראשית יש צורך לבצע מבדקים לצורך הערכת הזיכרון ותפקודים קוגניטיבים נוספים. במידה ותמצא בעיה יש לנסות ולאפיין אותה לצורך טיפול. יתכן ומדובר בהפרעת קשב וריכוז שתיפתר על ידי טיפול תרופתי. לחילופין ,עשויות להיות סיבות אחרות כגון דכאון, הפרעה בתפקודי בלוטת התריס ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה רופא עליי לגשת?
אושרת23/01/2010שלום רב ותודה על תשובתך.
בבואי לרופאת המשפחה, אני צריכה לבקש הפניה לאיזה רופא? נוירולוג?
מי יכול לבצע את המבדקים לצורך הערכת הזיכרון?
אצל מי עליי להיבדק?
תודה, אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית זיכרון
ד''ר מאיר קסטנבאום26/01/2010מומלצת בדיקתך ע"י נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת לחץ/חולשה ביד ורגל ימיןנטע20/01/2010
שלום רב
אני בת 47 ובשבוע האחרון יש לי תופעה פתאומית ובה אני מרגישה לחץ ביד ימין שגם מופיע ברגל ימין בו בזמן. התופעה מפסיקה לאחר כ- 10 דקות, באחד הפעמים הרגשתי גם לחץ בראש לאחרונה מצאו אצלי בבדיקת הולטר ל"ד קצת גבוה 145 מ"מ כספית סיסטולי -78 דיאסטולי, כולסטרול בטווח הנורמל. HDL נמוך. ברצוני לשאול אם זה יכול להיות סימן לשבץ מוחי
לתשובתכם המהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר איתן אוריאל21/01/2010הפרעות תחושה או חולשה בפלג גוף עשויים להיות סימן לאירוע מוחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות לאישה מבוגרתאור20/01/2010
שלום!
אני כותבת בשם סבתי בת ה 80.נמצאת בבית אבות בדכ מתפקדת מצוין למעט כדורי לחץ דם וכדורים לשיתון .היא סובלת מכאבי גב מעמוד השדרה .ומדי שנה תוקף אותה כאב לחודשיים שלושה ועובר. עברה ניתוח בגב התחתון והבריגו לה ברגים בין החוליות. עברה תאונה לפני המון שנים הייתה מחוסרת הכרה למספר ימים כתוצאה מכך לאחר מכן הרגישה טוב.
כרגע היא סובלת מסחרחורות וכאבי גב ורגל.
היא שואלת לגבי הסחרחורות איך אפשר לטפל בכך. הייתה במיון לפני כמה ימים בדקו נוירולוגית ואמרו שבסדר ונתנו כדורים. איך אפשר לטפל בזה בצורה יסודית?
האם זה קשור לבעיות גב?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל21/01/2010חשוב להבין האם מדובר בסחרחורת סיבובית אמיתית,דהיינו תחושה שכל החדר סובב סביבה או בתחושה של חוסר יציבות. סחרחורת סיבובית הינה ממקור האוזן הפניית או המוח. שאר המצבים עשויים לנבוע מסיבות רבות כגון נפילת לחץ דם, תרופות, חוסר דם, אי ספיקת לב ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב יש לי שאלהגל20/01/2010
מה זה Neurally Mediation Syncopy
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינקופה
ד''ר איתן אוריאל21/01/2010מדובר באירוע של איבוד הכרה משני לנפילת לחץ דם לעיתים על רקע חוסר איזון במערכת העצבים האוטונומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוח הקטן בתינוקעדי20/01/2010
שלום, לאחיינית שלי עשו MRI ויצא שיש לה בעיה במוח הקטן. הם עדיין לא יודעים בדיוק איזו בעיה.
הייתי רוצה לדעת האם זה מעיד על אוטיזם/ יכול לגרום לאוטיזם, או בעיות קוגנטיביות כלשהן בעתיד.
היא בת שנה וחצי עכשיו. התפתחות מוטורית יחסית בסדר. היא אוכל מצוין, בוכה, צוחקת, מזהה אנשים בשמות ומראה, עצמים חיות. יכולה להרכיב פזלים פשוטים (צורות רגילות) ומשחילה צורות אפילו גפרורים. יש לציין שהייתה לה בעיית פזילה בעין אחת שסודרה לפני מספר חודשים.
בשביל להתהפך, לזחול, לשבת ולעמוד היא הזדקקה לפזיותרפיה רבה. היא לא מדברת, בקושי צלילים, ולפעמים "אבא". עכשיו מתחילה טיפה להגיד "מה" ולחכות קולות של פרה וכיבשה..
יש לה קשר עין, לפעמים היא קצת נראת לא מחוברת. כמעט לא בוכה ולא מרבה לחייך, אם כי לא קשה להוציא ממנה חיוך (חייכה בגיל נורא מאוחר, אחרי 7 חודשים). מבינה הוראות (חיבוק, נשיקה, שלום, "כיף" "איפה אף?" אוכלת לבד וכו').
הרופאים אומרים להמתין כמה חודשים על מנת שנדע מה יהיה ההתפתחות שלה. אנחנו רואים שיש טיפה בעייה מוטורית, אך האם מה שכתבתי מעיד על בעיה קוגנטיבית חלילה או אוטיזם, שיתוק מוחין??
אם אפשר לקבל הסבר יחסית מפורט, אני ממש לחוצה ואשמח לעשות קצת סדר בעניינים!
תודה רבה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שהיא בת שנה וחצי
עדי20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
ד''ר איתן אוריאל21/01/2010מאחר ואני נוירולוג מבוגרים עליכם להתיעץ עם נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה?
יצחק21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש את עזרתכםאיתי19/01/2010
בוקר טוב,
אתמול, במהלך שנת הלילה, תקפו אותי כאבים בצד שמאל של הראש, באזור ארובת עין שמאל והרכה השמאלית, כאבים שהעירו אותי משנתי ונמשכו כרבע שעה כמדומני, אולי קצת יותר.
לפני כמה לילות זה קרה לי שוב אבל לפרק זמן קצר יותר.
הבוקר, התעוררתי עם כאבי ראש.
הכי מרגיז - שזה קרה לי, דווקא אחרי שהחלטתי לבטל בדיקת סיטי ארובות העיניים ומוח שהיתי צריך לבצע אתמול בערב - בגלל הקרינה הרבה.
יש לציין - שבכל המקרים בחודש האחרון שכואב לי במהלך שעות היום יש לי כאבים באותו אזור בעצמה קלה עד בינונית ורק אתמול בלילה זו הייתה עצמה חזקה יותר, שאני מודה, שהרתיעה אותי והכניסה אותי לסרטים על מחלת סרטן בראש וכאלה.
במהלך החודש האחרון פלוס - בוצעו בדיקות עיניים (בדיקת לחץ תוך עיני ועצב הראיה, בדיקת אחרי הרחבת האישונים, בדיקת שדה ראיה), נירולוגיה וא.א.ג לסינוסים (ע"י אנדוסקופה), וכולם יצאו תקינות לחלוטין.
אנא עזרו לי - מה קורה לי בגוף למעלה מחודש - האם זה סימן לדגל אדום שמחיב בדיקות נוספות ומעמיקות כמו שקראתי באינטרנט או שאני לא נמצא שם????
האם אכן הכאבים שלי מאותתים על סרטן אפשרי בראש או שמה שגופי עוברים הרבה אחרים ללא במשך חודשים שום ממצא קליני משמעותי ומסוכן????
ובאיזה שלב, עליי לקחת את הסיכון של הקרינה ולומר זהו - עד פה - עדיף לגלות עכשיו שיש לי משהו בראש/עיניים מאשר בעוד שנה, למרות הקרינה???
אודה לכם על צפירת הרגעה.
דניאל
נ.ב: בן 39, לא מעשן, לא שותה, בריא בדר"כ, לא לוקח כדורים כמעט בכלל - גם לא לכאבים, קצת בסטרס לאחרונה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל19/01/2010אני מניח כי הופנית לבדיקת CT על ידי הרופא המטפל שהתרשם כי קיימת התויה לבדיקה ולפיכך אני ממליץ לשמוע להמלצותיו. בדיקת MRI מוח איננה כרוכה בקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- M.R.I מוחמעיין18/01/2010
השבוע עשיתי בדיקת אמאראיי מוח לשלילת טרשת נפוצה. כידוע לי באמאראיי מוח יש להזריק חומר אך במהלך הבדיקה בחלקה השני כאשר הוציאו אותי מהמכונה להזריק לי הטכנאי של הבדיקה טען כי אין צורך בהזרקה בסוף הבדיקה כששאלתי אותו הוא אמר שפשוט במהלך הבדיקה הוא ראה כי לא היה צורך. האם זה תקין??? האם לא לכל אחד באמאראיי מוח צריך להזריק חומר?? והאם עצם זה שלא היה צורך בהזרקה מסמן משהו טוב לתשובות?? שאולי הכל תקין אז לא היה צורך בהזרקה?? והכי חשוב האם זה לא פוגע באמינות התשובה כלומר אם יצא כי הכל תקין האם זה יכול להיות לא נכון כי הוא אינו ראה טוב מבלי החומר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחופ
מעיין18/01/2010בבקשה זה ממש דחוף לי אנא תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
ד''ר איתן אוריאל19/01/2010ההחלטה לגבי הצורך בהזרקת חומר ניגוד צריכה להתקבל על ידי הרופא השולח ובהתאם לשאלה הקלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלדומיןדודי17/01/2010
שלום,
בהמשך לתשובתך בעניין השאלה האמורה :
האם אלדומין יכולה לדכא עירור של המערכת הסימפטתית ולהשפיע במערכת העצבים המרכזית על הורדת רמות של נוראדרנלין? האם במקביל קיימת עליה של גאבה A?
האם אפשר לשלב אלדומין עם גאבהפנטין כדי לדכא ירי של נוירונים?
שאלתי זו באה על רקע הלימודים - בעיקר עקב חוסר בטחון באמור.
אין המדובר בטיפול בבעיה מסויימת אלא שאלה לצורך הבנה.
סליחה ותודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלדומין
ד''ר איתן אוריאל19/01/2010אלדומין הינו אגוניסט לרצפטור אלפא 2 וככזה פועל לעיכוב ההשפעה הסימפטטית ולהורדת רמות של קטכולאמינים. שימושו העיקרי הינו להורדת לחץ דם. לא ידוע לי על אינטרקציה בינו לגבפנטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחצי פניםמור17/01/2010
שלום רב,
בת 32, הריון ראשון, שבוע 14,חולה בפיברומאלגיה.
לפני מספר ימים החל כאב מוזר ומציק ומאוד לא נעים בחצי פנים, צד ימין.
הכאב מכיל בדיוק חצי פנים- עין ימין, חצי אף, לחי ימנית, חצי סנטר ימני וחצי מצח בדיוק רב.
הכאב לא כולל את האוזניים ואת הראש, אם כי לפעמים עושה רושם כי יש הקרנה לאוזן, אבל בהחלט לא כואב באוזן.
הכאב מורגש כל הזמן , במיוחד בעין, וקשה לי למצמץ, אבל רופא העיניים אמר שהכל תקין ואין דלקת.
חוצמיזה, אני לא רואה או מרגישה קושי בלהזיז את הלשון או נטייה ל"היתקע" של הפנים.
אני מאוד מאוד מודאגת, כי אני לא יודעת מה זה ואיך ניתן לטפל בבעיה.
מה זה יכול להיות? האם זה מסוכן ? והאם יש צורך בבדיקת נוירולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר איתן אוריאל19/01/2010כל כאב ראש חדש מחייב הערכה נוירולוגית במיוחד בתקופת ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום תת עכבישיע17/01/2010
לחברתי היה דימום תת עכבישי במרץ 2008 מאז עברו שנה ו 9 חודשים והכל בסדר
אין נזק כל שהוא, היא הפסיקה לעשן ואף ירדה הרבה במשקל.
בבדיקות שעשו לה לא מצאו את הגורם לדימום, הרופא שטיפל בה בתל השומר טען שזה היה
דימום ספונטני וכנראה נגרם ממכה אבל אין ודאות לכך. כל תוצאות ה MRI MRA
וסיטי אנגיו יצאו תקינות. עשו לה את כל הבדיקות האפשריות והכל יצא תקין.
מה עלינו לעשות מעתה והלאה ? מה הסיכוי שמקרה כזה יחזור ?
דרך אגב הקרישיות גם כן הייתה תקינה.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר איתן אוריאל19/01/2010יש צורך לעבור בקפדנות על תוצאות בדיקת ההדמיה וכן להתרשם מהדמם הראשוני-אופיו,גודלו ומיקומו. מומלץ להתיעץ עם נוירולוג מומחה למחלות כלי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלדומין וגאבה Aדודי17/01/2010
שלום,
ברצוני לדעת האם התרופה אלדומין יכולה לדכא עירור של המערכת הסימפטתית ולהשפיע במערכת העצבים המרכזית על הורדת רמות של נוראדרנלין והאם במקביל קיימת עליה של גאבה A?
האם אפשר לשלב בטיפול תרופתי אלדומין עם גאבהפנטין כדי לדכא ירי של נוירונים?
תודה רבה על העזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלדומין
ד''ר איתן אוריאל17/01/2010מאחר ואיננו מטפלים במודל של חיות מעבדה אלא בחולים חשוב לדעת מה ההתויה והמטרה הקלינית לטיפול ולא מה ההשפעה על נוירוטרנסמיטור כזה או אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)