מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנהAL06/11/2007
שלום רב, אני בת 22 סובלת ממיגרנות בערך מגיל 12 תדירות ההתקפים כפעמיים בחודש למשך שלושה ימים ההתקפים מלווים בבחילות וחולשה. הכאב של המיגרנה בצד ימין של הראש מעל העין. לאחרונה הייתי אצל נוירולוג וקיבלתי טיפול מונע של דראלין שלא עוזר לי כלל, וכאשר יש התקף ריזלט.
אני פונה אלייך מכיוון שבשבוע האחרון אני סובלת מהתקף הנמשך כל השבוע ולא עובר כל פעם שזה נחלש בערב זה שוב מתחזק והריזלט לא עוזר וגם לא רוקסט תרופה שהייתי נוטלת בעבר. רציתי לדעת אם זה סביר ואם יש משהו שאני יכולה לעשות להקל על הכאב.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר איתן אוריאל08/11/2007התקף מיגרנה השונה מהרגיל שאיננו מגיב כלל לתרופות מצריך פניה לרופא בהקדם או למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטורשמעון04/11/2007
שלום לכם יש לי חוסר תחשות בידים וברגלים אני לא מרגיש אותם מזה יכול להיות בבקשה ?בנסוף יש לי לחץ קל בראש אני בן 17 עוד מעד אז מזה יכול להיות תודה על עזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור
ד''ר איתן אוריאל06/11/2007לא ניתן לענות על שאלות מסוג זה מבלי לקבל היסטוריה רפואית מלאה ולבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב בליעה לא רציונלית יוצר חנק .אתי03/11/2007
האם זהו מצב שמחייב בדיקה, מזה 3 פעמים שאני בחינה שיש לי מצב שאני רוצה לבלוע ולא יכולה להשתחרר מזה רק אחרי כמה שניות וזה מפחיד כי אני לא יכולה לנשום. מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעה
ד''ר איתן אוריאל04/11/2007לעיתים מצבים סטרסוגניים עלולים ליצור הפרעת בליעה המתוארת כמעין גוש חוסם בלוע או בגרון. הפרעה זו קרויה גלובוס היסטריקוס ואין לה משמעות קלינית. כדי לשלול סיבות אחרות ,או להתחיל במידת הצורך תרופות נוגדות חרדה, אני מציע לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מוגבריעלי02/11/2007
שלום,
עפ"י MRI אבחנו לאימי לחץ מוגבר ואמרו שאי אפשר לבצע LP, האם אפשר לתת טיפול תרופתי במקום?
האם זה יעזור? איזה טיפול?
למה יכול לגרום לחץ מוגבר במוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר איתן אוריאל04/11/2007לא ברור האם מדובר בלחץ על רקע ממצא מוקדי או בסימנים לעליה כללית בלחץ תוך גולגולתי. כמו כן לא ברור מתיאורך מדוע אין אפשרות לביצוע ניקור מותני. עליית לחץ תוך גולגולתי ללא ממצא מוקדי, כגון גידול או דימום, עלולה לנבוע מתסמונת בשם פסאודוטומר צרברי,השכיחה בעיקר בנשים צעירות ושמנות, בה ניתן לטפל בתרופה בשם דיאמוקס, אך גם ממצבים אחרים כגון פקקת בורידי המוח ולשם כך יש מקום לבצע הדמיה המכוונת למערכת הורידית-MRV. הטיפול בפקקת של ורידי המוח הינו בתרופות נוגדות קרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחי??שמעון30/10/2007
למה מחיב הפניה זה לא עובר לי אחי הלחץ הזה באמצע בראש ותאמת שזה קרה לי אני אפליו לא פוחד לא יודע למה יש לי כמו כוחות כאלהההה שאני אומר הכול יסדתר בסוף לצין שאני מהבוקר עד הלילה על המחשבבב יש מצב שעם אני יפסיק עם זה זה יעבור לי ולמה הפניה למיון אתה מלחיץ אותי תענה לי בבקשה יש לי לחץ באמצע של הראש לא כול כך חזק מזה יכול להיות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר איתן אוריאל30/10/2007אני מפנה אותך לתשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיארייעלי27/10/2007
שלום,
אימי בת 63, חולה אונקולוגית מזה 4 שנים. מקור לר ידוע ומטסטזות בפלאורה. 3 שנים ברמיסיה ומעקב. בשנה האחרונה הופיעו כאבי ראש וטשטוש (כוילון) בעין שמאל, לאחרונה הופיעו אירועים של אובדן ראייה בחלק תחתון של עין שמאל. בוצע MRI מוח בחשד לפיזור מנינגיאלי שהיה תקין והנוירואופטלמולוגית ראתה ריבוי CSF סביב עצבי הראייה וכתבה חשד לקיארי II. קראתי שהמחלה מולדת, האם יכול להיות שלא גילו אותה עד היום? מה הקשר בין המחלה לתסמינים?
לאחרונה הופיעו זרמים חשמליים ברגליים והתעלפויות.
האם תוכל לכוון אותנו לאן לפנות?
מהם האפשרויות הטיפוליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיארי
ד''ר איתן אוריאל29/10/2007אכן מדובר בתופעה מולדת שלרוב איננה סימפטומטית או שמתבטאת בכאבי ראש בלבד. לעיתים היא מלווה בחלל בחוט השדרה (סירינקס) או במומים נוספים. יש מקום להשלים את הבירור גם עם הדמיה של חוט השדרה בנוגע לזרמים ברגליים. בנוגע להפרעות הראיה יש מקום לפנות להערכה נוירואופלמולוגית,הסתכלות בקרקעית העין, שדה ראיה ממוחשב,שקיעת דם ובדיקות נוספות לפי הצורך. הערכה לפיזור לפטומנינגיאלי כוללת גם מספר ניקורים מותניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחינני27/10/2007
שלום רב,
האם יש הבדל בין אירוע מוחי לשבץ מוחי?
מהם התסמינים ???
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
ד''ר איתן אוריאל29/10/2007אין הבדל בין ההגדרות. קיים ספקטרום רחב של סימפטומים שהמשותף להם הינו הופעה פתאומית ומוערבות מוקדית של גפיים או פנים. בין הסימנים השכיחים ניתן לכלול חולשה ו או נימול במחצית הגוף, צניחה של זוית הפה,קושי בדיבור,קושי במציאת מילים או בהבנתן,סחרחורת סיבובית,ראיה כפולה ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחיד.23/10/2007
במהלך ארבע שנים אחרונות עברתי תופעה של טשטוש ראיה בלבול בדיבור הרדמות של יד חצי פנים וכד'. התופעות קרו מספר דקות וחלפו. לא היו תופעות של כאבי ראש למעט אחרי פעם אחת.
לאחרונה הנני סובלת מכאבי ראש וסחרחורות וחולשה האם ייתכן שעברתי ארוע ושום דבר לא נראה בסיטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
ד''ר איתן אוריאל29/10/2007התופעות עלולות להתאים לאירועים מוחיים חולפים שאינם משאירים עדות הדמייתית בCT. אירועים מוחיים חולפים מחייבים בירור מיידי ודחוף כולל דופלר קרוטידים ואקו לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגפ"פ18/10/2007
מזה כחודשיים מרגיש תחושה של ריחוף, חוסר יציבות בעמידה ולפעמים מתעורר בבוקר עם אצבעות נמלים באצבעות הידיים. בדיקת EMG הראתה ניורופטיה קלה ובדיקות דם הראו FOSIC ACID ברמה 2.7 ו B12 ברמה 273. קיבלתי טיפול על ידי שני ויטמינים וכדורי OXOPURIN. מה יכולה ליהיות סיבה לתופעות אלה והאם הטיפול שכזה אמור לעזור? אני בן , לא צימחוני 27 ובדרך כלל בריא. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג
ד''ר איתן אוריאל29/10/2007חוסר חומצה פולית איננו גורם לנוירופתיה, רמות B12 הינן בטווח הנמוך של הנורמה. אינני משוכנע כי זו הסיבה לנוירופתיה ולכן אני ממליץ להרחיב את הבירור. גם זיהומים ,תרופות ומצבים נוספים עלולים לגרום לנוירופתיה. אני ממליץ לפנות ליעוץ נוירולוג נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאירוע מוחימישהו16/10/2007
שלום רב,
לפני 5 ימים קרובת משפחתי אושפזה. התלוננה על צניחת עפעף העין +טשטוש ראייה בעין זו.
בביה"ח בצעו CT מוח וקבעו שהתרחש ארוע מוחי. למעשה, כבר היו אירועים קודמים. היא בת 75.
כרגע מקבלת אספירין ותרופות להורדת כולסטרול.
השאלה היא אם היא צריכה להגיע לנוירולוג ואם יש משהו שאפשר לעשות כדי להחזיר את
מצב העין לתפקוד תקין.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד
ד''ר איתן אוריאל29/10/2007בהחלט יש מקום לפניה לנוירולוג או נוירואופתלמולוג. לא ברור לי על סמך מה נעשתה האבחנה של שבץ שכן צניחת עפעף עלולה להיות משנית גם למחלות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץהילה14/10/2007
אימי, בת 61, לקתה לפני שבועיים בארוע מוחי חריף. היא נפגעה בצד השמאלי של המוח, משותקת בכל הצד הימני של הגוף, מאובחנת כסובלת מאפזיה ואפרקסיה. יכולת הבליעה שלה לא נפגעה והיא מסוגלת לאכול ולשתות כרגיל (כולל בליעת תרופות). הבעיה העיקרית היא שאין לה תאבון, מאז הארוע היא בקושי אוכלת, כשהיא כבר מצליחה לאכול משהו היא מקיאה אותו או פולטת אותו. לפיכך היא חלשה מאד ולא מסוגלת לקום לטיפולי הפיסיותרפיה, הטיפול בדיבור וכיוב'. דבר שמעכב את החלמתה. (היא נמצאת בשיקום כבר כמעט שבוע). האם יש דרך לטפל בבעיות העיכול באופן שיגרום לה להתחזק ולהתחיל בתהליך השיקום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל29/10/2007למרות מה שציינת יש לבדוק בקפדנות האם קיימת בבליעה העלולה להיות משנית לשבץ. חשוב לאתר בעית בליעה במהירות שכן הן עלולות לגרום לשאיפת נוזלים או מזון לדרכי הנשימה ולדלקות ריאה. הערכת בליעה יכולה להעשות על ידי הרופא המטפל או קלינאית תקשורת. בנוסף יש לבצע בירור לחוסר התיאבון ,יתכן ומדובר בבעיה פנימית אולם יש להביא בחשבון גם דכאון או אפטיות העלולים להופיע לאחר שבץ מוח. הטיפול בדכאון הינו באמצעות תרופות נוגדות דכאון ממשפחת הSSRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה?שלומי מתל אבי14/10/2007
שלום לך אני בן 16 ממש שאני עכישו כותב לך את הודעה שלי לפני משהו כמה 5 דקות הרגשתי כיאלו משהו מתפוצץ לי בתוך הראוש מזה יכול להיות אני פוחד שזה אירוע מוחי?מה אתה מציע ממש כיאלו משהו מתפוצץ בראושש מה אתה אומר שזה יכול להיות ??יש לי בנוסף לחץ בראוש באמצע של הראוש אני פוחד שיקרה לי משהו מה אתה חושב שזה יכול להיות נבהלתי מאוד שזהקרה בנוסף אין לי תחושות ביידים שלי חוסר תחושה בדיקות דם שלי תקינות סוכרת וכול זה עשיתי בחודש 5 סיטי מוח עם חומר ניגדוי יצא תקין לגמריי מה אתה מציע הלחצים האלה שיש לי בראוש הרבה זמן וממש לפני 5 דקות שאני כותב לך עכישו ברגשתי שמשהו מתפוצץ שם רק שזה לא אירוע מוחי חס ושלום אני פוחד תעזור לי בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר איתן אוריאל29/10/2007כאב ראש חדש המופיע באופן פתאומי וחד, בעוצמה עזה ומגיע לשיא מספר שניות או דקות לאחר הופעתו מחייב פניה למיון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בראשמישהי14/10/2007
שלום ד"ר
אני בת 26 סובלת מאוד מכאבים בצד שמאל של הראש החל מהאזור שסביב העין השמאלית ועד לעורף שמאל לעיתים מלווה בתחושת בחילות, רעש ואור מפריעים, האם אתה יודע מה זה? אוסיף שאני אלרגית לאבק הבית וזה יוצר אצלי גודש באף יכול להיות שזה הסיבה ללחץ בראש? ואם כן מה עושים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בראש
ד''ר איתן אוריאל29/10/2007ישנם סוגים שונים של כאבי ראש העלולים להיות ממוקמים באיזור ארובת העין. לעיתים הכאב מלווה בדמעת ואודם בעין הכואבת. חשוב מאוד לקבל פרטים נוספים ולבצע בדיקה נוירולוגית כדי להגיע לאבחנה המדויקת. יתכן ויהיה אף צורך לבצע בדיקות הדמיה במידה וטרם בוצעו. את מוזמנת לפנות ליעוץ נוירולוגי או למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול ברגל בירך במהלך אוננותדרור09/10/2007
שלום רב. לאחרונה התוודעתי לתופעה מדאיגה. במהלך אוננות כשאני עומד אני חש נימול ברגל שמאל המתמקד בעיקר בירך. יש לציין כי זמן האוננות הוא כרבע שעה בה אני עומד ומניע רק את יד ימין שלי. האם יש קשר לכך שאני מאוננן, או האם זה קשור לכך שאני עומד זמן ממושך. יש לציין כי יוצא לי לעמוד במהלך היום יום זמן דומה בלי לאוננן כמובן, מדי פעם, ואז אני לא חש נימול כלל. אני בן 34 , בן אדם בריא, שוחה פעמיים בשבוע, אך אם זאת בעבר סבלתי מעודף כלוסטרול. ממה זה נובע לדעתך? האם עליי לדאוג ? ברור שהנושא מביך אותי ואין לי רצון עז להציגו פרונטלית בפני רופא .
תודה, דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל12/10/2007צר לי אך כדי להתרשם מהתלונה תאלץ לפנות לרופא על מנת שישמע את הסיפור המלא ויבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- avmגבאי07/10/2007
כיצד ניתן לטפל בבעיה שהתגלתה באופן מיקרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AVM
ד''ר איתן אוריאל07/10/2007ניתן להניח כי היתה סיבה לביצוע ההדמיה שהדגימה את הממצא וכי הוא איננו מקרי לחלוטין. קיימות אפשרויות אנדווסקולריות ,דהיינו צינטוריות,להתערבות וכן קיימת האופציה לא להתערב כלל. ההחלטה תתבסס על הקליניקה,גודל הממצא,אופיו ומיקומו. ההחלטה צריכה להינתן על ידי נוירולוג,נוירוכירוג או נוירורדיולוג לאחר קבלת הסיפור המלא,בדיקה גופנית והתבוננות ישירה בהדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)