פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתן קלקסאן - דחוף מאד
    ורה
    22/05/2007

בעלי בן 61 עבר אוטם מוחי גדול (לפי הגדרת הרופאים), לפני 4 ימים.
    עדיין לא ניתן להתחיל בשיקום כי הוא חלש מאד. עכשיו יש החלטה לתת לו בעוד יומיים קלקסאן כדי למנוע טרומבוזה.
    לפי מה שקראתי באינטרנט זוהי תרופה חזקה ועלולה לגרום לשטף דם. אבקש שפרופ' בורנשטיין ייעץ לי מה לעשות, אם יש צורך אני יכולה לשלוח אליך את ה CD של ה - CT שלו או להזמינך ליעוץ באופן פרטי . מס' הנייד שלי 054 -6883652 אשמח לקבל תשובה טלפונית היות ורב היום אני נמצאת על ידו בבית חולים ושם אין לי גישה לאינטרנט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתן קלקסאן - דחוף מאד

הוספת תגובה

• שבץ מוחי

ורה פלדמן
    24/05/2007

היום בעלי הועבר לבית לוינשטיין. בכל זאת הייתי מעוניינת ביעוץ טלפוני בקשר לתרופות שהוא מקבל. איך אוכל לדבר עם פרופ' רוטנשטיין בששי או שבת?
    הנייד שלי 054-6883652

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר

ד''ר איתן אוריאל
    25/05/2007

ניתן להשיג את מספר הטלפון של פרופ בורנשטיין באמצעים המקובלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלקסן

ד''ר איתן אוריאל
    25/05/2007

לרוב התרופה ניתנת לחולים שאינם ניידים על מנת למנוע יצירה של קרישי דם בורידי הרגליים שעלולים לשלוח תסחיף לריאות ולגרום לקיפוח נשימתי קשה. את התרופה ניתן לתת במינון מניעתי נמוך בהתויה המניעתית שהזכרתי , או במינון טיפולי גבוה בהתויות אחרות.יש מקום לברר האם אכן מדובר במינון מניעתי נמוך שכן קלקסן במינון גבוה עלול אכן להיות מסוכן לאחר אוטם נרחב. אני מציע לקבל הסברים מרופאי המחלקה. ניתן ליצור קשר עם פרופ בורנשטיין דרך המרפאה לשבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב או באמצעים המקובלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף את הטלפון של פרופ בורנשטיין
    דודי
    21/05/2007

אבי בן ה-67 צריך לעבור ב- 30.5.2007 ניתוח מעקפים. אולם יש לאבי 80% סתימה בעורק של הצואר.
    יש רופאים שהציעו לנקות את העורק יחד עם ניתוח המעקפים ויש שלא.
    יש סיכון לאירע מוחי כתוצאה מזה.
    אנא עזרו לי להשיג את פרופ בורנשטיין ליעוץ פרטי בעניין זה.

בברכה,
    דודי

הוספת תגובה

• ביקור פרטי

קרדיולוג
    22/05/2007

שלום לך,
    ממליץ לך לפנות לד"ר אוריאל, הוא אומנם מתמחה אבל הוא די בקיא בתחום אביך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוף ונפש
    נירה
    20/05/2007

אבי עבר שבץ מוחי לפני 5 שנים והירידה אצלו בתפקוד היא דרסטית ומשמעותית - הוא כמט ואינו מגיב, מתקשה בתנועות פשוטות וכמובן שהוא מרותק לכסא גלגלים. האם יש דבר מה שניתן לעשות בצד הרגשי-נפשי כדי לשנות את המצב, כי הוא לא איבד לחלוטין את היכולות המוטוריות.

לקביעת תור
    סגירה
    גוף ונפש

הוספת תגובה

• גוף ונפש

ד''ר איתן אוריאל
    21/05/2007

כשליש מהחולים לאחר שבץ מוח סובלים מדיכאון. הדיכאון הינו בחלקו משני, תוצאה של הקושי בהסתגלות למצב החדש אך ככל הנראה גם על רקע הפגיעה המוחית הראשונית. ודאי שמצב דכאוני מקשה מאוד על אפשרויות השיקום וההחלמה. הפיתרון היעיל ביותר הינו מתן תרופות נוגדות דכאון בעיקר ממשפחת הSSRI. אני מציע להתיעץ בעניין עם הנוירולוג או רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים לשבץ- דחוף
    אורי
    17/05/2007

אבי בן 65, בימים האחרונים הוא מאבד תחושה לפעמים בידיים ולפעמים הראיה מתערפלת לו. לקחתי אותו לבדיקה אצל רופא המשפחה והוא אמר שאין מה לדאוג אבל אני בכל זאת מודאג. יש טעם לקחת אותו לעוד רופא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים לשבץ- דחוף

הוספת תגובה

• סימני שבץ

ד''ר איתן אוריאל
    17/05/2007

ודאי שאנני יכול לענות על השאלה ולחלוק על רופא אחר מבלי לקבל את הפרטים המלאים ולבדוק את החולה. מכל מקום ומבלי להתייחס לגופו של ענין, כאשר קיים ספק אין שום פסול בקבלת חוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד בידיים
    תומר
    15/05/2007

שלום לכם,
    אני בן 48, בריא, נוטל רק טיפול להפחתת קולסטרול.
    אני בהפסקת עישון כבר למעלה מארבע שנים אבל עדיין משתמש במשאפי ניקורט ומסטיקים ניקוטינל.
    עבודתי לעתים קרובות מעמידה אותי במתחים לא קטנים, אבל זה לא חדש.
    הבעיה: תמיד הייתה לי רעידת מה באצבעות הידיים, אבל בשנה אחרונה זה מאוד התגבר, יותר בכף יד ימין. לעתים אני מרגיש זאת יותר למשל בתפעול הנייד ביד הימנית, התקתוק על המקשים, כאילו שהשליטה באגודל לא ממש טובה. בנוסף...שמתי לב להתכווצויות שרירים (ספסטיות?) באצבעות כפות רגליים, אם אני מכופף את האצבעות לזוויות מסוימות.
    שאלתי. יכול להיות שיש לי פרקינסון? אלה הסימנים הראשונים, או אולי הסימנים הראשונים הם קשיחות שרירים, שאין לי, אולי סימנים אחרים? מה דעתכם. או אולי משאפי הניקוטין? המתח? עצבים?
    תודה
    נ.ב. TSH תקין בשנה אחרונה

לקביעת תור
    סגירה
    רעד בידיים

הוספת תגובה

• רעד

ד''ר איתן אוריאל
    16/05/2007

הפורם עוסק בשאלות הנוגעות לשבץ מוחי בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנו מזמינים אותכם לאתר פוקוס-רפואה

יוסי
    22/05/2007

התלהבתי מאוד מהפורום שלכם. הוא יעל מאוד. אנו מזמינים אותכם לגלוש באתר שלנו שעוסק ברפואה משלימה ומוצרים טבעיים ובנוסף יש בו מאמרים וקישוריות לאתרים מומלצים ברפואה.
    מומלץ לשמור במועדפים.
    לחיים בריאים יותר. יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ניל
    15/05/2007

שלום,
    האם אפשר ללקות בשבץ בגיל צעיר או שזאת מחלה של מבוגרים בלבד?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שבץ בצעירים

ד''ר איתן אוריאל
    15/05/2007

למרות שהרוב המכריע של האוכלוסיה הלוקה בשבץ מוח שייך לקבוצת הגיל המבוגרת, עדיין ניתן לראות שבץ מוח גם בצעירים. כמובן שההתיחסות לשבץ מוח בצעירים הינה שונה ומחייבת בירור מעמיק יותר לצורך הבנת הגורם לשבץ. בין הסיבות לשבץ מוח בצעירים ניתן למנות הפרעות בקרישת הדם, דיסקציה של כלי דם גדול המספק דם למוח הנגרמת בעיקר לאחר טראומה לצוואר,מחלות לב,מחלות רקמת החיבור ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים
    אולג
    13/05/2007

איך אפשר לזהות שבץ? יש סימנים מקדימים שאפשר לראות ואז ללכת לרופא?

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים

הוספת תגובה

• סימני שבץ

ד''ר איתן אוריאל
    15/05/2007

התופעות הקליניות המופיעות בשבץ מוח הינן מגוונות ותלויות באיזור במוח אותו מערב השבץ ובהיקפו. שניים מהסימנים החשובים לזיהוי שבץ הינם ההופעה החדה והפתאומית וסימני הצד,דהיינו מעורבות של מחצית הגוף השמאלית או הימנית. הסימנים הקלאסיים של שבץ מוח כוללים חולשה או/עם הפרעות תחושה בחצי גוף לעיתים עם מעורבות של מחצית הפנים וצניחה של זוית הפה. סימנים נוספים עלולים לכלול קושי בדיבור,הפרעות בשדה הראיה ,סחרחורת סיבובית ,קושי בבליעה,ראיה כפולה ,חוסר יציבות ועוד. מאחר והאבחון המוקדם הינו חיוני מאוד לצורך הצלחת הטיפול אני מציע לפנות למיון בדחיפות כאשר מתעורר ספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• paam risona

danon n9s9m
    04/06/2007

paam risona avarti iruh mohi kanire katan haiti meuspaz avarli aem hozer

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורמי סיכון
    גיין
    10/05/2007

אני גבר בן 48 שעברתי לפני כ 9 חודשים ניתוח ריפלוקס . יממה לאחר הניתוח פיתחתי pe נרחב . היום אני מטופל בקומדין של 12.5 מיליגרם ליום . רופא הקרישה טוען שיהיה עליי להיות מטופל בקומדין לאורך זמן רב לאור תשובת בדיקות הדם . אני מעשן כבד ( כ 3 חפיסות ) , וסובל מעודף כלסטרול גבוה , ומטופל בסיבסטין 40 מילגרם . ברצוני להפסיק את הטיפול בקומדין ( לאור הסיכונים הכרוכים בנטילת הקומדין ). ושאלתי היא בכמה אחוזים אני מעלה את גורמי הסיכון לקבל שבץ מוחי בגין אי נטילת הקומדין ?
    תודה על תשובתך
    גיין

לקביעת תור
    סגירה
    גורמי סיכון

הוספת תגובה

• טיפול בקומדין

ד''ר איתן אוריאל
    13/05/2007

לא ציינת מה נמצא בבדיקות הדם ששכנע את הרופא כי קיימת התויה לטיפול בקומדין. קייות הפרעות בקרישת דם,חלקן תורשתיות וחלקן נרכשות,המהוות התויה לטיפול קבוע בנוגדי קרישה. ההחלטה לגבי הצורך בטיפול וכן לגבי המינונים וערכי המטרה צריכה להינתן על יד המטולוג. הסכון לשבץ מוחי מהווה רק חלק מהספקטרום של מחלות העלולות להגרם כתוצאה ממצב של קרישיות יתר . כמו כן אני מקווה כי אתה בודק בקפדנות את ערכי הINR שכן אתה מטופל במינונים גבוהים של התרופה ולכן יש צורך בניטור תכוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומדין ו PE

ד"ר ר. הפנר
    14/05/2007

שלום לך,
    ההתוייה לטיפול בקומדין אצלך היא ברורה וסיבתה היא התסחיף הראתי. ככל הנראה פתחת אחרי הניתוח טרומבוזה ברגליים ומשם נשלח קריש דם לראות. הקרישים הללו מהרגליים אינם מסכנים לך את המוח. לכן ספציפית אצלך אתה לא מעלה את הסיכון לארוע מוחי אם אתה מפסיק את הקומדין. יחד עם זאת ממליץ לך לעשות טיפול מונע, כלומר הפסקת עישון, ירידה במשקל, הפחתת הקולסטרול LDL ופעילות פיזית קבועה.
    בהצלחה
    ד"ר רוברט הפנר - מומחה לקרדיולוגיה ורפואה פנימית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר בורנשטיין שלום
    שרון
    10/05/2007

בעלי עבר שבץ לפני מספר חודשים. הרופא אמר שעכשיו הוא נמצא בסיכון שזה יקרה שוב. מה אני יכולה לעשות (למשל מבחינת בישול או עידוד לפעילות גופנית) כדי להוריד את הסיכון?
    מודה לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר בורנשטיין שלום

הוספת תגובה

• מניעה שניונית

ד''ר איתן אוריאל
    13/05/2007

ראשית אני מקווה כי בעלך עבר בירור מקיף הכולל הדמיה של המוח,דופלר של עורקי התרדמה ואקו לב דרך הושט וכן בדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית. בנוסף אני מניח כי הוא מטופל בטיפול נוגד צימות טסיות שניתן על ידי הרופא המטפל במידה ואכן האוטם היה חסימתי (איסכמי) ולא דימומי. חשוב מאוד לטפל בגורמי הסיכון הוסקולרים. המלצתנו היא לשמור על ערכי לחץ דם שלא עולים על 120/80 ואף פחות במידה ואין תופעות לוואי,לשמור על רמות LDL ("הכולסטרול הרע") שיהיו נמוכות מ70 מ"ג לד"צ, לנטר ערכי סוכר,להמנע מעישון ולבצע פעילות גופנית מתונה. את מוזמנת לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב כדי לקבל הכוונה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב - מבקש עזרה בפענוח MRI מוח
    amiami
    08/05/2007

הופנתי לבירור בעקבות חולשה ברגל ימין עד כדי צליעה וחוסר שיווי משקל
    כמו כן, תלונות על ראיה מטושטשת לעיתים תכופות.

תוצאות הבדיקה:
    "מוקדי הארכת זמני הרפייה בעיקר תת-קורטיקלים ללא צביעה
    אבחנה מבדלת כוללת תהליך דמיאלנטיבי ומיקרו-וסקולופתיה
    דרוש תיאום קליני"

הוספת תגובה

• פענוח MRI

ד''ר איתן אוריאל
    13/05/2007

כמובן שיש צורך לקבל היסטוריה רפואית מלאה כולל גיל וגורמי סיכון אפשריים וכן לבצע בדיקה נוירולוגית כדי להתאים את הממצאים והתלונות לבדיקת ההדמיה. מכל מקום הממצאים בהדמיה מכוונים לתהליך דלקתי של החומר הלבן במוח , השכיח יותר בקרב האוכלוסיה הצעירה, או לחסימות של כלי דם קטנים במוח. כמובן שהטיפול בכל אחת מהאבחנות הינו שונה בתכלית ולכן יש לחזור עם תוצאות ההדמיה לנוירולוג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה