פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה בידיים וברגליים
    אייל
    03/06/2008

שלום ד"ר

אני בן 35 , ולפני 4-5 ימים התחלתי להרגיש מן עייפות בידיים וברגליים, ההרגשה היא של כבדות באיברים, איבוד שיווי משקל , סחרחורות מדי פעם, ופעם אחת לפני כיומיים, אחרי ארוחה, הסחרחורת התחזקה, התחלתי להזיע זיעה קרה הפנים החווירו ובחילה נוראית.

המקרה שקרה לפני כיומיים , קרה לי במהלך השנים האחרונות כמה פעמים.

אני מבצע בדיקות דם אחת לשלושה חודשים, אני נוטל קרסטור להורדת הטריגלצרידים, וכמו כן, נוטל באופן יומי לנטון.

ניגשתי לרופא המשפחה, שהפנה אותי לנוירולוג וכמו כן נתן לי לבצע בדיקות דם ( ספירת דם , שקיעת דם, ובנוסף בדיקות לחומצה פולית, וויטמין B12 וברזל)

לטענת הרופא יש בהחלט אפשרות שההרגשה הכללית של חולשה בידיים וברגליים, ושאר התופעות שציינתי, קשורות לחוסר בוויטמין B12 .

בבדיקת הדם שביצעתי יצאו התוצאות האלה:

VITAMIN B12 - 233
    FOLIC ACID - 8.6
    FERRITIN -142

ישנם כמה דברים שברצוני לציין:

1.אני לא מבצע שום פעילות גופנית
    2. אני לא עובד מזה כחודשיים, ואת רוב זמני מבלה בבית בין האוכל לטלוויזיה ולמחשב.
    3.טופלתי בעבר בוויטמין B12 לאחר שהופיעו תופעות דומות, ואפילו נטלתי מודאל, שהבנתי שמיועדת לטיפול בחרדות, ואני חייב לציין שהמודאל בהחלט עזר.
    4.התופעות שתיארתי כאן הופיעו כמו שאמרתי לפני כ 5 ימים, אחרי יום שבו ביצעתי עבודה פיזית.

מה שמדאיג אותי באופן כללי, שזו לא תחושה שחשתי בעבר, ואני פשוט פוחד אפילו לגשת לנוירולוג.

שאלתי היא האם אני צריך להיות ממש מודאג?

האם התוצאות של בדיקות הדם תקינות, או שמא יש צורך בוויטמין B12?

אשמח אם תוכל לספק לי עזרה בעניין

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולשה בידיים וברגליים

הוספת תגובה

• חולשה

פרופ' נתן בורנשטיין
    05/06/2008

חולשה כללית איננה לרוב על רקע נוירולוגי ועלולות להיות לה סיבות רבות. חשוב להבין האם הסחרחורת שתיארת הינה סיבובית אמיתית או לחילופין תחושה של חוסר יציבות וטשטוש בתוך הראש. מעבר לרמות B12 צריך לבדוק פרמטרים נוספים במעבדה כגון רמות ההמוגלובין. כדי להבין את הרקע לתלונות שתיארת ולמליץ על בדיקות עזר נוספות במידת הצורך חשוב לקבל אינפורמציה מלאה ולבצע בדיקה גופנית ולכן אני מציע לפנות לרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ באמצע המצח
    טלי
    03/06/2008

אני בת 39 בשנה שעברה נתקפתי בחרדה קשה בעקבות מחלה קשה של בני שברוך השם בריא היום קבלתי לטיפול קולנקס וציפלקס את הקולנקס הפסקתי ואת הציפרלקס אני לוקחת לסירוגין חצי כדור יש לציין שאני נורא עצבנית וכאשר אני במצב של ויכוח או מצב שמעצבן אותי יש לי לחץ באמצע המצב מעל הגבות השבוע קרה לי את אותו מצב ובנוסף הרגשתי שמישהו מתיח את הראש שלי כלפי מטה פתאום בלי קשר למצב העצבני וזה הכניס אותי לחרדה . אני מנסה להתעלם אך מפחדת שמצב זה מסוכן ואני יכנס לחרדה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ באמצע המצח

הוספת תגובה

• לחץ

ד''ר איתן אוריאל
    03/06/2008

אני מציע לפנות לרופא המטפל לצורך שמיעת הסיפור ובדיקה נוירולוגית. כאשר תשלל סיבה גופנית לכאבי הראש יש לשקול עימו את העלאת מינון הציפרלקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ועייפות
    אברהם
    02/06/2008

מזה תקופה יש לי עייפות וחולשה כמעט כל יום לפרקי זמן משתנים ובשעות משתנות.

היום היתה לי סחרוחורת פתאומית ורגעית בבוקר (לא בשעת מאמץ), לאחריה הרגשתי חוסר יציבות לכחצי שעה. התחושה היא כמו של מכה פתאומית בראש או משהו כזה. (התופעה אגב היתה לי בשבוע החולף בערך אחת ליום).

בהמשך החלו כאבי ראש המתרכזים בעיקר בחלק האחורי התחתון של הראש בגובה תנוכי האוזניים בשני הצדדים ובחלק הקדמי של הראש מעל ובאיזור הגבות, הכאב משתנה בעוצמתו בשעת תנועת הראש לצדדים ו/או למעלה למטה.

בשעות אחה"צ הרגשתי חולשה די גדולה ועייפות רבה, מדדתי לחץ דם (מאחר ובעבר היום לי ערכים מעט גבוהים) ובממוצע לחץ הדם היה 112/72, דופק 77.

* האם יש קשר בין כל התופעות ?
    * האם הסממנים מדאיגים ודורשים התייחסות מיידית ?
    * מה לגבי ערכי לחץ הדם ? האם לחץ דם כזה יכול לגרום לכאבי ראש ועייפות רבה ?
    * האם שינה בתנוחת צוואר לא טובה יכולה לתרום או לגרום לסימנים אלה ?

כל המלצה ויעוץ יתקבלו בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה ועייפות

הוספת תגובה

• חולשה

ד''ר איתן אוריאל
    03/06/2008

חשוב להבין האם מדובר בסחרחורת סיבובית-ורטיגו,דהיינו תחושה שכל עולם סובב סביבך ,או בתחושה סיבובית בתוך הראש. ערכי לחץ הדם שלך מצויינים ומהוים גורם מגן בפני תחלואה קרדיווסקולרית,אולם חלק מהאנשים עלולים להיות רגישים לערכים נמוכים ולסבול מסחרחורת וחולשה. במידה והסחרחורת מופיעה בזמן קימה או עמידה יתכן כי מדובר בתגובה ללחץ הדם הנמוך.
    מאחר ומדובר במכלול רב של תלונות אני מציע לפנות לרופא המטפל כדי שיתרשם מהסיפור ,יבדוק אותך ואולי ימליץ על בדיקות עזר נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה

ירון
    04/06/2008

תודה

מדובר יותר בתחושה של סחרור בתוך הראד, הרגשה כמו של מאין חבטה בתוך הראש, כאילו משהו מטיל לי אותו בחוזקה מתוכו. (קשה לי לתאר במדויק)

זה נמשך כמו שאמרתי כ-1-2 שניות לאחריהן תחושה של חוסר יציבות ועצבנות שלי כאילו אני לא יכול לעמוד במקום אחד.

לדבריך מדובר רק במצב נוירולוגי ? אילו עוד בדיקות עזר ? האם תהליך בראש יכול לגרום לכך ?

מה בא בחשבון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול יד ורגל שמאל בן 52
    אפרת
    02/06/2008

ממצא סיטי ניוון קשה בחוליות הצוור לאחרונה אני מרגיש נימול ביד ורגל שמאל וצד שמאל של הראש
    מה הטיפול שאני צריך כדי לשפר את המצב.

לקביעת תור
    סגירה
    נימול יד ורגל שמאל בן 52

הוספת תגובה

• נימול

ד''ר איתן אוריאל
    03/06/2008

הממצאים בעמוד השדרה הצוארי עשויים להסביר נימול בגפיים אך לא בראש.לפיכך אני ממליץ לפנות מייד לרופא המטפל כדי שיתרשם מהסיפור ,יבדוק אותך ויעבור על תוצאות בדיקת הCT כדי לשלול גורם אחר לתלונות. נימול בגפיים על רקע שינויים בעמוד השדרה מצריך גם בדיקת EMG לצורך החלטה על המשך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר על בדיקת מיפוי מוח
    שבתאי
    01/06/2008

שלום רב,
    אני סובל מאי שיווי משקל וטינטון באוזן . בבירורים נשלחתי בין היתר למיפוי מוח ושם נתגלה
    שמודגמת ירידה פרפוזיה אסימטרית לאונות הטמפורליות - יותר מימין, עם הדגשה בפיסורה הסילביאנית דו צדדית, ופרפוזיה פרונטופריאטלית בלתי הומוגנית. בנוסף ירידת פרפוזיה לתלמוס קדמי מימין. לסיכום: שינויים בפרפוזיה הקורטיקלית כנ"ל, יתכן על רקע וסקולרי.
    אבקשכם להסביר מה זה אומר,קיבל תרופות שעדיין לא לקח אותם והם: triancinolone 0.55 mg' ו gabapentin 300 mg ו clonazepam 0.5 ng אני חושב שהם יזיקו עוד יותר.
    בנוסף רופא המשפחה המליץ במקום התרופות האלה לקחת PENTOXIFYLLINE 400 MG 3 פעמים ביום ו BETAHISTINE 16 MG.שיש בהם פחות תופעות ליוואי.
    השאלה היא אם הדם שלי הוא דליל זה לא יכול להזיק ולגרום למפרצת?
    האם יש בכלל טיפול למחלה הזו כמו טיפול אלטרנטיבי? וגם מה ההשלכות בעתיד מהמחלה הזו .
    אודה לכם מאוד מאוד באם תעזרו לי ותענו על שאלותי.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר על בדיקת מיפוי מוח

הוספת תגובה

• מיפוי מוח

ד''ר איתן אוריאל
    03/06/2008

הבדיקה מעריכה את זרימת הדם לאיזורים שונים במוח. לא ברור לי מדוע הינך חושש שדמך דליל. התלונות שציינת עשויות להתאים למחלת מנייר של האוזן הפנימית ולכן אני ממליץ להתיעץ עם רופא א.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בראש
    יריב
    30/05/2008

שלום רב,
    בן 40 ושאלתי היא, בחצי השנה האחרונה אני חש לעיתים מן תחושה של לחץ כזה בראש המוקרן לאחורי הראש והצוואר עם מן תחושה של חוסר יציבות (לא וורטיגו). ברצוני להוסיף שכאשר אני עובר לשכיבה הלחץ מתגבר ומועבר לעצמות הלחיים אוזניים וקצת לשיניים. הייתי אצל אאג עשיתי צילום והכל תקין.
    יש לציין שזה קורה לי בעיקר בשעות הבוקר ובעבודה.בעיקר כאשר אני בלחץ וחושב על זה ואז תחושת הכבדות וחוסר היציבות חוזרת .אם אני מתעלם אז הכל תקין כך זה נמשך כמה זמן עד ששוב אני נכנס ממשהו ללחץוהתחושות חוזרות אלייעברתי גם בדיקת ראייה + לחץ תוך עיני = תקין.
    לא ציינתי שאני בכושר גופני טוב אני עובד פעמיים בשבוע בח"כ, שהאימון האירובי נמשך כ-50 דק ובשאר כחתי שעה אנ-אירובי.
    מה עלי לעשות האם להיבדק אם כן היכן ?
    האם יכול להיות שהכל נובע מלחץ ומתח מחד או שמא הכל בראש (פסיכולוגי)?
    תושה על תשובתך
    אורון

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בראש

הוספת תגובה

• לחץ

ד''ר איתן אוריאל
    01/06/2008

לכאבי ראש ישנה אבחנה מבדלת רחבה. יש צורך בשמיעת הסיפור מממקור ראשון וכמובן בביצוע בדיקה נוירולוגית. אני מציע לפנות לנוירולוג או למרפאת כאבי ראש ופנים במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי יש דבר די דומה

אברהם
    03/06/2008

שלום לך,

גם אני סובל ממשהו מאוד דומה, חפעמים בזמן שאני בישיבה בעבודה או עמידה (ללא מאמץ מיוחד) פתאום מרגיש כאילו עולה לי משהו לראש, עם תחושה של כמו חבטה בראש לשניה שמקפיצה אותי, לאחריה יש לי חולשה ותחושה של חוסר יציבות ועצבנות.

* האם התופעה שאני מתאר אכן דומה לשלך ?
    * כמה זמן התופעה נמשכת אצלך ? כמה זמן אתה כבר סובל מזה ?
    * האם גם אצלך באות תקופות של חולשה ועייפות רבים עם עיניים שנעצמות ?
    * האם אתה שותה מספיק במהלך היום ? (אני עד הערב בקושי שותה בקבוק מים, אבל עובד בסביבה ממוזגת וסגורה).

תודה ומקווה שנמצא פתרון מהיר ויעיל לבעיות האלה שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI תודה על תושבה שלך תענה זה גם
    שרון
    30/05/2008

יש לך אפשריות אתה תראה את דיסק עשית בית חולים איכלוב שבוע שרון חלפון ת"ז 25323817
    לא יכול לישון בלילה גם עם כדורים לשנה
    נפלתי חמשם פעמים ה 2007
    רשע מאוד פוגע לי בראש מי קטן אד גדול

תודה רבה על הכל

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    01/06/2008

צר לי אך אין באפשרותי לעבור על בדיקת הMRI. מציע שתפני עימה לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות ולחצים באוזניים
    אלי
    29/05/2008

לאחרונה התחלתי לסבול מסחרורות מוזרות ולחצים קצרים חוזרים באוזניים. הרופא שלי הפנה אותי לבדיקת MRI ולרופא אף אוזן גרון שלא מצא כלום מבחינתו. אני עדיין ממתין לתורי לבדיקת MRI אך הסחרחורות והדקירות באוזניים מחמירות.

מדי פעם יש לי מין כאב ראש אחורי קל כמו לחץ באזור הראש האחורי קבוע.

האם יש מה לעשות בינתיים עד לבדיקת ה-MRI ?

האם התסמינים מוכרים ?

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות ולחצים באוזניים

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר איתן אוריאל
    30/05/2008

ראשית חשוב להבין האם אכן מדובר בסחרחורת סיבובית אמיתי-ורטיגו,דהיינו תחושה כי כל העולם סובב סביבך. במידה ואכן מדובר בורטיגו הסיבה לכך עשויה להיות טמונה באוזן הפנימית או במוח. בתלונות על ורטיגו שמיעת התלונות ממקור ראשון וביצע בדיקה גופנית חשובות מאוד לצורך ביסוס האבחנה ולעיתים עשויות לחסוך ביצוע בדיקות עזר מיותרות. מאחר ולא בדקתי אותך אינני יכול להוסיף דבר על המלצות הרופא המטפל. לעיתים ניתן לשקול גם ביצוע בדיקת ENG.שעשויה לקדם את האבחנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI תושבה
    שרון
    29/05/2008

שלום רב ד"ר עשית MRI מוח ללא חומר ניגוד פרוקוטול כפיון . טווח התקין . שמח לקבל תושבה שרון חלפון

לקביעת תור
    סגירה
    MRI תושבה

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    30/05/2008

לא ברור לי מהי שאלתך.מבלי לשמוע פרטים על ההתקף הכיפיוני שעברת ולצפות בדיסק הMRI אינני יכול להוסיף דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יד רדומה
    איילת
    29/05/2008

הי,
    אני בת 29 בהריון ראשון, שבוע 22.
    מזה מספר שבועות זרת יד שמאל שלי נרדמת כל הזמן ועכשיו זה מרגשי שגם האצבעות האחרות חלשות יותר והיד בכלל.
    האם קשור להריון? האם עליי להיבהל? להיבדק?
    אם כן, אצל איזה רופא?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    יד רדומה

הוספת תגובה

• יד

ד''ר איתן אוריאל
    30/05/2008

תסמונת התעלה הקרפלית מהווה סיבוך שכיח של הריון אולם היא כוללת בעיקר נימול בכף היד ואיננה מערבת את הזרת כך שלא נראה לפי תיאורך שמדובר באבחנה זו. מאחר והריון מהווה מצב פרו טרומבוטי,דהיינו גורם לעליה בקרישיות הדם, יש להתייחס ברצינות רבה לכל תלונה נוירולוגית חדשה ולכן אני מציע לפנות בהקדם האפשרי לרופא ולא להמתין לקביעת תור לנוירולוג .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CADASIL וMELAS
    טיל
    29/05/2008

היי הייתי מעוניין במידע קצת יותר קונקרטי לגביי שני המחלות הללו. על פי המידע שקראתי באינטרנט בנושא, דובר בצורה טכנית על הבעיה, והגילאים השכיחים שבהם מתפרצות המחלות. כמו כן הבנתי שהמחלות הללו הינן גנטיות. מספר שאלות עדין נשארו פתוחות בעייני: - מה ההשפעה על דור ההמשך? - האם ישנן סממנים להתפרצות המחלה? ואם כן איזה, ומתי לערך? האם ישנן תופעות/הגבלות אחרות הקשורות במחלה אשר סובלים מהן לפני התפרצות המחלות? בתודה מראש (מצטער על האנונימיות בשמי, מקווה שברור למה)

לקביעת תור
    סגירה
    CADASIL וMELAS

הוספת תגובה

• CADASIL

ד''ר איתן אוריאל
    29/05/2008

CADASIL הינה מחלה גנטית העוברת התאחיזה אוטוזומלית דומיננטית ,דהיינו לצאצא של חולה קיים סיכוי של 50 % לפתח את המחלה. המחלה מאפיינת בחסימת כלי דם מוחיים ומופיעה בעשורים החמישי והשישי. הסימפטומים כוללים בעיקר ירידה קוגנטיבית,חוסרים נוירולוגים שונים וכן כאבי ראש בעלי אופי מיגרנוטי. ניתן לאבחן את המחלה על יחדי ביופסיית עור או בדיקה גנטית.
    MELAS הינה אף היא מחלה גנטית הנובעת ממוטציה בחומר התורשתי הנמצא באיברון תוך תאי בשם מטוכנדריה. לרוב המחלה עוברת רק מהאם לצאצאים. גם היא כוללת אירועים מוחיים המופיעים בגיל צעיר יחסית וכן כאבי ראש.
    שתי המחלות הינן נדירות ולכן במידה וקיים חשד אבחנתי כדאי להתיעץ עם נוירולוג המומחה למחלות כלי דם של המוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה לשלילת CADASIL- חשוב!

אודליה
    16/04/2009

שלום רב,

אני בת 28 ובשנה האחרונה עברתי כ- 3 אירועים מוחיים שהגדרו כ- TIA, לאחר האירוע הראשון בו חשתי רדימות בפנים וביד בצד ימין + בעיית ראייה בעין צד שמאל + בעייה למספר דקות בדיבור)בוצע MRI מוח ונמצאו" אותות חריגים מרובים בחומר הלבן תת קורטיקלי והפריונטריקולרי יכולים להתאים למוקדים איסכמים בעקבות ארועים טרומבואבליים, אולם לא ניתן לשלוןל מחלה דאמילנטיבית". בהמשך למקרה זה אושפזתי לאחר קבלת תוצאות הMRI לבירור. בוצעו בדיקות של אקו לב פנימי, ניקור מותני, דופלר צווארי, EEG ו מגוון בדיקות דם לבדיקת קרישיות בדם מתוכן רק ANA יצא חיובי, ערכתי גם בדיקות לקרישיות יתר, וקיבלתי טיפול יומיומי במיקרופרין 75 MG. לפני כחודשיים הרגשי כאבים ביד שמאל בחזה בצד שמאל וכאבי ראש לאחר מכן הרגשתי מעט רדימות בצד שמאל של הגוף, ניגשתי לחרופא המטפל באותו יום ולאחר בדיקה גופנית אמר שכנראה שהתרחש אירוע נוסף, כיוון שחשתי יותר טוב לא ניגשתי לבית החולים. הנויורולוג המליץ על פלוויקס והתחלתי לקחת טיפול והמשך בירור, לשלילת CADASIL, אותה ביצעו בבה"ח הדסה עין כרם לפני כחודש. ביום ראשון האחרון אושפזתי בבית חולים בעקבות רדימות בצד ימין שהתגברה (במשך 3 ימים קודם לכן היו לי כאבי ראש מאוד חזקים, הופיעו גם מיד לאחר האירוע הראשון). באשפוז ביצעו CT ראש והתוצאות הראו "באונה פרונטלית מימין הודגמו מספר ממצאים היפודנסיים קטנים" השאר היה תקין ונתנו לי טיפול תרופתי נוסף של CARDOXIN, בדקו LACTATE ודופלר צווארי שיצאו תקינים. והשתחחררתי להמשך מעקב, ולבדיקת MRI נוספת. עדיין בימים הללו יש לי זרמים בפנים ובידיים, מעט בכף הרל בצד שמאל ומעט הרדמות של האצבעות ביד שמאל - חולף ושב. היום קיבלתי חלק מהתוצאות והרופא המטפל שלי שוהה בחו"ל ואנני מצליחה להשיגו. תוצאות בדיקת הCADASIL, נראים בסדר "גליל עור ללא שינויין ראויים לציון, כולל כלי הדם (ולל בצביעת PAS ובצביעה אימונוהיסטוכימית לאלפא- אקטין )" אך מציינים ש"ממצאי הבדיקה במיקרוסקופ אלקטרוני יימסרו בהמשך"- האם זה אומר שטרם יש תשובה סופית? אני פשוט חסרת אונים, כיוון שהאירועים חוזרים וטרם יודעים ממה הם נגרמים והאם מדובר בקרישי דם שאוטמים את כלי הדם או שמדובר במחלה וסקולרית בכלי הדם.
    אגב, יש בתורשה אירועיים מוחיים, סבא שלי נפטר מאירוע מויחי ודודה שעברה גם כן.
    אודה לתגובתך או להארה, כיוון אחר שכדאי לבדוק .

בברכה,

אודליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CADASIL

ד''ר איתן אוריאל
    16/04/2009

מאחר ומדובר במקרה מורכב הכולל אבחנה מבדלת רחבה מעבר לCADASIL. יש צורך בתיעצות מסודרת ומעבר על כל החומר הרפואי. לא ציינת האם בצעת בדיקת MRA להדגמת כלי הדם התוך גולגולתיים המחוייבת לאור תיאור המקרה. יש צורך בהתיעצות משותפת בין נוירולוגים לראומטולוגים לשלילת תהליך של דלקת סביב כלי דם (וסקוליטיס) או נטיה לקרישיותת מוגברת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך וכיצד.... ?

אודליה
    16/04/2009

ד"ר איתן אוריאל, תודה רבה על תגובתך המהירה אני כל כך מקווה להבין וכמה שיותר מהר למה הגעתי למצב הזה ומהו הטיפול הטוב ביותר, אני אמא לתינוק בן שנתיים, אשת קריירה והסיטואצייה הזו כל כך לא פשוטה עבורי.

לשאלתך, טרם בוצעה בדיקת MRA, אני שומעת עליה כאן לראשונה (עברתי מספר התייעצויות ואני בטיפול של נויורולוג והמטולוג). כיצד אני יכולה להגיע להתייעצות של נויורולוג וראומטולוג ביחד ? ומאיזה רופא עליי לבקש את בדיקת ה- MRA ?

אגב, שכחתי לציין שאני חולת פסורייאזיס ודלקת פרקים מזה מספר שנים, לא נוטלת שום תרופה לטיפול במחלות אלו כבר 4 שנים. דלקת הפרקים אינה פעילה כבעבר ומתבטאת בכאבי פרקים חולפים מידיי פעם. הפסוריאזיס מתבטא בעור הקרקפת ובמספר נקודות על הגוף ( התפשט בשנה האחרונה)

שוב תודה

אודליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד

ד''ר איתן אוריאל
    19/04/2009

לאור האינפורמציה החדשה שסיפקת אף מתחזק הצורך בהתיעצות משותפת של נוירולוג וראומטולוג ובהשלמת הבירור שציינתי. מומלץ שתהיי מטופלת במרפאה שתכיר היטב את פרטי הסיפור ותרכז רת הבירור. הינך מוזמנת לפנות למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אוריאל, שוב תודה, אעשה כך. האם?

אודליה
    19/04/2009

ד"ר אוריאל, שוב תודה, אעשה כך

קיבלתי אישור לבדיקת MRI נוספת ואעשה אותה במרכז הרפואי תל אביב (איכילוב),

האם מבצעים אצלכם גם בדיקת MRA ? ומה עדיף בשלב הזה, MRI /MRA ? כיוון שיש MRI קודם

לצורך השוואה. או שרצוי לבצע את שניהם ?

בנוסף אגיע למרפאת שבץ להמשך בירור. אני יכולה לתאם תור ישירות מול המרפאה באיכילוב?

( כמובן שאביא איתי את האישורים הנדרשים)

יום טוב ורגוע,

אודליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    20/04/2009

יש לדאוג שבדיקת הMRI תבוצע גם בפרוטוקול MRA להדגמת כלי הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנגשות של עצבים ולב....
    תמר
    28/05/2008

שלום,

אצל סבתא שלי גילו הפרעות בקצב הלב. הרופא הסביר לה שיש "דליפה" ולשם כך לוקחת מס' כדורים:
    - לב – ריתמיקס – כ-300 מ"ג פעמיים ביום
    - לחץ דם – וסקייס פלוס – 5/12.5 מ"ג, כל בוקר
    - לחץ דם – וזודיפ 10 מ"ג – פעמיים ביום
    - בנוסף: לקיבה נוטלת אומפרדקס 20 מ"ג, פעם ביום

בזמן האחרון לאחר שסבלה מכאבים בראש, מצאו סתימות של 50% בשני צידי הצוואר.

בשל קח, נוירולוג המליץ לה ליטול כדור נוסף בשם מיקרופירין 75 מ"ג, פעם ביום.

שאלתה של סבתא שלי - האם ישנו חשש שהשימוש במיקרופירין יגביר את הדליפה בלב.

שאלה נוספת: האם אחת מהתרופות הנ"ל מוגדרת "נוגדת דלקת שאינה סטרואידים"(קיים סיכון עפ"י העלון של המיקרופירין)?

תודה מראש!
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    התנגשות של עצבים ולב....

הוספת תגובה

• לב

ד''ר איתן אוריאל
    28/05/2008

מבין התרופות שמנית אין עוד תרופות נוגדות דלקת ומיקרופירין איננו מחמיר הפרעות קצב. מאחר והמיקרופירין עלול להחמיר מחלה פפטית בדרכי העיכול יש לשאול את הרופא המטפל באיזו התויה סבתך נוטלת אומפרדקס (לוסק) שנועד לטיפול בבעיה זו והאם יש מקום,בעקבות הוספת התכשיר הנוסף,להעלות את מינון האומפרדקס. בסופו של דבר ההחלטה בדבר הטיפול התרופתי נטולה בידי הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אך האם לא מדגביר את דליפת הדם עצמה?

תמר
    28/05/2008

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה
    אורטל
    26/05/2008

בבקשה אל תתעלמו מהשאלה שלי יש לי כבר 3 ימים כאילו נמלים בצד ימין של הגולגולת ואז יש לי תחושה שכאילו קר לי בכל צד ימין אני פוחדת להיבדק אני הייתי רוצה להירגע ולדעת כיוון

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה מוזרה

הוספת תגובה

• תחושה

פרופ' נתן בורנשטיין
    27/05/2008

צר לי אך מבלי לשמוע את התלונות ממקור ראשון,להכיר את הרקע הרפואי ולבדוק אותך אין באפשרותי לסייע. באופן כללי , הופעה חדשה של הפרעת תחושה בפלג גוף או מחצית הפנים מחייבת פניה מיידית לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלג גוף שמאל
    חיים
    25/05/2008

אמי עברה ב17/3/2008 אירוע מוחי שגרם לשיתוק רגל ויד שמאל, והפרעה באכילה קלה בצד שמאל של הפה, אין קושי בדיבור.
    תופעות שליוו את תהליך השיקום : הזיות, תווח זיכרון ארוך תקין אבל דברים לתווח הקצר יש קצת בעייה,בהתחלה קושי להחזיק את הראש והוא היה נפול לצד ימין, נכון להיום ה25/5/2008 יש יציבות בהחזקת הראש אין לחלוטין נפילה לצד ימין הישיבה על כיסה גלגלים יציבה, רגל שמאל פעילה במידה מסויימת-יש יכולת לדחוף חזק עם הרגל+לבצע בעיטות קלות, אך כרג אין יכולת ממשית להרים את ברך שמאל, יש תנועות קלות של נסיון הרמת הברך, באשר ליד, אין תנועה מבלד כאשר היא מפהקת היד זזה קצת מעבר לזה אין תזוזה.
    היא מודעת לחלוטין למצבה, ויש לה ולנו המשפחה רצון גדול לשקם אותה, אני אישית ויתרתי על מקום עבודה על-מנת לעבוד איתה על פיזיוטרפיה מעבר למה שהיא מקבלת מהגוף בו היא מצוייה וכך גם בנושא הריפוי בעיסוק, מאז האירוע חל שיפור גדול בתיפקוד שלה ובאירונות שלה,
    השאלות הנישאלות כאן הם, האם יש מקום לאופטימיות לאור העבודה הרבה המושקעת בנסיון לשקם אותה למרות ההבנה כי האירוע היה גדול במיוחד ומורכב, ולאור התוצאות היפות בתווח זמן של כ70 יום לאחר האירוע, בו היא מצוייה במצב ערני וצלול?
    והשאלה השניה, האם יש בספרות המקצועית מקרים דומים אשר בתווח זמן ממושך יותר חזרו לתפקד גם יד וגם רגל?

לקביעת תור
    סגירה
    פלג גוף שמאל

הוספת תגובה

• פלג גוף

ד''ר איתן אוריאל
    26/05/2008

הסיכוי לשיקום משמעותי מורכב מפרמטרים רבים הכוללים,בין היתר, את הטיפול בשלב החריף,גודל האוטם והטריטוריה אותה עירב, המצב הבסיסי של החולה, השיקום, הפיזיוטרפיה וסיבוכים משניים. בודאי שלא ניתן לחזות את סיכויי השיקום במיוחד ללא בדיקה והערכה אישית,מאידך ,אין ספק, והדבר הוכח אים ספור פעמים, כי לפיזיותרפיה אינטנסיבית תפקיד משמעותי ביותר בסיכויי ההחלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    ענבל
    24/05/2008

סבי בן 84, לקה באירוע מוחי לפני כ- 6 שנים. קודם לכן היה פעיל ועצמאי, רכב על אופנים. מאז חזר לתפקוד פיזי תקין (כמובן שפחות מתפקודו לפני האירוע המוחי), כשבין היתר החל לאכול בעיקר מאכלים רכים, מרוסקים (גם בשל הקושי ללעוס וגם בשל השינים התותבות שהקשו על אכילת מאכלים קשים). לפני מספר ימים סבי לקה בקוצר נשימה חזק,איבד את היכולת לדבר ולבלוע. הוא הובהל לבית החולים. בין הבדיקות שנערכו לו בוצע לו סיטי ראש מוח ללא חומר ניגוד. בין יתר הממצאים: סקלרוזיס, תאי המוח מורחבים קלות, הרחבה של החלל הסברכרונאלי ההקפי דו"צ, יכול להתאים להירומות דו"צ, אוטם הנראה ישן בפונס מימין, הסתיידות בכלי הדם המוחיים הגדולים, ללא עדות לדמם תוך גולגולתי. יצוין, שהתפקוד הפיזי לא נפגע כתוצאה מהאירוע. כיום, מספר ימים לאחר "האירוע", סבי לא יכול לדבר, הוא מתקשר באמצעות כתיבה, והגרוע מכל כמעט ולא יכול לבלוע (גם לא מאכלים רכים כגון לבן). האם לדעתך מדובר באירוע מוחי, אם לא - מה יכול להיות שקרה ?, האם קיימות דרכי טיפול להחזיר לו את יכולת הבליעה והדיבור ? האם יכולה לחול הדרדרות דרסטית במצבו מעצם זה שלא יכול לבלוע ? איזה בדיקות נוספות עלינו לדרוש שיבוצעו לו ? תודה רבה ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר איתן אוריאל
    26/05/2008

לא ברור האם הקושי החדש בדיבור נובע מקושי במציאת מילים או בהגייתן,מכל מקום, קושי חדש בדיבור ובבליעה בהחלט יכול להצביע על אירוע חדש שלא נצפה בCT הרגיל שסבך ביצע שכן אוטם מוחי איננו מופיע לרוב ביממה הראשונה בבדיקת CT. חשוב מאוד לחזור בהקדם על הבדיקה הנוירולוגית ועל הCT. בנוסף הכרחי לבצע הערכת בליעה ,שכן קושי חדש בבליעה עלול לגרום לשאיפת נוזלים או מזון לדרכי הנשימה ולהסתיים בדלקת ריאות קשה. לפיכך נראה לי שיש מקום להערכה מיידית נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה