פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירוע קל או מיגרנה
    יפעת
    27/11/2007

שלום, אני בחורה בת 34 בריאה בדרך כלל.
    בתאריך 21.11.07 קמתי מהשינה והרגשתי חולשה וטשטוש ראיה, לא יחסתי לכך חשיבות מאחר ואני אם לשני ילדים קטנים (3,1 ) עובדת במשמרות בעבודה מאוד מלחיצה וחשבתי שמדובר בעייפות. כעבור דקה לערך טשטוש הראיה חלף. בזמן שהייתי בדרכי לעבודה כעבור 30 דקות לערך מטשטוש הראיה, החלו לי כאבי ראש חזקים מאוד (מעולם לא חוויתי כאב ראש כזה) יד שמאל שלי נרדמה ואז הפנים נרדמו, כעבור מספר שניות הרדימות התחלפה בעקצוצים ושוב היד והפנים נרדמו בשנית למספר שניות. לציין שביד שמאל נשארה תחושה של כבדות כמספר שעות וכן כאב הראש אף הוא ליווה אותי למספר שעות. לקחתי כדור אדויל וזה לא עזר, חבר מהעבודה הקפיץ אותי הביתה ואיך שהגעתי נשכבתי במיטה ולא יכולתי לקום כשעתיים מהמיטה, ביחד עם הסימפטומים שציינתי לעיל, ליוותה אותי תחושת בחילה ועייפות הרגשתי שאני לא מסוגלת לעמוד על הרגליים. הופניתי למיון שם עברתי, סיטי, LP, ובדיקות נוספות שבסופן התברר שהכול תקין.
    היום בביקורי במכון לשבץ מוחי בתל השומר, נאמר לי שהאירוע שעברתי יכול להתאים למיגרנה או לאירוע מוחי קל, לציין שמעולם לא סבלתי ממיגרנה או מכאב ראש שפגע בתפקוד שלי. לעיתים רחוקות אני סובלת מכאבי ראש קלים שכדור אקמול פותר את הבעיה.
    לציין שבעבר השתמשתי בגלולות כ- 10 שנים ולפני כשש שנים לערך הפסקתי את השימוש בגלולות ולפני כחודשיים חזרתי שוב להשתמש בגלולות למניעת היריון.
    השאלה שלי, איך אפשר לדעת מה באמת קרה לי, אירוע מוחי קל או מיגרנה והאם מיגרנה יכולה פתאום להופיע באמצע החיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אירוע קל או מיגרנה

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר איתן אוריאל
    29/11/2007

אכן הבירור המיידי היה צריך לכלול CT מוח וניקור מותני כדי לשלול דמם תת עכבישי. תיאור האירוע עשוי להתאים למיגרנה, גם בגילך, אולם לא ניתן לשלול סיבות נוספות. MRI שיתבצע גם בפרוטוקול DIFUSSION עלול לסייע באבחנה. גם במידה ומדובר במיגרנה, או בשבץ, גלולות עלולות להיות מסוכנות, במיוחד בשילוב עם עישון, ומומלץ לשקול שימושבאמצעי מניעה אחרים. בנוסף עלייך להמשיך מעקב ובירור במכון הנוירולוגי בתל השומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה
    נירה
    26/11/2007

אני סובלת ממיגרנה , בתדיריות של פעמיים בשבוע, ובנוסף כאבי ראש בלילות, אני משתלת לא לקחת הרבה כדורים ,אני לוקחת כ-4 כדורי אימיטרקס (של 100 ) בחודש. האם כדורי אימיטרקס יכולים לעודד נשירה (ובתדירות כזו)? או עצם המיגרנות גורמות לנשירה ? או שניהם ?

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה

הוספת תגובה

• מיגרנה

ד''ר איתן אוריאל
    29/11/2007

לא ידוע לי כי אימיטרקס או מיגרנה עלולים לעודד נשירת נשירת.לנשירה בגיל צעיר עלולות להיות מספר סיבות . כדאי לפנות ליעוץ עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבץ ולחץ דם
    עדי
    26/11/2007

ד"ר שלום,
    אישה בת 86 לאחרונה סבלה מיתר לחץ דם. השבוע, לאחר אירוע של הקאות וסחרחורות נלקחה למיון ושם על סמך בדיקה גופנית ניצפו סימנים של אוטם וורטברו-בזילרי וחוסר שיווי משקל.
    CT מוח הדגים אוטם אוקסיפטילי קורטיקלי משמאל ואוטם טמפורלי מימין- מה פירוש אבחנות אלו?
    לאחר האירוע (בנוסף לתרופות שלקחה עד כה) היא קיבלה תרופות להורדת לחץ הדם ואספירין. האם מעבר לכך יש צורך לפנות למומחה לחץ דם? לנוירולוג?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שבץ ולחץ דם

הוספת תגובה

• לחץ דם

ד''ר איתן אוריאל
    29/11/2007

יתכן והממצאים בהדמייה מדגימים אוטמים ישנים לא סימפטומטים שכן לשינויים איסכמיים בCT לוקח כיממה להתפתח. בהחלט יש מקום למעקב נוירולוגי ולהשלמת בירור בשאלת מקור לתסחיפים. איזון לחצי הדם יכול להתבצע באמצעות רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף-בדיקות EMG מסויימות-
    אדם
    25/11/2007

שלום ותודה מראש
    באפשרותי לעשות:
    Single Fiber EMG
    וגם Repetative Stimulation Test ,
    רשמית בגלל חשד למיאסטניה גרביס (MG), אך אני רוצה לגלות גם אם יש בעיות של לחץ על שורשי העצבים בעמוד השדרה( עמ"ש) או היצרות שם/בעיות דיסקליות, כדי שיהוו אינדיקציה/רמז עבור אורתופד עמ"ש.(הייתי אצל כזה, ומצאו בעיות דיסקליות קלות בבדיקות, כולל ב- EMG שטחי)

1.האם מזהים בבדיקות אלו גם את הבעיות הללו ב-עמ"ש?
    2.האם יכול להיגרם נזק מבדיקות ה- EMG הללו , או עיקצוצים או "טיקים"(עויתות קטנות) לתקופה משמעותית אחר הבדיקות?
    3.איך שוללים מיאסטניה גרביס? האם מספיק לעשות קודם סרולוגיה של MG בבדיקת דם, ואם היא שלילית- סימן שאפשר לוותר על ה-EMGהנ"ל,או שקודם צריך לעשות את הבדיקות הנ"ל?

אשמח על תשובות בהקדם,תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף-בדיקות EMG מסויימות-

הוספת תגובה

• EMG

ד''ר איתן אוריאל
    25/11/2007

הבדיקה הרגישה ביתר לאבחון מיאסטניה הינה בדיקת SFEMG והיא איננה יכולה להיות מוחלפת על ידי בדיקת נוגדנים בדם. האבחנה הסופית של מיאסטניה ניתנת על סמך שילוב של התמונה הקלינית ,בדיקות EMG בפרוטוקולים שציינת,בדיקות נוגדנים בדם לרצפטור לאצטיל כולין ,ובמידה וניתן, גם על ידי מבחן טנסילון. בדיקת CT חזה המדגימה הגדלה של בלוטת הטימוס עשויה גם היא לתמוך באבחנה ואף להציע אפשרות טיפולית. בבדיקת EMG מכוונת לשאלה הקלינית ניתן להדגים גם נזקים הנגרמים עקב לחץ על שורשי העצבים היוצאים מחוט השדרה לאחר מספר שבועות, אולם האבחנה הסופית תינתן גם על סמך התמונה הקלינית בבדיקה נוירולוגית ובדיקות הדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי
    חיים
    25/11/2007

שלושה חודשים לאחר אירוע מוחי סובל באופן תמידי מכאבים בחלק מצד שמאל ,(אך לפעמיים בצורה
    משתקת) עושה פיזוטרפיה ולא עוזר .נורולוג אומר שאין לו תשובה לתופעה?כמו כן הלבידו (חשק מיני) יורד ככל שהזמן עובר ,בוצעו כל הבדיקות .
    למי עלי לפנות? תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר איתן אוריאל
    25/11/2007

יתבן ומדובר בתסמונת של כאב מרכזי לאחר שבץ מוח העשויה להגיב היטב לתרופות כגון אלטרולט או למיקטל. כדי לבצע את האבחנה ולהציע את הטיפול אני מציע לפנות לנוירולוג. במידה ואין התוית נגד לטיפול ניתן לטפל בעיות זיקפה בתרופות כגון ויאגרה או סיאליס ולשם כך יש לפנות לרופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים של אירוע מוחי
    רובי
    22/11/2007

במהלך החודשים האחרונים קרו לי פעמיים שפתאום ראיתי מטושטש כאילו הכל נמרח לי למשך כ20-30 שניות ואז הראייה חזרה לעצמה וגם פעם אחת שהיה לי בלבול בדיבור ממש לא הצלחתי לדבר במשך 3 דק בערך...רציתי לדעת אם אלו סימנים של אירוע מוחי,או שיש אפשרות שזה נגרם ממשהו אחר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים של אירוע מוחי

הוספת תגובה

• סימנים

ד''ר איתן אוריאל
    25/11/2007

טשטוש ראיה בעין אחת,בצורת מסך,החולף לאחר שניות או דקות,וכן אירוע של קושי בדיבור,עלולים להתאים לאירועים מוחיים חולפים. לשם כך יש לבצע בדחיפות בירור הכולל הדמיית מוח והערכה של כלי הדם הצואריים ואקו לב וכן להתחיל טיפול בנוגדי צימות טסיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי עבר שני אירועים מוחיים
    דורית
    22/11/2007

כעת הוא משותק בפלג גוף שמאל. עברה חצי שנה מאז האירוע האחרון. מה הסיכויים בערך שהוא ישתקם ופלג גופו המשותק ישוב לפעול.
    תודה רבה רבה

הוספת תגובה

• שני אירועים

ד''ר איתן אוריאל
    25/11/2007

ככל שהזמן חולף כך סיכויי השיקום פוחתים ,במיוחד בחולים הסובלים משיתוק מלא של פלג הגוף. סיבוכים נוספים בגפיים המשותקות כגון ספסטיות וכאב מופיעים גם הם עם הזמן. הדרך היעילה ביותר היא באמצעות טיפולי פיזיותרפיה אינטנסיביים עד כמה שניתן ובשלב כמה שיותר מוקדם. את מוזמנת לפנות להערכה נוירולוגית במרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט עצבנות והתפרצויות
    קובי
    17/11/2007

אני בן 35 רווק סובל מאי שקט עצבנות והתפרצויות זעם

ממה אני סובל והאם יש טיפול תרופתי לזה

לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט עצבנות והתפרצויות

הוספת תגובה

• אי שקט

ד''ר איתן אוריאל
    19/11/2007

יש צורך בבירור פנימי ופסיכיאטרי כדי להבין את המקור לתלונותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה קטנה?
    שלומי מתל אבי
    15/11/2007

שלום ייש לי בעיה קטנה אני תמיד מרגיש שאני רוצה לישאר בהלםם יענו לתיסתכל על משו הרבה זמןן כיאלו אני מופנטט מזה יכול להיות בבקשה בנוסף יש לי לחץ בראשש היית מאשופז בחודש 5 עשו לי סיטי ראש עם חומר ניגודי יצא שהוא תקיןןן מזה יכול להיות ?וגם בדיקות דם תקינוות מה אתה חשובב בבקשהה ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה קטנה?

הוספת תגובה

• עזרה

ד''ר איתן אוריאל
    19/11/2007

אני מפנה אותך לתשובתי לשאלותיך הקודמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי בגיל 43
    מיטל
    15/11/2007

אמי בת 43 אישה בריאה לחולטין קיבלה לפני חודש אירוע מוחי קשה
    היא היתה בטיפול נמרץ מונשמת ומחוסרת הכרה ולאחר שבועים היא החלה לחזור להכרה
    מיד באותו יום היא הועברה למחלקה נרולוגית ושם קיבלה קלקסן מה שגרם לשטפי דם במוח ומאז במשך שבועים וחצי היא שוב מונשמת באופן מלא ונמצאת במצב של קומה
    האם יש סיכוי שהיא תצא מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי בגיל 43

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר איתן אוריאל
    19/11/2007

התיאור שמסרת אכן מכוון לשבץ מוח קשה ונרחב עם סיבוך של שינוי דימומי. לא ניתן להעריך את הצפי רק על סמך האינפורמציה שמסרת. יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית כדי להעריך את מידת ההכרה,תפקודי גזע המוח,הסיכוי לגמילה מהנשמה ומידת הנזק הנוירולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת בירה דחוף
    רינתי
    15/11/2007

רציתי לדעת מהי בדיקת בירה ואיך היא מתבצעת?
    ומה בדיוק היא בוחנת?
    אודה על תשובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת בירה דחוף

הוספת תגובה

• BERA

ד''ר איתן אוריאל
    19/11/2007

במידה והכוונה הינה לבדיקת BEAR,מדובר בבדיקה הבודקת את תקינותו של העצב האחראי על שמיעה ושיווי משקל. הבדיקה נעשית בעיקר לצורך אבחון של חולים הסובלים מסחרחורת סיבובית (ורטיגו) על מנת לאבחן מהו הבסיס לסחרחורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקסמתזון
    יעלי
    13/11/2007

שלום

מהו המינון המקובל לטיפול ביתר לחץ דם גולגולתי ממקור לא ידוע?

לכמה זמן ניתןהטיפול?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דקסמתזון

הוספת תגובה

• לחץ

ד''ר איתן אוריאל
    15/11/2007

לחץ תוך גולגולתי גבוה ללא ממצא מוקדי בהדמיה, כגון גידול או דימום ,עלול להיות על רקע תסמונת בשם פסאודוטומר צרברי,השכיחה בעיקר בנשים צעירות ושמנות. הטיפול הראשוני המקובל בתסמונת זו הינו בתרופה בשם דיאמוקס. האבחנה המבדלת כוללת גם טרומבוס בורידי המוח שעלול לתת תמונה קלינית דומה, במקרה כזה הטיפול יהיה בתרופות נוגדות קרישה.לא ברור לי משאלתך באיזו אבחנה הוחל הטיפול בסטרואידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה וגלולות
    שקדאיריס
    12/11/2007

אני בת 19. אני סובלת ממגרנות. מדי חודש יש לי התקף שאורך בסביבות 6 שעות. אני מתלבטת האם להשתמש בגלולה כאמצעי מניעה. חברה שלי משתמשת בפמינט והרופא שלה אמר לה שלא צריכות להיות תופעות לוואי חריגות לתרופה זו. האם באמת כך?

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה וגלולות

הוספת תגובה

• מיגרנה

ד''ר איתן אוריאל
    15/11/2007

שילוב של גלולות עם מיגרנה ,במיוחד מיגרנה המלווה באאורה (תחושה מקדימה),עלול לגרום למצב של קרישיות יתר בדם ולאירועים טרומבוטיים. השילוב בעיקר מסוכן במעשנות. אני מציע להתיעץ עם רופא בנוגע לאמצעי המניעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יכול להיות ? !!! ...
    ארי
    12/11/2007

ערב טוב ,
    אני בת 24 , בריאה בד"כ , פניתי למיון לפני שבוע בגלל חולשה כללית , כאבי ראש ,הקאות , בחילות, סחרחורת טשטוש ראייה ולפעמיים ראיית כפול (זה מול זה ), בלבול , וגם כן מזה יומיים סטיית הפה שמאלה ללא נזילת שתייה ... בדיקות דם תקינות ,
    ולכן בוצע CT מוח שהדגים ציסטה גדולה פרונטו טמפורלית משמאל ללא אפקט מסה , ללא סטיית קו אמצע , ציסטרנום בזליום פתוחים . המלצת הנוירוכירורג MRI מוח .
    בדיקות א.ז.ג - תעלות השמעה והתופפיות תקינות - חולשה עצב הפנים משמאל בדרגה II - אין למשש בלוטות בצוואר .
    בגלל סירוב אישפוז במח' הנוירולוגית אז בקשו ממני בנתיים לבצע כמה בדיקות כמו : EMG + מיאסטינה , TSH , נוגדי ל PCHR , ....
    אז אני באמת נמצאת בסיבוך ארוך ומסובך ומרגישה שלא יודעת כלןם , אז בבקשה כל הערה או המלצה או משהו קטן יכול לעזור , בבקשה ....

לקביעת תור
    סגירה
    מה יכול להיות ? !!! ...

הוספת תגובה

• הוספה...

ארי
    13/11/2007

רציתי להוסיף את הפינוח שקיבלתי ...
    CT מוח ללא ח.נ
    מוקד ציסטי צלול סובארכנואידלי באיזור האונה הטמפורלית משמאל . יכול להתאים לציסטה ארכנואידלית גדולה .
    תתכן מחיקה מינימלית של הסולצי פרונטלי משמאל .
    ללא דימום.
    שאר הסולצי והחדרים תקינים .
    קו האמצע שמור .
    פופליפ קטן בסינוס מקסילרי ימני . ללא הרס גרמי
    מומלץ MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל

ד''ר איתן אוריאל
    15/11/2007

הציסטה התת עכבישית הינה קולקציה של נוזל במוח,שהינה בסבירות גבוהה ישנה,ויתכן כי מדובר בממצא אקראי שאיננו קשור לתלונות הנוכחיות. ההחלטה האם יש מקום להתערבות צריכה להינתן על ידי נוירולוג או נוירוכירורג לאחר השלמת בדיקת ההדמיה. התלונות על ראיה כפולה וחולשה הבפנים אכן צריכות להיות מבוררות והבדיקות שציינת אכן מהוות את הבירור הנדרש.אני מציע לבצע את הבדיקות ולהמשיך מעקב נוירולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , והנה עכשיו יש לי תוצאות ה...

ארי
    09/12/2007

תודה על תשובתך ,
    עשיתי IMR והתוצאה היא כך :
    תהותה מגניטית למח .
    הבדיקנ בוצעה בסדרות FLAIR , T2 , T1 , ולאחר הזרקת גדוליוניום .
    ממצאים :
    אין עדות לדימום או אוטם . לציין ממצאים היפואינטנסים בסדרת FLAIR ו- T1 לאורך הקרנים האוקסיפטליות ובסמוך לקאוודט שאינם נראים כממצאים פתולוגים . אין עדות לאפקט מסה . קו האמצע שמור .
    מודגמת ציסטה ארכנואידלית גדולה בקדמת האונה הטמפורלית השמלית הנמשכת לפיסורה הסילביאנית .
    אין עדות לאפקט מסה משמעותי על רקמת המח . מעט אפקט מסה על החלק הקידמי של האונה הטמפורלית .
    מודגם סיגנל זרימה תקין בכלי הדם המוחיים הגדוליים .
    ציסטרנות בזליות פתוחות .

אני מודה לכם אם תוכלו לפשט לי את הכתוב , והאם צריך ללכת לנוירוכירוג לבדיקה ?
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ד''ר איתן אוריאל
    09/12/2007

אני מפנה אותך שוב לתשובתי הקודמת. יש להשלים את הבירור ולפנות לנוירולוג או נוירוכירורג כדי שיתבונן בהדמיה באופן ישיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר אירוע מוחי
    יצחק
    07/11/2007

לאחר אירוע מוחי לפני שלושה חודשים תוצאות של MRI .
    מבקש מהפרום לקבל הסבר לתוצאה
    בבקשה.. MRI מוח ללא הזרקה GAD.
    TSE, T2 , T1,SE
    מודגמים מוקדים פריונטריקולריים פריאטלי משמאל ובקופסולה אקסטרנה משמאל וכן
    בפונס הונטראלי מימין.
    הממצאים מתאימים בקונפיגורציה לאוטמים ישנים קרוב לודאי לא מודגמת הגבלה או שירדי דמם.
    אודה לכם מאוד לתושבה..

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר אירוע מוחי

הוספת תגובה

• לאחר אירוע מוחי

ד''ר איתן אוריאל
    08/11/2007

הממצאים עשויים להתאים לאוטמים ישנים בכלי דם קטנים במוח שיתכן ולא היה להם ביטוי סימפטומטי. מאחר וההדמיה איננה בפני יש צורך גם בפניה לנוירולוג כדי שיצפה בה ישירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה